Įkraunama...
Įkraunama...

Juvelyrika

QUOTE(gėlėta jūrė @ 2009 11 26, 14:31)
Tokius tokius! Tai juos ir siunčiausi, nes galvojau būsiu gudra ir nusipirksiu pigiau, nes tikrai geriem kol kas nėr finansų. Gaila, kad iš to gudrumo nieko gero neišėjo unsure.gif

Ir kiek prašai už juos?
Atsakyti
760Lt

Galvojau, kad pavyks atsivežti už 500-600Lt, bet deja... Nes patys valcai Indijoj tai apskritai už juokingą kainą
Atsakyti
Na as jau jauciuos priaugus iki bandymu lituoti blush2.gif Kazkada nukniaukiau is savo vyruko ziebtuveli/dujini lituokli pasibandymui. Pirmas dirbinys gavosi sidabro vinukai apvaliu bumbuliuku (oij kiek laimes tada apturejau, net naudot savaite laiko gaila buvo, tiesiog ziurejau i ant stalo stovincius ir grozejaus lotuliukas.gif ), dar truputi su lydmetaliu ir sidabro atliekom (dirbant su viela lieka kartais truputi) pazaidziau ax.gif Bet ten ziebtuvelis toks, kad isgauna pagal popierius iki 1200C, realiai apie 800-900C turbut kaista.. tik kad po puses minutes uzkaista jisai.. is po to kai du tokius sulauziau (is kinu uzsisakius buvau) nusprendziau, kad laikas pirkt kazka rimtesnio blush2.gif

Masciau, kad turetu kainuot apie 200lt toks daiktas.. Sutaupyt aisku ir man norisi rolleyes.gif
Tai dabar mastau pigu imt ( http://www.lemona.lt...item&i_id=51759 ) ar visgi pataupyt ir pirkt kur subtiliai rode..
Subtiliai, o kokia jo temperatura, ka gero ir blogo kali apie ji pasakyt, kur ji taikai (t.y. kokios jo galimybes panaudojime)? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Feja_: 26 lapkričio 2009 - 15:41
Dirbu su labai panašiu degikliu. Pajungi prie dujų baliono. Tada gali lituoti, lydyti sidabrą, stiklą. (Bet turėk mintyje, kad stiklas trukinėja, jei staigiai atausta ir reikia ji deti i krosnele ir letai atlaidinti. Keičiant antgalius gali keisti ir liepsnos dydį, bet kai įpranti, tai as su vienu viska darau. Tiesiog svarbu nesudeginti detalės. O tuos vinukus kur sakei darei su žiebtuvėliu, tai galėjai ant dujinės viryklės pasidaryti smile.gif
Dar būna degiklių su deguonimi, tai tie aukštesnę temp. duoda ir greičiau išlydai metalą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo subtiliai: 26 lapkričio 2009 - 16:30
QUOTE(subtiliai @ 2009 11 26, 16:28)
Dar būna degiklių su deguonimi, tai tie aukštesnę temp. duoda ir greičiau išlydai metalą.

Aš su tokiu dirbu, todėl man labai sunku įsivaizduoti, ką galima padaryti su tuo senukų "žiebtuvėliu"
Atsakyti
Cezi, mano visi darbai butent su tuo ziebtuveliu mirksiukas.gif .
http://www.lemona.lt...item&i_id=28789
o kai as pabandziau su normaliu palydyti, tai nusprendziau, kad su manuoju geriau lotuliukas.gif liejimui ir rimtesniems darbams as vistiek neturiu salygu schmoll.gif
bet siaip drasiai galima sulituoti ir stambesnes su kaitriausiu lydmetaliu detales, padaryti nedidelius lydynukus.

ir as neisivaizduoju, kaip uzsiemus rimtai, tam juvelyrui isgyventi is savos kurybos doh.gif ypac kai neturi to landumo ir mokejimo parduoti g.gif

Cezi, gal turi kokiu darbeliu parodyti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naca: 26 lapkričio 2009 - 17:44
QUOTE(naca @ 2009 11 26, 17:30)
Cezi, mano visi darbai butent su tuo ziebtuveliu mirksiukas.gif .
http://www.lemona.lt...item&i_id=28789
o kai as pabandziau su normaliu palydyti, tai nusprendziau, kad su manuoju geriau lotuliukas.gif  liejimui  ir rimtesniems darbams as vistiek neturiu salygu schmoll.gif
bet siaip drasiai galima sulituoti ir stambesnes su kaitriausiu lydmetaliu detales, padaryti nedidelius lydynukus.

ir as neisivaizduoju, kaip uzsiemus rimtai, tam juvelyrui isgyventi is savos kurybos  doh.gif ypac kai neturi to landumo ir mokejimo parduoti  g.gif

Cezi, gal turi kokiu darbeliu parodyti ax.gif

Na įdomu, ne karvę jis kainuoja, reiktų pabandyt
O aš ir neišgyvenu iš savos kūrybos, aš kitiem milijonus kraunu verysad.gif nes tikraja to žodžio prasme esu juvelyrė, o ne prekybininkė ir marketingo subtilybių neišmanau...

o darbų pabandysiu įkelt jei gausis, kažkaip bandžiau tai nesigavo ax.gif gal patarsit kaip blush2.gif
Atsakyti
Sveiki,
Negaliu atsigrozeti jusu visu darbais...Neiskenciau ir as:)
Sakykit gal kas zinot kur vyksta juvelyrikos kursai Kaune?
Atsakyti
O gal zino kaip tokius padaro.....
http://www.etsy.com/...ing_id=32299475
nes panasu kad nunerta ir tik tada padengta sidabru.Gal su Art Clay imanoma ?
Atsakyti
ne, tai ne Art clay schmoll.gif . butu parasyta fine silver, ir art clay pamineta g.gif
as nezinau , ar tai techniskai imanoma, bet gal forma padaryta ispaudziant tikra nerini ir islieta g.gif
ir nunerta bei aplieta negali but, nes raso , kad vien sidabras schmoll.gif
neisivaizduoju doh.gif bet labai idomu

Cezi, reki i internetini albuma ikelti, o po to cia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naca: 26 lapkričio 2009 - 21:33
nesutikciau su Error, bet aisku skonio reikalas su kokiu irankiu dirbti.

Šituos nurodžiau atsižvelgdamas į darbo sąlygas- namai, minimalūs gabaritai, ventiliacija, etc.
Su tais iš Senukų, tai bus tik spėk keisti balionus. Ilgainiui daugiau už dujas sumokėsi.

Taip, tas tiesa. Bet vėlgi, atsižvelgiant į darbo sąlygas, tai...
Beje dėl kainos: 200g propano-butano balionėlis kainuoja 5-8lt (25-40lt/l !!!!), kuomet dujų litras degalinėje - 1.75Lt. Yspūdingai, kaip viens veikėjas sakė. smile.gif
O aš pritariu Nacai, kad pirma geriau su pigesniu pabandyt, o paskui, jei patinka, tada po truputį galima ir geresnius-brangesnius įrankius susipirkti. Nes tų įrankių tiek reikia... ir jų kainos tokios..

Skūpas moka dukart, sako liaudis. Ir ana [kartais] yra teisi. smile.gif Su ypač pigiu (o dažnai tai reiškia ir prastu) net labai mėgiamas darbas gali likt kančia. Iš patirties sakau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo error502: 26 lapkričio 2009 - 21:56
QUOTE(naca @ 2009 11 26, 21:27)
ne, tai ne Art clay schmoll.gif . butu parasyta fine silver, ir art clay pamineta g.gif
as nezinau , ar tai techniskai imanoma, bet gal forma padaryta ispaudziant tikra nerini ir islieta g.gif
ir nunerta bei aplieta negali but, nes raso , kad vien sidabras schmoll.gif
neisivaizduoju doh.gif  bet labai idomu

Cezi, reki i internetini albuma ikelti, o po to cia.

Nu čia labai įdomus gaminukas...
nu teoriškai tavo versija visai įmanoma, bet praktiškai g.gif nežinau, ji turėtų būti iš karščiui atsparios medžiagos g.gif na gal tokių ir yra g.gif
O kažin kas gautųsi jei iš anodo padarius plonytę vielutę, nu tarkim 0,3, atlaidinus ir pabandžius vašeliu lotuliukas.gif

O nuotraukas bandžiau kelt per Fotki, bet ten JAVOS reikia, o mano kompas kategoriškai atsisako tai daryti unsure.gif tik nesuprantu kodėl
Atsakyti