Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 47 tema

QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 07 10, 12:02)
Saules atokaita ten. Dabar toj vietoj braskes, bet tik iki rugpjucio. Ezuole labai grazi, bet jau kiek vietos uzima blink.gif . As linkstu prie ezuoles wub.gif

1 vieta Eziuole, 2.snapuciai, 3.liatris.
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 07 10, 12:02)
Ezuole labai grazi, bet jau kiek vietos uzima blink.gif . As linkstu prie ezuoles wub.gif

Eziuole isties labai grazi. Turiu rozine, balta ir dar noriu kitokiu spalvu. O drugeliai kaip jas megsta wub.gif Tikra vasaros gele. Be to patinka ju standumas. Rudbekijos pagal mane liaunesnes.
Atsakyti
nu pasivaidensiu ir as smile.gif
nesekas man su gelynais, pradejau pavasari kurt kazka ir viskas liko-isvaziavau su maze i sanatorija 22 dienoms, po to vaikai vienas paskui kiota vejaraupiais sirgo, po vejaraupiu mazei imunitetas nusilpo, tai kimba visokios bacilos-serga vaikai, ner kada gelynais rupintis. tai buvau palikus viska savieigai, sakiau kas uzaugs, tas uzaugs, anyta kazkiek ten palaistydavo jei ka. Nu bet vistie ziedu sulaukiau ir tik pries savaite atsikraustem i savo vasarojimo ir gelynu puoselejimo vieta doh.gif
user posted image

o cia va kas gavosi ir hortenzijos ir melsves derinuko (niekam kitam vietos jau neber, nebent pavasarinem svoguninem ankti pavasari tongue.gif )
Melsve gan stambi, tai taip gan gigantiskai atrodo tie du augalai, kai salia plotelis smulkesniu geliu, tai net nezinau ar cia grazu g.gif doh.gif
user posted image

cia va salimais manoi siumetinis bandymas kazka sukurpt, bet kaip sakiau pradejau ir baigesi, nu ten dar reiks perkilnot ir dar truksta man augalu g.gif
heichera kazkokia pavargus, tie lapai tokie kazkokie nesviezus, kaip padziuve, nelabai ka naujo isleido g.gif
user posted image

grazus viendienes ziedas wub.gif Tik dabar supratau kodel jos taip vadinasi doh.gif nugi ziedas zydi tik viena diena doh.gif oranzine dar neprazydo, nors pas visus kaimynus jau seniai zydi. Citrinine jau prazydo ir taip sunkiai po viena ziedeli skleidzia, o kai ziuriu pas kitus tai vienu metu daug ziedu zydi g.gif
user posted image

Pirma karta bandziau augibt fuksijas, tai cia ziedeliai jau matyt, siandien jau tie du prasiskleide visu savo groziu wub.gif , kitur jau irgi matyti thumbup.gif
user posted image

Cia jurginu kampelis, is seklu prisiauginau, isvaziuodama is sanatrorijos susodinau i lovi, sakiau bus kas bus, taoi ziuriu toks grazus miskelis gavosi ir zydi po biski thumbup.gif
user posted image

o cia va niekaip nesumastau ka uz to kadagio prie namo pasodint. pasodiunus buvau jurginus, begonijas, vazonus visokius delioju- sakau gal kas tisk, bet nerandu kol kas kas ten tiktu, kad kadagys nepradingtu tarp pasodintu geliu g.gif
user posted image

ir ka nutiko mano gvaizdikeliams, ko jiems truksta, kakzokie issdziuve, issreteje g.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žydriausia: 10 liepos 2009 - 14:22
Žydriausia, kaip anot taves auge be priezuros, augalai labai grazus.
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2009 07 10, 14:18)

o cia va niekaip nesumastau ka uz to kadagio prie namo pasodint. pasodiunus buvau jurginus, begonijas, vazonus visokius delioju- sakau gal kas tisk, bet nerandu kol kas kas ten tiktu, kad kadagys nepradingtu tarp pasodintu geliu g.gif
user posted image

....man labai jauku ir grazu pas tave bigsmile.gif ....toks ispuoseletas kantri stiliukas.Jei tas kampas saulekaitoj ,tai mazu kokios neaukstauges saulegrazos tiktu.,man regis labai tiktu jusu namuko fone mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(shanet @ 2009 07 10, 15:16)
....man labai jauku ir grazu pas tave bigsmile.gif ....toks ispuoseletas kantri stiliukas.Jei tas kampas saulekaitoj ,tai mazu kokios neaukstauges saulegrazos tiktu.,man regis labai tiktu jusu namuko fone mirksiukas.gif

nu ten pavesis, biski per kampa ryte saulutes gauna, o siaip pavesis g.gif
aciu uz komplimentus, va nenufotkinau bendro vaizdelio, bet siemet kazkaip nieks nezydi ten g.gif
Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2009 07 10, 14:27)
Žydriausia, kaip anot taves auge be priezuros, augalai labai grazus.

nu zinok tikrai prieziura minimali, anyta kiek palaistydavo, labai sunkiai augo, stovejo viskas vietoj, as pati visa menesi ten ne kojos ikelus nebuvau, vienu zodziu..... galvojau kad daug kas numisr, sunkiai bet kazkaip pradejo gaiveletis, na matyt ne tik proeziura , bet ior siemetinis pavasaris kaltas g.gif as visas geles i lauka isnesiau ankti geguze, kai visi dar namie laike, tai paskui galvojau pasals, bet nebuvo kas daryt doh.gif
Atsakyti
[quote=Žydriausia,2009 07 10, 16:33]
nu ten pavesis, biski per kampa ryte saulutes gauna, o siaip pavesis g.gif
aciu uz komplimentus, va nenufotkinau bendro vaizdelio, bet siemet kazkaip nieks nezydi ten g.gif
Papildyta:

Zydriausia, labai paprasta ir jauku, as net sau siokiu tokiu minciu gavau 4u.gif man kazkaip nieko salia to kadagio nesinoretu, nebent tokiu pat akmenuku padelioti, grazus krumelis ir to pakanka. Del akmenuku klausimas, o kai pjaunama su zoliapjove zole jie netrukdo, neissilaksto? nes turiu minciu aplik savo bukmedziu krumelius ratu sudelioti akmenukus, bet gal jie zolei pjaut trukdys?
Atsakyti
Sveikos
reikalinga jūsų pagalba smile.gif
Noriu šitame plotelyje naikint eraičiną, bet nesugalvoju ką vietoj jo įkišti. Ši vieta pirmoji kliūva už akių, kai žiūriu pro virtuvės langą (jis už kelių metrų), tad norisi ko nors, kas visą sezoną atrodytų gražiai. Kiti augalai - rasakila, balti liatriai, taškuotoji šilingė, alūnė, tarp rasakilos ir alūnės - česnakai. Pavasarį vyrauja bordo ir violetinė (alūnė su česnakais), dabar - kaip matot, paskui bus balti liatriai. Norisi ko nors ilgai žydinčio, nes žalumos čia pakanka. Heichera tik šiemet pasodinta, dar plėsis.

[img=http://img10.imageshack.us/img10/4903/p7104289o.th.jpg]

Čia platesnis vaizdelis. Saulė atsisuka nuo 11-12val ir iki vakaro čia saulėkaita. Dešinėj prie tvoros turi būti kadugių linija (tik labai daug neprigijo). Prie akmeninės sienos sodinsiu parko rožes kreminiais žiedais.

[img=http://img103.imageshack.us/img103/2807/p7104287.th.jpg]

Čia tas plotelis iš kitos pusės

[img=http://img150.imageshack.us/img150/9968/p7104291.th.jpg]

Nuo tvoros į namą žiūrint

user posted image

Priimu visokias idėjas, nes pati neturiu JOKIOS blush2.gif
Atsakyti
laba diena smile.gif

gal pasiūlytumėte, su kuo galima derinti kvepiančių tų smulkių daugiamečių gvazdikėlių eilę (ne šiurpinių, o tų didelių gvazdikų mini kopijas)? kiek bandau atgaminti, visur jie vieni auga mastau.gif na, pas tuos, kurie juos augina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo muminukas: 10 liepos 2009 - 17:58
QUOTE(mamulka10 @ 2009 07 10, 12:23)
priziuriu irgi taip pat, nes labai daug kenksmeju ant juos puola, dabar kazkodeltai rozes auginti tapo sunkiau, senukuose esu pirkusi trasu joms, ir naikinimo priemones pazuresiu gal dar rasiu pavadnima ju , ga dar kur like tie milteliai
Papildyta:
jau cia koks grozis  bigsmile.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif  kokia cia veisle ?

Ačiū ax.gif Tai "Marlene" lelija.
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2009 07 10, 14:18)
nu pasivaidensiu ir as smile.gif

pagaliau iveikei, saunuole 4u.gif !
man tai labai grazu ir labai naturaliai viskas atrodo wub.gif
keletas pastebejimu -
*melsve prie hortenzijos atrodo super, bet galejo dar arciau krasto buti pasodinta, ne taip po hortenzija palistu;
*antram plotely salia bordines alunes (heucheros) i desine sodinciau dar viena tokia pat;
*paciam desiniajam kampe - maza fortuno ozeksni, zalia su balta arba zaliai geltona :
http://images.google...e...mp;aq=f&oq=
*kairiajam kampe pries marga melsve ikisciau tas dvi geliukes melsvais ziedeliais is vazoneliu, kur prie sienos stovi (ten ju nebereikia);

uz kadagio palei siena (mazdaug per viduri, kur didziausias ilinkimas) gal rugiaveide tiktu, o salia palei pamata kokios zemos gelytes raudonais, oranziniais arba melynais (katileliai) ziedeliais g.gif
http://images.google...p...ficial&sa=G

Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2009 07 10, 17:17)
user posted image

Priimu visokias idėjas, nes pati neturiu JOKIOS  blush2.gif

Kad jau po virtuves langais ir netoliese rozes augs, tai as daryciau prieskoniniu vaistiniu augalu darzeli. Rinkciausi ka sodint is lavandu, metu, baziliko, rozmarino, laiskiniu cesnaku tarpo. Gal dar monardas, ezuoles i galimu augalu sarasa itraukciau. Ziurint kiek ten tilptu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidabrinekuoja: 10 liepos 2009 - 20:56