QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 08 20, 11:42)
o kas tau sakė, kad mano vaikai lenda pas savus į WC?

nu mažiukui tai pasitaiko prisiklijavimo prie mamos valandėlių, kai lenda visur, bet tai gi ne šiaip į wc landžioja, tiesiog nu būna mažyliams tokių "zyzlinių" dienų, kai sekioja mamytę visur prilipę, net ir į wc (kaip ir į virtuvę, kaip ir bet kur, wc ne esmė, esmė, kad mama reikia kad būtų šalia tokiom dienom). tuo tarpu svetimų žmonių gi nesekioja niekur. tai ko jam į tą wc pas juos eit?
net kvailai jaučiuos aiškindama tokius elementarius dalykus. jūs ką nuoširdžiai manot, kad pas mano vaikus yra kažkoks nesveikas potraukis žiūrėt, kaip žmonės sėdi tūlike???
Papildyta:
nu kodėl jūs taip į kraštutinumus puolat. vaikas (kaip ir bet koks žmogus), tarkim turi teisę reikšti savo emocijas, tiek teigiamas, tiek neigiamas. net psichologai rekomenduoja neslopinti neigiamų emocijų. tai tarkim nu liūdna žmogeliui, pikta kad mama nedavė 115 saldainio. nu tai tegul pažliumbia jei taip jau jam dėl to blogai. tuo tarpu gi mokai žmogelį, kad tarkim svečiuose bliauti negražu, kad savo pykčiui reikšti yra vieta ir laikas . tiesiog neįmanoma kad nesiskirtų elgesys namuose ir svečiuos. tai ką nemokysi vaiko, kad svečiuose negalima išsidrėbt ant sofos kojas susikėlus ir žiūrėt tv. o namie kodėl tai turėtų būt uždrausta?
pas kaikuriuos zmones cia ziuriu idomus mastymas. senai pastebejau, tik "juoda" arba tik "balta". sakayciau nenormalus tevai kurie neaiskina vaikui, kaip galima elgtis namuose, kaip reikia elgtis sveciuose ir kitose viesose vietose

nesuprantu kur cia dar klausimas iskyla
cia pagal kaikuriu pamastymus, kai vaikas isikimba i koja ir nenori paleisti mamos, o mama jau i kelnias baigia prileisti, turi "grusti" lauk vaika ir dar labiau ji pravirkdyti. as manau jei vaikas dar kimbas mamai i kojas tai jis dar pakankamai mazas, ir aokia cia zala matyt mam sisiojancia. toks vaizdas kad is musu cia tik kaikurie ta reikala atlikinetu

kad vaikui matai naujiena tai butu
Papildyta:
QUOTE(Limcamca @ 2009 08 20, 11:47)
Va, iš šito sakinio įdomu pasidarė, kaip lengvai vaikai sutinka su tuom, kad kai namie vieni elgiamasi vienaip, su svečiais kitaip
Aš taip ir nesakiau, kad būtent Jūsų vaikai lenda.
Man tik kilo klausimas, kodėl vaikai auklėjami skirtingai elgtis svečiuose ir namuose. Kaip, kažkas rašė, ar tai reiškia, kad namie galima būti apsileidusiomis kiaulėmis, o jei kas iš svetimų mato, tai jau pasitempiam ir atrodom gražiai
Jūsų rašymo tonas, man laaabai girdėtas

Sako, puolimas geriausia gynyba
o ko jus vel i krastutinumus? namie - kiaules, sika ant kilimo gal ar ka?o sveciuose pasitempe

nu net nebejuokinga daros. nesamones irgi kalbate. tiesiog yra tam tikros normos, kai zmones savo namuose elgiasi kaip jiems atrodo tinkama, o sveciuose yra visai kitos normos- kai reikia elgtis mandagiai, graziai ir t.t. aisku tai nereiskia kad vaikas namuose turi but nemandagus. tiesiog elgesys bet kokiu atveju ne tik skiriasi, bet ir privalo skirtis.