Įkraunama...
Įkraunama...

Plaukų dažymas chna, basma ir kitomis žolėmis

QUOTE(ernesin @ 2009 07 11, 13:10)
Noriu kas savaitę dažyti, kad tą penkių pirminių dažymų etapą praeiti, bet ar nebus per daug mastau.gif
O kiaušinio trynį galima ir į tas chna ir basma košeles dėti?

Kas savaitę nepatarčiau. NEs tik po savaitės tikroji spalva nusistovi maždaug ax.gif

Kiaušinį visą reikia dėti (baltymas irgi tinka). Miaška pas mus mėgsta su kiaušiniais. Aš kaip kada...
Atsakyti
Ryt terliosiuos, kas su manim? biggrin.gif
Galvojau šiandien košę užmaišyti, bet apsižiūrėjau, kad jokios rūgštelės neturiu, tai vadovaudamasi Jadzkos info, iš vakaro nei neplikysiu, plikysiu ryt kokiu nors žolių nuoviru. Dažysiuos marokietiška wub.gif

Beje, nors mano plaukai sausi, bet nelabai kokių kaukių reikia, kai į chna dedu kiaušinį, aliejaus, medaus. Net nepamenu, kada paskutinį kartą kokią kaukę pirkau. Kartais tik nakčiai ištepu plaukus aliejumi, o ryte išplaunu, arba po plovimo ilgiau palaikau kokį riebesnį balzamą.
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2009 07 11, 20:40)
Ryt terliosiuos, kas su manim? biggrin.gif

Nu ir kaip? bigsmile.gif Ar didelis skirtumas tarp turkiškos ir marokietiškos chna spalvos šiandien?

Aš dažysiu dar po kokių 10 d., nes kol kas spalva laikosi neblogai. Tarp kita ko, šiandien gavau pagyrų- giminaitė šiandien manęs klausė, ar man nuo žolių taip plaukai blizga ir pasakė, kad žiauriai graži spalva blush2.gif Nu, kurgi dabar skubėsi dažyt, jei spalva tokia gera biggrin.gif . O dar ir rezervas gerų dažų nedidelis liko-neaišku, kada geros žolės dar turėti laimė nusišypsos unsure.gif . Lukterėsiu kiek dar nedažiusi mirksiukas.gif ...
Atsakyti
Aš ką tik apsitepliojau - laikysiu per naktį, bo dieną patingėjau dažytis... lotuliukas.gif
Mišinukas toks: užplikiau gvazdikėlių nuoviru marokietišką chna, įmaišiau graikiško alyvuogių aliejaus ir lietuvišką kiaušą biggrin.gif

Selga, tai jau neburnoji ant spalvikės, kai pagyrų gavai, a? biggrin.gif
Atsakyti
Labas vakarelis,

vis paskaitineju kaip jus grazinates,o pati patingiu,jau mano spalva nuejo,tai buvau prisipirkus nuo to karto kai zadejau taisyt padeti,paprastos bespalves chna ir basmos tai bandysiu jauciu pasidazyt(negi dabar ismesi biggrin.gif ),maisysiu jas abi gal ir pabandysiu dar kiausini kazi kaip gausis g.gif ,kai isbandysiu parasysiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Skaitinėjau temas ir man kilo klausimas: kokį aliejų galima dėti į tą košę? radau, kad dedate sėmenų, alyvuogių pvz.aš šiaip kaip kaukę naudoju migdolų aliejų, ar čia tiktų? ir jei dėčiau kokio kvapaus eterinio aliejaus, kvapas nebūtų toks intesyvus? man cha kvapas malonus, bet aplinkiniams... doh.gif ryt bandysiu plikyt vynu, gal padės ir jis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pancake @ 2009 07 12, 23:41)
Skaitinėjau temas ir man kilo klausimas: kokį aliejų galima dėti į tą košę? radau, kad dedate sėmenų, alyvuogių pvz.aš šiaip kaip kaukę naudoju migdolų aliejų, ar čia tiktų? ir jei dėčiau kokio kvapaus eterinio aliejaus, kvapas nebūtų toks intesyvus? man cha kvapas malonus, bet aplinkiniams... doh.gif ryt bandysiu plikyt vynu, gal padės ir jis smile.gif

Raudonas vynas duos raudonesnę spalvą. Plikyti galima kuo tik nori: kvapą gerai užmuša gvazdikėliai, vaisinės arbatos, eteriniai aliejai ir pan.
Migdolų aliejus irgi tiktų thumbup.gif: Svarbiausia - aliejaus kokybė.
Atsakyti
Labąryt 4u.gif

QUOTE(pancake @ 2009 07 12, 23:41)
Skaitinėjau temas ir man kilo klausimas: kokį aliejų galima dėti į tą košę?

Dedu praktiškai bet kokį, ką turiu tuo metu, gal tik saulėgrąžų nepyliau biggrin.gif . Man labai patiko sėmenų aliejus, dabar naudoju alyvuogių - bet ne Lietuvoje pirktą, švelnesnis jis kažkoks, labai gerai išsiskalauja. Svarbiausia - nepadaugink, nes liks plaukai apsunkę.
Eterinį lašindavau rozmarinų - galva tada šaldavo, naudojau nuo slinkimo. Skaičiau, kad ir levandų aliejus nuo slinkimo tinka, o jis kvapnus, tai tikriausiai irgi kvapą permuštų. Dar dėl kvapo - man labiausiai chna kvapą užmušė kava, kai stipria kavyte užplikiau žoles. Dar amlos aliejus - tas tai atominis doh.gif , netgi kiaušas, ir tas žolės kvapą kažkiek prislopina. Gvazdikėliai - nia, va kaip tik jų nuoviru vakar plikiau, bet kvapo jų pačių nei pėdsako. Vynu irgi plikiau, jis tokios rūgštelės kvapo daugiau suteikia, irgi mažiau jaučiasi chna. Visai neblogai tada dažas kibo.

QUOTE(Selga @ 2009 07 13, 08:32)
Nu, Miaška, jau keliamės, plaunam ir pasakojam! ploja.gif

Nu ką, atsikėliau gi, atsikėliau... tongue.gif
Vis tik, kol kas į pirmą vietą vienareikšmiškai keliu marokietišką žolę - labai labai man spalva patinka. Jeigu, tik išskalavus turkišką, smilkiniai švietė, tai po marokietiškos niekas nešviečia, spalva vientisesnė, žiliukai - gražiai variniai, pasklaidžius plaukus nutariau, kad kai visai pražilsiu - turbūt tik marokietiška ir dažysiuos, graži, sodri ir nerėkianti spalva gaunasi ant žilų. Gvazdikėliai, kiek skaičiau, irgi raudonumą prigesina, gal ir jų nuoviras pagelbėjo. Ir aliejaus pataikiau kiek reik - minkšti plaukai be jokių kondiškių, išdžiūvusius tik nenuskalaujamu purškalu supurškiau, kad prigultų.
Daba neplausiu galvos iki trečiadienio, žiūrėsim, kaip spalvytė nusistovės wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2009 07 13, 09:13)
Labąryt 4u.gif
Dedu praktiškai bet kokį, ką turiu tuo metu, gal tik saulėgrąžų nepyliau biggrin.gif . Man labai patiko sėmenų aliejus, dabar naudoju alyvuogių - bet ne Lietuvoje pirktą, švelnesnis jis kažkoks, labai gerai išsiskalauja. Svarbiausia - nepadaugink, nes liks plaukai apsunkę.
Eterinį lašindavau rozmarinų - galva tada šaldavo, naudojau nuo slinkimo. Skaičiau, kad ir levandų aliejus nuo slinkimo tinka, o jis kvapnus, tai tikriausiai irgi kvapą permuštų. Dar dėl kvapo - man labiausiai chna kvapą užmušė kava, kai stipria kavyte užplikiau žoles. Dar amlos aliejus - tas tai atominis doh.gif , netgi kiaušas, ir tas žolės kvapą kažkiek prislopina. Gvazdikėliai - nia, va kaip tik jų nuoviru vakar plikiau, bet kvapo jų pačių nei pėdsako. Vynu irgi plikiau, jis tokios rūgštelės kvapo daugiau suteikia, irgi mažiau jaučiasi chna. Visai neblogai tada dažas kibo.
Nu ką, atsikėliau gi, atsikėliau... tongue.gif
Vis tik, kol kas į pirmą vietą vienareikšmiškai keliu marokietišką žolę - labai labai man spalva patinka. Jeigu, tik išskalavus turkišką, smilkiniai švietė, tai po marokietiškos niekas nešviečia, spalva vientisesnė, žiliukai - gražiai variniai, pasklaidžius plaukus nutariau, kad kai visai pražilsiu - turbūt tik marokietiška ir dažysiuos, graži, sodri ir nerėkianti spalva gaunasi ant žilų. Gvazdikėliai, kiek skaičiau, irgi raudonumą prigesina, gal ir jų nuoviras pagelbėjo. Ir aliejaus pataikiau kiek reik - minkšti plaukai be jokių kondiškių, išdžiūvusius tik nenuskalaujamu purškalu supurškiau, kad prigultų.
Daba neplausiu galvos iki trečiadienio, žiūrėsim, kaip spalvytė nusistovės wub.gif

Merginos, o kur Jūs perkate tą marokietišką chna?
Aš irgi norėčiau labai. Dabar, kai esu šitam reikale žalia, pradžiai nusipirkau droge chna ir basma pakeliuose. Ar tokia chna, jei nesiskaito gera, nepakenks plaukams?

Ir tarkim į tokį mišinį galima taip pat pilti kažkiek aliejaus ar įmušt kiaušini?
Kiek maždaug aliejaus reikėtų įpilti maždaug?

g.gif
Atsakyti
QUOTE(deimantech @ 2009 07 13, 09:38)
Merginos, o kur Jūs perkate tą marokietišką chna?
Aš irgi norėčiau labai. Dabar, kai esu šitam reikale žalia, pradžiai nusipirkau droge chna ir basma pakeliuose. Ar tokia chna, jei nesiskaito gera, nepakenks plaukams?

Ir tarkim į tokį mišinį galima taip pat pilti kažkiek aliejaus ar įmušt kiaušini?
Kiek maždaug aliejaus reikėtų įpilti maždaug?

Marokietišką gavom tiesiai iš Maroko tongue.gif - Jadzka ten keliavo, taigi, jos dėka mirksiukas.gif
Bet yra galimybė ir internete užsisakyti.
Su ta chna, kuri pas mus pardavinėjama, drąsiai gali dažyt, dažiausia ja ne vienerius metus, ji tikrai nėra bloga, tiesiog yra ir geresnių. Žinom,a ir aliejaus, ir medaus, ir kiaušą taip pat galima į ją pilti. Aliejaus aš pilu apie 1 valgomąjį šaukštą.
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2009 07 13, 09:13)
Vis tik, kol kas į pirmą vietą vienareikšmiškai keliu marokietišką žolę - labai labai man spalva patinka. Jeigu, tik išskalavus turkišką, smilkiniai švietė, tai po marokietiškos niekas nešviečia, spalva vientisesnė, žiliukai - gražiai variniai, pasklaidžius plaukus nutariau, kad kai visai pražilsiu - turbūt tik marokietiška ir dažysiuos, graži, sodri ir nerėkianti spalva gaunasi ant žilų.

Nu jau laukiu ir aš tos marokietiškos procedūros labai blush2.gif .
Vat tik įdomu, ar visa ta marokietiška ten tokia vienodai gera? g.gif Man kažkaip atrodo, kad skirtingų pardavėjų skirtinga žolė gali būti. Ką jūs manot? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Selga: 13 liepos 2009 - 08:46
QUOTE(Selga @ 2009 07 13, 09:45)
Nu jau laukiu ir aš tos marokietiškos procedūros labai  blush2.gif .
Vat tik įdomu, ar visa ta marokietiška ten tokia vienodai gera?  g.gif Man kažkaip atrodo, kad skirtingų pardavėjų skirtinga žolė gali būti. Kaip mąstot? g.gif

Manau, kad jei rūšis ta pati - tai gali skirtis tik smulkumas, švarumas ir pan., o mums, kaip tą pakelinę iranietišką n metų naudojusioms, vis tiek marokietiška bus gėris biggrin.gif
Atsakyti