Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba- 6 tema

pastebejau, kad paskutiniu metu maniski istinka pykcio priepoliai. Seniau daug zliubdavo, o dabar rodosi tas zliumbinas pereina i pykti. Nugi negali toleruoti, jeigu vaikas puola musti suaugusi, ypac dar svetima, reikia gi bausti, reikia parodyti, jog tai netoleruotina. Bet tas issaugia toookia pykcio banga... O kaip tvarkotes su tuo? Kaip baudziate? As tai zinau, kad daugeli atveju buvo stengiamasi kazkaip jam itikti, kad tik jis nesinervuotu, kad tik jam butu gerai, o dabar va kaip iseina.
Liudniausia, kad pvz vyras nereaguoja i jo visas nesamones. Atejo gydytoja karta pas mus, kitam kambary girdziu triuksmas, ateinu, ziuriu sunus pripuoles, su ranka duoda jai ir sako "eik is cia, ko cia atejai"... O vyras stovi ir nieko nesako. Nusterau pamacius toki vaizda blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif
Bandziau analizuoti, kodel tas pyktis. Na jis manau jaucia siek tiek demesio stoka ir bando provokuoti. Pvz. ateina ir suduoda. Jeigu nereguoji, smarkiau suduoda. Arba ant stalo ispila sultis ir ziuri kaip reaguosi. Realiai jis tarsi tycia provokuoja konflikta, kad isiveltu i gincus, kur paskui taaaaip isilpieskia, kad neina suvaldyti. As jau nebezinau, kur cia baigiasi islepinimas ir prasideda raidos problemos, bet ziauriai sunku buna. verysad.gif verysad.gif Negalim mes jam atstoti draugu, vistiek reikia ir apsitvarkyti ir valgyt isvirti.
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2009 08 28, 12:52)
pastebejau, kad paskutiniu metu maniski istinka pykcio priepoliai. Seniau daug zliubdavo, o dabar rodosi tas zliumbinas pereina i pykti. Nugi negali toleruoti, jeigu vaikas puola musti suaugusi, ypac dar svetima, reikia gi bausti, reikia parodyti, jog tai netoleruotina. Bet tas issaugia toookia pykcio banga... O kaip tvarkotes su tuo? Kaip baudziate? As tai zinau, kad daugeli atveju buvo stengiamasi kazkaip jam itikti, kad tik jis nesinervuotu, kad tik jam butu gerai, o dabar va kaip iseina.
Liudniausia, kad pvz vyras nereaguoja i jo visas nesamones. Atejo gydytoja karta pas mus, kitam kambary girdziu triuksmas, ateinu, ziuriu sunus pripuoles, su ranka duoda jai ir sako "eik is cia, ko cia atejai"... O vyras stovi ir nieko nesako. Nusterau pamacius toki vaizda  blink.gif  blink.gif  blink.gif  blink.gif
Bandziau analizuoti, kodel tas pyktis. Na jis manau jaucia siek tiek demesio stoka ir bando provokuoti. Pvz. ateina ir suduoda. Jeigu nereguoji, smarkiau suduoda. Arba ant stalo ispila sultis ir ziuri kaip reaguosi. Realiai jis tarsi tycia provokuoja konflikta, kad isiveltu i gincus, kur paskui taaaaip isilpieskia, kad neina suvaldyti. As jau nebezinau, kur cia baigiasi islepinimas ir prasideda raidos problemos, bet ziauriai sunku buna.  verysad.gif  verysad.gif Negalim mes jam atstoti draugu, vistiek reikia ir apsitvarkyti ir valgyt isvirti.

Yra knygele ''Laisvi vaikai, laisvi tevai'' labai rekomenduoju paskaityt... 4u.gif
Pabandykit bendraut kaip su savim lygia asmenybe, gerbti jo jausmus, issakyti ka jus jauciat. Negalima vaikui vien drausti ir isakyneti, jis nori suprasti kodel turi tai ar tai daryt, kodel to ar to negalima arba galbut butina daryt. Vaika reikia gerbti ne tik myleti 4u.gif
Isliejo stikline- ramei pasakykit matau islieta stikline, ant spinteles yra skudurelis reiketu tai isvalyt.. / stebekit kaip elksis smile.gif
Jei pas jus tik tokios problemos, ieskokit privaciu psichologu, literaturos, gal but jus pervarge ir reikia susiimt-perduodat savo pykti vaikuciuj. Tik maziau psichiatru ir kitokiu mediku, nes gausit tik nepelnyta diagnoze o pagalbos jokios wub.gif
Jei musasi, sakykit man skauda, as blogai jauciuos, jauciu tuoj supyksiu ir suduosiu atgal.. laukit kaip reguos Jei matot kad pyksta , tai ir klauskit pyksti? kodel, gal galetum man pasakyti? juk jei nepasakysi tai nezinosiu kodel ir negalesiu tau padet? Pabandykit flirt.gif
Atsakyti
toks jausmas, kad prisnigo.

Atsakyti
Sveikos mamytes seniai kada buvau uzbegusi pas jus nes reikalu reikalu doh.gif
Na ka jau antradieni in darziuka,maniskis laukia jau ir pradejau sakyti kad nauja grupe bus,nauji vaikai,naujos aukletojos na nezinau suprast supranta bet kaip jam sekiosis nezinau bet tikiuosi blogiau ne bus mirksiukas.gif
O zinote mums logopede patare taip nelipti sunui atkartoti zodi kuri tareme ir neliepti atkartoti sake padarysime tik blogiau tad per vasara neprasiau kad kartotu zodziu ir zinokite nustebau kaip pats eme ir pradejo atkartoti zodzius kuriuos norejo--pats.
Kaip jus per rugsejo 1diena rengiate vaikucius?Kokias geles perkate aukletojoms?Ir dar klausimas is ryto buna viena aukletoja,bet geles juk perkate abiejoms aukletojoms ir auklytei ar ne?
Atsakyti
aha, perkam abiem. dideliu puoksciu nenesame, bet po kokia viena, bet grazia gele nusperkame. maniskis nelaukia darzelio. visa vasara nejo, o dabar vos ne verkia, kad reikes eiti. pernai norejo atsimenu. klausiau, ar noretu i kita darzeli, tai sake jog gal visai ir noretu. nu ziuresim, jeigu bus kaip pernai, tai ieskosiu kito.
Atsakyti
Sveikos,

mes taip pat turim panasiu problemu ir nezinau kaip su tuo kovoti. Jis nesimusa, bet kanda sau i ranka ir ziuri man i akis. Arba ka nors pridirba, ko tiksliai zino, kad negali daryti. Na pvz.: ismeta ka nors pro langa, batus i laiptine, ispila skysta muila, parduotuvej tycia ka nors numeta ir t. t.
Aiskinimai, mano protestas, nekreipimas demesio galu gale - niekas nepadeda. Ejau ir pas psichologus ir pas psichatra - ju atsakymas: " O ko jus is jo norit ir tikites (mazdaug, ka nesuprantat, koki vaika auginat doh.gif )).

O man su juo gyventi, ugdyti reikia....

Nezinau ka patart, nes pati nuo balandzio nesuvaldau situacijos verysad.gif

QUOTE(skruzdeda @ 2009 08 28, 12:52)
Liudniausia, kad pvz vyras nereaguoja i jo visas nesamones. Atejo gydytoja karta pas mus, kitam kambary girdziu triuksmas, ateinu, ziuriu sunus pripuoles, su ranka duoda jai ir sako "eik is cia, ko cia atejai"... O vyras stovi ir nieko nesako. Nusterau pamacius toki vaizda  blink.gif  blink.gif  blink.gif  blink.gif
Bandziau analizuoti, kodel tas pyktis. Na jis manau jaucia siek tiek demesio stoka ir bando provokuoti. Pvz. ateina ir suduoda. Jeigu nereguoji, smarkiau suduoda. Arba ant stalo ispila sultis ir ziuri kaip reaguosi. Realiai jis tarsi tycia provokuoja konflikta, kad isiveltu i gincus, kur paskui taaaaip isilpieskia, kad neina suvaldyti. As jau nebezinau, kur cia baigiasi islepinimas ir prasideda raidos problemos, bet ziauriai sunku buna.  verysad.gif  verysad.gif Negalim mes jam atstoti draugu, vistiek reikia ir apsitvarkyti ir valgyt isvirti.

Atsakyti
O manskis, pas logopede su dziaugsmu pradejo vel eiti, ale mokykla schmoll.gif doh.gif sake reikia susprogdinti ir uzkasti verysad.gif kol kas pripirkau Lego, paslepiau ir bus kas menesinis gero elegesio ir mokymosi paskatinimas doh.gif
Pou...maniskis irgi pro langus meto..dar dabar randu daiktus gelyne savo verysad.gif nors vakar buvo toks atvejis, kai jis bande uz virveles prirista savo kibireli man ismesti, nes genejau akacija ir virve atsiriso, o amnes jau po langais nebuvo..paskui pamaciau kibireli ir parnesiau namo, o jis ane, akd kazkas paeme jo kibireli, radau raudanti...nuraminau, bet sakau gal bus pamoka nemetyti daiktu pro langa...as pamenu irgi metydavau (mamos kotletus blush2.gif doh.gif pro balkona) nes valgyti nenorejau ir labai idomu ziureti, kaip krenta is ketvirto auksto blush2.gif doh.gif bet man sitie veiksmai tai ribu bandymas ar dar vis negalima to daryti..as tavo vietoje bandyciau ir toliau kalbetis, akd tao negalima, nes brangiai kainuoja, pvz. kaip 5 saldainiai, kuriu dabar begausime, nes reiks muilo..nu nezinau, bet manau, kad cia ta "paauglyste" kai tikrinamos ribos, o ju buvimas reiskia, kad "vis dar mane myli"
Atsakyti
maniške maža dar-bet kokia jai atrakciją mėtymas doh.gif segtukų nespėju pirkt doh.gif anakart-savo liemenuką,jos rūbelius pamačiau išmestus-ėjau paimti-žmonės žiūri-sakis matyt apsirenkt nebeturi,kad po balkonais renka doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dangausvaivorykste @ 2009 08 30, 21:45)
Sveikos mamytes seniai kada buvau uzbegusi pas jus nes reikalu reikalu doh.gif
Na ka jau antradieni in darziuka,maniskis laukia jau ir pradejau sakyti kad nauja grupe bus,nauji vaikai,naujos aukletojos na nezinau suprast supranta bet kaip jam sekiosis nezinau bet tikiuosi blogiau ne bus mirksiukas.gif
O zinote mums logopede patare taip nelipti sunui atkartoti zodi kuri tareme ir neliepti atkartoti sake padarysime tik blogiau tad per vasara neprasiau kad kartotu zodziu ir zinokite nustebau kaip pats eme ir pradejo atkartoti zodzius kuriuos norejo--pats.
Kaip jus per rugsejo 1diena rengiate vaikucius?Kokias geles perkate aukletojoms?Ir dar klausimas is ryto buna viena aukletoja,bet geles juk perkate abiejoms aukletojoms ir auklytei ar ne?

matai vaikui info turi susiguleti, kad paskui galetu ja naudoti...as irgi saviskio neverciau mkytis, jis skaite tik tai, kas jam neatrode "mokslas". Pradzioje viena pastraipa jam atrode daug, dabar ziuriu jau ir tris pastraipas man vakare paskaito
QUOTE(adriu @ 2009 08 31, 11:16)
maniške maža dar-bet kokia jai atrakciją mėtymas doh.gif segtukų nespėju pirkt doh.gif anakart-savo liemenuką,jos rūbelius pamačiau išmestus-ėjau paimti-žmonės žiūri-sakis matyt apsirenkt nebeturi,kad po balkonais renka doh.gif  biggrin.gif

jo..juokas pro asaras
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2009 08 28, 13:52)
pastebejau, kad paskutiniu metu maniski istinka pykcio priepoliai. Seniau daug zliubdavo, o dabar rodosi tas zliumbinas pereina i pykti. Nugi negali toleruoti, jeigu vaikas puola musti suaugusi, ypac dar svetima, reikia gi bausti, reikia parodyti, jog tai netoleruotina. Bet tas issaugia toookia pykcio banga... O kaip tvarkotes su tuo? Kaip baudziate?

Tokiais atvejais (kai tiesioginė agresyvi isterija ištinka) tiesiog arba suimu jį į rankas ir nepaleidžiu, arba šalinu iš tos vietos (pasišalinę vieni du laukiam kol praeis didysis priepolis, dažniausiai tenka fiziškai laikyti, kad nesidaužytų, nedaužytų baldų ir pan.), nebaru, nepamokslauju (nes jis gi afekto būsenoj - visus pamokslus priims savaip ir neaišku kaip) ir kaip sugedusi plokštelė kartoju vieną ir tą pačią frazę - pvz. nusiramink. paleisiu kai nusiraminsi. Tik kai nusiramina bandom ramiai pasišnekėti - pasakau - tu supykai. ar gali pasakyti kodel? Dažniausiai negali. Tada bandau atspėti. Kartais atspėju. Kartais bandau duoti kokį patarimą jei atspėju problemą. Bet paprastai matau, kad ilgai kalbėtis irgi neverta - užtenka šiek tiek pasišnekėti. Tada reikia pasiūlyti pereiti prie kitos veiklos, kad apsiraminęs galėtų pats viską apmąstyti.

Tai čia kai jau kraštutinis atvejis - kai jau totalinė isterija. O šiaip jei kasdieniškai elgiasi neleistinai, tai esu atitidrbusi keletą įspėjamųjų frazių, po kurių seka (jei neklauso) šalinimas iš situacijos (autopilotas biggrin.gif ). Kadangi jis gerai žino kuo viskas baigsis, dažniausiai padeda vienas ar du įspėjimai mirksiukas.gif Beje, dirbau ilgokai, kol pasiekiau tokį lygį cool.gif (tfu tfu tfu, kad nepersigirti)

QUOTE(naitas @ 2009 08 28, 20:40)
toks jausmas, kad prisnigo.

Naitukai, kas atsitiko? Ką reiškia tokia frazė tavo žodyne?

QUOTE(Pou @ 2009 08 31, 10:32)
Sveikos,

mes taip pat turim panasiu problemu ir nezinau kaip su tuo kovoti. Jis nesimusa, bet kanda sau i ranka ir ziuri man i akis. Arba ka nors pridirba, ko tiksliai zino, kad negali daryti. Na pvz.: ismeta ka nors pro langa, batus i laiptine, ispila skysta muila, parduotuvej tycia ka nors numeta ir t. t.
Aiskinimai, mano protestas, nekreipimas demesio galu gale - niekas nepadeda. Ejau ir pas psichologus ir pas psichatra - ju atsakymas: " O ko jus is jo norit ir tikites (mazdaug, ka nesuprantat, koki vaika auginat  doh.gif )).

O man su juo gyventi, ugdyti reikia....

Nezinau ka patart, nes pati nuo balandzio nesuvaldau situacijos  verysad.gif

Šiaip tai agresija, kandžiojimasis (kanibalizmas) yra tam tikri normalūs vaiko raidos etapai. Taip pat ir isterijos. Tik aišku viskas turi būti savo laiku išbandyta ir pergyventa. Viena vertus nereikia tokių dalykų labai bijoti, o kita vertus, vaikas neturi per ilgai juose užsifiksuoti. Čia iš knygų aš taip išmąsčiau cool.gif Bet ką aš čia norėjau pasakyti - aš apie tą psichų pasakymą, kad ''ko jūs iš jo norit''. Vietoj tokio pasakymo jie galėtų (ir turėtų) paaiškinti, kad kandžiojimasis yra tam tikra oralinio pasaulio pažinimo, autoagresijos, kanibalizmo, seksualinio vystymosi ar dar kokia normaliai egzistuojanti žmogaus vystymosi stadija. Ir kad tas stadijas praeina visi (net ir tokie kaip tavo vaikas, net ir visiškai protiškai ar fiziškai neįgalūs asmenys). O dar geriau, jei duotų praktinių patarimų - kaip elgtis - patraukti rankas?, užimti kita veikla?, barti, mušti (juokauju) ar nieko nesakyti? Tai kai kitą kartą, Pou, išgirsi tokį klausimą, sakyk, aš ne iš jo kažko noriu, o noriu, kad jūs patartumėt ką konkrečiai turėčiau daryti kai vaikas kanda į ranką ir žiūri man į akis, patarkit, kaip kuo sėkmingiau mums praeiti šitą fazę. Arba paklausk, o kaip jie elgtųsi, jei jų vaikas taip darytų.

Mano Titas irgi kąsdavo į ranką maždaug apie trečiuosius savo metus. Ilgokai truko šita fazė. Irgi nežinojau ką daryti. Aš nieko faktiškai nedariau - ramiai žiūrėdavau ir sakydavau nekąsk. tuometu nežinojau, ar teisingai elgiuosi. Mano mama bardavo ir gėdindavo.... Nemanau, kad tai teisingas būdas. Šiuo metu, kai pasiskaičiau visokiausių psichologijos veikalų manau, kad elgiausi maždaug teisingai, nors ir nežinojau, ką darau, kas tas yra ir su kuo valgoma. Tegu kanda, tegu žiūri, tai jo tokia raidos fazė, jo būdas pažinti pasaulį, jo vystymasis, jo teisė preiti šitą etapą. Truputį per vėlai vyksta (bent jau pagal knygas), bet nepraėję šito etapo, negalėsit sėkmingai pereiti kito. Taip kad nebijok, surask savo būdą, pamąstyk, pasitark dar kartą su psichologu kokiu ir įveiksit šitą bėdelę 4u.gif

Bet jaučiausi siaubingai tikrai dėl visko kas vyko, kartais tokia neviltis apimdavo, atrodydavo jokių prošvaisčių nei man, nei mano vaikui nėra.... Nu tiesiog galvodavau - nenormalus, kandžioja pats save, tikrai nenormalus mano vaikas doh.gif
Atsakyti
Uf, ir aš visaip pagalvoju. Blogiausia, kad po tokių jų pasisakymų, mane pačią pamažu apima depresija. Aš taip pat pasiskaitau visokių veikalų iš psichologijos, tačiau mano vaikui rekomenduotini būdai nelabai veikia.
Psichologui aš nebijau pasakyti, ką galvoju apie jo pasisakymus. Na bet vis tiek skaudu... Tai jie taip sako man, kuri pati bemaž diagnozavo, pati atradau ugdymo būdus, kurie tiko, kai netiko tai, ką rekomendavo visi specai iš VRC ir t.t. Bet jie tai sako ir tėvams, kurie tik sužino visas diagnozes ir baisumus. Šiaip mūsų medicina "psicho" srityje niekuo geru nekvepia. Aš pakraupusi.

Na su saviagresija (kandžiojimu) jau apsitvarkau: ramiai sakau, kad nekandžiotų sau rankos, o pasakytų ar parodytų, ko jis nori. Galų gale, vengiu jo žvilgsnio, demionstratyviai nusisuku, kai jis tai daro. Nes jo kandimas - tai protesto išraiška.
Na jis kandžioja, kai ir susijaudinęs būna (gerąja prasme).
Veikia. Mažiau tai daro. Veikia man. Prie mano mamos, kandžioja ir toliau.

Na bet tie mėtymai, pilstymai, visa ko pridirbimai...
Jaučiuosi labai uždaram rate. Bijau daržo reakcijos doh.gif verysad.gif

Kažkaip pastaruoju metu labai jau juoda, kas liečia mano vaiką. Palyginus iki balandžio taip su juo lengva sąlyginai buvo.
Atsakyti
pasidalinkit kokiom gerom mintim apie vaiku auklejimo knygas...? esu skaiciusi viena, berods "laimingi vaikai". Visai patiko, kai kas ir tiko, bet ne viskas veikia, kas ten parasyta.
Atsakyti