Įkraunama...
Įkraunama...

Vitaminai, Folio rūgštis, Kalcis

laba diena
noriu paklausti - ar reikia nėštukei vartoti maisto papildus, vitaminus? ar geriau vartoti vitaminų kompleksus ar atskirus, pvz. Ca, Mg ir pan.
Atsakyti
Dėl vitaminų naudojimo nuomonės šiuo metu skiriasi. Tačiau jei nuspręsite juos vartoti, tai geriausiai rinkitės būtent nėščiosioms skirtus vitaminus su mikroelementais.
Atsakyti
Laba diena,

vaistinėje nusipirkau ir jau 1,5 mėn. vartoju folinę rugštį (0,8 mg) kartu su askorbo rūgštimi (100 mg (atrodo)). Esu 6-7 sav. nestuke.gif . Šiandien išgirdau, kad bent pirmus 3 nėštumo mėnesius vitamino C nerekomenduojama gerti. Ką jūs patartumėte? Gerti man toliau šiuos vitaminus, ar nusipirkti tik folinė rūgštį be jokių priedų?
Atsakyti
Moksliniai tyrimais pagrįstų įrodymų, kad vit C kenktų tikrai nėra. Galite toliau gerti nusipirktą preparatą.
Atsakyti
Gerb. Gydytoja,
As siandien pasidariau nestuma testa- jis teigiamas.
Geriu foline rugsti, ar reikia man siuo metu gerti kokius papildomus vitaminus?
Turiu nusipirkusi Materna.
Aciu uz atsakyma.
Atsakyti
Jei Jūsų mityba pilnavertė, būtinybės gerti vitaminus, kolkas nėra.
Atsakyti
Laba diena,

Norėčiau pasitikslinti ar geriant vaitaminus MATERNA reikia papildomai gerti folio rūgštį. Aš geriu papildomai, bet sako kad to daryti nereikia, nes šiuose vitaminuose folio rūgšties yra dienos norma.
Atsakyti
Šiuose vitaminuose folio rūgšties kiekis yra pakankamas, papildomai galite nebegerti.
Atsakyti
Laba diena,nusipirkau vaistineje kalcio gliukonata 500mg,kadangi pasitaike labai "maloni vaitininke" nieko nepaaiskino,gal galetumete parasyti kaip ji gerti nestumo metu.Aciu 4u.gif
Atsakyti
Nėštumo metu nerekomenduojama viršyti 1500 mg Ca. Jei geriate tik profilaktiškai, užteks 1 tab.
Atsakyti
Geriu vitaminus "MATERNA" Mano nestumas dar mazas mazdaug 4 - 5 sav. Drauge sako, kad vitaminus reikia gert tik nuo antro trimestro, o iki tol folio rugsti. Ar tai tiesa? Ar pakenksiu vaikuciui visa nestumo laika gerdama tik "MATERNA"? ACIU 4u.gif
Atsakyti
Ne, vaikeliui tikrai nepakenksite.
Atsakyti