Įkraunama...
Įkraunama...

Juvelyrika

QUOTE(Duzgas @ 2009 11 12, 19:02)
o kur ta kaltuka gaminais?

Dar tik zadu gamintis. Darysiuos iš kietlydinio kokio nors.
Atsakyti
Be to šio mėnesio gale važiuoju į kursus, tai ir žiūrėsiu kas gausis. smile.gif 4u.gif , bet užsidegusi kolkas esu smarkiai.

O kur žadi eiti į kursus?

Duzgai
Aš imu sidabro gryno 20gr, 1.6 vario
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2009 11 10, 17:29)
kas pigiau - varis ar zalvaris? kurio lydymosi temperatura aukstesne?

varis - 1084 °C, žalvaris - 900-960 °C, priklausomai nuo sudėties.
kaina daugmaž pamaši.
Atsakyti
aciu- vadinasi su zalvariu lengviau rolleyes.gif .
Atsakyti
Naca priklausomai ką tu darysi, vieniems gaminiams geriau tinka žalvaris kitiems varis.Kaip matau tu esi šaunuolė turi pagrindinį darbą, darai juvelyrinius gaminius ir dar...pieši ant šilko. smile.gif .Kaip tu suspėji? smile.gif
Atsakyti
aciu, Dita. tiesiog kazka randi, kazka prarandi doh.gif . uztat vyras ir vaikai verkia rolleyes.gif as nemoku sedeti nieko nedarydama, bet nemegstu ruosti maisto ir tvarkyti namu, ir uliavot nemoku doh.gif tai kas belieka tongue.gif

man varis nelabai-ji sunku priderinti. o zalvaris toks mielesnis. o kokius pliusus ir minusus zalvaris turi pries sidabra? kalbu apie darbo specifika.
Atsakyti
Net nežinau ką atsakyt. Kartais konkrečiame projekte tam tikro metalo ar lydinio minusai virsta privalumu, dėl kurio jį renkiesi.
Žalvaris bus mažiau kalus, ne taip lengva "sudeginti" lituojant/atlaidinant.
Klausk apie konkrečiau, pasistengsiu atsakyt.

Beje, vertėtų nepamiršt tompako ir melchioro.
Atsakyti
man pastarieji atrodo maziau naudojami, nelabai as gausiu nusipirkti tokiu vielu ir skardos, nes pati nelydau ir nevalcuoju. dar ne nezinau ko klausti doh.gif
Atsakyti
Žalvario pasirinkimas irgi gan kuklus, ypač jei nori pirkti mažais kiekiais. (Nebent "Lytagra" pradėjo lapus karpyt?) Išvis su spalvotųjų metalų lydinių pasirinkimu yra, atsiprašant, žopa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo error502: 15 lapkričio 2009 - 13:03
nu tikrai-lietuvoje 0 doh.gif
Atsakyti
Naca mes labai panašios.Ta prasme mano šeima taip pat kenčia, kad aš vis ką nors darau, viskas man įdomu, viskam laiko vis trūksta.
O kambarius tvarkyti man taip pat nepatinka, juo labiau, kad pas mane namas.Valgyti dar prisiverčiu daryti kiekvieną dieną(juk reikia kaip nors šeimai pasigerinti smile.gif )
Atsakyti
Nu ka gi manop brangieji ,papasakosiu jums ,kaip as minkiau 999 molį biggrin.gif Man tai anas grynai alchemikų išmislas .Is karto pasakau-ne man ...ne ,ne ...,va kam patinka visokius baibokus lipdyti -sam raz ,o man -ne .Pradedam... biggrin.gif
Sumokejau (su parsiuntimu) apie£ 20 uz 16 gramu,irankius naudojau-kas namie pasitaike (kepimo popieri ,alieju,visokius vaikiskus kočėlus biggrin.gif ) user posted image

Gavosi stai kas (dariau is puses normos -tik pabandymui) user posted image
Kai pradejau valyti -pradejo viskas luzineti ir nukritineti biggrin.gif biggrin.gif ,susitrauke iki 6,8 cm. user posted image
Bebandant lituoti dar labiau sulūžo biggrin.gif
Padariau išvadas,kad:
Reikia tureti is anksto pasibraižytą dirbinio viziją biggrin.gif ,nes molis dziusta akimirksniu (pasirodo ,kad" silver clay 650" leciau dziusta) ,nes as pirma galvojau pazaisiu ,bet ziuriu ,kad ner laiko zaidimams-kieteja biggrin.gif .tai dariau jau bile ką,kad tik greiciau.
Gaminio storis geriausia ,kad butu ne mazesnis 18 gaugių,kaip minejau-labai greitai luzineja ir mimnkstas be galo(ne veltui 999).
Geriausiai tureti stampus ir dirbinius daryti "blynus"-greitai ir su maziausiom sanaudom išeina.
Brangu
Dabar turesiu brangaus 999lauzo praboms gerinti ,nes nezinau ar dar prisesiu prie sio dirbinio uzbaigimui biggrin.gif -netraukia ans manęs biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo burbanti princiesa: 18 lapkričio 2009 - 09:23