Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (Totoriškas pyragas)

Hmmm.. Na va matot kiek kepėjų ar bandytojų tiek nuomonių ir skoniai skiriasi. Na Tauragiškis šimtalapis tikrai ne kaip bulka matyt pas skirtingus kepėjus valgėm. Esu valgius alytiškinius, bet matyt ir kepėjųš jų yra visokių. Dėl vanilės. Man tik vieną kart jautėsi mielės, kai kepiau šimtalapį be vanilės, nes ją pradėjau dėti netaip jau ir seniai, bet man davė tokį patarimą, kad galima dėti ir vanilės, bus malonesnis kvapas ir t.t. sakau jos nesijaučia visai iškepus. Na taip o kepti orkaitėj ar krosny, tai nepalyginamas skirtumas. Dar vienas dalykas kalbėjausi su viena moteriške kuri kepa šimtalapius, bet kepa kepykloj, tai ir skanūs jie ten, bet tešlą minko ne ranlom, o mašina ir tampo ne rankom ir kaip būna tokios makaronų kočiojimo mašinos tik per didelę, tokią paleidžia, dėl kildinimo jos neklausiau. Jei jau dedasi mielės, tai reikia ir kildinti, tik tam tikroj temperatūroj, tikslioj. Ir kas yra, kuo daugiau riebalų tuo mažiau ji pakyklą, tam kam gaunasi bulka gal dar ir sviesto deda per mažai ar dar kas nežinau. Bet dar kartą pasikartosiu kiekviena atranda savo, jei ypač kepa daugiau.
Atsakyti
QUOTE(shrekiuke @ 2009 12 29, 15:50)
Hmmm.. Na va matot kiek kepėjų ar bandytojų tiek nuomonių ir skoniai skiriasi. Na Tauragiškis šimtalapis tikrai ne kaip bulka matyt pas skirtingus kepėjus valgėm. Esu valgius alytiškinius, bet matyt ir kepėjųš jų yra visokių. Dėl vanilės. Man tik vieną kart jautėsi mielės, kai kepiau šimtalapį be vanilės, nes ją pradėjau dėti netaip jau ir seniai, bet man davė tokį patarimą, kad galima dėti ir vanilės, bus malonesnis kvapas ir t.t. sakau jos nesijaučia visai iškepus. Na taip o kepti orkaitėj ar krosny, tai nepalyginamas skirtumas. Dar vienas dalykas kalbėjausi su viena moteriške kuri kepa šimtalapius, bet kepa kepykloj, tai ir skanūs jie ten, bet tešlą minko ne ranlom, o mašina ir tampo ne rankom ir kaip būna tokios makaronų kočiojimo mašinos tik per didelę, tokią paleidžia, dėl kildinimo jos neklausiau. Jei jau dedasi mielės, tai reikia ir kildinti, tik tam tikroj temperatūroj, tikslioj. Ir kas yra, kuo daugiau riebalų tuo mažiau ji pakyklą, tam kam gaunasi bulka gal dar ir sviesto deda per mažai ar dar kas nežinau. Bet dar kartą pasikartosiu kiekviena atranda savo, jei ypač kepa daugiau.

Nevisada mirksiukas.gif Pagalvokit koks šimtalapis būtų jeigu nedėtumėt mielių ir koks su mielėm, bet praktiškai nekildintas. Jau pradedant tešlos tampymu turbūt niekas nesigautų smile.gif
Atsakyti
smile.gif nu ir gerai nesiginčysiu, nes nepaveldėjau recepto iš mamos ar močiutės, o interas ir nuogirdos padėjo suformuoti mano receptuką, bet užsišikau ir norėjau šnd išsikepti, na bet kadangi nesu geriausiam stovy, tai gal išsikepsiu ryt vakare ir pabandysiu nekildinti, taip ir norisi du iškarto kepti, bet nebus kam valgo smile.gif O tu Povila$ kildini ar ne? šnd ieškojau savo šimtalapio vidaus foto ir niekur neradau, kaip aš čia vidaus neturiu niekaip nesuprantu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(shrekiuke @ 2009 12 29, 17:24)
smile.gif nu ir gerai nesiginčysiu, nes nepaveldėjau recepto iš mamos ar močiutės, o interas ir nuogirdos padėjo suformuoti mano receptuką, bet užsišikau ir norėjau šnd išsikepti, na bet kadangi nesu geriausiam stovy, tai gal išsikepsiu ryt vakare ir pabandysiu nekildinti, taip ir norisi du iškarto kepti, bet nebus kam valgo smile.gif O tu Povila$ kildini ar ne? šnd ieškojau savo šimtalapio vidaus foto ir niekur neradau, kaip aš čia vidaus neturiu niekaip nesuprantu smile.gif

Na mano kildinimas būna toks: aptepu tirpintu sviestu ir palieku kambario temperatūroje pusei valandos. Tai ten praktiškai mažai jis ir pakyla. Tada tepu kiaušinio plakinį ir į orkaitė, kepu 45-50min smile.gif
Atsakyti
hmm... Aš kildinu garuose kol padvigubėja, paskui kildinu vėl garuose gerą pusvalandį. O jūs gal turite savo šimtalapio vidų?
Atsakyti
Sveikos kepejeles ir kepejeliai biggrin.gif , na ir as prisijungsiu prie jusu burelio. Esu naujoke todel nepykit uz kvailus klausimus blush2.gif , ryt zadu kepti simtalapi ir toks klausimelis iskilo: ar negalima tuos lapus tik plonai plonai iskocioti (cia kaip skruzdelynui g.gif ) , o ne tampyti?
Atsakyti
QUOTE(Kristinele123 @ 2009 12 29, 18:43)
Sveikos kepejeles ir kepejeliai  biggrin.gif , na ir as prisijungsiu prie jusu burelio. Esu naujoke todel nepykit uz kvailus klausimus blush2.gif , ryt zadu kepti simtalapi ir toks klausimelis iskilo: ar negalima tuos lapus tik plonai plonai iskocioti (cia kaip skruzdelynui g.gif ) , o ne tampyti?

galima, ne viena cia taip dare,tik kociojo mirksiukas.gif ir as abu kartus tik kociojau,tik perkelus lapus i vieta patampiau kad butu lygus su pirmu lakstu
sekmes kepant mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Agniuk@s @ 2009 12 29, 18:55)
galima, ne viena cia taip dare,tik kociojo  mirksiukas.gif  ir as abu kartus tik kociojau,tik perkelus lapus i vieta patampiau kad butu lygus su pirmu lakstu
sekmes kepant  mirksiukas.gif

aciu uz greita atsakyma thumbup.gif , dar vis skaitineju , semiuosi informacijos, oi kiek dar sksityti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(shrekiuke @ 2009 12 29, 17:45)
hmm... Aš kildinu garuose kol padvigubėja, paskui kildinu vėl garuose gerą pusvalandį. O jūs gal turite savo šimtalapio vidų?

Deja, bet neturiu. Naujiems metams kepsiu, tai jeigu nepamiršiu, pasistengsiu nufotografuoti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Povila$: 29 gruodžio 2009 - 18:34
aš ir ryt kept bandysiu, nes paskutiniu laiku tik užsakykams dariau, tai reik pažėt ką aš ten tokio atiduodu smile.gif
Atsakyti
Aš su močiute snekejau, kuri buvo kalbėjus su totore kepančia šimtalapius, tai sakė,kad kildina tešla 9kartus ir devintą karta kildindama juos supjausto į 5dalis ir kildina atskirai smile.gif bet pagalvojau jeigu ir devynis kartus reik minkyt po pusvalandį tą tešlą tai darbo iki nukritimo... blink.gif blink.gif blink.gif
Papildyta:
QUOTE(shrekiuke @ 2009 12 29, 22:19)
aš ir ryt kept bandysiu, nes paskutiniu laiku tik užsakykams dariau, tai reik pažėt ką aš ten tokio atiduodu smile.gif

Manau,kad atiduodi gėrį, nes pagalvok, jei būtų prasti šimtalapiai tai nebūtų klientūros, o db klientūra yra, vadinas ir šimtalapiai neprasti išeina thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, kėpėjėlės,
Su praėjusiomis ir ateinančiomis šventėmis.

Su vyru pradėjome kepti šimtalapį prieš kelis mėnesius - pirmas - susvilo doh.gif , pasirodo mūsų orkaitė nepripažįsta tokių išbandymų (dabar kepam 170 l.t. ir 45 min), toliau - tris išnešiau į darbą ("nevykę" bandymai). O toliau jau kepam daugiau mažiau valgomus thumbup.gif . Visi labai giria.
Turiu klausimą - bandžiau susirasti pakavimo dėžes (retkaričiais reikia pervežti šimtalapį, o formoje nesinori) Kaune ir niekur nerandu?
Ką darote?
Atsakyti