QUOTE(artitoli @ 2009 10 09, 21:57)
Papildyta:
Laba vakara,
Sapnas grūste prigrūstas simbolių - gal Jūsų pasąmonė mano, kad Jūs esate pakankamai įžvalgi, kad vienu ypu juos visus iššifruotumėt?

Sunku atrasti ryšį tarp jų visų, bet pasidalinsiu, kaip aš matau šį sapną.
Sapnas man ryškiai pasidalina į dvi erdves ir tuo pačiu į du skirtingus vaizdinius. Pirmas prie pašto su senuku, antras mokykloje tarp žmonių. Toks jausmas, kad gal sapnas kalba apie skirtingus sąveikos su pasauliu būdus. Bet kuriuo atveju, panašu, kad pasąmonė kalba (paštas gali reikšti informacijos iš pasąmonės perdavimą į sąmonę) apie sapnuotojos daugialypiškumą: tiek asmenybės (svogūnas), tiek bendravimo su pasauliu prasmėmis. Kaip sapnuotoja mezga santykį su aplinkiniais? Daugybe kanalų: per lytą (prisiglaudžia prie dieduko), per regą (stebi dieduką, skaito raštelį), per klausą (girdi muziką).
Man atrodo, kad sapnuotojai buvimas vienatvėje arba individualiai su svarbiu žmogumi (epizodas su dieduku) yra intymus išgyvenimas, kai ji gali saugiai (atsirėmusi saugumas, stabilumas, tvirtumas) analizuoti įvairius savo gyvenimo aspektus (pjaustomas svogūnas). Ką simbolizuoja tas diedukas? Išmintį? Gyvenimo patyrimą? Stiprybę? Patikimą žmogų? Jis atspindi arba išorės aspektus (žmones, greičiausiai, vyresnius ir labiau patyrusius), arba vidaus (sukaupta vidinė išmintis).
Epizodas mokykloje yra radikaliai skirtingas - jame daug žmonių ir visas veiksmas sukasi apie aktyvų bendravimą (per klausymą ir kalbėjimą - pasakyk man). Bet tame nėra tokio betarpiškumo ar intymumo kaip bendraujant individualiai ar būnant vienatvėje. Plius teoriškai čia neturėtų būti vietos emocijoms mokyklas yra žinių šventovė, kur sapnuotoja atėjo kažko išmokti (proto lygmuo). Čia bendraujant su kitais grupėje išlaikomas atstumas (mergaitė toliau stovi, mokytoja už nugaros) ir laikomasi tam tikrų taisyklių (tyliai būti). Kadangi laikausi nuostatos, kad tai, ką sapnuoju, yra vienareikšmiškai apie mane ir apie mano vidines dalis, tai į dainuojančią mergaitę žiūriu kaip į vieną iš sapnuotojos vidinių aspektų. Kas ta mergaitė? Gal viešoji sapnuotojos dalis (viešas dainavimas prieš visus)? Jei taip, kokia ji? Gabi, drąsi, emocinga (muzika simboliškai siejama su jausmų išraiška), maištinga (ji skleidžia emocijas ten, kur turėtų skleisti žinias), koketiška, nenuspėjama, norinti užmegzti santykį (merkia akį)...
Bet sapnuotojai sunku patikėti, kad mirksima jai (toks įspūdis, kad sunku pripažinti, kad turimas toks žaismingas, emocingas asmenybės aspektas). Ir štai sapnuotoja gauna patvirtinimą meilės laiškelį su dainos žodžiais (t.y. tai, ką nori jai perduoti jos nuneigiama asmenybės dalis). Šitoj vietoj prisimenu vienos sapnų terapeutės gražų aiškinimą. Mes kalbėjomės grupėj apie vidines asmenybės struktūras ir ji pasakojo apie Savastį t.y. visos kiekvieno mūsų asmenybės šerdį. Savastis yra tai, kas mūsų yra dažnai nuneigiama, bet nepaisant to, kad neretai ji bandoma brutaliai sunaikinti (pvz. gyvenant vadovaujantis ne vidine išmintimi ar nuojauta, o išorės reikalavimais), ji vis tiek yra tai, kas priima ir supranta moterį. Kitaip tariant, visada yra kažkas, kas kiekvieną mūsų myli - o tai dažnai yra užslopinta ir nepažinta tikroji aš pati mūsų Savastis, mūsų tikrasis Aš kaip bepavadinsi. Kažkodėl man ta jos mintis labai patiko (aišku, galima ir netikėti šia teorija) ir dėl to, man panašu, kad tas meilė laiškutis irgi gali būti apie tai kažkuri iki galo nepažinta asmenybės dalis labai nori susidraugauti su sapnuotoja
laba, dekui, artitoli, kad netingi tokias jaucio odas prirasyti

tas sapno aiskinimas man ne tai, kad aiskiau padare, bet dar daugiau klausimu sukele
esme, kad apie mano asmenybe teisingai pastebeta, bet cia jau auklejimo dogmu bedos. as pati matau beda kitame. gyvenu dvilypiame pasaulyje, kur viska valdo mano saltas protas ir esu tuo racionalumu patenkinta, bet... kartu yra ir nujautimas, zinojimas, kad pasaulyje yra nematomu dalyku, kaip dvasia, paranormalus reiskiniai ir pan. tik as savo aplinkoje neturiu palaikanciu zmoniu, visi aplink perdem racionalus ir mano pastabas apie minciu galias laiko paistalais. todel kiek nugriebiu info, tiek turiu. kitas dalykas, kad daznai pati save sudraudziu, kai tos mintys pasidaro pernelyg nezemiskos.
tiesa, labai idomi pastaba del pasto. paprastai mano sapnuose tas pastas iejus i ji, virsta baznycia, mokykla ir pan. bet jei baznycia, tai kazkokia netikra, kuri griuva, arba yra viduje kas nors aktyvus, kas griauna jos sienas, arba randu ten kuniga, kuris atrodo, kaip blogietis ir elgiasi nederamai.
na, sumaistis kaip visada
tiek, kad po kai kuriu apmastymu apie tuos nezemiskus dalykus pas mane apsilanko tokie simboliski sapnai ir daznai uzgriuva neitiketinai dideliu kiekiu, o kai pradedu glaustis arciau zemes, jie pabega. ar tai reiskia, kad jei nustoju gilintis, informacija pasitraukia? man labai sunku patiketi tuo, ka sapnai man sako, nors to sakymo niekaip vidujai negaliu nuneigti ar apsimesti, kad jo nera.
ex, kas tingi skaityti, sita posta gali praleisti

reikia siek tiek laiko.