Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba- 6 tema

QUOTE(skruzdeda @ 2009 08 14, 18:55)
Nu zinok, nepaisant viso gerio, tai kartais tokia depresija suima. Su dviem vaikais sunkiai susitvarkau vis prasau, kad kas atvaziuotu padeti. Vyras visa laika buti negali, draugai liko Vilniuje, kazkaip uzeda rutina... Prie juros nueinam trumpam, nes mazyle dar maza: tai jai valgyti, tai miegoti... Daznai norisi susirinkti daiktus ir atgal i Vilniu.  blush2.gif Bet kai pamatau savo vaiki kertant po 4 porcijas ledu per diena ir nakti miegant prie atviro lango... O mano mergaite budavo pastoviai sniurksinti. Iseina i saltesni ora ir jau ziurek slogyte, neziurint visu virusu. Dabar kvepuoja lengviausiai. Nu tai galvoju tikrai viska atperka. Galvojau gal net i darzeli leisti Palangoje, deja cia irgi eiles. Po metus reikia laukti.

Kad jauniausias tai ir gerai ir blogai. Vyresni gali ji laikyti per mazu kad priimtu i buri, bet is kitos puses tai labai gerai, nes jis daug ko gales is vyresniu ismokti.
Maniskis pamises ant mazu vaiku. Pamato mazesni ir is paskos lekia, kalbina. O vat bendraamziu ir vyresniu bijo.

Is ties super prie juros grynas oras tai ne cia miestuose kvepuojame uzterstu oru.... verysad.gif Kaip maza budavau mane teveliai vezdavo prie juros net 2-3kartus prie juros ir po savaite tad super per ziema beveik nesirgdavau.....is ties esu supermama kuri gyvena del vaiku geroves thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
aciu merginos uz komplimentus ir palaikyma 4u.gif 4u.gif
Nu jeigu yra galimybes, tai gi galima pasistengti kad vaikai sveikesni butu. Juolab, kad man nereikia dirbti ir galiu gyventi kur noriu.
Netgi ziurint savanaudiskai nuo to ne tik vaikams, bet ir mums, tevams geriau. Nes kiek nervu tenka pakloti, naktu nemiegoti kai vaikai serga. O kuo mazesnis vaikas, tuo baisiau.
Alchemie, 5 plauciu uzdegimai per metus, tai cia jau is viso blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif te apsaugo Dievas nuo tokios patirties.
Atsakyti
Jo..kai pagalvoju apie savo mama, tai ji nuverte tokius kalnus del mano sveikatos..esu jai be galo dekinga, o dar kai tarybiniais laikais ir vaistu nelabai buvo doh.gif
Delto dabar eiti kitus kelius man kaip ir lengviau..tiesiog zinau, kad buti mama yra darbas ir dovana, jei sugebi ja ivertinti
Atsakyti
4u.gif Sutinku, kad būti mama tai dovana ir reikia šia dovana džiaugtis....
Atsakyti
QUOTE(DonaldaB @ 2009 08 17, 15:38)
4u.gif Sutinku, kad būti mama tai dovana ir reikia šia dovana džiaugtis....

100% sutinku 4u.gif
Atsakyti
DonaldaB, kaip jums sekasi? Mokykla arteja doh.gif kita savaite gausiu namu mokymo pazyma ir dar vaziuosiu tartis del eiles i mokyklos 5 klase..zodziu..mokslai arteja..ui
Atsakyti
Aha, tikrai kaip tau sekasi DonaldaB? As vat suabejojau, ar tu vedei sunu i pirma klase, ar i paruosiamaja?
Nors mums dar metai, bet nori nenori vis galvoju kaip ten su ta mokykla mums bus, kur uzrasyti, kaip ruostis, ar galbut bandyt nevesti...
Atsakyti
Maniškis jau bus antrokas, pirmoje klasėje antrajame pusmetyje taikė modifikuotą programą...Matematika sekėsi tikrai neblogai 4u.gif Bet nežinau kaip bus šiemet, kadangi kalba skurdi, žodinių uždavinių be paaiškinimo nesupranta blush2.gif blush2.gif blush2.gif Sako, kad neturi loginio mąstymo, bet mes nuo rugpjūčo pradžios namuose darome tokius intelektą lavinančius uždavinukus, tai kaip paaiškini, geba surūšiuoti , atskirti, ir pan. Va ta mokykla - jau naktimis nemiegu doh.gif doh.gif doh.gif Dėl mokslų tai žinokite man dzin, gali būti užaugęs geras amatininkas, bet va dėl elgesio doh.gif Kartais pagalvoju, kad kas atleidžiama kitam vaikui, tai nelabai atleidžiama manajam, kadangi jis turi sutrikimų, tai jis pirmas ir pradėjo, pvz muštis ar pan .... Laukiam eilės pas vaikų psichiatrą Kaune, gal jis sugebės duoti vertingų patarimų... Nes užeina tokie elgesio pablogėjimai, viską neigia, pyksta, šaukia doh.gif
Papildyta:
Dar galvoju net apie namų mokymą , kaip ten Alchemie, mokytojos ateina į namus ?
Atsakyti
DonaldaB vava..del elgesio pas mustas pats..kartais randu atrodo, kas tai itakoja, ar miegas, ar maistas, o paskui stauga bac doh.gif ir neaisku del ko vel kazkoks elgesio nutrukimas..faktas, akd motyvacija tai labai sudrausmina ir vaikas susiima i rankas, bet kiek ir kokia ta motyvacija taikyti 9materiali labai laikina ir man nebepriimtina tokio amziaus vaikui)
Musu namu mokymas yra toks, akd jis mokykloje dirba individualiai su mokytoja, i namus pas mus neina, nes as noriu, akd jis moketu socilizuotis, prisitaikyti prie kitos vieots taisykliu, tai vis tiek mokosi klaseje, moksoi su mokytoja, per pertraukas zaidzia su vaikais, tiek, kad su namu mokymu mokytojai valstybe apmoka 9 valandas individualaus darbo su vaiku
Atsakyti
Na žiūrėsiu kaip čia seksis, gal ir mums reikės prašyti geriau namų mokymo, nei adaptuotos programos, kuri mokytojai finansiškai geriau apsimoka ir jokių rezultatų rodyti nereikia...Plius nuo rugsėjo 1 d. bus mažinami mokytojų atlyginimai ir pan., bjau, kad finansinis aspektas gali paminti vaiko interesus...
Atsakyti
DonaldaB, gal modifikuotos, o ne adaptuoso programos g.gif su modifikuota irgi gi tik ivertinimai, kad padare pazanga ir neperkelti i kita klase negali...bet neleisk, akd mduotu adaptuota, ten viai palaidos vadeles, modifikuotoje taip sakant yra pagalbiniai, palengvinantys momentai, bet eina ta pacia programa, kaip kiti vaikai, o adaptuota tai jau visai, kiek pats darys tike ir bus
bandyk tartis su mokytoja, akd namu mokymas butu mokykloje, t.y. jai tada mokes pinigelius, vaikui bus socializacija, gal ne visas pamokas jam reikes buti, kaip mums, bet vis tiek tai daug geriau, nei namuose sedejimas 4u.gif
beje, namu mokymo tada reiketu tvarkytis dabar, kad pries mokslo metu pradzia jau butu suskirstyti pinigai arba nuo antro trimestro
Namu mokyma gauni praejus polilinikoje komisija. Mums siemet lengviau, nes VRC isvados yra tai eisiu tik as i ta komisija, be vaiko
Atsakyti
Sutinku, kad lengviau į komisjas eiti be vaiko...Man pernai norėjosi PPT psichologei pasakyti, kad ir ji kažką pasakytų, o ne tik sėdėtų ir žiūrėtų į mus kaip eksperimentinius triušius, kaip mano vaikis nenorėjo pas ją likti ir nieko daryti...Va su logopede iš karto bendrą kalbą rado 4u.gif o su psichologe schmoll.gif

Taigi ir aš pageidaučiau modifikuotos, bet nežinau kaip bus... Manau kad reikia nesutikti jeigu siūlys adaptuotą, paprasčiausiai galvoti apie savo vaiką ir įrodyti mokytojai, psichologei, kad aš neneigiu vaiko būklės, o paprasčiausiai pati daug su juo dirbu ir juo tikiu ax.gif

Kažkaip artėjanti rugsėjo 1 -oji vėl prikelia iš tos palaimingos būsenos, kuri per vasarą užliūliuoja...

Taigi mamos netrukus kibsim į mokslus biggrin.gif
Atsakyti