QUOTE(DonaldaB @ 2009 08 26, 10:06)
Taigi kaip sakant šiek tiek nusivyliau psichiatru, matyt, kažko per daug tikėjausi , apibendrinant galiu pasakyti, kad pusę valandos klausinėjo apie vaiką, paklausė ko iš jo kaip psichiatro norime, davė keletą patarimų ir konsultacijos valanda baigėsi...Buvome mandagiai išprašyti lauk, nes už durų jau laukė kiti tėvai su vaikučiu...

O patarimai: stengtis įvardinti savo jausmus, juos pavadinti arba daryti minutės pertraukėlę jei ištinka isterijos priepuolis...
tai va.. Lauki lauki tos konsultacijos kaip kokios panacėjos, o išėjus pradedi galvoti - nugis ką pasakė, ko aš dar nežinojau

. Praktiškai diagnozė labai priklauso nuo to, ką pasakoja motina.
QUOTE(DonaldaB @ 2009 08 26, 10:06)
Na ir aišku labiausiai man patinkantis: mažiau vaikščioti pas mokytoją ir klausinėti kaip šnd praėjo diena, kaip sekėsi ir pan, na jau tikrai ne kasdien (kaip aš anksčiau dariau)

Ir dar: nekaltinti savęs, kad kažko nepadarei dėl savo vaiko ir nesistengti atsigriebti dabar, nes galima labai perlenkti lazdą, kas daugiau pakenks nei padės...
aš gal truputį pritarčiau dėl to. Kasdien klausinėti tai tolygu kontroliuoti mokytoją. Arba kaip sako Alchemie, mokytoja vos ne šeimos nariu turi būti patapusi, kad nesijaustų kontroliuojama.
QUOTE(Alchemie @ 2009 08 26, 10:52)
DonaldaB, as nesutikciau su pasakymu, akd nesiteirauti mokytojos, kaip sekesi..mes visada su mokytoja apkalbame, aks vyko ir kaip, jei gerai, tai lietuviskai prie vaiko, jei pratsai, pasitraukiam ar kalbam rusiskai, bet tai yra bendras darbas. Musu mokytoja geranoriska, tai viena, jei aps jus bedu su mkytojos komunikacija, tu privalai suzinotikas buvo, kad jei vaikas kartais nenoretu ko daryti, ar uzsidarytu, mazdaug galetum isivaizduoti, kas vyko ir kodel taip elgiasi (jei pvz. konfliktas su mokytoja)..nemalonu, bet reikalinga
tačiau ne kasdien gi klausinėji mokytoją? nors jeigu ji individualiai su vaiku dirba, tai tada normalu, kad mama klausia kiekvieną diena kaip vaikui sekėsi.
Iš Lietuvos emigravo jau ir delfinai...