Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos. 22 tema

QUOTE(ausrazs @ 2009 07 02, 07:24)
Neaišku, kur yra pažeisti lapeliai ir kiek jų. Jeigu lapų daug, jie yra ne apatinėje eilėje, o vidurinėse, skabant gali būti sugadinti skrotelės išvaizda. Be to, nepatartina vienu kartu skabyti daug lapų - tik kokius 2-3, nes augalui bus didelis stresas. Manyčiau, pažeistus lapelius reikėtų šalinti palaipsniui, augant skrotelei. bet gal bus ir kitokių nuomonių.

stai, kaip atrodo tie lapukai.
user posted image
paziurejau, kad sie lapukai yra apatiniai. bet jei tik juos 3 nuskinsiu, o sveikus paliksiu, ar neissikreips augaliukas g.gif
ar zydejimui nekenks?
po keliu dienu galima kitus lapelius nuskabyti?

Aciu uz pagalba 4u.gif
Atsakyti
Ar neišsikreips augaliukas, nuskynus 3 apartinius lapus, galite pasakyti tik jūs pati, realiai apžiūrėdama augalą ir mintyse įsivaizduodama, kaip jis atrodys, nuskynus tuos lapus. Paprastai apatinių lapelių būna 5-6, tai forma šiek tiek pasikeis.
Po 3 dienų kitų lapų tikrai neskinčiau - pernelyg anksti ir augalas tuomet tikrai atrodyti beformis. Be to, jis dabar žydi, nereikėtų taip labai kankinti.
Nežinau, ar taip daro "rimti" augintojai, bet dar pabandyčiau tokį variantą. Ten, kur lapai apdegę tik pakraščiuose, labai aštriu peiliu, geriausia - skutimosi peiliuku nupjaučiau dėmės iki sveiko lapo audinio. Gal netgi taip reikėtų daryti ir su apatiniais lapukais, juk jų augaliukas kol kas turi nedaug. Tai labiau tausojanti operacija nei lapų skynimas, nes dalis lapo plokštelės vis dėlto lieka. O augalo stiprumui labai svarbu turėti daugiau žaliosios masės, t.y., lapelių
Atsakyti
Žydi 'Majesty' user posted image ir miniukė 'Rose Buddies'user posted image
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2009 07 02, 10:18)
O augalo stiprumui labai svarbu turėti daugiau žaliosios masės, t.y., lapelių

Pas mane Red Latern tokia milžinė įaugo, jau knietėjo apatinius lapus nuskabyt blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(ausrazs @ 2009 07 02, 11:47)
ir miniukė 'Rose Buddies'user posted image

Miniukė? Atrodo kaip maxiukė biggrin.gif wub.gif
Atsakyti
[quote=dzūkė,2009 07 02, 13:55]
Pas mane Red Latern tokia milžinė įaugo, jau knietėjo apatinius lapus nuskabyt blush2.gif

Turėjau omenyje, kad jaunam augalui svarbu užsiauginti daugiau "žaliosios masės'
Augalui pakankamai suaugus, kai kurie augintojai skabo apatinius lapus (ir aš taip pat), kai kurie - ne. Ar reikia tai daryti, jeigu apatiniai lapai visiškai sveiki, išties nežinau, bet man gražiau, kai nelieka ištysusių, spalvą praradusių apatinių lapų. Taigi kartais nuskabant apatinius lapus, ilgainiui atsiranda "kojelė", ją reikai "įgilinti", t.y., sodinti sanpauliją iki esamų apatinių lapų arba augalą atjauninti "vaikučiu". Greitu laiku, kai tik baigs žydėti, tokią operaciją darysiu dviem sanpaulijoms, nes jau labai išsikerojo, tapo nebegražios ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2009 07 01, 20:47)
Yours, sunku pasakyti, kada bus kitas žydėjimas. Kai kurios veislės žydi be perstojo, kitos pasiilsi kelias savaites ir vėl krauna žiedus - priklauso nuo veislės ypatumu, auginimo sąlygų, tręšimo ir pan.
Pati dar nemačiau 'Belyje Noči' žydėjimo. Tikiuosi, jis bus teisingas.

4u.gif jau kai suzydes tai butinai pademonstruosiu wub.gif
QUOTE(dzūkė @ 2009 07 01, 21:06)

Dar žydi, o jau lauki, kad vėl žydėtų  lotuliukas.gif  Toli į ateitį žvelgi laugh.gif

blush2.gif man tik ydomu kas kiek laiko jos zydi, todel klausiu tongue.gif nes neveisline is Maximos 2 kart per metus suzydi smile.gif bet kadangi nemokejau jos priziureti ir nebuvo vietos jos ziedams tai labai negraziai perzydejo doh.gif vos keli nupiepe ziedai, bet jau "sutvarkiau" ja thumbup.gif
Atsakyti
[attachmentid=180327]MA'S WINTER MOON
CIA MANO MA'S WINTER MOON DAR NEPILNAI PRAZYDUS,BET NEISKENCIAU PASIRODYT bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linaule: 02 liepos 2009 - 21:05
QUOTE(linaule @ 2009 07 02, 22:03)
CIA MANO MA'S WINTER MOON DAR NEPILNAI  PRAZYDUS,BET NEISKENCIAU PASIRODYT bigsmile.gif

grazuole blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(linaule @ 2009 07 02, 22:03)
CIA MANO MA'S WINTER MOON DAR NEPILNAI  PRAZYDUS,BET NEISKENCIAU PASIRODYT bigsmile.gif

Nuostabi bigsmile.gif
Atsakyti
Prasideda vaizdai bigsmile.gif wub.gif , aš tuoj vėl pradėsiu dūsaut lotuliukas.gif
Atsakyti
Linaule, svekinu įsigijus labai gražią sanpaulytę wub.gif
Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2009 07 02, 22:23)
Prasideda vaizdai bigsmile.gif  wub.gif , aš tuoj vėl pradėsiu dūsaut lotuliukas.gif

Dzūke, kantrybės ir nedūsauk, pas mane auga visa armija margalapių vaikučių mirksiukas.gif
Atsakyti