Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų nuogumas vaikų atžvilgiu

QUOTE(dange @ 2009 08 18, 17:15)
O ką bandėte pasakyti  g.gif Kad mamai tinkama mažametės dukros akivaizdoje keistis tamponus ar paketus, nes ji būsima moteris ir tai yra natūralu  doh.gif Ar tai darytumėt matant pvz bendradarbėms, juk jos taip pat moterys, esamos, ne būsimos, ir joms tie procesai dar labiau natūralūs. Ar norėtumėte būti svetimų natūralių procesų stebėtoja  g.gif

bendradarbes, svetimos moterys mirksiukas.gif dukra, tavo vaikas, kuri taps uzaugusi kazkada. cool.gif ir vel nepulkim i tokius krastutinumus, kad va sedi mama, ir visu groziu istempus tampona ar paketa kruvina mojuoja pries dukters akis doh.gif
tai galima padaryti ir kitaip. as kalbu apie tai, kad nereikia viso sito SLEPTI kaip kokio baisaus ir gedingo dalyko. tai reikia daryt naturaliai, be dideliu emociju, nes tai yra naturalu. kuo daugiau slepsies ir varzysies, tuo daugiau klausimu iskils dukrai. bet nenukrypkim nuo temuos, ne apie tamponus kalba, apie nuoguma.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2009 08 18, 17:15)
O ką bandėte pasakyti  g.gif Kad mamai tinkama mažametės dukros akivaizdoje keistis tamponus ar paketus, nes ji būsima moteris ir tai yra natūralu  doh.gif Ar tai darytumėt matant pvz bendradarbėms, juk jos taip pat moterys, esamos, ne būsimos, ir joms tie procesai dar labiau natūralūs. Ar norėtumėte būti svetimų natūralių procesų stebėtoja  g.gif

dange, neįsivažiuok, kur ji taip rašė? Na niekur nematau, kur, varyk citatom g.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 08 18, 17:33)
dange, neįsivažiuok, kur ji taip rašė? Na niekur nematau, kur, varyk citatom g.gif

Tai vat skaityk posta auksciau.

KOSMARAS. Negalvojau, kad taip buna. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(sigugu @ 2009 08 18, 17:22)
bendradarbes, svetimos moterys  mirksiukas.gif dukra, tavo vaikas, kuri taps uzaugusi kazkada.  cool.gif ir vel nepulkim i tokius krastutinumus, kad va sedi mama, ir visu groziu istempus tampona ar paketa kruvina mojuoja pries dukters akis doh.gif
tai galima padaryti ir kitaip. as kalbu apie tai, kad nereikia viso sito SLEPTI kaip kokio baisaus ir gedingo dalyko. tai reikia daryt naturaliai, be dideliu emociju, nes tai yra naturalu. kuo daugiau slepsies ir varzysies, tuo daugiau klausimu iskils dukrai. bet nenukrypkim nuo temuos, ne apie tamponus kalba, apie nuoguma.

Taip bendradarbės yra svetimos moterys, iš kurių dėl tokio elgesio sulauktumėte atitinkamo vertinimo, ir, neabejoju(beveik biggrin.gif ), kad atitinkamai tokį elgesį įvertintumėte pati.Vaikas yra mažas žmogutis, kuriam supratimą apie normą ir natūralumą kuriate jūs, tačiau tai, ką jis iš jūsų išmoko, vertins taip pat ir aplinkiniai.
Kalbant apie natūralumą, man natūralu yra užsidaryti tuoleto duris, intymios higienos reikalus tvarkytis be papildomos kompanijos, mėgautis kūno nuogumu atitinkamoje aplinkoje.O jei vaikas atsitiktinai pamatys tai, ko jam matyti, mano supratimu, nedera- padaryti atitinkamas išvadas ir sprendimus, kad tokie atsitiktinumai netaptų norma.Ir tai neturi nieko bendro su vaiko bauginimu, gąsdinimu ir slapstymusi mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(mylimuke @ 2009 08 17, 16:04)
Taip, yra dalykų, kuriuos darau be vaiko. Tuos pačius dalykus irgi darau be vaiko, jei galiu. O jei ne- nedarau tragedijos. Mūsų mama irgi tokių dalykų neslėpė nuo manęs ir sesers, ir neužaugom kažkokios kitokios ar traumuotos. Viskas mums buvo paaiškinta, kas per kraujas, kas per daiktas tas paketas ir t.t. Gal todėl ir aš dabar nesislepiu.

QUOTE(sigugu @ 2009 08 18, 16:19)
pilnai sutinku su mylimuke. nors mano vaikui dar tik 8 men, (turiu dukryte). bet nemanau kad nuo jos turiu slepti tokius dalykus. ji irgi kazkada bus moteris, tai yra naturalu . mano sesers dukrytei 6 metai, mama nuo jos neslepia tokiu dalyku, o gi zinot, ji visiskai normali. mam nevengia nuogumo pries ja, bet ji visiskai kukli pries svetimus zmones.

QUOTE(Subjektyvi @ 2009 08 18, 17:33)

bigsmile.gif Kalbėjau apie šiuos du postus. Jei suklydau interpretuodama, atsiprašysiu bigsmile.gif
Atsakyti
Teisingai, mama paaiškino dukrai, kas yra kas, berods visos sąmoningos moterys taip daro, bet niekas nesikeitinėja jai matant. Be to buvo paminėtas nuogumas, kaip atvirumas, kad nėr ko slėpti. Bet kur jūsų išpūstas burbulas?
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2009 08 17, 13:36)
Mano dienos. Na ir kas? Gal traumuosiu dukrą, jei ji pamatys tai?  unsure.gif

QUOTE(Subjektyvi @ 2009 08 18, 18:24)
Teisingai, mama paaiškino dukrai, kas yra kas, berods visos sąmoningos moterys taip daro, bet niekas nesikeitinėja jai matant. Be to buvo paminėtas nuogumas, kaip atvirumas, kad nėr ko slėpti. Bet kur jūsų išpūstas burbulas?

Mes kalbame apie situaciją, kai mama paaiškina atitinkamo amžiaus dukrai apie moters fiziologiją ir intymiąją higieną ar sprendžiame klausimą, ar traumuojami vaikai, kuriems mama "parodo" "savo dienas" g.gif
Atsakyti

Perskaiciau ir susimasciau g.gif : kaip turi buti auklejamas zmogus ,kad neturetu supratimo ir suvokimo apie higiena,etika,estetika,pagaliau pagarba vieni kitiems( ir aisku vaikams!),morale doh.gif ,kad tualeto ,prausimosi,net tamponu keitimas , viesai demonstruojamas doh.gif ,ir net skaitoma,kad nieko tokio,kad tai reikia priimti normaliai,nes vistiek tai suzinos( aciu dievui tik kolkas dukros )...na zinote kazkoks absurdas doh.gif blush2.gif
Atsakyti
Maniskiui greitai metukai, bet mes prie vaiko nevaikstom nuogi, kazkaip net nepatogu, nors dar toks mazius nesupranta.
Bet siaip sako, kad nuo 3 metuku jau labiau viska supranta ir atsimena.
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2009 08 18, 07:48)
1.. Tiesa, tevelis buvo keistokas iki vedybu, jam sportas buvo merginas keisti ar kelias vienu metu tureti. Tai dare rimtu feisu, atseit, tas merginas seksualiai ugde. Atrode, jis buvo nuosirdziai tuo isitikines.  doh.gif
2. Na isivaizduok- ateina vaikas i kambari, pamato pietu stala su kedem, ir jam i galva sauna, kad reiketu uzlipti. Jis ramiai ant to stalo uzlipa (stalo, skirto maistui padeti, pietu stalo, prie jo sedi zmones  blink.gif ), tada nuo jo nusoka. Judesiai koordinuoti ir plastiski- ne kaip kokio dukstancio vaiko. Namai matomi pirma karta. Tevo reakcija nuline. Man vyras sake, kad tas vaikas jau garsus, kiekvienuose namuose, kur apsilanko, vis kazka labai "naturalaus" iskrecia- tai tualeto reikalais, tai pasako kazka, tai rankos klyne, tai moteris pasiurpina... O tevams tik dziuagsmas, koks naturalus, nesusivarzes vaikas. Kitu atveju tas pasiglostymas butu panasus i Tavo prielaida, o siuo- labiau islepimas ir neauklejimas.

Nuosekliai absoliuciai laisvai aukletas vaikas.  doh.gif Norit taip?  blink.gif

1.nenoreciau tureti tokiu draugu unsure.gif
2.sioje situacijoje pamaciusi,kad mano namuose vaikas lipa ant stalo ir teveliai nereaguoja graziai pasakyciau,kad siuose namuose taip nesielgiama ir graziai nukelciau blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2009 08 18, 09:12)

O šiaip tai ir man būtų smagu diskusiją baigti. Taigi galiu pasakyti, kad aš privengiu gyvenime labai 'moralių' žmonių, tokių kurių vaikai gimsta mokėdami naudotis su peiliu ir šakute, o jie patys neraugėja ir negadina oro cool.gif Privengiu ir labai vulgarių, nes mėgstu saiką. Tiesiog vengiu bet kokių kraštutinumų, ir kaip alfa159 sako, matau daug atspalvių..ne vien nespalvotą juodai-baltą vaizdą smile.gif Pasaulis margas ir žmonės dar margesni. Tobulų nėra, mano nuomone, yra tik jais apsimetantys smile.gif

Visi perdėti moralizavimai man panašūs į anekdotą apie davatkėles. Kai viena kruopščiai besimelsdama pagadino orą bažnyčioje ir nežinodama kur iš sarmatos dėtis su didžiu pasipiktinimu garsiai ėmė visų klausti "ale katra čia dabar?". Kita davatkėlė ir užklausė "ar dvi turi?" smile.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif sioje vietoje sutinku
Papildyta:
QUOTE(dange @ 2009 08 18, 15:15)

drinks_cheers.gif taikliai
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 08 17, 23:20)
Jei vaikas pripratęs prie nuogumo, jam bus vienodai, t.y. nekreips į nieką dėmesio. Kitų pykčiui rolleyes.gif Jei mama nuolat vedasi vaiką į moterų "zonas", jam lygiai taip pat bus vienodai. Na ko jis ten nematęs, kad spoksotų kaip į nežinia ką? Juk mergaičių suaugusių tetų nuogumas nešokiruoja. Kodėl turėtų šokiruoti berniukus? Juolab, kad kalbame apie teisingą auklėjimą.

Tai jeigu tėvas nuolat vesis dukrą į vyrų "zoną" jai lygiai taip pat bus viskas vienodai, pripratinkim ir nespoksos kaip į nežinia ką, neturėtų šokiruoti nei berniukų nei mergaičių kurioj zonoj jie beatsidurtų g.gif Nes jei berniukas gali su tėčiu eiti tai ir dukra gali,taip susidariau nuomonę pagal jūsų išsakytą mintį.

QUOTE(sigugu @ 2009 08 18, 17:22)
. as kalbu apie tai, kad nereikia viso sito SLEPTI kaip kokio baisaus ir gedingo dalyko. tai reikia daryt naturaliai, be dideliu emociju, nes tai yra naturalu. kuo daugiau slepsies ir varzysies, tuo daugiau klausimu iskils dukrai. bet nenukrypkim nuo temuos, ne apie tamponus kalba, apie nuoguma.

Vaikai mėgsta mėgdžioti suaugusios,parodykit tamponus ir dar pademnstruokit iš kur juos traukiat,paaiškinkit kam skirti,supras nesupras, bet kai vieną dieną rasit klykiančią mažylę susikišusią į klyną jūsų tamponus ar tada irgi teigsit ,kad viską reikia vaikam matyti . tik viskam savas laikas turėtų būti,aš taip manau.

Teko susidurt su tokiu atveju,kai darželyje penkiametė mergaitė nuolatos išsirengdavo ir vaikčiodavo nuoga,aprengti reikėdavo nemažai pastangų,o ir nuolatos daboti ,kad vėl neišsirengtų, kartodavo,kad mama leidžia,kas gali dabar pasakyti ,kad tai ne tėvų nuogumo ar natūralumo namuose pasekmė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žinoma: 18 rugpjūčio 2009 - 21:47
Na, kad kažkada ar kažkur į temą vaikas pamato tėvus nuogus, tragedijos nedarau, tikrai kartais nutinka, kad vaikas na pamato, specialiai nedemonstruojant tai normalu. Bet jau keistis tamponus prie mažų vaikų, na kad ir prie didesnių man nesuprantamas dalykas, tai daug ką vaikai pamatys ir sužinos, mergaitės ir žmonom bus, vyrus turės, tai gal mamos pamokinkit kaip mylėtis, kad paskui žinotų, ir kuo mažesnės sužinos, tai tipo tuo mažesnis šokas bus. Kažkaip manau su protu žmonėms kartais negerai. schmoll.gif
Nu tikrai kartais sutinku moterų, būtent moterų, nes vyrai tikrai visokių jų privačių dalykų nekalba viešai, kai tenka rausti už tą žmogų, kaip jis viešai pasakoja savo ,,natūralius procesus,, bet jau taip atvirai, kad koktu darosi vien klausant.
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2009 08 17, 16:17)
Man irgi kilo natūralus susidomėjimas: ar yra kas nors, ko tu, asmeniškai nedarytum prie vaiko? g.gif
Paaiškinu, klausimas nepiktybiškas.  4u.gif

Na, apie seksą kalbėti buvo uždrausta biggrin.gif tai atsakymą jums beliks tik numanyti. Žinoma, yra nemažai dalykų, kurių vaikams nėra būtina matyti (dėl to paties privatumo), bet kad kažkas būtų gyvybiškai draudžiama- ne. Mano manymu, daug baisiau, kai vaikai mato smurtą ir blogus įpročius, o ne nuogumą unsure.gif

QUOTE(alfa159 @ 2009 08 18, 08:21)
Mergytes gali sokiruoti nuogu moteru vaizdai, tai jau tikrai.  Nejau pacioms neteko mazoms buti moteru pleze ar pirtyje, kur kokios nepazistamos tetos maza to, kad turi apleista kuna, tai dar ir elgiasi baisiai...doh.gif

O del nudistu. Nerandu ju pasauleziurai jokio paaiskinimo, kuris keltu mano pagarba.

Peršasi mintis, kad jums bjauru ne nuogas kūnas, o netobulas kūnas. Todėl verčiau norėtumėt matyt visus apsirengusiu, kad, neduok dieve, nepamatytumėt kažko baisaus. Viena yra savipriežiūra, o kas kita- buvimas grožio kulto auka ir netolerancija kitokiems (kartojuosi, kitoks- nebūtinai apsileidęs, bet jūsų grožio supratimo neatitinkantis žmogus).

QUOTE(alfa159 @ 2009 08 18, 16:31)
As out, nes sysiojimo su vaikais salininkes bando ivelti i kazkokius absurdiskus, fantasmagorinius debatus. Apie ka diskutuoti? Apie tai, kodel zmogus neturi buti kiaule ir nesielgti su vaiku kaip su baiboku? Man tokios diskusijos jau praeitas etapas, kai dveji-treji metai buvo padiskutavau su tevais, isaugau. Sekmes ir jums augant. 

Žmogaus tuštinimasis- kiauliška? Tai todėl jūs baisiai prieš, kad visi pamatys jūsų kiauliškąją pusę, juk jūs siekiat tobulybės doh.gif Girdėjau kažkur apie žmones, kurie nevalgo ir nekakoja, o gyvena iš saulės energijos. Gal pabandykit? laugh.gif

QUOTE(Ilgaplaukė @ 2009 08 18, 18:55)
Perskaiciau ir susimasciau g.gif : kaip turi buti auklejamas zmogus ,kad  neturetu  supratimo ir suvokimo apie higiena,etika,estetika,pagaliau pagarba vieni kitiems( ir aisku vaikams!),morale doh.gif ,kad tualeto ,prausimosi,net tamponu keitimas , viesai demonstruojamas doh.gif ,ir net skaitoma,kad nieko tokio,kad tai  reikia priimti normaliai,nes vistiek tai suzinos( aciu dievui tik  kolkas dukros )...na zinote kazkoks absurdas  doh.gif  blush2.gif

Viešai- tai kaip? Per web kamerą? Pro atdarą į pagrindinę miesto gatvę langą? g.gif
Jei jau ginčijatės, tai prašom neiškreipinėti žodžių.
Atsakyti