Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai - 5

QUOTE(F @ 2009 07 06, 16:24)
į tai pasakysiu, jog tai, kas išoriškai atrodo, nėra svarbiausia, svarbiau, kaip ta mergaitė jaučiasi. Jeigu tą mergaitę surištų, tai irgi būtų lengviau su ja tvarkytis, bet tai juk ne išeitis, ar ne? O tokie slopinantys vaistai veikia kaip surišimas, išoriškai nesimato, tai atrodo labiau humaniška. Aš pati vartojau neuroleptikus, žinau, kokia tai kančia. Jie padeda tik šizofrenikams, visiems kitiems jie nėra tinkami vaistai, nėra psichozės, tai nėra ką ir gydyti

Bet juk autizmas anksciau budavo kaip sizofrenija traktuojamas. Ir siaip, kiek suprantu, na gal neteisingai, bet tai artima.
Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2009 07 07, 10:54)
Bet juk autizmas anksciau budavo kaip sizofrenija traktuojamas. Ir siaip, kiek suprantu, na gal neteisingai, bet tai artima.

Tai panasu tik pagal isorinius pozymius, o priezastys ir vidine zmogaus busena visiskai kitokia. Anksciau gydytojai smarkiai klydo diagnozuodami autistams sizofrenija, o dabar klysta tie, kas mano, jog tai panasu - nieko bendro sios ligos neturi, isskyrus panasia simptomatika, ta prasme, israiska. Palyginimui - apie autistukus daznai juk pasako, kad "jiems dirzo gero reikia, ir visos ligos praeis", nes jie panasus i islepintus uzsispyrusius vaikus, bet mes juk zinom, kad nieko panasaus nera, tai joks ne islepimas mirksiukas.gif Taip ir su sizofrenija - atrodo, kad panasu, o is tikruju priezastys ir gydymas visai kitokie.
Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2009 07 07, 10:54)

ne, tai visiškai nėra artima. Rusijoje buvo traktuojamas kaip šizofrenija, o vakarų valstybėse kaip protinis atsilikimas (dėl šito nesu tikra, kad gerai atsimenu, vėliau pasitikslinsiu). Šizofrenija ir autizmas panašūs tik žmogaus elgesio "keistumu", bet tai visai skirtingi dalykai
Atsakyti
Na zinosiu tuomet. g.gif
O siaip, ar kas nors zinot kas yra autizmas mediciniskai (fiziologiskai)?
Ir kas yra sizofrenija?
Atsakyti
autizmas yra neurobiologinis sutrikimas, o šizofrenija yra liga dėl neuromediatorių sutrikimo. Šizofrenija galima susirgti, o autizmu ne.
Atsakyti
Šizofrenija - tai asmenybės susidvejinimas ar kažkas pan.
Atsakyti
QUOTE(F @ 2009 07 07, 17:45)
autizmas yra neurobiologinis sutrikimas, o šizofrenija yra liga dėl neuromediatorių sutrikimo. Šizofrenija galima susirgti, o autizmu ne.

Apie sizofrenija aisku. O vat del autizmo gal galima smulkiau. blush2.gif Detaliau. T.y. kas konkreciai yra neurobiologinis sutrikimas? Kokie yra neuronai pas autistus? Tokie pat kaip pas sveikus zmones ar vis tik tai psichikos nebrandumas?
Atsakyti
QUOTE(*Rita* @ 2009 07 07, 20:42)
Šizofrenija - tai asmenybės susidvejinimas ar kažkas pan.

šizofrenija nėra asmenybės susidvejinimas
Atsakyti
QUOTE(F @ 2009 07 07, 23:25)
šizofrenija nėra asmenybės susidvejinimas

o kas?
Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2009 07 07, 22:06)
Apie sizofrenija aisku. O vat del autizmo gal galima smulkiau.  blush2.gif Detaliau. T.y. kas konkreciai yra neurobiologinis sutrikimas? Kokie yra neuronai pas autistus? Tokie pat kaip pas sveikus zmones ar vis tik tai psichikos nebrandumas?

tai yra vystymosi sutrikimas, pačios nervų sistemos vystymosi, o ne psichikos sutrikimas.
http://en.wikipedia....mental_disorder
Nėra išaiškinta, kuo konkrečiai skiriasi autistų smegenys nuo NT, yra tik teorijos.

Tokioj grožinės literatūros knygoje buvo parašyta:
"The books said that the problem with autism was in the brain, and that made me feel like a faulty computer, something that should be sent back or scrapped. All the interventions, all the training, were like software designed to make a bad computer work right. It never does, and neither did I."

Atsakyti
Papildant F: autistų smegenys nėra sugadintos ar pažeistos, todėl ir neturėtų būti "taisomos". Jos tiesiog funkcionuoja kitaip.
Čia panašiai kaip man mokykloj su algebros mokytoju būdavo - aš išsprendžiu lygtį teisingai, bet 10 už tai negaunu, nes mano sprendimas atliktas ne pagal privalomą formulę.
Atsakyti
QUOTE(F @ 2009 07 07, 23:24)
tai yra vystymosi sutrikimas, pačios nervų sistemos vystymosi, o ne psichikos sutrikimas.
http://en.wikipedia....mental_disorder
Nėra išaiškinta, kuo konkrečiai skiriasi autistų smegenys nuo NT, yra tik teorijos.

Tokioj grožinės literatūros knygoje buvo parašyta:
"The books said that the problem with autism was in the brain, and that made me feel like a faulty computer, something that should be sent back or scrapped. All the interventions, all the training, were like software designed to make a bad computer work right. It never does, and neither did I."

Bet pala, kas yra psichika? Na aisku sakysi prisikabinau. Bet reikalas tame kad as pvz psichika ir suvokiu kaip ne kazka neapibrezta, o CNS, elementariai - CNS yra musu psichika.

QUOTE(cute @ 2009 07 08, 06:06)
Papildant F: autistų smegenys nėra sugadintos ar pažeistos, todėl ir neturėtų būti "taisomos". Jos tiesiog funkcionuoja kitaip.
Čia panašiai kaip man mokykloj su algebros mokytoju būdavo - aš išsprendžiu lygtį teisingai, bet 10 už tai negaunu, nes mano sprendimas atliktas ne pagal privalomą formulę.

Cute, skaiciau, kad autistu smegenyse jau yra nustatyta, jog baltosios ir pilkosios medziagos santykis ne toks kaip normalaus zmogaus ir rysiai tarp audiniu blogi. ax.gif
Vienzo, noriu pasakyti, kad manau, jog tai ne kazkokia ypatinga busena, bet vis tik (neisizeiskit) apsigimimas arba igytas negalavimas, gal smegenyse ir atrodo viskas tvarkoje, bet nera issivyste veidrodiniai pvz neuronai... arba procesai vyksta ne tipiskai pas autistus smegenyse... tikrai kazkas yra. Esu tikra. Viskas turi kazkoki pagrinda. Ir niekas is niekur negali atsirasti. Cia juk ne mistinis filmas koks. lotuliukas.gif
O apie matematika tai kaip apie save perskaiciau thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nanuk: 08 liepos 2009 - 08:20