Įkraunama...
Įkraunama...

Turkija (XVI dalis)

Toliau kalbam apie Turkiją. 4u.gif

Turkijos viešbučiai, kurortai aptarti jau keturiolikoje temų (kiekviena jų po 50 psl.!), jose jau yra sukaupta labai daug naudingos informacijos, tad prieš užduodami klausimus, pasinaudokite "Paieška".

Ankstesnės temos:
I dalis
II dalis
III dalis
IV dalis
V dalis
VI dalis
VII dalis
VIII dalis
IX dalis
X dalis
XI dalis
XII dalis
XIII dalis
XIV dalis
XV dalis
Gerų atostogų visiems 4u.gif

Viskas apie Turkiją www.infoturkija.lt

user posted image
user posted image http://s14.rimg.info...0093f3e0198.gif[/img][/url]
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted imageuser posted image

Puikus Turkijos kultūros ir turizmo ministerijos puslapis keliomis kalbomis:
http://www.kultur.go...D9DD78D03148A6E

user posted image
Atsakyti
Alanija:
user posted image

Kekova
user posted image

Kapadokija wub.gif wub.gif wub.gif
user posted image

Olimpo paplūdimys:
user posted image

Pamukalė:
user posted image

Aspendos:
user posted image

Kuršunlu:
user posted image

Marmaris
user posted image

Sidė:
user posted image

Lauktuvėms:
user posted image
Atsakyti
Vienintelė ir nepakartojama sostinė ANKARA biggrin.gif
user posted image

Dar labiau nepakartojamas Stambulas wub.gif
user posted image

Lauktuvėms:
user posted image
Atsakyti
Sveikutes!

Pagaliau atradau bent viena tema apie Bodrum. O tai visur Antalija ir Kemeras. Mes su draugem planuojame vykti i Bodrum rugsejo viduryje. Kaip supratau is saltiniu internete, galime dar tiketis labai gero oro ir siltos juros, nepaisant jau prasidejusio aksominio sezono? ax.gif

QUOTE(Tusinukas @ 2008 07 03, 16:42)
Kažko aprimo Bodrumo tema.Prieš savaitę grįžau iš Bodrumo, pamačiau kitokią Turkiją.Dabar suprantu, kodėl Kufu įsimylėjo Bodrumą.Kaip gidė sakė,ši dalis dar mūsų lietuvių, rusų mažai atrasta.Labai graži gamta, pats Bodrumas tarp kalnų, pilnas baltų namelių, ojūra mėlyna ir švari matosi akmenukai dugne ir žuvys. Žodžiu, patariu varykit į Bodrumą nesigailėsit  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Tusinuk, tavo postas labai pozityviai mane nuteike! Kalnai, zydra jura ir R.Europos turistu mazuma. Bent jau man skamba kaip rojus. bigsmile.gif blush2.gif

Ar toli nuo Bodrum Pamukale? Mes planuojame atostogauti 1 savaite. Ka patartumet butinai nuveikti, pamatyti ir paragauti? Gal kuri zinote geru viecikiu kur gaminami tikrai autientiski vietiniai patiekalai? Man turkiskas maistas patinka, bet labiausiai domina, aisku, ne adaptuotas turistu pilvams, bet vietiniams. smile.gif

Beje, nuotrauku grazumas... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Freja @ 2009 03 02, 14:00)
Sveikutes!

Pagaliau atradau bent viena tema apie Bodrum. O tai visur Antalija ir Kemeras. Mes su draugem planuojame vykti i Bodrum rugsejo viduryje. Kaip supratau is saltiniu internete, galime dar tiketis labai gero oro ir siltos juros, nepaisant jau prasidejusio aksominio sezono?  ax.gif
Tusinuk, tavo postas labai pozityviai mane nuteike! Kalnai, zydra jura ir R.Europos turistu mazuma. Bent jau man skamba kaip rojus.  bigsmile.gif  blush2.gif

Ar toli nuo Bodrum Pamukale? Mes planuojame atostogauti 1 savaite. Ka patartumet butinai nuveikti, pamatyti ir paragauti? Gal kuri zinote geru viecikiu kur gaminami tikrai autientiski vietiniai patiekalai? Man turkiskas maistas patinka, bet labiausiai domina, aisku, ne adaptuotas turistu pilvams, bet vietiniams.  smile.gif

Beje, nuotrauku grazumas...  wub.gif

Oras tikrai dar turetu buti super, tikrai ne maziau 30 silumos ax.gif 4u.gif
As va buvau sausio menesi dabar, tai buvo 14 silumos ir pries savaite, tai buvo nuo 15 iki 19-20 silumos, tik lietaus daig, kaip pas mus vasara po tvankumos doh.gif

Na net nezinau, daug ka ten yra pamatyt, o kokie dalykai domintu?
Jei pvz noretus paragaut tikru turkisku kebabu, tai vis tik patys paciausi ir tikriausi yra pacioj autobusu stoty.. ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kufu @ 2009 03 02, 10:07)
Oras tikrai dar turetu buti super, tikrai ne maziau 30 silumos ax.gif  4u.gif
As va buvau sausio menesi dabar, tai buvo 14 silumos ir pries savaite, tai buvo nuo 15 iki 19-20 silumos, tik lietaus daig, kaip pas mus vasara po tvankumos doh.gif

Na net nezinau, daug ka ten yra pamatyt, o kokie dalykai domintu?
Jei pvz noretus paragaut tikru turkisku kebabu, tai vis tik patys paciausi ir tikriausi yra pacioj autobusu stoty.. ax.gif  4u.gif

O, kaip smagu, Kufu, kad taip greitai sureagavai! bigsmile.gif
Puiku, noriu gero gero oro. biggrin.gif

Domina istoriniai paminklai, taip pat ir turistu akim daznai nematomos vieteles, pvz. nuostabus 'slaptas' papludimys, ar kokia fantastiskus vaizdus atverianti aikstele. Ka grazaus galima pamatyti aplink Bodrum?

Gal gali papasakoti kaip vadinasi ar atrodo ta kebabine? Mane domina visas tikras turkiskas maistas.

Kufu, kaip supratau, tu esi ne karta buvusi Turkijoje. Ka, tavo manymu verta pamatyti, paragauti, patirti kad pazintum tikraja Turkija? smile.gif
Suprantu, kad tikrosios salies gyvenima sunku sekti bunant turistu kurorte, bet vistiek bent trupinelio norisi. ax.gif
Atsakyti
As tikiuosi Kufu vel pasirodysi, nes as dar viena klausima turiu del oro uosto prie Bodrum. 4u.gif

Kiek zinau, iki Bodrum nuo uosto yra 40km. Jei neveza agentura, ar lengva yra pasiekti savo viesbuti? Ten pagrinde taxi, kaip supratau. Bet ar tai nekainuoja baisius pinigus net ir Turkijoje, jei reikia vaziuoti iki 60km? rolleyes.gif
Atsakyti
Jei perki visą kelionės paketą agentūroje, transferis visada būna įskaičiuotas. Taksi paslaugomis Turkijoje turistams patartina naudotis tik tada, kai tai yra neišvengiama, pavyzdžiui naktį kur nors būnat nusibeldę toli ir kitaip nėr kaip grįžt. Ir šiaip transporto paslaugos TR yra nepigios, o taksista, pamatę turistus, tiesiog plėšikauti pradeda doh.gif

Norėdama pavalgyti tikro turkiško maisto, turėsi stengtis kur nors pabėgėt toliau nuo turistinių vietelių. Kebabais Turkijoje yra vadinami visi mėsiški patiekalai. Tarkim, avienos šašlykas yra kuzu šiš kebab, nupjaustytas nuo "stulpo" - dioner kebab ir panašiai. Pusryčiams aš mėgstu bioreką suvalgyt, užkąst - giozleme su sūriu (galima ir su mėsos, špinatų ar bulvių įdaru). Saldumynai man per saldūs, tačiau baklavos mažas gabaliukas su turkišku čajum labai gerai sueina smile.gif

Kas dar domina?
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2009 03 03, 09:29)
Jei perki visą kelionės paketą agentūroje, transferis visada būna įskaičiuotas. Taksi paslaugomis Turkijoje turistams patartina naudotis tik tada, kai tai yra neišvengiama, pavyzdžiui naktį kur nors būnat nusibeldę toli ir kitaip nėr kaip grįžt. Ir šiaip transporto paslaugos TR yra nepigios, o taksista, pamatę turistus, tiesiog plėšikauti pradeda doh.gif

Norėdama pavalgyti tikro turkiško maisto, turėsi stengtis kur nors pabėgėt toliau nuo turistinių vietelių. Kebabais Turkijoje yra vadinami visi mėsiški patiekalai. Tarkim, avienos šašlykas yra kuzu šiš kebab, nupjaustytas nuo "stulpo" - dioner kebab ir panašiai. Pusryčiams aš mėgstu bioreką suvalgyt, užkąst - giozleme su sūriu (galima ir su mėsos, špinatų ar bulvių įdaru). Saldumynai man per saldūs, tačiau baklavos mažas gabaliukas su turkišku čajum labai gerai sueina smile.gif

Kas dar domina?

Smurka bigsmile.gif O as galvojau, kad tu dingusi is SM net turku temose tave kaip isregistruota rodo. Tu i Turkija dar tebekeliauji, ar ir jau kitur? tongue.gif

Dekui uz atsakymus! Matai, ta musu kelione tokia paini gaunasi, nes as is vienos vietos, o mano drauges, is kitos vietos skrenda. O norime, aisku, atostogauti viename viesbutyje. Taigi, jei per mano kelioniu agentura uzsakineju kambari mums visom trims, tai mano draugem transferio neduoda verysad.gif Del to ir klausiau del taksistu kainu. Bet agentura man jau antra diena nesugeba rasytines isklotines su kainomis atsiusti, tai manau kad pirksim savo keliones atskirai, tik i ta pati viesbuti, o ten vietoje gal eis pasikeisti i didesni kambari.

Man turkiska baklava labai patinka, bet dar skanesnins yra kitas desertas, panasus skoniu i baklava, bet plokscias ir sudarytas is tokiu kaip siulu. Neprisimenu kaip vadinasi..... Na, reikes ieskoti tu tikru turkisku uzkandiniu.

Tiesa, kaip Turkijoje su arbatpinigiais restoranuose, viesbuciuose? Viesbutyje bus viskas all inclusive, tai arbatos nereiks dalinti? rolleyes.gif
Atsakyti
šiaip labiau mylės, jei duosi arbatpinigių. o į TR keliauju, kur dingsiu, gi ten kaip antri namai man, jau ir kalbą pramokau biggrin.gif kitur tai tik stokholme buvau ir sirijoj, bet pastarojoj ir tai per TR biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Freja @ 2009 03 02, 14:13)

O, kaip smagu, Kufu, kad taip greitai sureagavai!  bigsmile.gif
Puiku, noriu gero gero oro.  biggrin.gif

Domina istoriniai paminklai, taip pat ir turistu akim daznai nematomos vieteles, pvz. nuostabus 'slaptas' papludimys, ar kokia fantastiskus vaizdus atverianti aikstele.  Ka grazaus galima pamatyti aplink Bodrum?

Gal gali papasakoti kaip vadinasi ar atrodo ta kebabine? Mane domina visas tikras turkiskas maistas.

Kufu, kaip supratau, tu esi ne karta buvusi Turkijoje. Ka, tavo manymu verta pamatyti, paragauti, patirti kad pazintum tikraja Turkija? smile.gif
Suprantu, kad tikrosios salies gyvenima sunku sekti bunant turistu kurorte, bet vistiek bent trupinelio norisi.  ax.gif

Labas rytas 4u.gif
Na pats Bodrumas nera didelis, ten tokiu slaptumu gal daug ir nerasi. As tai vandens keliu nemazai aplink daviausia, va ten tai groziai wub.gif galima tarkim vienai dienai jachta issinuomot, kad pamatyt tu slaptesniu vieteliu, kur laukine - realiai nepaliesta gamta ax.gif
O siaip aplink Bodruma verta pasivazinet: i Torba, Bitez, Gumbet..
Nuo Bodrumo oro uostyo, as dazniausiai vaziuoju su Havas autobusu, jie pasitinka kiekvienu reisu atskridusius ir veza i Bodrumo autobusu stoti ir tas kainuoja vienam zmogui 15 liru. O stotis yra praktiskai paciam centre, o nuo jos iki jei pasiimt taxi iki viesbucio (jei jis toliau) jau kainuos ne daug. Nes saiip taxi apie 70 liru gaunas nuo oro uosto iki Bodrumo centro doh.gif
Papildyta:
O Bodrumo autobusu stoty yra tik 2 kebabines, abi taip sakant ne turuistams skirts, bet man labiau pirmoji arciau iejimo gardesnius Diurumus daro.. wub.gif
Siaip penktadieniais ten turgus buna, tai uz centus galima visko nusipirkt, svieziausiu vaisiu, duonos thumbup.gif
Papildyta:
Tiesa, kebabine turiu omeny antram aukste, prie prekybos centro Tansas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kufu @ 2009 03 05, 11:08)
O Bodrumo autobusu stoty yra tik 2 kebabines, abi taip sakant ne turuistams skirts, bet man labiau pirmoji arciau iejimo gardesnius Diurumus daro.. wub.gif

Paradoksas, bet pačius skaniausius diurumus valgiau ... Lietuvoje. turkijoje man jie per sausi, padažų jie ten nededa schmoll.gif Todėl TR valgau visokius kitokius, tik ne diurum ir ne dioner schmoll.gif Labai patinka Adana, iskenedrum kebabai iš maltos mėsos, bet pirmenybę vis tiek teikiu kuzu šiš kebabams, dievinu avieną thumbup.gif

Dėl valiutos. Seniai bebuvau tose tarptautinio turizmo vietose, tad po TR keliauju tik išsigryninusi lietuviškus pinigus iš kortelės į lyras
Atsakyti