Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (Totoriškas pyragas)

QUOTE(mmergyte @ 2009 12 28, 23:46)
o cia tik man nerodo to video? verysad.gif  verysad.gif  parodo pora minuciu ir atsimeta verysad.gif  verysad.gif



zinai siandien ziurejau tai irgi puse tik parode,iki tos vietos kai sake (ant paskutinio sluoksnio barstom cukraus su cinamonu) g.gif
Atsakyti
QUOTE(Agniuk@s @ 2009 12 28, 22:51)
zinai siandien ziurejau tai irgi puse tik parode,iki tos vietos kai sake (ant paskutinio sluoksnio barstom cukraus su cinamonu)  g.gif


as is viso matau tik iki kol sviesta paragauja atvezta verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
nu as irgi istojau i simtalapiu kepeju kluba. pirmas blynas prisviles bet lblb skanus. kepiau is dvigubos porcijos, truko ir plyso bet vistiek visas suejo, na man gal kiek riebokas buvo bet sluoksniai mates, zodziu pasirodziau biggrin.gif
norejau p[aklaust: kokius miltus reikia naudot kad jis minkstas butu? as naudojau tikrai per rupius
Atsakyti
tiesą pasakius, kai naudojau paprastus miltus, taiman smagiau tampėsi sluoksniai ir minkštesnė tešla buvo, o su šitais 405D sunkiaumangaminasi... blink.gif
Atsakyti
merginos smile.gif mano atradimas tox, kad kai minkai tešlą ji turi būti šilta. Nes man nesigaudavo tada kad ji būdavo šalta ir ji sunkiai išsiminkydavo, daug kas priklauso nuo kiekio, geriau mažiau miltų nei daugiau. Esenciją pilu į syistą masę, iki miltams sudedant. Dar reikia truputi druskytės. O žinokit kaip su miltais nežinau. Kai darau šiltą tešlą man beveik visada gaudavosi smile.gif
Atsakyti
o kokius miltus naudojat? ir kokia minksto simtalapio paslaptis?
Atsakyti
QUOTE(vikaPika @ 2009 12 29, 10:14)
o kokius miltus naudojat? ir kokia minksto simtalapio paslaptis?


Man paskutinį kartą geriausia tešla gavosi su Eksta miltais g.gif tai tikriausiai ir toliau bandysiu su jais.
O minkštą šimtalapį man pavyko iškepti, kai uždengiau vos tik pradėjusį įgauti spalvą.
Atsakyti
QUOTE(dziugena @ 2009 12 29, 11:40)
Man paskutinį kartą geriausia tešla gavosi su Eksta miltais  g.gif  tai tikriausiai ir toliau bandysiu su jais.
O minkštą šimtalapį man pavyko iškepti, kai uždengiau vos tik pradėjusį įgauti spalvą.



man tesla gavosi ir su extra ir su karaliskais gera,kociojosi plonai ir gerai, bet su extra isejo 100lapis o su karaliskais bulka blink.gif tik aisku nzn ar nuo miltu man taip isejo.... bet kitakart darysiu su extra vel.

Srekiuke i norma 1 lasiuko esencijos ir gana? ir kaip padarot tesla silta? anakart kai minke MB tai po jo paemus pajutau kad tesla silta, o mano rankos turbut saltos biggrin.gif bet abu kartus man tesla kociojosi labai gerai (tfu tfu)
Atsakyti
Matyt kiekviena atranda savo, juk nebereikalo tiek daug receptūru. Ir juk niekas jų neatskleidžia iki galo smile.gif juk moteriškės recepto tai normaliai ir nerodė smile.gif Be to įgudimas daro savo..

Na aš iš to uzboniuko lašinu kokius 3-5 lašiukus, kol minkai atrodo, kad labai jaučiasi vanilė, bet kai iškepa visai nesijaučia, tiesiog būna malonus kvapas. Kad tešla būtų šilta reikia sudėti į šiltą pieną. Miltus ir mieles supiltį į šiltą skystį.
Atsakyti
QUOTE(Agniuk@s @ 2009 12 28, 16:37)
Na ir ka isejo bulka  cry.gif  cry.gif  cry.gif  Bet dabar galvoju gal del miltu? nes anakart dariau su Extra o sikart su Karaliskais. o sikart iskociojau 3gubai ploniau nei anakart o "sluoksniai" sikart stori stori  verysad.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Anakart  man sviestas ilgai nesigere,o sikart 2k uzpyliau ir nieko nebeliko  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif


Ar tikrai lakštus tampėt, o ne kočiojot? Tikrai ne dėl miltų, Karališki čia geriausiai tinka. Tešlą tampyti reikia šaltą, o ne šiltą. Aš manau, kad arba miltų buvo neįdėtas reikiamas kiekis (per mažai) arba per daug mielių, jeigu teigiate, kad lakštai buvo ploni prieš kepant... smile.gif
Papildyta:
QUOTE(shrekiuke @ 2009 12 28, 21:40)
Mergaitės išduosiu paslaptį smile.gif gal kuri taip ir darot, bet labai geras mielių skonio bei kvapo nugesinimas yra lašelis vanilės. O aš kepu su karališkais miltais ir kai jau atidirbau kaip ką reikia daryti, gaunasi viskas labai čiki.
Vat žiūrint man dar vienas klausimas iškilo, kaip tai motriškiai tos bandos neapdžiuvo kai kilo nieko neuždenktos. Nu man ten mistika ir galvoju kaip čia pas ją paragavusi, bet manau, kad kaip ir rašiau pradžioj, kad bus batonas, o juk barsto cinamono, tai bus tikra cinamoninė mielinė bulka smile.gif tik prabangi smile.gif

Mielių kvapo jaustis tikrai neturi, o ypač šimtalapyje. Vadinasi jų buvo padauginta, arba šimtalapis neiškepęs iki galo. Tos bandos neapdžiūvo, kadangi kaip pastebėjote, ji jas kildino labai mažai, jos praktiškai pakilo labai nežymiai. Gali būti, kad prieš tai sviestu aptepė, bet abejoju. Na jeigu pas ją gautųsi bulkos tai nemanau, kad tiek daug žmonių pirktų, nes dzūkijoje sunku nusipirkti šimtalapį-bulką, visi čia jau žino koks šimtalapis turi būti - traškus, daug sluoksnių, šlapias smile.gif Dėl cinamono tai čia gali būti, jog tai yra originalus receptas, kadangi ta moteris kuri tirpino sviestą (juodais plaukais) - tikrų tikriausia karaimė mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(shrekiuke @ 2009 12 28, 21:40)
nes man etalonas šimtalio yra Tauragėje, jis nerealus, kartais gaunasi tokį padaryti, kartais ne, bet ten pats tikriausias šimtalapis, kokį tik esu valgisui, ir tikrai nebulka sluoksniukų tikrai atrodo, kad 100. Tai jau derinu kaip įlįsti ten pas kepėjas, bet jos saugo paslaptis.



Dabar galvoju g.gif , kas ta toki skanu simtalapi cia kepa? As tai esu ragavus Gecienes im. kepta simtalapi, jis brangus, bet kad labai jau nepasakyciau, bet cia skonio reikalas, man jis uznesa irgi i bulka, bet gal dar kas kepa simtalapi, idomu butu tada suzinoti kur?
Kaupiuos ir as tam simtalapiui, vis paskaitau aptarinejimus ir paziurejus tos bobutes gaminimo technologija man susidare ispudis, kad ji viska labai greit daro, o tas bulkas kildina turbut labai trumpai, gal del to jos nespeja apdziuti ir finale gaunasi traskus simtalapis, nes mieles nespeja gerai pasidauginti ir tu lakstu neispucia taip, o be to juk jis kepamas peciui, orkaitej taip niekada neiskepsim. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2009 12 29, 14:55)
Dabar galvoju g.gif , kas ta toki skanu simtalapi cia kepa? As tai esu ragavus Gecienes im. kepta simtalapi, jis brangus, bet kad labai jau nepasakyciau, bet cia skonio reikalas, man jis uznesa irgi i bulka, bet gal dar kas kepa simtalapi, idomu butu tada suzinoti kur?
Kaupiuos ir as tam simtalapiui, vis paskaitau aptarinejimus ir paziurejus tos bobutes gaminimo technologija man susidare ispudis, kad ji viska labai greit daro, o tas bulkas kildina turbut labai trumpai, gal del to jos nespeja apdziuti ir finale gaunasi traskus simtalapis, nes mieles nespeja gerai pasidauginti ir tu lakstu neispucia taip, o be to juk jis kepamas peciui, orkaitej taip niekada neiskepsim. 4u.gif

drinks_cheers.gif Būtent, šimtalapio praktiškai kildinti net nereikia, kaip pyragų.
Atsakyti