Hm
, tai kodėl kitos sako, kad turėjo įvairių spalvų, o loki tik švelniai rausva?Gal ši spalva atspariausia ligom, šalčiams?
A tai vat kur paslaptis
QUOTE(staselė @ 2009 09 06, 18:39)
Manau, kad augdamos spalvos nesusimaišo, tik jei skinat, tai reikia nuskynus vienos spalvos hiacintą, skinant kitos spalvos prieš tai nusivalyti rankas, kad to kito hiacinto sulčių nepatektų, nes būtent taip svogūninės palieka ne tokių spalvų kokių buvo.
Stasele, o kiek jūs metų auginate hiacintus?
QUOTE(staselė @ 2009 09 06, 18:39)
Manau, kad augdamos spalvos nesusimaišo, tik jei skinat, tai reikia nuskynus vienos spalvos hiacintą, skinant kitos spalvos prieš tai nusivalyti rankas, kad to kito hiacinto sulčių nepatektų, nes būtent taip svogūninės palieka ne tokių spalvų kokių buvo.
Šitoks varijantas galimas.Bet spalva šiek tiek keičiasi kai ilgą laiką hiacintai nekasami ir reaguoja į žemės struktūrą(ph)
QUOTE(merga @ 2009 09 06, 23:25)
Šitoks varijantas galimas.Bet spalva šiek tiek keičiasi kai ilgą laiką hiacintai nekasami ir reaguoja į žemės struktūrą(ph) 
Vadinasi, jeigu iškasiu kiekvienais metais spalvos nesusimaišys.
QUOTE(speciuke @ 2009 09 07, 08:14)
Vadinasi, jeigu iškasiu kiekvienais metais spalvos nesusimaišys.
Einu pirkti hiacintų

Ne,nesusimaišys.Aš kasu kas antrus metus ir tikrai nei spalva nei žiedų forma nesikeičia
Toks durnas klausymas iskylo o tai is vieno gumbelio buna tik vienas ziedas ?
QUOTE(karalyste @ 2009 09 07, 15:53)
būna kad kartais iš vieno du išauga, pas mane šiemet baltas taip nustebino
QUOTE(speciuke @ 2009 09 06, 20:14)
Hiacintus jau auginu apie 8 metus, deja anksčiau jų neiškasadavau, nes nežinojau, kaip juos prižiūrėti, tai jie dauguma ir išnyko, o kai pradėjau bent jau kas antri metai iškasti ir smėliuko ant jų užpilti, tai tų kelių likusių žiedai pasidarė dideli ir gražūs. Gaila, kad iš pradžių aš jų neiškasinėjau, kokius 5 metus, tai didžioji dauguma jų ir išnyko. Na, ką padarysi, gyvename ir iš klaidų mokomės, įgijame patirties.
QUOTE(staselė @ 2009 09 07, 20:44)
Hiacintus jau auginu apie 8 metus, deja anksčiau jų neiškasadavau, nes nežinojau, kaip juos prižiūrėti, tai jie dauguma ir išnyko, o kai pradėjau bent jau kas antri metai iškasti ir smėliuko ant jų užpilti, tai tų kelių likusių žiedai pasidarė dideli ir gražūs. Gaila, kad iš pradžių aš jų neiškasinėjau, kokius 5 metus, tai didžioji dauguma jų ir išnyko. Na, ką padarysi, gyvename ir iš klaidų mokomės, įgijame patirties.
O dar jei patręši azotinėm trąšom,tai išvis spalvos būna sodrios ir ryškios
P.S aš gėlikes auginau jau 15 m.
Dėkui merginos už info
jau svajoju, kaip pas mane pavasarį žydės šios gražios gėlės