Įkraunama...
Įkraunama...

Alimentai - 2

g.gif paaiškinkit suprantama kalba , ar gali vaikas kuriam jau 18 , bet tik baigęs 10 kl mokosi toliau profesinėje mokykloje prisiteisti išlaikymą ? ar jau visus šituos prašymus atmetinėja?
Atsakyti
Niu ka, mano eile uzduot klausima:
vaiko tevas nesutinka su alimentu dydziu ir kreipiasi i teisma. Zinau, kad teisme galima atstovaut paciai save be advokatu. Ar tai labai sudetinga? nemokamam advokatui gaut teises neturiu, o samdyt mokama nera galimybes. Ar kuri esat pati viena dalyvavus siam reikale be advokatu?
Aciū.

Papildyta:
QUOTE(Cika @ 2010 02 11, 18:55)
Sveiki,
gal kas patarsit, nuo ko pradet norint prisiteisti alimentus.ar i advokata reikia kreiptis ar be jo galima apsieiti?
Man tamsusu miskas situose reikaluose  ax.gif

Kazkas jau atsake, bet matau, kad kauniete, tai leptelsiu ir as. Pirmiausia del savo situacijos, jei kas neaisku, nemokamai ieik i Gruodzio g. 16, ten nemokamai teikia pirmine teisine pagalba. Paskui is ten tiesiai uzsuk i Teisma buvusioj Skalsoj Laisves al. Ten nusipirksi blankus uz 2 lt, juos uzpildysi, prisedi su dokumentu kopijom ir lauksi........
Atsakyti
QUOTE(wilmusia @ 2010 02 17, 18:07)
Niu ka, mano eile uzduot klausima:
vaiko tevas nesutinka su alimentu dydziu ir kreipiasi i teisma. Zinau, kad teisme galima atstovaut paciai save be advokatu. Ar tai labai sudetinga? nemokamam advokatui gaut teises neturiu, o samdyt mokama nera galimybes. Ar kuri esat pati viena dalyvavus siam reikale be advokatu?

Esu,nieko sudetingo.Negi negalesi pagristi vaiko islaidu?dar gal esi parinkusi cekiuku-viska surink,apmastyk ir nieko cia baisaus.
Kai atsius vyro ieskini,parasyk priestaravima ieskiniui-ten bus nurodyta,per kiek laiko gali pareiksti priestaravima.

Papildyta:
QUOTE(*visterija* @ 2010 02 15, 12:09)
g.gif paaiškinkit suprantama kalba , ar gali vaikas kuriam jau 18 , bet tik baigęs 10 kl mokosi toliau profesinėje mokykloje prisiteisti išlaikymą ? ar jau visus šituos prašymus atmetinėja?

Nezinau del profesines,bet ruosiuosi ikalbinti savo sunu,kuriam 18 metu sukaks rugseji ir kuris bus vidurines mokyklos 12 klaseje,paduoti teva i teisma ir prisiteisti alimentus bent mokslu 12 klaseje laikotarpiu.
Atsakyti
laba vakara, reiktu info.

Situacija tokia, moteris susilauke vaikucio nuo vedusio vyro,sis nesutinka moketi alimentu (pavarde dave),motyvacija kvaila (kad kiti 2 jos vaikai nesimaitintu is to) doh.gif

Ji kauniete jis is sakiu aisku gyvena atskirai .Ar galima ji paduoti alimentam? Ar kazkokiu budu prisiteisti vaikui islakyma ,nes ji negavo ir negauna nei lito. Plius telefonu jis ir jo zmona terorizuoja ja ,baugina kad atims mergyte ir ttt. gal patarima koki galeciau isgirsti,Aciu.

ps. tai jo vienintelis vaikas su zmona vaiku negalejo susilaukti
Atsakyti
QUOTE(Marta 2 @ 2010 02 17, 23:30)
1. Ar galima ji paduoti alimentam?
2. Ar kazkokiu budu prisiteisti vaikui islakyma ,nes ji negavo ir negauna nei lito.
3. Plius telefonu jis ir jo zmona terorizuoja ja ,baugina kad atims mergyte ir ttt.
4. gal patarima koki galeciau isgirsti,Aciu.

1. Taip.
2. Taip.
3. Tėvas, motina ar artimasis giminaitis, pagrobęs savo ar savo artimųjų mažametį vaiką iš vaikų įstaigos arba asmens, pas kurį vaikas teisėtai gyveno,
baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

4. Sukonkretinkite apie ką norite patarimo. Prašom.

Atsakyti
QUOTE(daugvaikuciu @ 2010 02 18, 00:19)

Nezinau del profesines,bet ruosiuosi ikalbinti savo sunu,kuriam 18 metu sukaks rugseji ir kuris bus vidurines mokyklos 12 klaseje,paduoti teva i teisma ir prisiteisti alimentus bent mokslu 12 klaseje laikotarpiu.

g.gif sako kad galima tik reikia surinkti visus dokumentus kokios pajamos pas mamą , kokios pajamos pas tėvą , o paskui jau teismas sprendžia .galimybė yra prisiteisti.

QUOTE(Marta 2 @ 2010 02 18, 00:30)
laba vakara, reiktu info.
Situacija tokia, moteris  susilauke  vaikucio  nuo vedusio vyro,sis nesutinka  moketi alimentu (pavarde dave),motyvacija kvaila (kad kiti 2 jos vaikai  nesimaitintu is to) doh.gif 

pavardę davė , reiškia tėvystę pripažino , o kiekvienam tėvui privalu vaiką išlaikyt , todėl drąsiai gali eiti ir teistis alimentus .
grasina tik bailūs žmonės, nereikia panikuot.
sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes gal yra cia tokiu kurios turi reikalu su antstoliais del teveliu nemokamu pinigu isieskojimo?>>
<< na as siandien buvau pas vienus antstolius ,parodziau teismo nuosprendi kuriame teismas IPAREIGOJA mano sutuoktini moketi vaikams pinigelius, na o as ju kaip ir nebegaunu....

Bet antstoliams nepatinka tas zodiz IPAREIGOTI.. jie sako kad taip jie gali tik nusiusti jam laiska su priminimu kad jis turi moket ir nieko daugiau....

Pasidalinkite patirtimi prasau.. 4u.gif
Atsakyti
nesamone.as va siuo metu su anstole bendrauju.tik mes pastu elektroniniu ir tel.ji yra anstole is vln o as kedainiete.o tas kuris nemoka taip pat yra vln.tai vat nusoiunciau as teismo vykdomaji rasta,prasyma kad apsiimtu siuo reikalu sumokejau 125lt.jie ten kaska parase nusiunte apklausas i bankus,sodra,policija visur apie ji.gavo ataskaita,paskui jam parase saukima atvykti.uzblokavo jo 2sask banko.jis pasake kad neturiu pinigu,negaliu moketi.parase kad isvyksta i uk po sav,kad teix ataskaita anstolei ir t.t tai manau ir jusu turetu tuo imtis anstolius kuri jus pasamdysite.na o jei dar ir tai nieko gero neduoda tai belieka i policija rasyti ta as ir padariau,nes ji pazystu ilgai ir nelabai tikiu juo kad mokes man veliau.tad jam pasakiau jei mokesi pareiskima atsiemu,o jei nea tai tada turesiu bedu vel su policija.
Atsakyti
Gal galetumet paklaust ar galetu ir mano atveju pasiziuret? nes man reik kasko kas imtusi- jis man jau skolingas apie 5000lt,nenriu ir negaliu daugiau tempt gumos-vaikam juk reik pinigu...
Atsakyti
QUOTE(saolinis @ 2010 02 20, 19:50)
Gal galetumet paklaust ar galetu ir mano atveju pasiziuret?  nes man reik kasko kas imtusi- jis man jau skolingas apie 5000lt,nenriu ir negaliu daugiau tempt gumos-vaikam juk reik pinigu...

NA MUSU JAU VIRS 6400LT NA AS TIKRAI NEPASIKLAUSIU TIESIOG GALIU DUOTI TEL NUM JEI NORITE TAI PATI PASISKAMBINSITE.O JUS IS KUR ESATE? g.gif
Atsakyti
QUOTE(pupppsis_22 @ 2010 02 20, 18:46)
nesamone.as va siuo metu su anstole bendrauju.tik mes pastu elektroniniu ir tel.ji yra anstole is vln o as kedainiete.o tas kuris nemoka taip pat yra vln.tai vat nusoiunciau as teismo vykdomaji rasta,prasyma kad apsiimtu siuo reikalu sumokejau 125lt.jie ten kaska parase nusiunte apklausas i bankus,sodra,policija visur apie ji.gavo ataskaita,paskui jam parase saukima atvykti.uzblokavo jo 2sask banko.jis pasake kad neturiu pinigu,negaliu moketi.parase kad isvyksta i uk po sav,kad teix ataskaita anstolei ir t.t tai manau ir jusu turetu tuo imtis anstolius kuri jus pasamdysite.na o jei dar ir tai nieko gero neduoda tai belieka i policija rasyti ta as ir padariau,nes ji pazystu ilgai ir nelabai tikiu juo kad mokes man veliau.tad jam pasakiau jei mokesi pareiskima atsiemu,o jei nea tai tada turesiu bedu vel su policija.

Sveiki. Norejau paklaust 125 lt cia uz prasyma kad padaviau anstoliui moket reik? ar galiu paduot tam mieste kur gyvenu ar butinai reik tam mieste kur ex gyvena.
Atsakyti
QUOTE(ritutele @ 2010 02 21, 13:31)
Sveiki. Norejau paklaust 125 lt cia uz prasyma kad padaviau anstoliui moket  reik? ar galiu paduot tam mieste kur gyvenu ar butinai reik tam mieste kur ex gyvena.

na kai as pas kedainiu anstole nuejau man pasake kad turiu kreiptis i vln anstoli nes ex yra vilnietis.
Atsakyti