Įkraunama...
Įkraunama...

Sapnuojam toliau 8 dalis

QUOTE(ramaska2 @ 2009 10 11, 19:16)
Arti toli gal butu galimybe si mano sapna kiek nors paaiskint?labai buciau dekinga uz sugaista laika. 4u.gif senokai sapnavau bet vis jis neislenda man is galvos

Nelygu kokioj realioj gyvenimo situacijoj toks sapnas sapnuotas – nuo to priklausytų ir jo interpretacija. Fragmentiškai galiu pasidalinti tuo, ką matau aš. Visų pirma, karas. Karas gali būti vertinamas kaip asmenybės susiskaldymas arba koks labai stiprus vidinis konfliktas (pvz. jausmas, kai „byru į šipulius“ arba gyvenimo situacija, kai reikia padaryti rimtą apsisprendimą, ir jaučiamasi, lyg tas sprendimas plėšo į kelias dalis, nes ir taip, ir kitaip norisi/nesinori). Karas praeityje – gal sapnas kalba apie sapnuotojos praeityje vykusias dramas, kurios skaldė sapnuotojos asmenybę, bet kurios turi įtakos ir tam, kaip dabar sapnuotoja gyvena (nes kitaip sapnuotoja to nesapnuotų).

Dvi poros – vyras ir moteris - gali kalbėti apie tiek apie realius praeities santykius, kurie buvo labai prieštaringi (sapne – neaišku, kas su kuo, nėra pastovumo), arba apie santykių vaizdinį, kurį turi susikūrusi sapnuotoja (kai santykiai tarp vyro ir moters matomi kaip kažkas sunkiai apibrėžiamo, kažkas, ko kartais reikia vengti (sapnuotoja kartais nesupranta, ar tai ji dalyvauja tuose santykiuose), kažkas, kas susiję su neištikimybe (poros keičiasi) ir pan.). Po karo (t.y. po to, kai tas stiprus vidinis ar išorinis (su kitu žmogumi) konfliktas buvo išspręstas) statoma ligoninė, t.y. realiame gyvenime gydomos dvasinės žaizdos. Šuo man irgi panašus į savotišką dvasinių žaizdų gydytoją – jei, sakysim, tas padaras (aštuonkojis) simbolizuoja kažkokius vidinius demonus, vidinį skausmą (būna, kad sakom, jog jaučiu, kad kažkas siurbia iš manęs gyvybės syvus, arba kad skausmas apraizgęs visą kūną – kaip koks aštuonkojis savo čiuptuvais), tai šuo yra tas, kuris tą dvasinį skaudulį „sutvarko“ (simboliškai šuo nebūtinai reiškia tikrą šunį - jis gali reikšti sapnuotojos intinktyviąją prigimtį, žaismingumą, ištvermę).

Gyvenimas po to simbolinio karo (gal čia kalbama apie sapnuotojos dabartį arba netolimą praeitį?) keturiese – lyg ir ramus, bet trūksta pilnatvės, nes sapnuotoja lyg ir jaučia, kad gyvena, bet lyg ir tik stebi, kad gyvena – žodžiu, labai trūksta tame gyvenime apibrėžtumo, stabilumo, aiškumo, ypač kalbant apie santykių tarp vyro ir moters supratimą, arba kalbant apie tai, kokius vaidmenis sapnuotojos gyvenime turi vaidinti vyras ir moteris (kas nestebina, žinant, kad Jūs, ramaska2, viena auginate tris vaikus, tai Jūs, kaip galiu įsivaizduoti, atliekate visus vaidmenis iš karto, tiek vyro, tiek moters – gal iš čia tas neaiškumas sapne?).

Papildyta:
QUOTE(loriuxas @ 2009 10 11, 20:01)
Jei turtetumet laiko gal mano sita sapna galetumet pakomentuoti,ji sapnavau per pilnati labai idomu ar jis ka nors reiskia 4u.gif

Aš sakyčiau, kad sapnas kalba apie santykio su kitais paiešką arba pobūdį. Tik neaišku, ar kalbama apie šiandienos sapnuotojos situaciją, ar apie praeities įvykius, kurie turi įtakos ir šiandien (vaikystės draugai gali būti nuoroda į praeitį). Vandenį galima interpretuoti kaip emocinę būseną – baseino vanduo ramus, švarus – gal ir sapnuotoja taip jaučiasi ar jautėsi (emociškai subalansuota)? Tas šilumos šaltinis yra tarsi traukos centras, kuris sutraukia draugus – gal jis simbolizuoja pačią draugystės esmę (šiluma ir buvimas kartu)? Bet sapnuotoja turi baimių, kad gali nudegti, t.y. gal ji nerizikuoja būti artimesnė su draugais (eiti arčiau šilumos šaltinio), nes bijo įskaudinimo? Antra sapno dalis galbūt pasako sapnuotojai, kuo jai toks elgesys (laikymasis atokiau) gali baigtis – prieis aklinai užvertas duris. Įprastai duris galima interpretuoti, kaip naujo etapo pradžią („atidarai duris į naują gyvenimą“), pvz, sapne galbūt kalbama apie naują draugystės etapą, kurio nepavyksta pasiekti, nes durys aklinai uždarytos. Ornamentais neretai žymimos archajiškos, labai vertingos slėptuvės – gal ir sapne ornamentuotos durys slepia gilius, sakrališkus ir labai vertingus dalykus? Pvz, gilesnius, prasmingesnius santykius su kitais?
Papildyta:
QUOTE(Lineta* @ 2009 10 12, 09:10)
jau gal koki 4 karta sapnuoju, kad musu namus apvogia, apiplesia, sianakt sapnavau taip tikroviskai, kad mums miegant isilauze banditai, o paskambinus policijai, ji pasake, kad padeti negali. Taip issigandau, kad net i toleta bijojau nueiti nakti. Manau viso sito reikalo priezastis yra mano apsilankymas pas bureja pries koki 1 mėn. Tuomet ji man pasake saugotis vagystes, nes pirma vagystes korta issitraukiau. Buvau ir baznycioj melstis ir cerkvej uzdegiau zvakutes uz visa savo seima, bet pasamone mano arba uzsiprogramavus arba tikrai nori man ka nors pranesti. Kaip elgtis toliau? Ka daryti?

O po prabudimo vel uzmigus sapnavau savo be galo mylima amzinatilsi mociute, kuri, zinau, yra mano angelas sargas. Kaip supratau, tai zenklas, kad ji mane saugo ir nieko blogo nenutiks. Ar gali taip buti?

Sapnas pilnas nesaugumo, nerimo, bet nebūtinai dėl materialių dalykų (realios vagystės), bet ir dėl to, kad kažkas asmeniško gali būti atimta (ar kas „pasisavins“ pasiekimus, ar koks artimas žmogus ruošiasi išvykti/išeiti, ar kas realiame gyvenime žemina, skaudina – t.y. kėsinasi atimti savigarbą, ir t.t.). O kad policija negali padėti – gal sapnas sako, kad asmeniniu sapnuotojos saugumu (tais dalykais, kurių bijoma netekti) turi rūpintis ne kiti žmonės, o pati sapnuotoja? Kaip? Gal dėl to ir sapnuojama močiutė – kaip suprantu, gerumo, išminties simbolis, autoritetas sapnuotojai. Gal sapnuotojai reikia elgtis/gyventi taip, kaip gyventų/elgtųsi močiutė, kad tas nesaugumas sumažėtų?

Ką daryti? Aš siūlyčiau permąstyti, dėl ko gyvenime labiausiai nerimaujate, ypač ko bijate labiausiai netekti, nes galbūt tas nerimo šaltinis ir sukelia tokius sapnus. O kai atrasite nerimo šaltinį, bandykite jį kažkaip sumažinti ar pašalinti (juk sapnas sako, kad niekas iš šalies už Jus to nepadarys) 4u.gif
Atsakyti
Labai aciu Jums artitoli 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Avocetė @ 2009 10 12, 09:14)
Sveikos  unsure.gif
vakar sapnavau tokį baisų sapną scare.gif atsikeliu ryte pasižiūriu per langą o ten vandens  doh.gif gatvėse kokie du metrai ir bangavimas nerealus  doh.gif galvojau šakės jūra išsiliejo  blink.gif o vanduo toks tamsus  unsure.gif  banguojantis  unsure.gif  unsure.gif paskui kažkaip atslūgo išbėgu į kiemą o ten mano mašina aplamdyta  verysad.gif

Ne vieną ir aš panašų sapną sapnavau smile.gif Kaip jau ne kartą minėjau, jūra yra klasikinis pasąmonės, mūsų vidinių nepažintų (tiek teigiamų, tiek nelabai mums malonių) resursų simbolis. Čia panašiai kaip sakome realiame gyvenime „nevaldomai užplūsta emocijos“, taip simboliškai sapne tai gali atsispindėti nevaldomos nekontroliuojamos jūros simboliu. Aš klausčiau sapnuotojos vietoj savęs: ar mano realiame gyvenime aš nejaučiu, kad mane „užliejo“ neigiamų emocijų ar minčių banga (drumstas vanduo)? Ar nebijau, kad reikiamu metu savęs nesukontroliuosiu (irgi nevaldomos energijos antplūdis – kaip jūra sapne)? Ar manęs negąsdina tai, kas slepiasi manyje? O vanduo nepermatomas taip pat ir dėl to, kad nežinoma, kas jame slepias, t.y. kokius vidinius resursus slepia sapnuotojos pasąmonė. Kodėl mašina aplamdyta? Galbūt taip pasąmonė parodo, kokios galimos tų nekontroliuojamų impulsų (ar tai būtų pykčio protrūkiai, ar negebėjimas susikalbėti su kitais dėl kažkokių vidinių kompleksų, ar impulsyvumas ne vietoj) pasekmės – o gi kažkas gali būti sugadinta (tai gali būti ir materialūs dalykai, ir santykiai, ir dar kas nors), ir kam dėl to bus blogiau? O gi pačiai sapnuotojai – nes mašina (tai, kas sugadinta) gi jos. Jei aš tokį sapną sapnuočiau, taip išsišifruočiau jo žinutę – ieškok ryšio ir pažink savo užslėptas asmenybės dalis (tikruosius jausmus, mintis, troškimus...), nes kitaip gali prisdaryti bėdos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ragany @ 2009 10 11, 15:03)
Laba diena,
Uzstrigo man sapnas sapnuotas praejusia nakti. Sapnavau, kad su drauge buvom parodoj, ten matem mano buvusi drauga su kazkokia mergina. Taciau mes buvom kaip stebetojos, musu niekas negalejo matyti, stovejau salia tos merginos ir tyrinejau ja, maciau, kad jis vaiksciojo nuo jos atokiau, kaip nekreipdamas demesio. Su ta drauge isejom is ten, einant as jos paklausiau gal ji nori grizti atgal, ir kad mus jis pamatytu? pasake, kad ne, nenori. Sureagavau - ok, nenori tai einam. uz keliu zingsniu man uz nugaros krito sonu tiesiai i gatve didelis medis. Jis buvo aukstas, dideliu storu kamienu, ir daug zaliu lapu. Ir jis nuluzo. Velgi reakcija- atsisukau , pasiziurejau ir be emociju- eime tolyn, i prieki.
Interpretacija daugmaz esu susidarius, bet noretusi isgirst galbut kitokiu minciu. Aciu smile.gif

Atsiprasau, kad primenu, bet gal turit kokiu minciu? unsure.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mergyte-_ @ 2009 10 12, 12:21)
nepykit kad kartojuosi bet gal galit paaiskint si sapna, gal ka sapnave panasaus  4u.gif

Laaabai sunku vertinti sapną, nes šiuo atveju labai svarbus sapnuotojos požiūris į nėštumą. Kadangi neaišku, nei kaip realiame gyvenime apie nėštumą galvoja sapnuotoja, nei kaip jautėsi sapne – galima tik spėlioti apie sapno reikšmes. Jei labai norima pastoti, tai gali būti kompensacinis sapnas (sapnuojama tai, kas labai realiai norima, bet neturima). Jei bijoma pastoti, sapnas gali atspindėti tas baimes (pasąmonė leidžia „išbandyti“ sapnuotojai, kaip ji jaustųsi supratusi esanti nėščia). Jei sapnuotoja „nei iš šio nei iš to“ susapnavo tokį sapną, galima manyti, kad sapnas kalba apie kažkokio naujo svarbaus gyvenimo etapo pradžią. Kitavertus, aš kadangi tikiu, kad neretai tai, kas vyksta mūsų organizme, atsispindi mūsų sapnuose (kaip kad kažkuri rašė, kad sapnavo, berods, skaudančią ranką, atsibudo – o ranka iš tiesų nugulėta), tai nenustebčiau, jei teigiamą nėštumo testą susapnuotų neseniai pastojusi (bet apie tai nežinanti) moteris arba moteris, pvz, ovuliacijos metu.
Papildyta:
QUOTE(Ragany @ 2009 10 12, 12:53)
Atsiprasau, kad primenu, bet gal turit kokiu minciu?  unsure.gif  4u.gif

Man truputį sudėtinga interpretuoti tokius asmeninius sapnus, kur daug su sapnuotoju susijusių realių žmonių, nes įprastai jie simboliškai atspindi realius gyvenimo įvykius, o tie sapnuotojui artimi žmonės įkūnija labai konkrečias asmenines savybes ir prasmes, kurios gali būti žinomos TIK sapnuotojui (su jokiu simbolių žodynu čia nepasikonsultuosi smile.gif ). Bet paspėlioti galiu mirksiukas.gif . Paroda – vieša vieta, kur kas nors demonstruojama. Sapne – tarytum demonstruojama (viešinama?) praeitis (buvęs draugas), nuo kurios sapnuotoja slapstosi (gal liko kokios nuoskaudos? Gal kai ką per skaudu prisiminti?). Sapnuotoja mato vaikiną, nesusietą su kita mergina – tai gali atspindėti sapnuotojos troškimą, kad taip ir būtų (pasikartosiu – sapnas visada kalba tik apie tai, kas vyksta su mumis, jokiu būdu ne apie tai, kas vyksta su kitais). Kas vyksta toliau, yra gana iškalbinga – sapnuotojai sudaromos kliūtys „grįžti atgal“, nes tam pasipriešina draugė (arba reali draugė, arba asmeninės savybės, kurias turi draugė, bet kurios tuo pačiu būdingos ir sapnuotojai) ir kelią atgal užgriūna medis, tarytum simbolizuodamas, kad kelio atgal (į praeitį) nebėra.
Atsakyti
[quote=artitoli,2009 10 12, 12:13]
Laaabai sunku vertinti sapną, nes šiuo atveju labai svarbus sapnuotojos požiūris į nėštumą. Kadangi neaišku, nei kaip realiame gyvenime apie nėštumą galvoja sapnuotoja, nei kaip jautėsi sapne – galima tik spėlioti apie sapno reikšmes. Jei labai norima pastoti, tai gali būti kompensacinis sapnas (sapnuojama tai, kas labai realiai norima, bet neturima). Jei bijoma pastoti, sapnas gali atspindėti tas baimes (pasąmonė leidžia „išbandyti“ sapnuotojai, kaip ji jaustųsi supratusi esanti nėščia). Jei sapnuotoja „nei iš šio nei iš to“ susapnavo tokį sapną, galima manyti, kad sapnas kalba apie kažkokio naujo svarbaus gyvenimo etapo pradžią. Kitavertus, aš kadangi tikiu, kad neretai tai, kas vyksta mūsų organizme, atsispindi mūsų sapnuose (kaip kad kažkuri rašė, kad sapnavo, berods, skaudančią ranką, atsibudo – o ranka iš tiesų nugulėta), tai nenustebčiau, jei teigiamą nėštumo testą susapnuotų neseniai pastojusi (bet apie tai nežinanti) moteris arba moteris, pvz, ovuliacijos metu.
Papildyta:

labai aciu smile.gif lauksiu ir ziuresiu kas bus toliau 4u.gif beja mano sapnai labai daznai pildosi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mergyte-_: 12 spalio 2009 - 11:30
QUOTE(artitoli @ 2009 10 12, 12:13)
Man truputį sudėtinga interpretuoti tokius asmeninius sapnus, kur daug su sapnuotoju susijusių realių žmonių, nes įprastai jie simboliškai atspindi realius gyvenimo įvykius, o tie sapnuotojui artimi žmonės įkūnija labai konkrečias asmenines savybes ir prasmes, kurios gali būti žinomos TIK sapnuotojui (su jokiu simbolių žodynu čia nepasikonsultuosi smile.gif ). Bet paspėlioti galiu mirksiukas.gif . Paroda – vieša vieta, kur kas nors demonstruojama. Sapne – tarytum demonstruojama (viešinama?) praeitis (buvęs draugas), nuo kurios sapnuotoja slapstosi (gal liko kokios nuoskaudos? Gal kai ką per skaudu prisiminti?). Sapnuotoja mato vaikiną, nesusietą su kita mergina – tai gali atspindėti sapnuotojos troškimą, kad taip ir būtų (pasikartosiu – sapnas visada kalba tik apie tai, kas vyksta su mumis, jokiu būdu ne apie tai, kas vyksta su kitais). Kas vyksta toliau, yra gana iškalbinga – sapnuotojai sudaromos kliūtys „grįžti atgal“, nes tam pasipriešina draugė (arba reali draugė, arba asmeninės savybės, kurias turi draugė, bet kurios tuo pačiu būdingos ir sapnuotojai) ir kelią atgal užgriūna medis, tarytum simbolizuodamas, kad kelio atgal (į praeitį) nebėra.

Dekui. 4u.gif As biski kitaip buvau susideliojus, bet manau irgi tinka smile.gif cia kazkiek atspindi, bet vistik del grizimo atgal senai esu pasirinkus i praeiti negryzti, ir noro tokio nera smile.gif
Atsakyti
Artitoli gal gali paaiškinti mano sapną 4u.gif

Sapnavau, kad aš su gyvenimo draugu ir savo mergaite, buvom kaimo mokykloj (mes gyvenam mieste), ten vyko kažkoks renginys, jo metu mokytoja pademonstravo kaip maitina dvi gyvates balta laboratorine pele. Mačiau akvariumą, dvi šliaužiojančias susipynusias gyvates ir 1 baltą pelę tam akvariume bėgiojančią.

Po renginio tai mokytojai pasakiau, kad turiu pasiūlyti laboratorinių pelių tų gyvačių šėrimui. Tai ji užsisakė pas mane 45 gyvas suaugusias peles.
Atsakyti
aciu labai artitoli,sapno paaiskinimas kaip pirstu i aki bigsmile.gif Jusu aprasymas grynai atsindi mano paskutiniu savaiciu mintis,kaip keista,kad sapne,kuriame atrodo nieko panasaus neizvelgi,tokiu idomiu dalyku yra.Dar karta aciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveiki, gal kas galėtų padėti? Baigiu laužyti galvą, ką reiškia vienas mano karts nuo karto sapnuojamas vaizdinys:

Pats sapnas būna su visokiausiom aplinkybėm, tačiau bendra yra tai, kad negaliu užsirakinti durų. Užtrenkiu, užrakinu, lygtais užsirakino - bet patraukius už rankenos pasirodo, kad neužrakintos. Kartoju tą rakinimo veiksmą vėl ir vėl, ir vis su tuo pačiu rezultatu - durys lieka neužrakintos. Žinau, kad tuoj ateis tie, ko negalima įleisti - apibūdinkime juos "blogieji žmonės" - kartais jau matau juos pro langa arba jau traukia duris ir turiu jas laikyti. Išties tai vienas slogiausių mano košmarų, kurį sapnuoju kažkokiais periodais, savotiškomis "serijomis", taip kad kartais susapnuoju kelias naktis iš eilės, tris-keturis kartus į metus. Ne itin suprantu, ką tai galėtų rekšti, bet kad tikrai kažką reiškia. Ar tik nesaugumo jausmą? ar dar ką? Gal kas nors žino unsure.gif ?

Praeitą naktį vėl sapnavau po kokių 4 mėnesių pertraukos, taip kad pabudus net keliausi patikrinti, ar tikrosios durys yra užrakintos...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gella: 12 spalio 2009 - 16:56
[quote=artitoli,2009 10 12, 08:33]
Nelygu kokioj realioj gyvenimo situacijoj toks sapnas sapnuotas – nuo to priklausytų ir jo interpretacija. Fragmentiškai galiu pasidalinti tuo, ką matau aš. Visų pirma, karas. Karas gali būti vertinamas kaip asmenybės susiskaldymas arba koks labai stiprus vidinis konfliktas (pvz. jausmas, kai „byru į šipulius“ arba gyvenimo situacija, kai reikia padaryti rimtą apsisprendimą, ir jaučiamasi, lyg tas sprendimas plėšo į kelias dalis, nes ir taip, ir kitaip norisi/nesinori). Karas praeityje – gal sapnas kalba apie sapnuotojos praeityje vykusias dramas, kurios skaldė sapnuotojos asmenybę, bet kurios turi įtakos ir tam, kaip dabar sapnuotoja gyvena (nes kitaip sapnuotoja to nesapnuotų).

Dvi poros – vyras ir moteris - gali kalbėti apie tiek apie realius praeities santykius, kurie buvo labai prieštaringi (sapne – neaišku, kas su kuo, nėra pastovumo), arba apie santykių vaizdinį, kurį turi susikūrusi sapnuotoja (kai santykiai tarp vyro ir moters matomi kaip kažkas sunkiai apibrėžiamo, kažkas, ko kartais reikia vengti (sapnuotoja kartais nesupranta, ar tai ji dalyvauja tuose santykiuose), kažkas, kas susiję su neištikimybe (poros keičiasi) ir pan.). Po karo (t.y. po to, kai tas stiprus vidinis ar išorinis (su kitu žmogumi) konfliktas buvo išspręstas) statoma ligoninė, t.y. realiame gyvenime gydomos dvasinės žaizdos. Šuo man irgi panašus į savotišką dvasinių žaizdų gydytoją – jei, sakysim, tas padaras (aštuonkojis) simbolizuoja kažkokius vidinius demonus, vidinį skausmą (būna, kad sakom, jog jaučiu, kad kažkas siurbia iš manęs gyvybės syvus, arba kad skausmas apraizgęs visą kūną – kaip koks aštuonkojis savo čiuptuvais), tai šuo yra tas, kuris tą dvasinį skaudulį „sutvarko“ (simboliškai šuo nebūtinai reiškia tikrą šunį - jis gali reikšti sapnuotojos intinktyviąją prigimtį, žaismingumą, ištvermę).

Gyvenimas po to simbolinio karo (gal čia kalbama apie sapnuotojos dabartį arba netolimą praeitį?) keturiese – lyg ir ramus, bet trūksta pilnatvės, nes sapnuotoja lyg ir jaučia, kad gyvena, bet lyg ir tik stebi, kad gyvena – žodžiu, labai trūksta tame gyvenime apibrėžtumo, stabilumo, aiškumo, ypač kalbant apie santykių tarp vyro ir moters supratimą, arba kalbant apie tai, kokius vaidmenis sapnuotojos gyvenime turi vaidinti vyras ir moteris (kas nestebina, žinant, kad Jūs, ramaska2, viena auginate tris vaikus, tai Jūs, kaip galiu įsivaizduoti, atliekate visus vaidmenis iš karto, tiek vyro, tiek moters – gal iš čia tas neaiškumas sapne?).
labai aciu Arti toli kaip visada tiesiai i taikini.niekada anksciau nesapnuodavau tokiu sapnu bet paskutiniu metu uzplusta tokie keisti kad po ju niekaip nerandu ramybes.aciu uz sugaista laika ir kaip gera kad yra kas padeda sioj srity 4u.gif
Atsakyti
Laba gal zinote ka reiskia sapnuoti skraidanti laiva?
Atsakyti