Įkraunama...
Įkraunama...

Alimentai - 2

QUOTE(Medinis @ 2010 02 25, 11:12)
Tiesa, dar gali būti viena priežastis, kuri dažnai teismo priimama - dar vieno vaiko gimimas.

Na musu atveju trecias vaikas buvo absoliutus nulis. Vyras gauna apie 1000 lt i rankas, dviems vaikams priteise 850 lt. O vyrui pasake eiti iekotis geresnio darbo blink.gif Kartais norisi teisma paduoti i teisma, kuriam labai rupi du vaikai, o i trecia nusispjaut... Idomu, kol vyras susiras ta geresni darba, mano vaikas siukslyne turetu knistis ir maisto bei drabuziu ten pasiieskoti? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rragana: 25 vasario 2010 - 18:17
QUOTE(rragana @ 2010 02 25, 18:16)
Na musu atveju trecias vaikas buvo absoliutus nulis. Vyras gauna apie 1000 lt i rankas, dviems vaikams priteise 850 lt. O vyrui pasake eiti iekotis geresnio darbo  blink.gif Kartais norisi teisma paduoti i teisma, kuriam labai rupi du vaikai, o i trecia nusispjaut... Idomu, kol vyras susiras ta geresni darba, mano vaikas siukslyne turetu knistis ir maisto bei drabuziu ten pasiieskoti?  g.gif

Ne, jūs turite paduoti į teismą savo vyrą ir prisiteisti išlaikymą vaikui. Tuomet keletas variantų - arba vyras nemoka niekam ir dalis jo atlyginimo dalinama trims vaikams proporcingai, arba vyras duoda priešieškinį ir įtraukia pirmų vaikų motiną į bylą kaip trečią šalį, tuo sumažindamas išlaikymo dydį pirmiesiems vaikams.

Spėsiu, kad jūs teisėtės ekonominio pakilimo metais. Teisėjai tuomet lygiai taip pat manė, kad gyvenimas tik gerės.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2010 02 25, 19:45)
Ne, jūs turite paduoti į teismą savo vyrą ir prisiteisti išlaikymą vaikui. Tuomet keletas variantų - arba vyras nemoka niekam ir dalis jo atlyginimo dalinama trims vaikams proporcingai, arba vyras duoda priešieškinį ir įtraukia pirmų vaikų motiną į bylą kaip trečią šalį, tuo sumažindamas išlaikymo dydį pirmiesiems vaikams.

Spėsiu, kad jūs teisėtės ekonominio pakilimo metais. Teisėjai tuomet lygiai taip pat manė, kad gyvenimas tik gerės.

Priesieskinys - tai atsakymas i mano ieskini del alimentu? taip? Nelabai supratau to antrojo punkto g.gif Kaip suprasti - "įtraukia pirmų vaikų motiną į bylą kaip trečią šalį, tuo sumažindamas išlaikymo dydį pirmiesiems vaikams" g.gif

Mums teismas ivyko jau krizes metu - sia vasara. Apeliacinis buvo neseniai ir paliko galioti ta pacia suma verysad.gif . Dabar nieko kito nelieka tik duoti i Auksciausiaji... mes jau dabar klimpstame i skolas.... verysad.gif

Atsakyti
QUOTE(rragana @ 2010 02 25, 19:09)
Priesieskinys - tai atsakymas i mano ieskini del alimentu? taip? Nelabai supratau to antrojo punkto  g.gif Kaip suprasti - "įtraukia pirmų vaikų motiną į bylą kaip trečią šalį, tuo sumažindamas išlaikymo dydį pirmiesiems vaikams"  g.gif

Mums teismas ivyko jau krizes metu - sia vasara. Apeliacinis buvo neseniai ir paliko galioti ta pacia suma verysad.gif . Dabar nieko kito nelieka tik duoti i Auksciausiaji... mes jau dabar klimpstame i skolas.... verysad.gif

Reikėtų pagalvoti... Turite advokatą? PAsitarkite su juo.

AT kaži ar ką pakeis.
Jei dabar klimpstate į skolas, tai paduokite savo vyrą į teismą dėl išlaikymo vaikui nustatymo su prašymu nustatyti laikiną išlaikymą. Tuomet jums liks daugiau pinigų.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2010 02 25, 20:17)
Reikėtų pagalvoti... Turite advokatą? PAsitarkite su juo.

AT kaži ar ką pakeis.
Jei dabar klimpstate į skolas, tai paduokite savo vyrą į teismą dėl išlaikymo vaikui nustatymo su prašymu nustatyti laikiną išlaikymą. Tuomet jums liks daugiau pinigų.

Ryt einam pas advokata, matysim, ka jis sakys.

Anot musu advokato, nuo s.m. sausio AT prieme punkta, kad minimalus 400 lt islaikymas is tevo/motinos yra per didelis esamomis (krizes) salygomis.

Velgi nelabai jusu supratau.

Tik vat idomu, jei as duosiu savo vyra del vaiko islaikymo, kaip greitai ji priteistu g.gif kad butu galima Aksciausiajam teismui prideti si dokumenta g.gif

Atsakyti
na pas mane teismas beveik metus truko laiko.ir tai kad priteise nemokejo tevelis.dabar pas anstole vaikstineju
Atsakyti
QUOTE(pupppsis_22 @ 2010 02 25, 20:39)
na pas mane teismas beveik metus truko laiko.ir tai kad priteise nemokejo tevelis.dabar pas anstole vaikstineju

Na jusu situacija kita. As duociau i teisma vyra, kuris ir yra mano vyras (nesiskiriu su juo). Jis sutiks su mano ieskiniu ir reikalaujama vaikui islaikyti suma mirksiukas.gif vadinasi viskas vyks greiciau. O jusu vyras greiciausiai nesutiko del alimentu g.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rragana: 25 vasario 2010 - 19:51
QUOTE(rragana @ 2010 02 25, 19:32)
Ryt einam pas advokata, matysim, ka jis sakys.

Anot musu advokato, nuo s.m. sausio AT prieme punkta, kad minimalus 400 lt islaikymas is tevo/motinos yra per didelis esamomis (krizes) salygomis.

Velgi nelabai jusu supratau.
Tik vat idomu, jei as duosiu savo vyra del vaiko islaikymo, kaip greitai ji priteistu  g.gif kad butu galima Aksciausiajam teismui prideti si dokumenta  g.gif

AT nagrinėja bylas tik remdamasis ankstesnių teismų surinktais įrodymais. Naujų pridėti negalima.

Laikiną išlaikymą priteistų maždaug per mėnesį. Tai būtų visiškai nauja byla.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2010 02 25, 21:15)
AT nagrinėja bylas tik remdamasis ankstesnių teismų surinktais įrodymais. Naujų pridėti negalima.

Galima prideti. Jau pridejome apeliaciniame. Dabar taip pat pridesime, pvz apie tai, kad vyras nesedi ranku sudejes, o jau seniai ieskosi papildomo arba kito (geriau apmokamo) darbo ir kt.
Atsakyti
QUOTE(rragana @ 2010 02 25, 20:23)
Galima prideti. Jau pridejome apeliaciniame. Dabar taip pat pridesime, pvz apie tai, kad vyras nesedi ranku sudejes, o jau seniai ieskosi papildomo arba kito (geriau apmokamo) darbo ir kt.

Su manimi jūs galite ginčytis. Bet bus sunku ginčytis su CPK:
353 straipsnis. Bylos nagrinėjimo ribos
1. Kasacinis teismas, neperžengdamas kasacinio skundo ribų, patikrina apskųstus sprendimus ir (ar) nutartis teisės taikymo aspektu. Kasacinis teismas yra saistomas pirmosios ir apeliacinės instancijos teismų nustatytų aplinkybių.
2. Teismas turi teisę peržengti kasacinio skundo ribas, jeigu to reikalauja viešasis interesas.

Visa tai jums turėjo paaiškinti advokatas.
Papildyta:
Šių metų LAT nutartyse neradau nieko apie išlaikyma, mažesnį nei MMA.
Atsakyti
QUOTE(rragana @ 2010 02 25, 21:49)
Na jusu situacija kita. As duociau i teisma vyra, kuris ir yra mano vyras (nesiskiriu su juo). Jis sutiks su mano ieskiniu ir reikalaujama vaikui islaikyti suma  mirksiukas.gif vadinasi viskas vyks greiciau. O jusu vyras greiciausiai nesutiko del alimentu g.gif .

biskuti nesupratau,o kodel jus ji duodate i teisma savo vyra su kuriuo esta vedusi??na jei as buciau vedusi ir gyvenciau su vyru tai nzn ar duociau i teisma.arba as kasko nesuprantu cia unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(pupppsis_22 @ 2010 02 25, 21:23)
biskuti nesupratau,o kodel jus ji duodate i teisma savo vyra su kuriuo esta vedusi??na jei as buciau vedusi ir gyvenciau su vyru tai nzn ar duociau i teisma.arba as kasko nesuprantu cia  unsure.gif

Jei jūs būtumėt vedusi, o jūsų vyras turėtų vaikų iš ankstesnės santuokos ir išlaikymo iš jo atlyginimo išskaičiuotų septyniasdešimt procentų, plius skola kauptųsi, tuomet suprastumėt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medinis: 25 vasario 2010 - 21:28