Ir visgi, kokia apytikriai suma operuojantis Minske? Lietuvoje tokia operacija panasiai kainuotu suprantu apie 4000Lt, o Minke?

Po operacijos praėjo metai ir keturi mėnesiai. Su kaire akimi puikiai mačiau jau valandai praėjus po operacijos, o ir visi adaptaciniai dalykai labai greitai pasibaigė, o dešiniojoje liko astigmatizmas, kuris kėlė šiokį tokį diskomfortą. Daugiau nei prieš dvi savaites buvau kelionėje ir staiga Budapešte pajutau, kad abiem akim matau vienodai gerai- neryškumo nėra. Na, pagalvojau, čia labai šviesu, saulė ir t.t. Bet grįžus tas geras matymas liko... Taigi dabar matau abiem akimis puikiai. Pasirodo, mano dešinei akiai adaptacijai po operacijos reikėjo daugiau nei metų laiko...

pirmadieni ir man atliko sia korekcija, visiskai nieko skausmingo ir nieko baisaus, na gal itakos turejo ir raminamieji, nes per korekcija vos neuzmigau,
vadinas tikrai nieko baisaus, o kas idomiausia kai grizau namo, atsisedau ir laukiu kada gi prasides visi tie smagumai, kuriuos patiria zmones po tokios korekcijos, bet taip nieko ir nesulaukiau, isskyrus sausuma akyse, nei jokio asarotekio, nei jausmo, kad akis smelio pilna ar kitokiu ,,malonumu", turbut labai man paisseke

QUOTE(charizmaa @ 2009 08 29, 12:14)
o kas idomiausia kai grizau namo, atsisedau ir laukiu kada gi prasides visi tie smagumai, kuriuos patiria zmones po tokios korekcijos, bet taip nieko ir nesulaukiau, isskyrus sausuma akyse, nei jokio asarotekio, nei jausmo, kad akis smelio pilna ar kitokiu ,,malonumu", turbut labai man paisseke 

Man irgi buvo lygiai taip pat...

o ar kankino akiu sausumas nes tas dalykas jau prededa mane i nevilti varyti, nors ko noret jei tik 6 dienos praejo, bet laaaabai tikiuosi, kad cia ne visam gyvenimui toks beprotiskas sausumas

QUOTE(vaižgantė @ 2009 08 29, 13:16)
QUOTE(charizmaa @ 2009 08 29, 15:38)
o ar kankino akiu sausumas nes tas dalykas jau prededa mane i nevilti varyti, nors ko noret jei tik 6 dienos praejo, bet laaaabai tikiuosi, kad cia ne visam gyvenimui toks beprotiskas sausumas 

Rytais, kai pabudu, tebėra sausumas, bet jis labai trumpas.
QUOTE(vaižgantė @ 2009 08 24, 17:09)
Taigi dabar matau abiem akimis puikiai. Pasirodo, mano dešinei akiai adaptacijai po operacijos reikėjo daugiau nei metų laiko... 

Na, aš tuoj švęsiu gero matymo metines, tai dabar pagalvojau - gal ir man yra vilties, kad kairioji akis ims matyti geriau?

QUOTE(charizmaa @ 2009 08 29, 13:14)
...bet taip nieko ir nesulaukiau, isskyrus sausuma akyse, nei jokio asarotekio, nei jausmo, kad akis smelio pilna ar kitokiu ,,malonumu", turbut labai man paisseke 

Ne visiems tie reiškiai būna. Nežinau, nuo ko taik priklauso. Nesu kokia jautruolė, ir akys nėra labai jautrios - tiko visų rūšių lęšiai, net kietus nešiojau, o vat po korekcijos atkentėjau 3 valandas bjaurių pojūčių, ašarotekį, perštėjimą, tiesiog negalėjau atsimerkti. Bet net ir žinodama, kas laukia, vis tiek daryčiausi tą operaciją - juk tik 3 val. nemalonių pojūčių, o paskui...

Tiesa, akių sausumas - man nepažįstamas

QUOTE(Tom @ 2009 08 31, 23:14)
charizmaa, o kiek minusiuko pas Jus buvo?
-2,75 ir - 3, regejimas dabar iki pietu buna idealus, bet i vakara jauciasi kaip akys pavargsta ir prasideda visokie liejimaisi ir panasios nesamones, teko vakare vaziuoti per miesta tai atspindziai nuo visu sviesu ir ypac sviesoforu gana nemalonus reiskinys, bet ne taip baisiai kaip tikejausi

QUOTE(charizmaa @ 2009 09 01, 10:03)
-2,75 ir - 3, regejimas dabar iki pietu buna idealus, bet i vakara jauciasi kaip akys pavargsta ir prasideda visokie liejimaisi ir panasios nesamones, teko vakare vaziuoti per miesta tai atspindziai nuo visu sviesu ir ypac sviesoforu gana nemalonus reiskinys, bet ne taip baisiai kaip tikejausi 

Man skausmo nebuvo visiškai. Kaip ir akių sausėjimo. Čia, matyt, individualių savybių ir chirurgo meistriškumo įtaka. O reiškiniai po tokios nedidelės trumparegystės išnykt turėtų po 4-5 mėn.
QUOTE(vaižgantė @ 2009 08 29, 12:09)
Nėra ko bijoti. Tikrai. Ji ir neilga, ir neskausminga, o po jos keičiasi pasaulio matymas 

QUOTE(charizmaa @ 2009 08 29, 13:14)
pirmadieni ir man atliko sia korekcija, visiskai nieko skausmingo ir nieko baisaus, na gal itakos turejo ir raminamieji, nes per korekcija vos neuzmigau,
vadinas tikrai nieko baisaus, o kas idomiausia kai grizau namo, atsisedau ir laukiu kada gi prasides visi tie smagumai, kuriuos patiria zmones po tokios korekcijos, bet taip nieko ir nesulaukiau, isskyrus sausuma akyse, nei jokio asarotekio, nei jausmo, kad akis smelio pilna ar kitokiu ,,malonumu", turbut labai man paisseke 

o kokia operacija daretes PRK ar LASIK?