Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (Totoriškas pyragas)

“Šimtalapis - lyg dailininko paveikslas, jo kūrimas reikalauja ne tik įgūdžių, bet ir širdies šilumos. Masiškai kepti šimtalapių kaip kokių blynų negalima. Taip saugomos ir puoselėjamos senosios totorių tradicijos”
R. Chaleckas

1 tema
2 tema

Populiariausias praejusios temos Cipciuko šimtalapis

user posted image

500g. miltu
25g. mieliu
125 mlg. pieno
2 su puse kiausiniu
1 stikline aguonu
500g sviesto ( gali buti per pus su EVE) butinai 82%
300g cukraus
razinu ( pora saujeliu)

Mieles uzpilti sauksteliu cukraus ir saukstu drugno pieno ( tegu pakyla).
Kiausinius su pienu paplakti , suberti miltus ir pakiluses mieles .
Uzminkome tesla .
Ji lipni , vis minkant pasitepkite rankas riebalais.
Tesla minkoma apie puse valandos!!! ( minkant girdisi pokstelejimas tesloje , tai gerai , nes tai oro pusleles , kurios butinos , kuo daugiau pusleliu yra tuo geriau ).
Tesla padaliname i 5 vienodus gabaliukus , ir ladedami , kad pakiltu , virsu patepti lydytu sviestu.
Imamas vienas gabalelis truputi pakociojamas , dedamas ant stalo patepto sviestu ir pradedama tampyti i visas puses , plonumas kaip laikrascio lapo .
Visas tam skirtas sviestas islydomas , atvesinamas ( nebutinai iki visisko atsalimo).
Istampytas lakstas gausiai!!! apipilamas sviestu ( jo turi uztekti visiems lapams aplieti) , ir taip pat negailint apibarstyti cukrumi ( jo kiekio taip pat turi uztekti visiems lapams).
Imamas kitas pakiles blynelis ant kitur pakociojamas , suvyniojamas ant kocelo ir pernesamas ant jau istampyto laksto , ant jo jis baigemas plonai tampyti .
Vel pilamas sviestas ir t.t.
Taip istampomi visi gabaleliai teslos .
Virsus apipilamas sviestu , cukrumi , apibarstomas razinomis .
Voleliu sudedamos nuplikytos ir pamaltos aguonos( mesmale . blenderiu ).
Nuo krasto , standziai suvyniojamas volelis ( nebijokite sviesto neisbega ne laso , nes kol jus tampote sekanti laksta jis apstinksta , ant pries tai aptepto laksto).
Perkeletia i norima skarda , geriau jei butu su skyle ( graziau ax.gif ), pas mane netilpo i ta su skylia tai teko deti i paprasta , bet nuo to niekas nenukentejo schmoll.gif ( tik vaizdas) tongue.gif
Pakildinama.
Kepa apie 1 pusantros valandos , 180-200C. jau ikaitintoje orkaiteje.
Kad neapdegtu , kai tik vos parus , uzdenkite folija .
Gavosi 28 cm. ir 8 cm. aukscio ir skersmens pyragas tik is tokios normos produktu blink.gif
SKANAUS smile.gif

user posted image

Šiek tiek gamybos vaizdžiai (Cipciukas)

! Pastabeles:

1.Tešlos gabaliukų neperkildint (geriausia, kad pakiltų dvigubai) !
2.Nepadaugint miltų!
3.Rekomenduojami miltai 405D.
4.Lakštelius tampyti lengviau, jei tešla yra šilta.
5.Gamyba užtrunka 4-5 val., priklausomai nuo apsisukimų biggrin.gif


Bea RECEPTAS

si179 RECEPTAS su gaminimo procesu vaizdžiai

Smagių kepimų ir gardžių šimtalapių! drinks_cheers.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Povila$: 23 birželio 2009 - 17:51
Kepiau ir aš vakar šimtalapį pirmą kartą clap.gif Kai tik iškepė tai nelabai patiko, nes riebus labai. O šiandien tai apsivalgyt galima, atrodo visą galėtum suvalgyti kaip skanu wub.gif Aišku pirmas blynas visada prisvilęs biggrin.gif truputėli įplyšo kai perkėlinėjau į formą, bet skonis nuo to nenukentėjo, labai skanus, ačiū už receptą! 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
prisirašau naujoje temoje 4u.gif ir klausiu profų patarimo: kiek reikia kildinti pačias mieles? ar kad jos tik putot pradėtų ar, kad pilnai išputotų, na visas puodukas gautųsi pilnas? g.gif ar jokio skirtumo? jau kad paklausiau rišliai, bet kad kitaip nemoku doh.gif biggrin.gif o žinot noriu, nes turiu įtarimų, kad perkildinau pačias mieles, todėl nesigavo antrasis šimtalapis..
Atsakyti
QUOTE(elizabeta_depp @ 2009 06 25, 21:45)
prisirašau naujoje temoje  4u.gif ir klausiu profų patarimo: kiek reikia kildinti pačias mieles? ar kad jos tik putot pradėtų ar, kad pilnai išputotų, na visas puodukas gautųsi pilnas? g.gif  ar jokio skirtumo? jau kad paklausiau rišliai, bet kad kitaip nemoku  doh.gif  biggrin.gif  o žinot noriu, nes turiu įtarimų, kad perkildinau pačias mieles, todėl nesigavo antrasis šimtalapis..


Pačių mielių perkildinti neįmanoma lotuliukas.gif Aš kadangi naudoju sausas, tai piena pašildau mikrobanbėje su trupučiu cukraus, išimu ir supilu mieles iš pokučio, uždengiu dangtelį ir palaukiu apie 10 min. Po to atidengiu ir pasižiūriu ar jos jau būna suputojusios - jei taip, viskas galima gaminti tešlą. Jos turi taip lyg priputoti, o pamaišius jas - atsirasti mažyčiai burbuliukai (ten yra CO2). Jeigu taip atsitiko reiškia mielės atgijo ir pradėjo veikti. Taspats ir su presuotom, jeigu sausų nenaudojat. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Povila$ @ 2009 06 25, 22:24)
Pačių mielių perkildinti neįmanoma lotuliukas.gif  Aš kadangi naudoju sausas, tai piena pašildau mikrobanbėje su trupučiu cukraus, išimu ir supilu mieles iš pokučio, uždengiu dangtelį ir palaukiu apie 10 min. Po to atidengiu ir pasižiūriu ar jos jau būna suputojusios - jei taip, viskas galima gaminti tešlą. Jos turi taip lyg priputoti, o pamaišius jas - atsirasti mažyčiai burbuliukai (ten yra CO2). Jeigu taip atsitiko reiškia mielės atgijo ir pradėjo veikti. Taspats ir su presuotom, jeigu sausų nenaudojat. smile.gif

blush2.gif žinodami negimstame blush2.gif tada nežinau, dėl ko antrasis šimtalapis nesigavo verysad.gif , nes kai pirmą dariau tai labai skubėjau, tai mielės tik vos vos suputojo ir suminkiau į tešlą, o dabar tai išputojo pilnas puodukas ir kai minkiau jau matėsi, kad tešla tokia kaip ir korėta ar tai pakilusi, o ne tąsi. tas pats buvo ir po pusvalandžio minkymo, tad vos patempus plyšo net neišplonėjus doh.gif gal tada per daug mielių, o gal per kieta tešla g.gif na kai trečia kart kepsiu žiūrėsim kaip ten kas bus biggrin.gif
Atsakyti
Man nei kart neputojo mieles lotuliukas.gif
Atsakyti
O pas mane ir daugiau ir mažiau suputoja ( šviežios ) .....kai užsidirbu ir pamirštu blush2.gif ....bet šimtalapis visada toks pats išeina smile.gif .....gal ne jose esmė g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 06 26, 18:41)
O pas mane ir daugiau ir mažiau suputoja ( šviežios ) .....kai užsidirbu ir pamirštu  blush2.gif ....bet šimtalapis visada toks pats išeina  smile.gif .....gal ne jose esmė  g.gif


Aij, pas mane kaip visad ne kaip pas visus zmones viskas gaunasi lotuliukas.gif
Atsakyti
Na jeigu nesuputoja, tai tada tiesog tešla šiek tiek ilgiau kyla, kadangi mielėm pradėti veikti tešloje truputį sunkiau... O kai prieš tai atskirai palauki kol jos suputos ir atgis, ir tik tada įmaišai miltus, tai joms nereikia vėl "ieškoti" cukraus ir laukti ko tešla pakankamai sušils ir, tik tada pradėti savo darba. Na čia toks niuansėlis, bet jis tikrai didelės reikšmės nesudaro. Svarbiausias dalykas siejantis mieles ir tešlą, turbūt yra tai, jog kai minkote tešlą reikia ilgai ir nuobodžiai "dirbti" kol tešloje pradeda sproginėti burbuliukai - sunkus darbas atsiperka skaniu šimtalapiu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Povila$ @ 2009 06 26, 18:56)
Na jeigu nesuputoja, tai tada tiesog tešla šiek tiek ilgiau kyla, kadangi mielėm pradėti veikti tešloje truputį sunkiau... O kai prieš tai atskirai palauki kol jos suputos ir atgis, ir tik tada įmaišai miltus, tai joms nereikia vėl "ieškoti" cukraus ir laukti ko tešla pakankamai sušils ir, tik tada pradėti savo darba. Na čia toks niuansėlis, bet jis tikrai didelės reikšmės nesudaro. Svarbiausias dalykas siejantis mieles ir tešlą, turbūt yra tai, jog kai minkote tešlą reikia ilgai ir nuobodžiai "dirbti" kol tešloje pradeda sproginėti burbuliukai - sunkus darbas atsiperka skaniu šimtalapiu lotuliukas.gif

o man tai visai nei ilgu nei nuobodu tongue.gif gal kad tik pusvalandį minkau blush2.gif ilgiau paminkius matyt ir man pabostų rolleyes.gif
Atsakyti
Ji ir minkoma pusvalandį smile.gif , to pilnai pakanka , kartais atsiranda ir pradeda spraksėti ( spoginėti ) tešloje oro pūsliukės ir po 20 min. ....tada jungiu stabdžius , nes jau tešla gatava ....tai pirmas požymis , kad tešla išminkyta iki reikiama lygio smile.gif .



Atsakyti
Aš irgi kepu šimtalapį, receptas panašus kaip pateiktas pradžioje, tik kiaušinių dedu daugiau 6-7 vnt. parodau, koks maniškis

user posted image
Atsakyti