nu pasivaidensiu ir as
nesekas man su gelynais, pradejau pavasari kurt kazka ir viskas liko-isvaziavau su maze i sanatorija 22 dienoms, po to vaikai vienas paskui kiota vejaraupiais sirgo, po vejaraupiu mazei imunitetas nusilpo, tai kimba visokios bacilos-serga vaikai, ner kada gelynais rupintis. tai buvau palikus viska savieigai, sakiau kas uzaugs, tas uzaugs, anyta kazkiek ten palaistydavo jei ka. Nu bet vistie ziedu sulaukiau ir tik pries savaite atsikraustem i savo vasarojimo ir gelynu puoselejimo vieta

o cia va kas gavosi ir hortenzijos ir melsves derinuko (niekam kitam vietos jau neber, nebent pavasarinem svoguninem ankti pavasari

)
Melsve gan stambi, tai taip gan gigantiskai atrodo tie du augalai, kai salia plotelis smulkesniu geliu, tai net nezinau ar cia grazu

cia va salimais manoi siumetinis bandymas kazka sukurpt, bet kaip sakiau pradejau ir baigesi, nu ten dar reiks perkilnot ir dar truksta man augalu
heichera kazkokia pavargus, tie lapai tokie kazkokie nesviezus, kaip padziuve, nelabai ka naujo isleido

grazus viendienes ziedas

Tik dabar supratau kodel jos taip vadinasi

nugi ziedas zydi tik viena diena

oranzine dar neprazydo, nors pas visus kaimynus jau seniai zydi. Citrinine jau prazydo ir taip sunkiai po viena ziedeli skleidzia, o kai ziuriu pas kitus tai vienu metu daug ziedu zydi

Pirma karta bandziau augibt fuksijas, tai cia ziedeliai jau matyt, siandien jau tie du prasiskleide visu savo groziu

, kitur jau irgi matyti

Cia jurginu kampelis, is seklu prisiauginau, isvaziuodama is sanatrorijos susodinau i lovi, sakiau bus kas bus, taoi ziuriu toks grazus miskelis gavosi ir zydi po biski

o cia va niekaip nesumastau ka uz to kadagio prie namo pasodint. pasodiunus buvau jurginus, begonijas, vazonus visokius delioju- sakau gal kas tisk, bet nerandu kol kas kas ten tiktu, kad kadagys nepradingtu tarp pasodintu geliu

ir ka nutiko mano gvaizdikeliams, ko jiems truksta, kakzokie issdziuve, issreteje