Sveikutės, man iškilo toks klausimas, žadu vežti lauktuvių į Švediją šimtalapį, kiek jis gali iškeptas stovėti max laiko , ar greitai nesusensta
Labai būčiau dėkinga, jei, kas atsakytų
QUOTE(lineva @ 2009 07 27, 14:00)
Sveikutės, man iškilo toks klausimas, žadu vežti lauktuvių į Švediją šimtalapį, kiek jis gali iškeptas stovėti max laiko , ar greitai nesusensta
Labai būčiau dėkinga, jei, kas atsakytų
Labai būčiau dėkinga, jei, kas atsakytų
Na pas mane viena karta simtalapio gabaliukas stovejo savaite, tai nieko jam nenutiko.. o sako netgi i mikrobange ikisus, jis pasidaro kaip sviezias. O skaniausias jis man po dvieju dienu nuo kepimo pasidaro, kai matyt subresta
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 07 27, 14:28)
Na pas mane viena karta simtalapio gabaliukas stovejo savaite, tai nieko jam nenutiko.. o sako netgi i mikrobange ikisus, jis pasidaro kaip sviezias. O skaniausias jis man po dvieju dienu nuo kepimo pasidaro, kai matyt subresta
Taigi va, pagal mano apskaičiavimus, jis turetu pastoveti kokias 8 dienas, ar nesusens?
QUOTE(lineva @ 2009 07 27, 15:06)
Taigi va, pagal mano apskaičiavimus, jis turetu pastoveti kokias 8 dienas, ar nesusens?
kiek man teko laikyti, tai nesuseno ir po savaitės, nors tikra tiesa kad patys skaniausi poros dienų tik tiek ,kad po tų 8gabenimo dienų neaišku per kiek laiko šimtalapis bus likviduotas, tad jei bus valgomas dar savaitę, nežinia ar nepraras "formos" nors niekad taip ilgai neišlaikiau jo, tad čia tik svarstymai, bet šiaip tai tikrai gana patvarus kepinys laiko atžvilgiu
QUOTE(lineva @ 2009 07 27, 13:00)
Sveikutės, man iškilo toks klausimas, žadu vežti lauktuvių į Švediją šimtalapį, kiek jis gali iškeptas stovėti max laiko , ar greitai nesusensta
Labai būčiau dėkinga, jei, kas atsakytų
Labai būčiau dėkinga, jei, kas atsakytų
As galiu ir patarti gal pravers,man buvo atveze simtalapi lauktuvems,tai jis buvo keptas pries dvi dienas,o ta moteryte kur kepe liepe ta simtalapi ideti i dideli gilu puoda su dangciu ir ideti i orkaite 50 laipsniu temperaturoje,dabar tiksliai nepamenu,bet atrodo,kad apie valanda laikiau as ji ten ikisus... simtalapis buvo kaip ka tik iskeptas sviezutelis ,skonis nepasikeite.
QUOTE(elizabeta_depp @ 2009 07 27, 16:51)
kiek man teko laikyti, tai nesuseno ir po savaitės, nors tikra tiesa kad patys skaniausi poros dienų tik tiek ,kad po tų 8gabenimo dienų neaišku per kiek laiko šimtalapis bus likviduotas, tad jei bus valgomas dar savaitę, nežinia ar nepraras "formos" nors niekad taip ilgai neišlaikiau jo, tad čia tik svarstymai, bet šiaip tai tikrai gana patvarus kepinys laiko atžvilgiu
Ne, nebus valgomas dar savaitę manau bus suvalgytas per tą pačią dieną, nes žmonių bus nemažai.
QUOTE(Dai'na @ 2009 07 27, 19:22)
As galiu ir patarti gal pravers,man buvo atveze simtalapi lauktuvems,tai jis buvo keptas pries dvi dienas,o ta moteryte kur kepe liepe ta simtalapi ideti i dideli gilu puoda su dangciu ir ideti i orkaite 50 laipsniu temperaturoje,dabar tiksliai nepamenu,bet atrodo,kad apie valanda laikiau as ji ten ikisus... simtalapis buvo kaip ka tik iskeptas sviezutelis ,skonis nepasikeite.
Ačiū už patarimą, gal reiks pabandyti, kiek pašildyti jį toje orkaitėje, tikiuosi nesugadinsiu visai
Laba diena,
jau nuo seno mano gimine kepa simtalapius, jei kas norite paragauti tikro simtalapio AZ.
PS del laikymo savaite ar ilgiau. Yra skaitoma, kad simtalapis skaniausias po kepimo palaikius mazdaug 3-4 dienas, taciau esu valgius ir pusantros savaites irgi skanus. Na aisku cia priklausno nuo paruosimo, cukraus ir sviesto santykio ir kitu subtilybiu, dar aisku laikymo salygu
jau nuo seno mano gimine kepa simtalapius, jei kas norite paragauti tikro simtalapio AZ.
PS del laikymo savaite ar ilgiau. Yra skaitoma, kad simtalapis skaniausias po kepimo palaikius mazdaug 3-4 dienas, taciau esu valgius ir pusantros savaites irgi skanus. Na aisku cia priklausno nuo paruosimo, cukraus ir sviesto santykio ir kitu subtilybiu, dar aisku laikymo salygu
QUOTE(yezy @ 2009 07 28, 13:02)
Laba diena,
jau nuo seno mano gimine kepa simtalapius, jei kas norite paragauti tikro simtalapio AZ.
PS del laikymo savaite ar ilgiau. Yra skaitoma, kad simtalapis skaniausias po kepimo palaikius mazdaug 3-4 dienas, taciau esu valgius ir pusantros savaites irgi skanus. Na aisku cia priklausno nuo paruosimo, cukraus ir sviesto santykio ir kitu subtilybiu, dar aisku laikymo salygu
jau nuo seno mano gimine kepa simtalapius, jei kas norite paragauti tikro simtalapio AZ.
PS del laikymo savaite ar ilgiau. Yra skaitoma, kad simtalapis skaniausias po kepimo palaikius mazdaug 3-4 dienas, taciau esu valgius ir pusantros savaites irgi skanus. Na aisku cia priklausno nuo paruosimo, cukraus ir sviesto santykio ir kitu subtilybiu, dar aisku laikymo salygu
O is kokio tu Lietuvos krasto?
Kad man atrodo sitas Cipciuko receptas irgi tikro simtalapio
pagaliau ir aš išsikepiau šimtalapį pagal Cipciuką...labai labai skanus
QUOTE(Dai'na @ 2009 07 28, 22:31)
pagaliau ir aš išsikepiau šimtalapį pagal Cipciuką...labai labai skanus
Aš irgi šiandien kepiau Na jau vargo... Man liko sviesto. Ir tas sviestas mane bėgo tepant sluoksnius. Bet šiaip skanu labai
Na, bet jūs ir šaunuolės aš nei laiko, nei kantrybės neturiu tokiems kepiniams, nors mėgstu šimtalapį nerealiai
QUOTE(lineva @ 2009 07 29, 07:32)
Na, bet jūs ir šaunuolės aš nei laiko, nei kantrybės neturiu tokiems kepiniams, nors mėgstu šimtalapį nerealiai
kad gal reik tik kantrybės laiko tikrai neatima daug, man pavyzdžiui tortas daugiau užima su pertepimu ir puošimu