Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba- 6 tema

QUOTE(adriu @ 2009 07 30, 10:21)
maniškė viską supranta-o nekalba verysad.gif barbaliuoja savo kalba ir tiek,vis tie keli žodeliai tik yra ir viskas.

mano vyresnelis kazkas panasaus buvo jis logopedini darzeli pradejo lankyti nuo 3m ir va du metai padare revoliucija pas ji kalboje , dar liko susidraugauti su kaikuriais garsais, tokel ir sakau , kad maziukui reiktu daugiu suprasti ir kalba pralavetu jug mano pipiras jau metus pralanke logopedini
Atsakyti
Vaikuciam reikia bendrauti su kitais vaikais,taip jie greiciau prasilauztu manau,bet ne visi jie buna draugiski.Mano tai neina i darzeli tai gal del to ir nejaucia baimes del bendravimo,nes nebuvo atstumtas.Sutinku kad uzsieunis ne visiem i nauda vieni angliskai sneka kiti rusiskai namie lietuviskai vaikui susimaiso ir jis nebezino kaip kalbeti,del to ir grizome namo,kad vaikas pradetu kalbeti,bet nieko.Dziaugiuosi skruzdeda,kad jusu vaikiukas nusprende eit i lauka ir manaui tikrai atsiras vaiku kuriems jis bus idomus.
Atsakyti
Ir as labai dziaugiuosi skruzdeta tavo vaikucio pasiekimu kad jis nori i laukuti,ir tikrai susiras draugu lauke,ir bus jam dar smagiau thumbup.gif
O as mergaites uzbegau pasakyti kraustytis pradedu siandien tai zinokite neprisesiu ir nieko neparasysiu,bet nepamirsiu as jusu ir kai bus tik proga prisesti iskart uzsuksu pas jus,,,,,
Visoms gero savaitgalio,geru ispudziu,linksmu akimirku,,,,
Atsakyti
o kurioj vietoj vilniui yra logopedinis darzelis blush2.gif
Atsakyti
Ciauskutis yra Karoliniskese, o Ruta ar Rutele, kur yra logopedines grupes yra Zirmunuose
Atsakyti
Sveikutes seniai buvau cia uzsukusi,jau mes naujuose namuciuose,isikureme puikiai,ir sunus priprato daug greiciau nei as,man tai sunkoka o maniskis puikiai-net labai nustebau bet viskas labai gerai.....
Kalba juda siek tiek i prieki daugeja nauju zodeliu ir tuo as dziaugiuosi,,,,kaip jums sekasi?
Atsakyti
Sveikos, užsukau pasidomėt kaip visoms sekasi 4u.gif

Skruzdėda, persikėlėt į Palangą gyvent? mirksiukas.gif Kaip matau taviškiui visapusiškai tik į naudą thumbup.gif

Mes beveik visą laiką kaime tupim, tik retkarčiais pasirodom Vilniuj apsiskalbt ir išsipraust rolleyes.gif Smagu žiūrėt, kaip kartais jau abu mano berniukai pradeda bendrauti, žaisti vienas su kitu. Jaunėlis viską beždžioniauja doh.gif lotuliukas.gif Mano vyresnėlis tapo toks truputį atsakingesnis, labiau pasaugo mažį, surimtėjo wub.gif Tik va baisiai patinka jam visokie monstrai ir baubai iš filmukų, ir labai jau jėgos kultą garbina, bet žiūriu čia visų berniukų kalbos apie tai sukas kieme unsure.gif Ir jau darosi toks savarankiškas, jau nevisada galiu jam kažką pasakyti - kai gaunu atgal (žodžiais), tai vos nenugriūnu lotuliukas.gif

Kalba daug ir drąsiai. Tik va nederina dažnai - varo bendratimis ir vardininkais. Prielinksnių nedaug - žodelytis ''a'' atstoja daug ką - ir apie, ir į ir ant, ir pas. Na ir žodžių daug iškraipo, pvz. kosmonautas - skomonautas, o televizorius tai iš viso nepakartojamas tų raidžių kratinys... ir t.t.

Suvokimas dar daug ko šlubuoja, bet dirbam dirbam dirbam toliau cool.gif

Kai pamąstau, matau, kaip lėtai lėtai mes stumiamės į priekį, o aš vis tiek svajoju apie stebuklą - kad kada nors, nesakau, kad per vieną naktį, o gal per vasarą ar mėnesį jis viską išmoks, pasivys bendraamžius. Bet viskas iš tikrųjų labai lėtai juda. Ir nuolatinis darbas ir darbas... Ir kitaip tikriausiai nebus - tik rankų nenuleisti reikia g.gif mirksiukas.gif Ir mamoms atsipalaiduoti, nes nuo tų minčių ir darbo stogas konkrečiai važiuoja drinks_cheers.gif

Sėkmės visoms, dirbam toliau 4u.gif
Atsakyti
Keli Mutu, taigi..mane irgi ta mintis-viltis, kad ims kalbeti kaip visi ir dings salutiniai dalykai susije su klaba..saksyim butnet tai stumia i prieki
Atsakyti
Kartais ir as pasvajoju kad viena diena imtu ir kalbetu mano maziukas sakinukais ax.gif ,bet deja taip nera bet siek tiek stumemes ir vis tikiuosi ir viliuosi kad viskas bus gerai......
Tad tikekim mamytes kad viskas bus gerai 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Maniskis pajuryje apturejo socializacijos mokykla..visko buvo ir as konfliktus sprendziau ir draugystes rezge. Svarbiausia, akd siaip jis bijo eiti i paruodutev vienas (namie negliu jo leisti, nes toli ir reikia eiti per gatves) juolab, nelabai gaudosi piniguose..ale cia pasiekimas, akd gaves pinigu tinkama kieki nubego ir pats nupirko kioske gerimo thumbup.gif dabar sake, kad jau mokes pats nusipirkti..reikia tik ismokti pinigus skaiciuoti
Atsakyti
aha, persikeleme i Palanga. Del sveikatos, tai tikrai super... Bet siaip tai labai nedrasus. Svetimoje aplinkoje nepanaudoja nei 30% kalbos. Paskui manes klausineja "kodel Jokukas isvaziavo, kada jis gris ir pan...", as jam sakau "tai ko tu pats nepaklausei", bet man rodosi dar toli iki to, kad jis imtu svetimu klausineti visko. Todel imasi zaisti su jaunesniais. Su vyresniais kazkaip bijo, nebent jie patys ji pakalbina. Nu bet jeigu jau pakalbina, tai devintam danguje jauciasi.
Namie bando vis pasakoti. Sujungdamas sakinius zodziu "paskui". Nu su gramatika tai +- normalu, bet pas mus visada budavo blogai su sakiniu ilgumu. Tai kaip ir dabar toje srityje vyksta progresas.
Va arteja rugsejo 1, vyras sako lyg ir veztis i Vilniu, pabandyti i darzeli pavesti, nes visgi turi jis bendrauti su bendraamziais. Jeigu vel ims sirgti, tai gal bandysime Palangoje eiti i darzeli, o gal Vilniuje i kita, nezinau. Kol kas iki lapkricio mes su mazyle pasiliksime Palangoje. Sudetinga kazkaip... puse seimos Vilniuje, puse Palangoje... ziuresime kaip cia bus. matysime pagal situacija...
Atsakyti
maniškė barbaliuoja savo kalba,atrodo kartais labai aiškai kokį sudetingesnį žodį pasako kartelį ir psio verysad.gif
vakar rūbus balkone džiovėm-ima tėčio rūbą-tete,mano-mama,brolio -aaaa,savo-ma.žino kuris kurio.o ir kai pareini iš parduotuvės-žino ką į šaldytuvą dėti,ką ant stalo-o maišelį tuščią-į stalčių smile.gif
kasdien pati masažuoju visą-nes žemas raumenukų tonusas-ypač pečių-gal ir tai įtakos kalbai turi g.gif .vakar jau vos neužmigo bemasažuojant-taip jai patinka smile.gif
Atsakyti