Įkraunama...
Įkraunama...

Sapnuojam toliau 8 dalis

Hmmm g.gif Sveikos 4u.gif Sapnavau pries kelias dienas viena sapna kuris tikrai istrigo ir negaliu jo pamirst...Tai apibudinsiu ji ir po to noreciau uzduot klausima...

Zodziu viskas buvo taip:

Buvo grazi 2012.12.20 diena.(nors uzmusk-tikrai nebijau ,,tos(2012.12.21)" dienos(ale del pasaulio pabaigos) ir tikrai del jos nesirupinu)
Taigi,lygtais normali diena,bet nakties metu (sapne) pastebiu,jog viduje zuvu horoskopo(kodel butent zuvu? doh.gif ) zvaigzdyne aplink sukiojosi kazkokia tai lyg kometa ar kas ir as pamastau,jog sia diena bus kazkodel ne viskas gerai...Na ir ateina ta ,,pasaulio pabaiga"(t.y. 2012.12.21(nors kazkodel as to sapne nesureiksminu)),tada per televizoriu- tarptautines zinias matau,jog rodo kaip ta kometa ,,viduje" zuvu horoskopo zvaigzdyne sukiojasi(bet nu taip realistiskai,kad nu net nezinau...)-ji ima ir sprogsta ohmy.gif zodziu,tada skrieja visi tos kometos likuciai i zeme,ir matau ,kad aplink zeme(ne visa)apskrieja tie likuciai ir nuo jos atsiskleidzia ugnis.Tada per zinias rodo,kaip visa ta ugnis naikina New York'a(nezinau,kodel butent Niujorka),bet kazkuri tai dalis nuskriejo ir i Klaipedos krasto ,,Smiltyne".As aisku issigastu,bet man vis tiek palengveja,kad neivyko ,,pasaulio pabaiga".Bet...vis tiek sapne turiu nuojauta,kad tai dar ne viskas,beje is Smiltynes,matau zmones kaip jie gelbejas-tai buvo dviratininkai.O dar lygiai pries diena sapnavau balta jorksyro terjera(nemegstu as ju) ir tai buvo berniukas.Bet kazkodel sapne as ji labai pamilau-jis pradingo,o as ji vis ieskojau ir ieskojau,nors ir nerasdavau,bet neprarasdavau vilties...Man rods,kad tie sapnai kazkodel susije g.gif
Sorry jei viskas labai nerisliai...
Taigi klausimas:
Kadangi pasidomejau reiksmemis,tai ale kaip ir supratau,jog manes laukia kazkokia tai pazintis ar tai zuvu horoskopo zenklo atstovas(ar dar kas) ir ale man tai turetu buti maloni pazintis...Na zodziu...Nerasyciau cia be reikalo,bet as po sio sapno jauciuosi kaip ne sava,nu netikiu as tom reiksmem ir as nesapnuoju sapnu daznai,ypac tu kuriu negaliu pamirst...

Mielosios,jei galit paaiskinkit,kur cia suo pakastas? 4u.gif g.gif
Atsakyti
Merginos aš pastoviai sapnuoju, kad vaikštau su vyru arba jūroje, karaiji ji būna rami, kartais siaučianti, ir vanduo toks tamsiai mėlynos spalvos o kartais jis toks švelniai žydras....O paskutiniu metu sapnuoju kad mes einam per tiltą, susikibę už rankų, bet aš vis atsilieku beeinant nuo vyro o tas tiltas (nesupratau iki galo) arba jau toks senas ir jau byra ar statomas yra bet faktas tas, kad nėra jis gražus, vis susidūriam su kliūtim ji pereinant, o apačioje jūra.... unsure.gif jau to vandens sapnavimas man nusibodo.....
Atsakyti
Artitoli, esu be galo dėkinga už sugaištą laiką ir informaciją 4u.gif Nudžiuginai, kad sapnas nereiškia laidotuvių, tikrai dabar reikės reikšmių ieškoti ten, kur rekomendavai. smile.gif Tai, ką pasakei, tikrai turi tiesos na ir visai panašu į mane... ax.gif

Dar kartelį ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2009 09 24, 10:46)
Gal kas pakomentuotumet? pati nelabai susigaudau, o sapnas labai istrigo galvon  blush2.gif
Toki baisu sapna sapnavau blink.gif  zinokit kazkaip net atsibudus ne is karto supratau kad ten tik sapnas.
Zodziu (be dideles logikos kaip ir visi sapnai), kazkas man su kazkokiu labai astriu kardu pervaziavo per kojas ir rankas, zodziu nupjove abi rankas per riesus ir viena koja per keliena blink.gif skausmo nesapnavau visai schmoll.gif  baimes irgi  schmoll.gif  tik rupesti kaip as viska dabar darysiu. bet tos mano rankos ir koja nenukrito, o pasiliko tokios prilipe (na kaip buna jei obuoli perpjauni ir suspaudi per perpjovima, tai laikosi sukibes). tai as ten atsargiai atsargiai kad nenukristu net ir daiktus kazkokius smulkius kilojau; bandziau tas rankas paznaibyt, bet jos visai nejautrios buvo- supratau, kad "nebegyvos", bet kadangi lyg dar kazka ir jauciau - nusprendziau kad reikes vaziuot i Santariskes, kad prisiutu  doh.gif  tuo momentu atsibudo mazius, reikia uzklot o as galvoju kaip cia atsargiai suimti antklode kad rankos neatsiklijuotu blink.gif  Po to suvokiau, kad rankos sveikos  lotuliukas.gif

Vos nepraleidau šito man labai įdomaus sapno sapno doh.gif smile.gif O įdomaus kodėl. Ne per seniausiai kažkur (nebepamenu kur) užtikau labai panašią pasaką apie moterį, kuriai už nebūtas jos nuodėmes buvo nupjautos rankos ir ji palikta miške su vaiku. Ji išmoko prisitaikyti, išgyventi ir be rankų, bet kai vieną kartą jai norint atsigerti prie šaltinio jos vaikas iškrito iš užanties į vandenį, ji griebė savo skęstantį vaiką savo nesančiom rankom ir jos ataugo.

Apie ką pasaka ir sapnas? Visų pirma – rankos. Rankos – tai mūsų bendravimo su pasauliu įrankis, mes pakeliame rankas ir atsukame delnus, kai esame atviri („nieko nuo tavęs neslepiu“) mes gniaužiame kumščius, kai pykstame, mes liečiame kitą, kai guodžiame ar mylime. Nupjauti rankas sapne – apsunkinti galimybes bendrauti su aplinkiniais. Gal kažkas (sapnuotojos viduje ar išorėje) kuria kliūtis bendrauti su kitais? Arba gal trukdo siekti užsibrėžtų tikslų (kas irgi tiesiogiai siejasi su bendravimu su išoriniu pasauliu)? O gal sapnuotoja tiek realiame gyvenime daug dirba, kad, atrodo, jog „tuoj rankos nukris iš nuovargio“?

Kas yra koja? Kojos yra savarankiškumo, nepriklausomybės, ryžto simbolis („tvirtai stovi ant kojų“ – savimi pasitikintis arba materialiai apsirūpinęs). Sapne nupjaunama koja. Gal kas nors kėsinasi į sapnuotojos savarankiškumą, nepriklausomybę, nori apsunkinti jos galimybes ko nors siekti?

Kas tas, kuris nupjauna (t.y. apsunkina bendravimą, kėsinasi į sapnuotojos savarankiškumą)? Jei vidiniai dalykai, gal tai sapnuotojos nepasitikėjimas savimi, gal kokios nepatinkančios asmeninės savybės, gal netinkamos vertybės, gal praeitis ir pan.? Jei išoriniai – gal blogo linkintys asmenys, gal nepalanki situacija ar pan.?

Kodėl aš prisiminiau tą pasaką – nes sapnas baigiasi taip, kaip tas pasakos epizodas (pasaka tuo nesibaigė) – rankos „atauga“ tada, kai reikia padėti vaikui. Pasakos kalba tai turbūt reiškia, kad motiniška stiprybė yra beribė ir kad pavojaus situacijoje moteris, pasitikinti savo vidine jėga, visada atras galimybes veikti (atsiaugins rankas). Gal ir sapnas kokią panašią žinią neša? g.gif

Papildyta:
QUOTE(saldu kaip du medu @ 2009 10 10, 10:42)
Dar kartelį ačiū 4u.gif

Nėr už ką mirksiukas.gif Man pačiai įdomu buvo.
Atsakyti
QUOTE(Olinda @ 2009 10 10, 09:31)
Merginos aš pastoviai sapnuoju, kad vaikštau su vyru arba jūroje, karaiji ji būna rami, kartais siaučianti, ir vanduo toks tamsiai mėlynos spalvos o kartais jis toks švelniai žydras....O paskutiniu metu sapnuoju kad mes einam per tiltą, susikibę už rankų, bet aš vis atsilieku beeinant nuo vyro o tas tiltas (nesupratau iki galo) arba jau toks senas ir jau byra ar statomas yra bet faktas tas, kad nėra jis gražus, vis susidūriam su kliūtim ji pereinant, o apačioje jūra.... unsure.gif  jau to vandens sapnavimas man nusibodo.....

Sapnas, galima sakyti, vien iš, kaip aš sakau, „klasikinių“ simbolių: vyras, moteris, vanduo, jūra, tiltas. Ką reiškia sapnuoti vyrą ir moterį, aš jau esu rašiusi – tai galima suprasti tiesiogiai (sapnuoju realius konkrečius žmones, šiuo atveju sapnuotoja save ir savo vyrą sapnuoja) arba simboliškai (tie konkretūs žmonės tėra simbolis – vyras vyriškumo su visom jo savybėm, moteris moteriškumo).Bet kuriuo atveju, sapnuose dažniausiai tai persipina ir gali tuo pat metu sapnas būti ir apie realybę, ir simbolinis.

Taigi vyras ir moteris vaikšto jūroje. Jūra tradiciškai interpretuojama kaip pasąmonės, vidinių resursų, paslėptos vidinės jėgos simbolis. Aš tokį sapną interpretuočiau kaip sapnuotojos santykį tiek su vyriškąja puse, tiek tuo pačiu su savo gelminiais resursais. Tai, kokia tuo metu yra jūra, gali atspindėti sapnuotojos vidinę/emocinę būseną tuo gyvenimo metu (rami – pusiausvyra, saugumas, ramybė; siaučianti – gal pykčio daug, gal kovos, gal nepasitenkinimo, žodžiu, „emocijų audros“ smile.gif ). Kas įdomu, kad sapnuotoja vaikšto jūroje, ką galima vertinti, kaip nebijo užmegzti kontakto su tuo, kas yra užslėpta jos viduje (o žmogaus viduje, kaip ir jūroje, glūdi ne tik teigiami dalykai, bet ir nelabai malonūs). Aš prisipažinsiu, kad kai sapnuoju jūrą, absoliučia dauguma atvejų arba nuo jos bėgu arba laikausi atokiai – kas irgi sako apie mano nenorą/nepasirengimą susipažinti su savo vidinėmis gelmėmis... blush2.gif

Tiltą galima interpretuoti keliais aspektais: jis gali simbolizuoti pokyčius, susijusius su siekiais (einama tiltu į kitą krantą, kad nebūtume ten, kur esame) arba gali simbolizuoti tam tikrą perėjimą iš pasąmonės į sąmonę (kai nežinomi, nesuvokti dalykai tampa žinomi). Bet kuriuo atveju – tai apie kažkokius pokyčius arba judėjimą toliau nei esame išoriniame arba psichiniame gyvenime. Tiltas visada siejamas su pavojumi, nes galima nukristi. Gal sapnas sapnuojamas gyvenimo periode, kai vyksta ar turi vykti pokyčiai? Kai reikia kažką keisti, bet tas pasikeitimas nevyksta sėkmingai (tiltas negražus, nesaugus)? Gal tuos pokyčius labiau sekasi įveikti (išgyventi) vyrui? O gal tiems pokyčiams reikalingos vyriškos savybės (vyras sapne yra priekyje)?

O vandenį sapnuoti yra labai gerai (net jei ir nusibodo smile.gif ). Vanduo, mano supratimu, yra vienas geriausiai mūsų vidinę psichinę realybę atspindinčių simbolių.
Atsakyti
artitoli, ačiū už išsamų paaiškinimą, tiltas tai kai atsimenu tikrai nesaugus buvo ir kiauras rolleyes.gif o tuo metu mes tikrai su vyru buvome susipykę, ir dabar esame ir aš sapnuoju vandenį ji ir savę, ir mes einam viens su kitu arba jūroje giliau, arba per tiltą, bet jis visuomet būna arba remontuojamas kaip ji regiu arba kiauras lyg po kokio karo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Olinda @ 2009 10 10, 10:46)
artitoli, ačiū už išsamų paaiškinimą, tiltas tai kai atsimenu tikrai nesaugus buvo ir kiauras  rolleyes.gif o tuo metu mes tikrai su vyru buvome susipykę, ir dabar esame ir aš sapnuoju vandenį ji ir savę, ir mes einam viens su kitu arba jūroje giliau, arba per tiltą, bet jis visuomet būna arba remontuojamas kaip ji regiu arba kiauras lyg po kokio karo  doh.gif

Matau, artitoli surašė didžiulę interpretaciją, o aš, kadangi nemėgstu ilgai liežuviu malti, perskaičiau tą sapną ir pagalvojau, kad sapnas rodo esančias neigiamas emocijas, susijusias su santykiais su nuosavu vyru...Ir tiek...Sapnuose mes tas emocijas plaunam, kad realiame gyvenime lengviau būtų.
Atsakyti
QUOTE(artitoli @ 2009 10 09, 21:57)

Papildyta:
Laba vakara,

Sapnas grūste prigrūstas simbolių - gal Jūsų pasąmonė mano, kad Jūs esate pakankamai įžvalgi, kad vienu ypu juos visus iššifruotumėt? wink.gif Sunku atrasti ryšį tarp jų visų, bet pasidalinsiu, kaip aš matau šį sapną.

Sapnas man ryškiai pasidalina į dvi erdves ir tuo pačiu į du skirtingus vaizdinius. Pirmas – prie pašto su senuku, antras – mokykloje tarp žmonių. Toks jausmas, kad gal sapnas kalba apie skirtingus sąveikos su pasauliu būdus. Bet kuriuo atveju, panašu, kad pasąmonė kalba (paštas gali reikšti informacijos iš pasąmonės perdavimą į sąmonę) apie sapnuotojos daugialypiškumą: tiek asmenybės (svogūnas), tiek bendravimo su pasauliu prasmėmis. Kaip sapnuotoja mezga santykį su aplinkiniais? Daugybe kanalų: per lytą (prisiglaudžia prie dieduko), per regą (stebi dieduką, skaito raštelį), per klausą (girdi muziką).

Man atrodo, kad sapnuotojai buvimas vienatvėje arba individualiai su svarbiu žmogumi (epizodas su dieduku) yra intymus išgyvenimas, kai ji gali saugiai (atsirėmusi – saugumas, stabilumas, tvirtumas) analizuoti įvairius savo gyvenimo aspektus (pjaustomas svogūnas). Ką simbolizuoja tas diedukas? Išmintį? Gyvenimo patyrimą? Stiprybę? Patikimą žmogų? Jis atspindi arba išorės aspektus (žmones, greičiausiai, vyresnius ir labiau patyrusius), arba vidaus (sukaupta vidinė išmintis).

Epizodas mokykloje yra radikaliai skirtingas  - jame daug žmonių ir visas veiksmas sukasi apie aktyvų bendravimą (per klausymą ir kalbėjimą - „pasakyk man“). Bet tame nėra tokio betarpiškumo ar intymumo kaip bendraujant individualiai ar būnant vienatvėje. Plius teoriškai čia neturėtų būti vietos emocijoms – mokyklas yra žinių šventovė, kur sapnuotoja atėjo kažko išmokti (proto lygmuo). Čia bendraujant su kitais grupėje išlaikomas atstumas (mergaitė toliau stovi, mokytoja už nugaros) ir laikomasi tam tikrų taisyklių (tyliai būti). Kadangi laikausi nuostatos, kad tai, ką sapnuoju, yra vienareikšmiškai apie mane ir apie mano vidines dalis, tai į dainuojančią mergaitę žiūriu kaip į vieną iš sapnuotojos vidinių aspektų. Kas ta mergaitė? Gal viešoji sapnuotojos dalis (viešas dainavimas prieš visus)? Jei taip, kokia ji? Gabi, drąsi, emocinga (muzika simboliškai siejama su jausmų išraiška), maištinga (ji skleidžia emocijas ten, kur turėtų skleisti žinias), koketiška, nenuspėjama, norinti užmegzti santykį (merkia akį)...

Bet sapnuotojai sunku patikėti, kad mirksima jai (toks įspūdis, kad sunku pripažinti, kad turimas toks žaismingas, emocingas asmenybės aspektas). Ir štai sapnuotoja gauna patvirtinimą – meilės laiškelį – su dainos žodžiais (t.y. tai, ką nori jai perduoti jos nuneigiama asmenybės dalis). Šitoj vietoj prisimenu vienos sapnų terapeutės gražų aiškinimą. Mes kalbėjomės grupėj apie vidines asmenybės struktūras ir ji pasakojo apie Savastį – t.y. visos kiekvieno mūsų asmenybės šerdį. Savastis yra tai, kas mūsų yra dažnai nuneigiama, bet nepaisant to, kad neretai ji bandoma brutaliai sunaikinti (pvz. gyvenant vadovaujantis ne vidine išmintimi ar nuojauta, o išorės reikalavimais), ji vis tiek yra tai, kas priima ir supranta moterį.  Kitaip tariant, visada yra kažkas, kas kiekvieną mūsų myli - o tai dažnai yra užslopinta ir nepažinta tikroji aš pati – mūsų Savastis, mūsų tikrasis Aš – kaip bepavadinsi. Kažkodėl man ta jos mintis labai patiko (aišku, galima ir netikėti šia teorija) ir dėl to, man panašu, kad tas meilė laiškutis irgi gali būti apie tai – kažkuri iki galo nepažinta asmenybės dalis labai nori susidraugauti su sapnuotoja friends.gif

laba, dekui, artitoli, kad netingi tokias jaucio odas prirasyti smile.gif
tas sapno aiskinimas man ne tai, kad aiskiau padare, bet dar daugiau klausimu sukele g.gif
esme, kad apie mano asmenybe teisingai pastebeta, bet cia jau auklejimo dogmu bedos. as pati matau beda kitame. gyvenu dvilypiame pasaulyje, kur viska valdo mano saltas protas ir esu tuo racionalumu patenkinta, bet... kartu yra ir nujautimas, zinojimas, kad pasaulyje yra nematomu dalyku, kaip dvasia, paranormalus reiskiniai ir pan. tik as savo aplinkoje neturiu palaikanciu zmoniu, visi aplink perdem racionalus ir mano pastabas apie minciu galias laiko paistalais. todel kiek nugriebiu info, tiek turiu. kitas dalykas, kad daznai pati save sudraudziu, kai tos mintys pasidaro pernelyg nezemiskos.
tiesa, labai idomi pastaba del pasto. paprastai mano sapnuose tas pastas iejus i ji, virsta baznycia, mokykla ir pan. bet jei baznycia, tai kazkokia netikra, kuri griuva, arba yra viduje kas nors aktyvus, kas griauna jos sienas, arba randu ten kuniga, kuris atrodo, kaip blogietis ir elgiasi nederamai.
na, sumaistis kaip visada ax.gif
tiek, kad po kai kuriu apmastymu apie tuos nezemiskus dalykus pas mane apsilanko tokie simboliski sapnai ir daznai uzgriuva neitiketinai dideliu kiekiu, o kai pradedu glaustis arciau zemes, jie pabega. ar tai reiskia, kad jei nustoju gilintis, informacija pasitraukia? man labai sunku patiketi tuo, ka sapnai man sako, nors to sakymo niekaip vidujai negaliu nuneigti ar apsimesti, kad jo nera.
ex, kas tingi skaityti, sita posta gali praleisti ax.gif reikia siek tiek laiko.
Atsakyti
Sveikos,
sapnavau šiąnakt, kad savo bažnyčioj, dešinėj jos pusėj ploviau grindis, nuo altoriaus durų link. Paskui valiau su sluota sienas, pjuvenas visokias, spalius, voratinklius, sudžiūvusias muses. Ten iš tikrųjų yra klausykla, nenaudojama, tai valiau ir tą klausyklą. kartais bažnyčia buvo tuščia, tačiau tarpais vyko mišios, o aš vistiek valiau, priedavo kunigas, tai paklausdavau, ar dar valyti, ar gerai valau, jis pritardavo doh.gif biggrin.gif
Pati turiu sau paaiškinimą, tačiau įdomu būtų ir jūsų nuomonė. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(be rėmų @ 2009 10 11, 13:19)
Sveikos,
sapnavau šiąnakt, kad savo bažnyčioj, dešinėj jos pusėj ploviau grindis, nuo altoriaus durų link. Paskui valiau su sluota sienas, pjuvenas visokias, spalius, voratinklius, sudžiūvusias muses. Ten iš tikrųjų yra klausykla, nenaudojama, tai valiau ir tą klausyklą. kartais bažnyčia buvo tuščia, tačiau tarpais vyko mišios, o aš vistiek valiau, priedavo kunigas, tai paklausdavau, ar dar valyti, ar gerai valau, jis pritardavo doh.gif  biggrin.gif
Pati turiu sau paaiškinimą, tačiau įdomu būtų ir jūsų nuomonė.  4u.gif

kai sapnuoju, kad grindis valau savo namuose ar kitu, visada "isvalau" ka nors verysad.gif pazistama ar kaimyna, tikrai ne artima giminaiti... bet baznycioj dar neteko g.gif
Atsakyti
Laba diena,
Uzstrigo man sapnas sapnuotas praejusia nakti. Sapnavau, kad su drauge buvom parodoj, ten matem mano buvusi drauga su kazkokia mergina. Taciau mes buvom kaip stebetojos, musu niekas negalejo matyti, stovejau salia tos merginos ir tyrinejau ja, maciau, kad jis vaiksciojo nuo jos atokiau, kaip nekreipdamas demesio. Su ta drauge isejom is ten, einant as jos paklausiau gal ji nori grizti atgal, ir kad mus jis pamatytu? pasake, kad ne, nenori. Sureagavau - ok, nenori tai einam. uz keliu zingsniu man uz nugaros krito sonu tiesiai i gatve didelis medis. Jis buvo aukstas, dideliu storu kamienu, ir daug zaliu lapu. Ir jis nuluzo. Velgi reakcija- atsisukau , pasiziurejau ir be emociju- eime tolyn, i prieki.
Interpretacija daugmaz esu susidarius, bet noretusi isgirst galbut kitokiu minciu. Aciu smile.gif
Atsakyti
o as sianakt sapnavau du nestumo testus kurie abu buvo teigiami ir juos abu dariausi as blink.gif ir ka manote? ka tai gali reiksti?
Atsakyti