Laikinas, aš siūlau ne kokių nors vaistų ar papildų, gerinančių kepenų/tulžies pūslės veiklos gerėjimą, o mąstymo keitimą. Tai nė cento nekainuoja. Aš pati ryžausi operaciją darytis tik tada, kai sužinojau, jog mano regėjimas pradėjo gerėti. Nekeičiantiems klaidingo mąstymo tokios operacijos gali būti pavojingos- dėl šios priežastys ir blogėja regėjimas, praėjus kiek laiko po operacijos. Tai mano asmeninė nuomonė.
QUOTE(vaižgantė @ 2009 09 10, 14:22)
Laikinas, aš siūlau ne kokių nors vaistų ar papildų, gerinančių kepenų/tulžies pūslės veiklos gerėjimą, o mąstymo keitimą. Tai nė cento nekainuoja. Aš pati ryžausi operaciją darytis tik tada, kai sužinojau, jog mano regėjimas pradėjo gerėti. Nekeičiantiems klaidingo mąstymo tokios operacijos gali būti pavojingos- dėl šios priežastys ir blogėja regėjimas, praėjus kiek laiko po operacijos. Tai mano asmeninė nuomonė.
Gerbiamoji, tai ką Jūs siūlot yra absurdas. Na, dar galima pavadint demagogija. Ir tik todėl, kad klaidingo mąstymo apskritai nebūna. Mąstymas yra per sudėtingas procesas, kad galėtum jį kaitaliot pagal kažkokius stereotipus, juolab, nustatyti, kad mąstymas klaidingas. Net sprendimų nebūna klaidingų, būna tik sprendimų pasekmės. Ir tik kai būna tokios pasekmės, įmanoma daryti sąlyginį vertinimą. Ir tik sąlyginį.
Jums pasisekė, štai ir protijat kitus, kad klaidingai mąsto. O be reikalo. Procesas nesibaigė. Pvz, jeigu po n metų dėl padarytos operacijos Jums (neduokdie) prasidės fatalinės pasekmės, kaip tada tvirtinsit apie "klaidingą mąstymą"? O gal jau šiandien viską puikiai žinot apie ateitį?
Manau, kad Jūsų ar mano atvejis iliustruoja mūsų tam tikrą elgesį tam tikromis ekstremaliomis aplinkybėmis, kai yra galimybė rizikuoti. Ir ne daugiau. Šiuo atveju mes tiesiog susiformavom įsitikinimą ir pasiryžom. Viskas. Visa kita - tik tuščias bandymas surast prasmingą paaiškinimą tokiam sprendimui.
Sakykit, o kaip Jūs sužinojot, kad Jūsų regėjimas pradėjo gerėti? Klinikinių tyrimų rezultatas ar subjektyvių pojūčių išvada? Jeigu klinikinių, tai būtų įdomi metodologija ir laikotarpis.
QUOTE(Laikinas @ 2009 09 10, 13:45)
Sakykit, o kaip Jūs sužinojot, kad Jūsų regėjimas pradėjo gerėti? Klinikinių tyrimų rezultatas ar subjektyvių pojūčių išvada? Jeigu klinikinių, tai būtų įdomi metodologija ir laikotarpis.
Tiesiog mano nešiojami akiniai pasidarė per stiprūs. Keletą pastarųjų metų nešiojau -4.5 stiprumo akinius (tokius išrašė gydytoja). O darant tyrimus prieš operaciją paaiškėjo, kodėl pastaruoju metu man vis perštėjo akis, skaudėjo galvą- man reikėjo -3.5 akinių. Buvo akivaizdu, kad regėjimas pagerėjo. (Prie kompo kasdien sėdžiu nuo 2003 m.- jis nepadarė neigiamos įtakos mano akims.)
Tamstos interpretacijų dėl klaidingo mąstymo nepriimu. Kartais skaitant žmonių postus matosi jų diagnozės. Kokios, etikos sumetimais neparašysiu.
QUOTE(vaižgantė @ 2009 09 10, 15:01)
Tiesiog mano nešiojami akiniai pasidarė per stiprūs. Keletą pastarųjų metų nešiojau -4.5 stiprumo akinius (tokius išrašė gydytoja). O darant tyrimus prieš operaciją paaiškėjo, kodėl pastaruoju metu man vis perštėjo akis, skaudėjo galvą- man reikėjo -3.5 akinių. Buvo akivaizdu, kad regėjimas pagerėjo. (Prie kompo kasdien sėdžiu nuo 2003 m.- jis nepadarė neigiamos įtakos mano akims.)
Deja, tačiau Jūsų aprašytose aplinkybėse visiškai nėra pagerėjusio regėjimo požymių.
Beje, iki 1 dioptrijos plaukiojimas yra natūralus dalykas ir visiškai nesusijęs su progresija ar regresija. Be to, regėjimo nustatymo tikslumas irgi priklauso nuo Jūsų nuotaikos, gydytojo sąžiningumo ir tiesiog kitų išorės faktorių, kurių netgi negalite sąmoningai įvertint...
Akies ašis, neabejoju, kokia buvo, tokia ir liko (iki operacijos, savaime suprantama...

Todėl darau išvadą, kad regėjimas ne pagerėjo, o suformavo pagrįstą įsitikinimą, kad regėjimas nustojo blogėt, arba, kitaip tariant - stabilizavosi.
Diagnozių nustatymas iš padriko teksto - šarlatanizmo dalykas...

QUOTE(Laikinas @ 2009 09 10, 10:36)
Sėdžiu prie kompo ištisomis dienomis, akis varginu nemenkai, tačiau regėjimas neblogėja jau virš 30 metų.
tai norit pasakyt kad 30metu atgal daret operacija?

QUOTE(zwezda0702 @ 2009 09 10, 22:16)
Ne, jis 30 m turėjo tą patį minusą

QUOTE(zebriukas @ 2009 09 10, 12:23)
kiniečių liaudies išmintis gerokai sunervavo, a ne? 
logiška, kad tikiuosi gero matymo, susivokti nesunku turėtų būti daugeliui, ne? mane neramina pooperacinis periodas, tai ir klausiu, kurie pasidarė, ar turi, ką pakomentuoti.

logiška, kad tikiuosi gero matymo, susivokti nesunku turėtų būti daugeliui, ne? mane neramina pooperacinis periodas, tai ir klausiu, kurie pasidarė, ar turi, ką pakomentuoti.
Čia tik Jums taip norisi, kad nervuočiausi.

Dėl pooperacinio laikotarpio ir gero matymo tikėjimosi, tai ir sakau - nustokit drebėt. Verčiau pasiruoškit, kad nematysit po tos operacijos idealiai, o tik 0,8. Kad bus visokios regėjimo aberacijos. Kad reiks akis saugot nuo mechaninio poveikio beveik metus (ragenos gijimo laikotarpis), kad tamsesniu paros metu regėjimas bus blogesnis... Tai va...

Papildyta:
QUOTE(marlena24 @ 2009 09 10, 16:53)
Zmones, nenukrypkim nuo temos- Trumparegystes korekcija lazeriu
o ne "kinieciu medicinos salininkai ir priesininkai renkasi cia" 

Jokių nukrypimų ir nebuvo. Nebent Jums viskas apsiriboja tik pačia korekcija lazeriu. Tai tokiu atveju nėra ką ir komentuot. Korekcijos metu matai tik ryškius žaižaravimus, esi apdujęs ir uostai baisinę čirškinamos ragenos smarvę. Ir tai trunka sekundes. Viskas.
QUOTE(zwezda0702 @ 2009 09 10, 23:16)
Tai reiškia, kad trumparegystės progresavimas nustojo prieš trisdešimt metų.
QUOTE(charizmaa @ 2009 09 07, 19:38)
o vat toks klausimas man nesove, nes gyditoja pati pasidare, tai galvojau, turbut geras dalykas
reiks pasiklausti ketvirtadieni eisiu apziurai ir pasidomesiu kurgi tos asaros nubega 

tai va vakar idejo man tuos kamstukus ir pagerejimas akivaizdus

sveiki, gal kas galetu man paaiskinti kuo skiriasi LASIK, LASEK ir epiLASIK
PRK tai zinau kad pavirsiu apgramdo
LASIK lygtais epiteli apipjauna ir tada su lazeriu koreguoja regejima
o kas per vienas tas LASEK ir epiLASIK ?

PRK tai zinau kad pavirsiu apgramdo

Klinikos "Novoje zrenije" puslapyje perskaiciau, kad lapkriti jie atidaro savo padalini Vilniuje
Tai gal jau nebeapsimoka i Minska vaziuot?Nes as kai suzinojau, kad pas mus Lasik operacija kainuoja beveik 5000 lt., tai jau brandinau minti i Minska vaziuot, kai tik baigsiu vaika maitint, nes kai buvau konsultacijoj ana savaite Krokuvos gatvej klinikoj, tai pasake, kad kol maitinu operuotis negalima. Kazi kokios bus kainos pas juos

QUOTE(marlena24 @ 2009 09 18, 13:36)
Klinikos "Novoje zrenije" puslapyje perskaiciau, kad lapkriti jie atidaro savo padalini Vilniuje
Tai gal jau nebeapsimoka i Minska vaziuot?Nes as kai suzinojau, kad pas mus Lasik operacija kainuoja beveik 5000 lt., tai jau brandinau minti i Minska vaziuot, kai tik baigsiu vaika maitint, nes kai buvau konsultacijoj ana savaite Krokuvos gatvej klinikoj, tai pasake, kad kol maitinu operuotis negalima. Kazi kokios bus kainos pas juos 

Manau, kad jie pasidomės čia esančiomis kainomis ir padarys tik truputį pigiau...