jo man irgi patarinejo masazuoti nugara vaikui, ns tai susije su kalba, o jei dar tonusiukas zemas, tai turetu turet dviguba nauda

Maniškė nebijo svetimų.nežinau ar čia blogai ar gerai
.jei kas pakalbina-žiūri,klauso,niekada nesislepia man už nugaros,nebent nusuka veiduką-gėda.tik jei vyriškis koks ispudingesnis-su barzda,ar labai stambus aukštas-tada stebi stebi-paskuj pati priėjus kalbina.ir jei patinka-tai ant kelių tuoj susirango ir čiupinėja-plekšena per ranką-kad atkreiptų į ją dėmesį.jei malonus žmogus gatveje pakalbintų -tai ir nueitų su juo
.o vaikus labai mėgsta apsikabint,paglostyt 
o kaip jūsų vaikučiai?

o kaip jūsų vaikučiai?
aha, maniskis irgi toks, nebijo svetimu, rezia tiesa i akis vienodai gera ir nemalonia, vienam gali pasakyti, tu mano draugas, kitai "tu grazi", o treciam pasakyti, kad tu smirdi eik po dusu nusiprausti
Kazkda mes gincijomes, as liepiau eiti namo, o jis i aprduotuve. Kryptys skyresi 180 laipsniu. Pro sali ejo moteriske, ir tipo norejo man apdeti, pagasdinti. Sako, jei mamos neklausysi, as nusivesiu tave su savim. Vaikis paziurejo, kad ji eina jam tinkama kryptimi iki parduotuves ir is karto sako: einam
moteriske soka gavo

Kazkda mes gincijomes, as liepiau eiti namo, o jis i aprduotuve. Kryptys skyresi 180 laipsniu. Pro sali ejo moteriske, ir tipo norejo man apdeti, pagasdinti. Sako, jei mamos neklausysi, as nusivesiu tave su savim. Vaikis paziurejo, kad ji eina jam tinkama kryptimi iki parduotuves ir is karto sako: einam

maniskis tai labai bijo svetimu.
bet yra budas ji prisijaukinti. jeigu kas nors ateina i svecius ir ka nors jam atnesa, tai is karto patampa draugu. jokios baimes tada. nesa savo zaislus, rodo, pasakoja. Nu sakau nupirktu kas nors ledu ir galetu vestis kur nori. Bet siaip jeigu ateina kur nors ir daug zmoniu, kalbina ji ir pan. tai ziauriai ziauriai nejaukiai jauciasi. Pamirsta net kalbeti arba kalba pasnibzdomis kazkodel.
bet yra budas ji prisijaukinti. jeigu kas nors ateina i svecius ir ka nors jam atnesa, tai is karto patampa draugu. jokios baimes tada. nesa savo zaislus, rodo, pasakoja. Nu sakau nupirktu kas nors ledu ir galetu vestis kur nori. Bet siaip jeigu ateina kur nors ir daug zmoniu, kalbina ji ir pan. tai ziauriai ziauriai nejaukiai jauciasi. Pamirsta net kalbeti arba kalba pasnibzdomis kazkodel.
QUOTE(Alchemie @ 2009 08 06, 15:42)
Keli Mutu, taigi..mane irgi ta mintis-viltis, kad ims kalbeti kaip visi ir dings salutiniai dalykai susije su klaba..saksyim butnet tai stumia i prieki
Laba diena mamytes, atsiprasau uz sutrukdyma, bet norejau pasiteirauti: kada jau sunerimote kad vaikai nekalba? Kada pastebejote kad kazkas netaip? Ar dar vaikuciai, maziau kalbantys, turi kazkokiu keistesniu, kitokiu bruozu? pvz bijo kokiu daiktu, zmoniu, elgiasi kaip nors kitaip/keistai? Kas yra tas kalbos sutrikimas? Cia autizmas? Jei ne, tuomet kas? Ir kokios pasekmes? Jei ne autizmas, (kaip suprantu, cia yra kazkoks psichinis pazeidimas), tai vaikutis yra sveikas, tik sutrikusi kalba? Jei sveikas, tai negi nekalbes ar kalbes primityviai visa gyvenima? Labai atsiprasau uz klausimus, jei jie pasirodys grubus, tiesiog kaip suprantu taip klausiu...

Mano metuku sunus taip pat nesistengia kartoti zodziu, pasiskaiciau va cia visokiu nuomoniu ir pradeda darytis neramu. Nes jis ne nesidomi ka jam sakau, zino daiktu pavadinimus, rodo pirstuku, bet nesako nieko....

QUOTE(Laukine25 @ 2009 08 12, 11:56)
Laba diena mamytes, atsiprasau uz sutrukdyma, bet norejau pasiteirauti: kada jau sunerimote kad vaikai nekalba? Kada pastebejote kad kazkas netaip? Ar dar vaikuciai, maziau kalbantys, turi kazkokiu keistesniu, kitokiu bruozu? pvz bijo kokiu daiktu, zmoniu, elgiasi kaip nors kitaip/keistai? Kas yra tas kalbos sutrikimas? Cia autizmas? Jei ne, tuomet kas? Ir kokios pasekmes? Jei ne autizmas, (kaip suprantu, cia yra kazkoks psichinis pazeidimas), tai vaikutis yra sveikas, tik sutrikusi kalba? Jei sveikas, tai negi nekalbes ar kalbes primityviai visa gyvenima? Labai atsiprasau uz klausimus, jei jie pasirodys grubus, tiesiog kaip suprantu taip klausiu...
Mano metuku sunus taip pat nesistengia kartoti zodziu, pasiskaiciau va cia visokiu nuomoniu ir pradeda darytis neramu. Nes jis ne nesidomi ka jam sakau, zino daiktu pavadinimus, rodo pirstuku, bet nesako nieko....
Bendraamziai jau beveik visi, bet sava kalba, bent viena kita zodeli, jau bando sakyti ar megdzioti...

metuku budamas mano vaikas nelabai skyresi nuo kitu. Daug veliau, gal po puses metu, atsirado isterijos ir kritimai ant zemes. Bet kandagi nervuotas buvo nuo pat gimimo kazkaip labai nebandziau aiskintis, kas jam yra. As tai sunerimau kai jam buvo siek tiek daugiau negu 2.5 metu ir irgi nei bande megdzioti nei pats kalbejo savo kalba. Dar bijojo vilktis nauju rubeliu, nemego buti rengiamas, daznai budavo agresyvus su kitais vaikais, nemokedavo pats nusiraminti jeigu pradedavo verkti. Nedaug, bet siek tiek velavo ir savarankiskumas (tualeto reikalai, valgymas, rengimasis). Manau ir kalbos supratimas nebuvo labai adekvatus bendraamziams, nors parodyti paveiksliukuose kur kas yra, tai visuomet galejo.
Ribos tarp autizmas ir neautizmas kaip ir nera, t.y. ji salygine. Yra visas spektras sutrikimu, kurie priskiriami autizmo spektrui. Kalbos sutrikimas irgi yra vienas is tu. Tu sutrikimu yra labai nemazai, vieni sunkesni kiti lengvesni. Daug info yra internete. Jeigu vaikas turi nemazai tokiu sutrikimu jam diagnozuojamas autizmas, kitu atveju prisiriami tik konkretus sutrikimai arba sakoma, jog misrus sutrikimas.
laukine,mano vaikas viską supranta,rodo piršteliu,balbatuoja savo kalba,kelis žodelius pasako.jei tik kalbėtų daugiau ir sakinukais-niekur nesikreipčiau,ir būtų kuo normaliausias vaikas.tik labai jau mažai šneka pagal savo amžių
nuo rugsėjo pradedam logopedo užsiėmimus,darželį-gal prasilauž ta kalbelė

aciu labai uz atsakymus.. gal as per anksti dar i tai atkreipiau demesi..Vaikas absoliuciai normalus, domisi viskuo, zaidzia, nieko nebijo, nera isterikas, nebijo zmoniu, svetimu, vaiku, nesimusa, imlus informacijai, zino daiktus kas yra kas ir siaip absoliuciai neturiu jokiu priekaistu, vienintelis kad va, nebando kartoti... Tiesiog tarsi negirdetu (bet jis tikrai girdi), nereaguoja ir viskas. Jei klausiu ar nori amam ar niamniam, jis net nebando kazkaip isreiksti garsu, o pradeda zirsti.. Tiesiog bando zirzimu gauti ko nori, o ne pastangomis kazka pasakyti.. Gal dar ankstoka skelbti aliarma, tiesiog domiuosi vaiko raida ir siuo atveju matau kad siek tiek vejuojam..
Velgi, klausimas islieka tas pats: jei kalbos raida atsilieka, taciau vaikas kaip suprantu, protiskai sveikas? Tai ka tai reiskia? Kad jis negales eiti i darba? Bendrauti su zmonemis niekada? Ar tiesiog tokiems vaikuciams reikia daugiau pastangu, logopedu, spec darzeliu pagalbos ir jie vistiek prasilauzia, veliau, gerokai gal veliau, bet vistiek prasilauzia? Nes nesu sutikusi sveiko, protaujancio suaugusio, kuris mazai kalbetu, nes neissivysciusi kalba ar nemoketu zodziu.. Tai va kazkaip man nesusiveda galai...
Is visos sirdies linkiu Jusu maziukams atrasti kalbos dovana.. ismokti atrasti pasauli ir save per zodzius.. Taip pat meldziu Dieva kad ir mano mazasis stebuklas prasneketu, parodytu pastangas, pradetu kartoti....
Velgi, klausimas islieka tas pats: jei kalbos raida atsilieka, taciau vaikas kaip suprantu, protiskai sveikas? Tai ka tai reiskia? Kad jis negales eiti i darba? Bendrauti su zmonemis niekada? Ar tiesiog tokiems vaikuciams reikia daugiau pastangu, logopedu, spec darzeliu pagalbos ir jie vistiek prasilauzia, veliau, gerokai gal veliau, bet vistiek prasilauzia? Nes nesu sutikusi sveiko, protaujancio suaugusio, kuris mazai kalbetu, nes neissivysciusi kalba ar nemoketu zodziu.. Tai va kazkaip man nesusiveda galai...

Is visos sirdies linkiu Jusu maziukams atrasti kalbos dovana.. ismokti atrasti pasauli ir save per zodzius.. Taip pat meldziu Dieva kad ir mano mazasis stebuklas prasneketu, parodytu pastangas, pradetu kartoti....

Laukine, protinis sugebejimas ir kalba nebutinai turi buti susije. daznai net atvirksciai, IQ buna aukstas, o kalba vat tiesiog kaip netolygus vystymasis, staiga atsilieka. Daznai buna, akd tik kalba slubuoja ir su pagalvba, jei ji suteikta laiku ir naksti, viskas isilygina..mano vaikui salia kalbos bedu prisidejo elgesio ir emociju bedos..kas jis kalba ne taip, kaip kiti as pastebejau apie 3.5 metus, taciau, akzkaip galvojau, akd prasistums, prasilauz, nes kuno kalba labai israiskinga buvo ir sugebedavo viska isaiskinti,ak norejo, paskui staigiai eme blogeti bendravimas su vaikais, darzeliai mete, nes vaikas ne toks, tada nulekeme pas psichiatre, kuri atmete autizma, bet pasiule pasidometi kalba..tada PPT ir nustate..deja jau velokai, nors kalba dabar gerokai apzengusi, bet nepasiekusi bendraamziu lygmens, o salutiniai poveikiai kalbos raidos sutrikimo deja sunkiau isgyvendinami, jei is viso pavyks

Sveikos sveikos,oi koks baltas pavydas ir as noreciau pagyventi pajuryje kokia isa vasara koks oras,jura
,,,,,Sia vasara pabuvojome tik keleta dieneliu prie juros nes niekaip neisejo ilgesniam laikui,,,,,,
O dabar jau baigiam susitvarkyti visas gydytoju pazymas eisim pas savo gydytoja susirinksim pazymas ir keliausim nuo rugsejo 01 dieneles i logopedine grupe----idomu kaip mano sunui bus ten bus pats jauniausias,,,,nes sioje grupeje vaikai nuo 3metu iki 7mete vaikai,,,,,,,
Bet tikiuosi bus viskas gerai.....

O dabar jau baigiam susitvarkyti visas gydytoju pazymas eisim pas savo gydytoja susirinksim pazymas ir keliausim nuo rugsejo 01 dieneles i logopedine grupe----idomu kaip mano sunui bus ten bus pats jauniausias,,,,nes sioje grupeje vaikai nuo 3metu iki 7mete vaikai,,,,,,,
Bet tikiuosi bus viskas gerai.....
QUOTE(dangausvaivorykste @ 2009 08 14, 14:43)
Sveikos sveikos,oi koks baltas pavydas ir as noreciau pagyventi pajuryje kokia isa vasara koks oras,jura

Nu zinok, nepaisant viso gerio, tai kartais tokia depresija suima. Su dviem vaikais sunkiai susitvarkau vis prasau, kad kas atvaziuotu padeti. Vyras visa laika buti negali, draugai liko Vilniuje, kazkaip uzeda rutina... Prie juros nueinam trumpam, nes mazyle dar maza: tai jai valgyti, tai miegoti... Daznai norisi susirinkti daiktus ir atgal i Vilniu.

Kad jauniausias tai ir gerai ir blogai. Vyresni gali ji laikyti per mazu kad priimtu i buri, bet is kitos puses tai labai gerai, nes jis daug ko gales is vyresniu ismokti.
Maniskis pamises ant mazu vaiku. Pamato mazesni ir is paskos lekia, kalbina. O vat bendraamziu ir vyresniu bijo.
Skruzdeda, maniskis irgi maziukus globoja, zaidzia, zodziu pilna komunikacija, o va su vyresniais tai tad eina jau pilna "bendravimo" jega, jei kas kumsciai ir neziuri jau
Zinai, mano mama mane 5-6 metu vezdavosi i Kryma menesiui (nes kas nakti dusdavau, ka ten kai per metus po5 plauciu uzdegimus) kai pagalvoju, viena moteris su vos ne konservuotu maistu menesiui i Kryma ir mazu vaiku
(kryme buvo korteliu sistema ir net varskes nenusipirktum, tik duona, sausianiai kokie buvo laisvai parduodami) Tai va deka jos drasos ir kantrybes as vasaromis nedusdavau, laisvai kvepuodavau ir net ledu ragaudvau, maudydavausi.
Taigi esi supermama
tavo pastangos labai daug vertos

Zinai, mano mama mane 5-6 metu vezdavosi i Kryma menesiui (nes kas nakti dusdavau, ka ten kai per metus po5 plauciu uzdegimus) kai pagalvoju, viena moteris su vos ne konservuotu maistu menesiui i Kryma ir mazu vaiku

Taigi esi supermama