QUOTE(zuikulis @ 2009 10 16, 23:46)
na, sapna gali artitoli pakomentuoti is profesionalios puses.
Įvertinimas, žinoma, glosto širdį

, bet pati esu tik mėgėja - sapnų interpretatoė
Papildyta:
QUOTE(Ramintuskinas @ 2009 10 16, 21:52)
tiksliau 3 sapnai beveik iš eilės ir labai panašūs

Pirmą sapnavau kad esu savo namuose virtuveje, dienos metu,kartu su savo mama, kuri yra gyva, ir staiga is grindu is po stalo , is po spinteliu pradeda railioti gyvatės

bet ju labai daug, ir visokiu spalvų bei ilgio

visos jos railioja link manes o as nepajudejau is vietos nors ju sapne labai bijojau. tuom sapnas ir baigiasi

taciau man labai nepatiko

antra karta, po dienos, ir vel sapnavau,kad esu savo namuose kartu su savo mama ir staigiai nezinau is kur islindusi gyvate eme mane labai greitai gintis

o mamukas ją is paskos begdamas su kaskuo dauzo, as labai greitai begu link lango ir bandau islipti i lauka

(gyvenu pirmam aukste) as jau pasiekusi langa, gyvate irgi nustojo mane gintis, mama sako,lyg ir issigandus "viskas baigės" as vos ne verk puolu, kaip i nevilti kokią

atsibudau paryciais issigandusi apšalusi kaškokia, labai man tokie sapnai nepatinka nes labai bijau gyvaciu tiek realybeje tiek sapnuose

trečia kartą sapnavau kad labai tamsu lauke ir kambaryje kuris nebuvo panasus i mano. gulejau lovoje, kuri irgi neatrode kad butu mano

staiga is kaskur atsiranda sviesa, bet nelabai stipri, kambarys vistiek pilnai neapsviesas ,staiga as atsikloju (guledama buvau apsiklojusi) ir pamatau kad salia kaires kojos nedidele gyvate sliauzioja

ji staigiai ikanda, man suskausta, tuom sapnas ir baigėsi, atsibundu ryte taip pat labai issigandusi ir pasimetusi,pati pradejau galvoti kiek gi tos gyvates gali sapnuotis jau nervuoja

pasiskaiciau keleta sapnu knygu ir ten parasyta kad nelaimes apkalbos ir panasiai gyvates reiskia, na apkalbu visada buvo ir bus bet kad nelaimes tai nejauku darosi

bijau kad tokie sapnai apie gyvates neprisisapnuotu dar karta ir kad tai nebutu kokios artejančios nelaimės zenklas

siuose sapnuose patirta baime ir isgastis mane labai neramina

gal kuri is jusu zinote ka reiskia kai sapnuoji gyvate ar ikandima gyvates ? visi sapnai per pilnati sapnuoti, o kiek girdejau tada viskas issipildo

aciu uz betkokį atsakyma
Kaip zuikulis ir rašė skaityti liaudies sapnininkus galima, tačiau jais tikėti nesiūlyčiau. Sapnas yra individualus ir simbolis, kuris pasirodo sapne atspindi konkretaus žmogaus išgyvenimus, todėl simbolis negali būti vienaprasmis. Plius kadangi remiuosi psichologija, aiškindama sapnus, nelabai tikiu jų pranašystėmis (nors keletą sunkiai paaiškinamų ir nuspėjusių netolimą ateitį sapnų ir pati sapnavau). Ką gali parodyti sapnas: kaip aš jaučiuosi iš tikrųjų (atmetus visas kaukes, kurias užsidedu realiame gyvenime); kas man yra aktualu tuo metu; kokių konfliktų esu neišsprendęs; kuo man gali baigtis, jei elgsiuosi taip, kaip iki šiolei elgiausi.
Visi sapnai iš tiesų yra kažkuo panašūs. Pirmuose sapnuose labai svarbi figūra mama. Sapnus apie tėvą ir motiną sunku analizuoti, nes geriausia jie pasiduoda analizei, kai yra pakankamai gerai žinomas sapnuotojos asmeninio gyvenimo kontekstas. Aš galiu tik pateikti įžvalgas (kurios gali būti netikslios). Pirmas sapnas man kalba apie grėsmę sapnuotojos moteriškumui ar motiniškumui. Kadangi sapnuotoja gyvenime realiai bijo gyvačių, tai sapne gyvatės ir gali įkūnyti jos dideles baimes. Gal kalbama apie baimę būti gera moterimi (motina)? Gal apie baimę vienai tvarkytis su moteriškomis pareigomis? (Įprastai motinos sapnuojamos arba kai jaučiama, kad trūksta motiniškos paramos, supratimo, globos, rūpesčio; arba kai jaučiamasi skolingais už tai, ką gero mama davė). Gal kalbama apie tai, kad kažkas netiki ja kaip gera motina/moterimi? Tas sustabarėjimas sapne irgi iškalbingas tarytum baimė suparalyžiavo, t.y. sapnuotoja grėsmės savo ... (moteriškumui, motiniškumui) akivaizdoje, jaučiasi bejėgė.
Antrame sapne irgi stebim panašią situaciją baimę (arba galbūt kokiu neigiamus išgyvenimus, prisiminimus) įkūnijanti gyvatė persekioja sapnuotoją (čia vertėtų savęs klausti, kokioje gyvenimo situacijoje iškilo šitas sapnas gal sapnuotoją persekiojo negeros mintys, iškilo atmintin neišspręstos situacijos, gal atsirado/sustiprėjo baimė...). Sapnuotoja bėga nuo kažko, kas kelia jai grėsmę (tiek sapne, tiek, ko gero, gyvenime). Kas ją apsaugo? Mama ir langas. Abu labai simboliški vaizdiniai. Mama gal ji įkūnija motinišką išmintį, stiprybę, gal ji turi atsakymus į tai, kaip nugalėti gyvatę, t.y. atsikratyti persekiojančių neigiamų dalykų? Langas šiame sapne arba socialinis viešumas (problemos paviešinimas), arba viešumas sau, t.y. įvardinimas sau tos problemos, nuo kurios bėgu. Kaip žinia, tam, kad išspręstum savo problemas, pirmiausia, reikia pripažinti, kad jas turi.
Trečiasis gi sapnas man kalba apie negalėjimą pripažinti ir priimti kažkurių asmenybės aspektų. Tas ne mano lova, lyg ir ne mano kambarys tarytum sako, kad sapnuotoja nenori/negali pripažinti, kad tai, kas ji yra ar kas yra jos, yra jos. Psichologai turi tokį terminą atsitapatinimas, t.y. kai asmuo nesieja savęs su tam tikrais dalykais, kurie jam nutiko arba kurie yra jo dalis, dažniausiai tai daroma tam, kad žmogus apsisaugotų nuo stiprių neigiamų emocijų (pvz. prievartos aukos išmoksta įsivaizduoti, kad prievarta įvyko ne joms, nes joms per sunku būtų pakelti tiesą). Sapnas gali teigti, kad sapnuotoja gali neigti tai, kas su ja vyksta (kažkokie neigiami dalykai, kurie, ko gero, sukelia stiprias nemalonias emocijas), bet jei atkreipsi į tai dėmesį (šviesa nušviečia), pamatysi, kad tai, nuo ko tu bėgi, tai, kas tave baugina, iš tikro realiai sukelia skausmą (gyvatė kanda). Pvz. tu gali neigti, kad tave muša vyras, bet tau iš tikrųjų skaudės; tu gali neigti, kad tau skaudu, kad vyras turi kitą, bet vis tiek skauda, net jei ir neigi. Įkandimas būtent į koją irgi gali būti simboliškas kojos yra tai, kas mus neša per gyvenimą (t.y. padeda formuluoti ir siekti tikslų), įkandimas į kojas realiame gyvenime gali reikšti iniciatyvos, gebėjimo ir noro veikti atėmimą.