Įkraunama...
Įkraunama...

Vitaminai, Folio rūgštis, Kalcis

Mes ruošiames planuot antrą vaikeli, gydytoja rekomendavo pradėt gert Folinę rugštį 5 mg (1 tab/per dieną).Vaistinėje pasakė, kad tokios jau nebėra prekyboje ir pasiūlė Folio rūgštį 0,8 mg askorbo rūgštis 100 mg.Ar galiu tokią gert ir kiek tada tabletelių per dieną? Labai ačiū.
Atsakyti
Užteks gerti po vieną tabletę. Paskutiniais tyrimais nustatyta, kad užtenka 0,4 mg folio rūgšties per dieną. Žinoma, šis didesnis kiekis tikrai nepakenks.
Atsakyti
Sveiki,
noriu paklausti iki kelinto nėštumo mėnesio galima gerti kalcį (aš geriu kalcis + magnis + cinkas)? Ar tiesa, kad nuo jo gali per daug ar per anksti sukaulėti vaikelio kauliukai?
Ačiū
Atsakyti
Vaisiaus kauliukams tai neturi jokios ytakos. Gerkite tiek, kiek manote reikiant.
Atsakyti
Laba diena, pastebejau , kad labai skiriasi vitaminų, siulomų neščiosioms sudėtis.
Taigi iškylo du klausimai:

1)gamtos namu Prenatal care vitaminuose vitamino A kiekis 5000TV, tuo tarpu Maternoje jo tik 1500 (dar beta-karotino tiek pat). Ar pirmuoju atveju vitamino A kiekis nera per didelis?

2)Maternoje folines rugsties net 1 mg, ar tai jo perteklius nepakenks, juk rekomenduojama 2,5 karto maziau?

Aciu
Atsakyti
Nei toks vitA, nei folinės rūgšties kiekis tikrai nepakenks.
Atsakyti
Teko gulėti ligoninėje dėl gresiančio persileidimo (6-7 sav.). Ten gaudavau tris kartus per parą folinės rūgšties. Į klausimą kokį jos kiekį gaunu, atsakymo negavau. Taip pat skyrė vit. E kas antrą dieną.
Norėčiau paklausti, ar įmanoma perdozuoti folinės rūgšties. Ir kiek laiko dar pavartoti vit. E (kas antra para 400)?
Ačiū.
Atsakyti
Ne, folinės rūgšties perdozuoti neįmanoma. Ji paprasčiausiai nepasisvinama.
O vit E vartokite, jei Jūsų maisto racione šio vitamino trūksta, dar 2-3 sav.
Atsakyti
Sveiki 4u.gif ,ar pradzioje nestumo reikia gerti Vit E??? man sake tik folines gana,bet kaip nesiojau pirmus du tai rekomendavo ir E.Jei reikia tai kokio stiprumo??ACIU wub.gif wub.gif
Atsakyti
Jei maitinatės normaliai, vit E gerti nebūtina.
Atsakyti
Atsiprasau jeigu klausimas jau kartojasi.Mano nestumas 6 savaites, gydytoja liepe gerti foline rugsti, bet pamirsau kiek miligramu.Vaistineje dave lenku firmos "Vita" 0.4 mg. geriu po 1 tablete per diena, bet forumuose teko paskaityti kad kitom merginom liepe gerti 4 mg stiprumo.Kitos pirko 1mg ir geria po 4 tabletes.Nebezinau ka daryti.Gal per silpna geriu?Laukiu atsakymo.Aciu.
Atsakyti
Įrodyta, kad tokios folinės rūgšties dozės pakanka.
Atsakyti