Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba- 6 tema

naitas, as tavo vietoje tikrai nesijaudinciau deltu minties vingiu, tiesiog vaikas dar nejaucia visos zodzio semantikos - reiksmiu lauko. Maniskis irgi kepa blynus ir sriuba, arba verda doh.gif Pamazu tai ateina, kai ima skirti..man pvz. liudniau, kai visdelto sese jis vis tiek ivaridna "jis" verysad.gif nors zino, kad mergaite ir kartais stengiasi suderinti gimines..
Siaip aisku reikia aiskinti ir taisyti, tas reiksmes
DonaldaB, as nesutikciau su pasakymu, akd nesiteirauti mokytojos, kaip sekesi..mes visada su mokytoja apkalbame, aks vyko ir kaip, jei gerai, tai lietuviskai prie vaiko, jei pratsai, pasitraukiam ar kalbam rusiskai, bet tai yra bendras darbas. Musu mokytoja geranoriska, tai viena, jei aps jus bedu su mkytojos komunikacija, tu privalai suzinotikas buvo, kad jei vaikas kartais nenoretu ko daryti, ar uzsidarytu, mazdaug galetum isivaizduoti, kas vyko ir kodel taip elgiasi (jei pvz. konfliktas su mokytoja)..nemalonu, bet reikalinga 4u.gif

Skruzded, radau toki lansktinuka VIMS International meridian School Dauksos g.7 Vilnius www.vims.lt 1-6 klase vaiku po 15 klaseje, apziurek gal pasikalbesi, suzinosi salygas, gal tiks tavo vaikui, jei ne, bent zinosi, kad cia jau buvai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(DonaldaB @ 2009 08 26, 10:06)
Taigi kaip sakant šiek tiek nusivyliau psichiatru, matyt, kažko per daug  tikėjausi , apibendrinant galiu pasakyti, kad pusę valandos klausinėjo apie vaiką, paklausė ko iš jo kaip psichiatro norime, davė keletą patarimų ir konsultacijos valanda baigėsi...Buvome mandagiai išprašyti lauk, nes už durų jau laukė kiti tėvai su vaikučiu... schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif
O patarimai: stengtis įvardinti savo jausmus, juos pavadinti arba daryti minutės pertraukėlę jei ištinka isterijos priepuolis...

tai va.. Lauki lauki tos konsultacijos kaip kokios panacėjos, o išėjus pradedi galvoti - nugis ką pasakė, ko aš dar nežinojau unsure.gif . Praktiškai diagnozė labai priklauso nuo to, ką pasakoja motina.

QUOTE(DonaldaB @ 2009 08 26, 10:06)
Na ir aišku labiausiai man patinkantis: mažiau vaikščioti pas mokytoją ir klausinėti kaip šnd praėjo diena, kaip sekėsi ir pan, na jau tikrai ne kasdien (kaip aš anksčiau dariau)  mirksiukas.gif  Ir dar: nekaltinti savęs, kad kažko nepadarei dėl savo vaiko ir nesistengti atsigriebti dabar, nes galima labai perlenkti lazdą, kas daugiau pakenks nei padės...

aš gal truputį pritarčiau dėl to. Kasdien klausinėti tai tolygu kontroliuoti mokytoją. Arba kaip sako Alchemie, mokytoja vos ne šeimos nariu turi būti patapusi, kad nesijaustų kontroliuojama.

QUOTE(Alchemie @ 2009 08 26, 10:52)
DonaldaB, as nesutikciau su pasakymu, akd nesiteirauti mokytojos, kaip sekesi..mes visada su mokytoja apkalbame, aks vyko ir kaip, jei gerai, tai lietuviskai prie vaiko, jei pratsai, pasitraukiam ar kalbam rusiskai, bet tai yra bendras darbas. Musu mokytoja geranoriska, tai viena, jei aps jus bedu su mkytojos komunikacija, tu privalai suzinotikas buvo, kad jei vaikas kartais nenoretu ko daryti, ar uzsidarytu, mazdaug galetum isivaizduoti, kas vyko ir kodel taip elgiasi (jei pvz. konfliktas su mokytoja)..nemalonu, bet reikalinga 4u.gif

tačiau ne kasdien gi klausinėji mokytoją? nors jeigu ji individualiai su vaiku dirba, tai tada normalu, kad mama klausia kiekvieną diena kaip vaikui sekėsi.
Atsakyti
4u.gif 4u.gif 4u.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DonaldaB: 26 rugpjūčio 2009 - 09:19
Naitas, kad nu tiesiog mokytoja pati papaskaoja, pasikalbam, paklausiu..kazkaip net nekilo man mintis, akd netureciau klausti..nes namie reikia paruosti namu darbus, tai jei sekesi gerai, namie ner ka daryti, jei parstai..man visas vakaras darbo..taigi, vien is to, kas uzduota gali matyti, kaip sekesi
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2009 08 26, 10:32)
Naitas, kad nu tiesiog mokytoja pati papaskaoja, pasikalbam, paklausiu..kazkaip net nekilo man mintis, akd netureciau klausti..nes namie reikia paruosti namu darbus, tai jei sekesi gerai, namie ner ka daryti, jei parstai..man visas vakaras darbo..taigi, vien is to, kas uzduota gali matyti, kaip sekesi

Aš galvoju kad teisingai elgiamės, kad klausiame ką paruošti dar papildomai namuose ir pan., bet labai dažnai su atsakymais į klausimą kaip sekėsi ir pan. gaudavau daug neigiamų emocijų ir galiausiau jau net nesinorėdavo klausti, nes na viskas aišku ir taip - vis tiek nieko gero... Gal gydytojas turėjo omeny tą, kad per dažnas mokytojos klausinėjimas tampa jai lyg būdas išlieti visas savo emocijas, kad ir susikaupusias per pamokas nuo visų vaikų, nes jeigu iš tėvų ateinu tik aš viena, tai man vienai viskas ir tenka...
Atsakyti
Sveikos,

pas mus vis dar sunku, tai net ir noro nėra šnekėtis. Darželis artėja.
Pernai buvo toks raidos šuolis, šiemet atvirkščiai - elgesys pablogėjo. Nieko nenori, bent kokia veikla tingi užsiimti, nesusikoncentruoja visai. kažkokia paauglystė doh.gif
O ir aš perdegiau.
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2009 08 26, 11:35)
Sveikos,

pas mus vis dar sunku, tai net ir noro nėra šnekėtis. Darželis artėja.
Pernai buvo toks raidos šuolis, šiemet atvirkščiai - elgesys pablogėjo. Nieko nenori, bent kokia veikla tingi užsiimti, nesusikoncentruoja visai. kažkokia paauglystė  doh.gif
O ir aš perdegiau.

Natūralu, kad perdegei...aš irgi vakar važiuodama iš gydytojo pagalvojau, kad eina viskas velniop, nieko jau neoriu, atrodo, nelįskit niekas prie manęs ir prie mano vaiko... doh.gif doh.gif doh.gif Na o šnd diena šiek tiek šviesesnė
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2009 08 26, 08:52)

Skruzded, radau toki lansktinuka VIMS International meridian School Dauksos g.7 Vilnius www.vims.lt 1-6 klase vaiku po 15 klaseje, apziurek gal pasikalbesi, suzinosi salygas, gal tiks tavo vaikui, jei ne, bent zinosi, kad cia jau buvai 4u.gif

taip, zinau VIMS. bet mums gana toli sita, tinka tik is bedos. Greitai gyvensime Antakalnyje. Nors dabar tai sako ten nesurenka tu vaiku, yra tik 6-7 klasese. Nu del tiek, tai ir pavezociau, bet nera garantijos, kad nesusirinks 15.
Pou, maniskiui irgi per vasara sastingis. Pernai kazkaip progresas labai greitai vyko, o siemet, tai net nezinau... Atbega uzsideges ir bando pasakoti, bando bando ir neberanda zodziu, nieko nesuprantu verysad.gif
Ech, praleidau galimybes. Pasirodo cia pas mus yra tokia nebloga vaiku santatorija, dirba trys logopedai... O as anksciau nezinojau. Butume per vasara tikrai pavaikscioje.
Bet siaip tai gerai, kad jau galiu visko paklausti ir i visus klausimus gauti atsakymus. Zinau, kaip jis masto, ka zino, ko nezino. Idomi kartais jo filosofija. Pvz. yra is viso trys saules. Kodel jos nesviecia vienu metu? Todel, kad dvi visuomet miega uz debesu, o viena dirba, sviecia. Kai ta pavargsta ir uzlenda uz debesies, islenda kita jau issimiegojusi. Ir pan..
Atsakyti
QUOTE(DonaldaB @ 2009 08 26, 11:18)

susimėtei biggrin.gif ?

QUOTE(DonaldaB @ 2009 08 26, 12:49)
Natūralu, kad perdegei...aš irgi vakar važiuodama iš gydytojo pagalvojau, kad eina viskas velniop, nieko jau neoriu, atrodo, nelįskit niekas prie manęs ir prie mano vaiko... doh.gif  doh.gif  doh.gif  Na o šnd diena šiek tiek šviesesnė

aš irgi patiriu panašių stresų. Būna, kad išeinu kaip ant sparnų, o būna va taip.. einu verkdama ir kelio nematau.

QUOTE(skruzdeda @ 2009 08 26, 14:28)
Idomi kartais jo filosofija. Pvz. yra is viso trys saules. Kodel jos nesviecia vienu metu? Todel, kad dvi visuomet miega uz debesu, o viena dirba, sviecia. Kai ta pavargsta ir uzlenda uz debesies, islenda kita jau issimiegojusi. Ir pan..

o kodėl jos trys? rolleyes.gif
Atsakyti
o pas mus nei vieno naujo žodžio verysad.gif toks jausmas ,kad ji net nesistengia ką pasakyt,jai ir taip gerai verysad.gif
Atsakyti
Pou, Adriu...kaip zinoma ta busena, kai perdegi, kai liudesys prie grindu lenkia..ale..un viena paguoda, akd vaikai uosliais auga, suoliais tobuleja..laukem suolio vasara, o jis gal rudeni ateis..nenusivilkit savo vaikais 4u.gif

DonaldaB, zinok, manau, kad gydytojas turejo omenyje neigiamas mokytojos emocijas, kad tau butu ramiau ir taves negruzintu 4u.gif
musu mokytoja, kai negruzina, tai as ir "lendu" aptarineti. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2009 08 26, 10:35)
Nieko nenori, bent kokia veikla tingi užsiimti, nesusikoncentruoja visai. kažkokia paauglystė  doh.gif

Reiskia darzelis laiku smile.gif. Nu pas mus tai tas pats. Visi zaislai ir knygos nusibode, net neprisiliecia. Trinasi kiaurai ant sofos, zyzia arba taso sese. Tai vis gauna nuo manes velniu, nes baisu, kad neuzgautu. Jinai megina sliauzti ir tas is paskos. Jinai klykauja ir tas is paskos. Meile neispasakyta wub.gif wub.gif nu bet visai baigia sukudiketi.
Atsakyti