Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

O kaip gali buti naikinamas jūsų etatas, jeigu jus dar esate atostogose? g.gif
Negalima taip.
Atsakyti
QUOTE(2M_mama @ 2009 11 06, 15:05)
Laba diena,
Ir man iskilo klausimelis.Nuo 2010m sausio 1d.,naikinamas mano etatas,kas priklausys man gryzus po vaiko auginimo atostogu?Gryzti zadu kai sueis du metukai,t.y. 2011m sausi.

Jo naikinti negali, jei įmonei nėra paskelbtas bankrotas...Etatas gali būti nebent neapmokamas (dažniausia taip būna valdiškuose darbuose). Pas mus taip buvo. Etatas figuruoja visur, bet jam nėra finansavimo, nėra skiriami pinigai, o kai grįžo moteriškė-atleido...Gali jus perkelti į kitą vietą , bet tik su jūsų sutikimu... O šiaip tai kai grįšit ir atleis... (jei planuojamas atleidimas).... O iki 3 m. negali šiaip jūsų išvaryti.......
Dar daug kas priklauso, kokiame sektoriuje dirbate: valdiškame ar privačiame...
Na, bent tokia mano nuomonė...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Krisanta: 06 lapkričio 2009 - 18:07
Tai as irgi taip galvoju,kad atleis kogero is karto kai grysiu.Kokio dydzio kompensacija man priklausys jei busiu atleista pagal etatu mazinima ir iki dekretiniu as tam darbe buvau isdirbus du metus?
Atsakyti
As gruodi irgi gristu i darba. Visai jokio neturiu ax.gif O jus pries gridamos, susitinkat su darbdaviu aptarti visu grizimo salygu ar tiesiog imsit ir sugrisit?
Atsakyti
labas

sakykit iki dekreto dirbo 9 men ,ir neisejau atostogu .Kiek suprantu priklauso 2 sav.
o dabar vaikui sueina 2 metai ar man priklauso siuos atostogos ,ir ar mokes darbdavys uz jas g.gif
Atsakyti
Norėjau paklausti: jei vieniša mama augina 2 vaikus, iki kokio jų amžiaus negali būti nutraukta DS (nėra darbuotojo kaltės) g.gif
Atsakyti
QUOTE(katete @ 2009 11 10, 02:17)
Norėjau paklausti: jei vieniša mama augina 2 vaikus, iki kokio jų amžiaus negali būti nutraukta DS (nėra darbuotojo kaltės) g.gif

Iki trijų metų , jei įmonė nebankrutuoja.
Atsakyti
sveiki norejau jusu asiklausti prasau padekite.jai as pasirasiau motinystes atostogu 3metams.spalio 5d suejo sunui jau 2metai.tai man darboviete turetu saugoti darba iki vaikui sueis tie 3metai?ar jau 3metai nebesaugomi?kaip yra istikro?nes ketinu dar ir 3metus pabuti atostogose kai lix kox menuo noreciau gristi i darba man jis vis dar bus?? aciu jums uz patarima
Atsakyti
Sveiki

Grįžtu į darbą vaikui dar nesulaukus 2 metų. Darbe algos sumažėję palyginti su mano išėjimo laikotarpiu. Ar dar galioja įstatymo dalis, kad Sodra kompensuoja skirtumą tarp gaunamų draudžiamųjų pajamų ir priklausančios pašalpos (21 skyriaus 4 dalis)? Ar algą galima laikyti tomis draudžiamomis pajamomis?
Atsakyti
Sveikos, mamos,gal kas gali patarti, jei prieš motinystės atostogas lieka neišnaudotų atostogų ir nutari jas panaudoti grįžus į darbą, kaip skaičiuojama ta likusi atostogų dalis? Ar pagal buvusį darbo užmokestį prieš motinystės atostogas ar pagal gautą motinystės pašalpą imant 3 mėnesių vidurkį?
Labai dėkoju už atsakymą
Atsakyti
QUOTE(Mijja @ 2009 11 10, 18:30)
Sveiki

Grįžtu į darbą vaikui dar nesulaukus 2 metų.  Darbe algos sumažėję palyginti su mano išėjimo laikotarpiu. Ar dar galioja įstatymo dalis, kad Sodra kompensuoja skirtumą tarp gaunamų draudžiamųjų pajamų ir priklausančios pašalpos (21 skyriaus 4 dalis)?  Ar algą galima laikyti tomis  draudžiamomis pajamomis?



Ar nieks negali pasakyti? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Mijja @ 2009 11 12, 14:16)
Ar nieks negali pasakyti?  ax.gif


Turėtų. Alga tikrai yra draudžiamosios pajamos.
o pasakyti tiksliai galetų ir paaiškntų paskambinus sodros telefonu 8 700 70080
Atsakyti