Įkraunama...
Įkraunama...

Katė ir "reikaliukų atilikimas" ne vietoje

QUOTE(Netimera @ 2009 10 14, 15:02)
Nebezinau ka daryti, turiu 4 men katyte, ja pasiemem kai buvo 2ji menesiai, visa laika dare i dezute, bet isvaziavom i Palanga savaitei ir paprasem kad mama ateitu pamaitinti ir isvalyt dezute. Po keletos dienu ji padare ne vietoje  verysad.gif ir visa tai tesiasi jau pora men...kartais padaro i dezute kartais i kampa, ir daro dazniausia kol musu nebuna namuose. Bet sysioja visada i vieta. ko tik nedareme ir actu valom vieta ir baram, ir per uzpakaliuka suduodam. ji zino kad blogai daro, net nepasitinka kai griztam is darbo jei buna pridariusi ne vietoje, slepiasi, bet ir toliau renkasi kampus, o ne dezute. Nuo ko cia taip? ir kas galetu padeti? g.gif

QUOTE(Individualistė @ 2009 10 21, 13:50)
Sveikutės. neturėjo boba bėdos, vadinasi.
Iš žmonių paėmėm 4 mėnesių katinuką. Fainutis toks. Pirmas 2 dienas darė į dėžutę, bet po 2 dienų pareinu iš darbo. Dėžutė nepaliesta. Nu galvoju, gal nenorėjo... g.gif  bet jau įtarimas kilo. Vakare girdžiu kasa vaiko lovoje. Ateinu, ogi vdury lovos krūva. Žiūriu ir kaldra šlapia, pakeliu kaldrą.. ir po kaldra privaryta  doh.gif . Nu žodžiu. Apibariau. Šiandien skambinu iš darbo močiutei pasiklausi kaip ten sekasi, tai sako vėl ant kaldros pridarė, nors visus patalus pakeičiau, kaldrą irgi.. Tragedija. Gal kam panaši problema buvo? Kaip atgal pripratint prie dėžutės?! blink.gif HELP

labas, ribokite kasiuko judejimo teritorija, uzdarykite kokioje virtuveja ir kitur TIK ten kur anksciau nebuvo pridares. padekite dezute ir parodykite, Kai pabus keles savite ar menesi mazoje teritorijoje tuomet prades(ipras) reikalus atlikti dezuteje. Jei dar nepades dar mazesne teritotija palikite pvz. vonia.
Atsakyti
QUOTE(MėnulioŠešėlis @ 2009 10 21, 15:33)
labas, ribokite kasiuko judejimo teritorija, uzdarykite kokioje virtuveja ir kitur TIK ten kur anksciau nebuvo pridares. padekite dezute ir parodykite, Kai pabus keles savite ar menesi mazoje teritorijoje tuomet prades(ipras) reikalus atlikti dezuteje. Jei dar nepades dar mazesne teritotija palikite pvz. vonia.

Bandysiu kažką panašaus daryti. Labai jau nesinori uždarinėti, nes kai grįžtam namo, vistiek visi visur vaikšto ir labai būtų sunku taip jau ignoruoti kačiuką ir ypač, kad jis į kambarį neįbegtų.. bandysiu iš pradžių dėžutę perstatinėt, maisto paberti toj vietoj, šnypšiu blink.gif .. nežinau verysad.gif
Atsakyti
Tai va. Apdengiau celofanu lovą. Tualetą nunešiau į dar nuošalesnį kampelį, o maistą dar toliau nuo tualeto. Veiksmas tam pačiam kambary. Ir padėjo! Bijau labai džiaugtis, bet lyg ir viskas susitvarkė.. antra diena thumbup.gif
Atsakyti
sveiki smile.gif turiu ir as tokia nepaklusnumo problemele su savo brangiausiaja... tik ji nebe mazyle, jai 3 metai, bet tokiu budu rodo charakteri. Tas prasidejo po to, kai namuose atsirado dar vienas gyvunas. Ji pradejo daryti i batus, ant vonios ir tualeto kilimuku, o pastaruoju metu ir tiesiog ant kilimu. viena kilima teko isnest, patiesem nauja, bet ir ten ji jau susirado sau vieta.... :/ ir aitraus kvapo skyscio bandziau pilt, ir dubeneli jos staciau salia, kad nebesislapintu salia maisto....bet - net patupejus uz bausme tualete ji toliau sekmingai dergia kilimus....
Atsakyti
sveikos smile.gif

atsirado ir man beda su mano katineliu.. visada darydavo i dezute arba eidavo i kiema.. o vat jau kokia antra savaite kartas nuo karto pridaro i geles vazona!!! doh.gif ir kaip ji nuo to atpratint? ir baudem mes ji ir net morala skaityt bandziau lotuliukas.gif kaip manot gal padetu zemiu pakeitimas vazone? gal jam ten dbr tuliku kvepia del to ir eina ten? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ciosyte @ 2009 11 04, 10:38)
sveikos smile.gif

atsirado ir man beda su mano katineliu.. visada darydavo i dezute arba eidavo i kiema.. o vat jau kokia antra savaite kartas nuo karto pridaro i geles vazona!!!  doh.gif  ir kaip ji nuo to atpratint? ir baudem mes ji ir net morala skaityt bandziau  lotuliukas.gif  kaip manot gal padetu zemiu pakeitimas vazone? gal jam ten dbr tuliku kvepia del to ir eina ten? g.gif

Gali persodint gele ir pridet i vazona akmenuku, katinas negales kapstyt ir turetu nebesidomet
Atsakyti
Ir kas su tais katinais pasidarė doh.gif Maniškėi jau 1,5metai. Kuo toliau tuo vis dažniau matau darančia kur negalima. Pateisinau ją, kai prisysiavo į vaiko vežimėli vos tik mes mažąją parsivežėm iš gimdymo namų (suprantama). Pateisinau ir tada, kai per prievartą sušėriau jai vaistus nuo kirminų ir naktį ji pasysino ant mano marškinių pamestų ant grindų. Bet be šitų atvejų yra ir dar tokių, kurie nesusiję su kerštu. Daro į vonia, ant grindų prie pečiaus, o šiandien ant fotelio. Svarbiausia, kad net nesislapsto, o visiems matant, be jokio baimės jausmo. Kas jai darosi- nežinau. Gal kas ir profų patartų? Pastebėjau vieną dalyką, kad ji taip elgiasi tada, kai jai morčius (bent jau aš ja visada pagaunu būtent tada). Ar gali būti priklausomybė tarp šitų dvejų dalykų? Jei taip, tai ar pasikeis kas nors, jei mes ją sterilizuosim? Aciū
Atsakyti
QUOTE(Shatura @ 2009 11 08, 20:49)
Pastebėjau vieną dalyką, kad ji taip elgiasi tada, kai jai morčius (bent jau aš ja visada pagaunu būtent tada). Ar gali būti priklausomybė tarp šitų dvejų dalykų? Jei taip, tai ar pasikeis kas nors, jei mes ją sterilizuosim? Aciū
turbūt Jūsų atveju taip tikriausiai ir yra, nes katės irgi gali žymėtis "savo" daiktus ir teritoriją. Patarčiau sterilizuoti, ir dėl katytės sveikatos, ir dėl Jūsų gerovės - pasikonsultuokit su veterinaru 4u.gif
Atsakyti
maniske sterilizuota, bet vis tiek reiskia savo nuomone g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mingailiukas @ 2009 11 04, 00:02)
prasidejo po to, kai namuose atsirado dar vienas gyvunas.

QUOTE(Mingailiukas @ 2009 11 10, 23:05)
maniske sterilizuota, bet vis tiek reiskia savo nuomone  g.gif

Jūsų atveju problema yra tame, kad katytė pasijuto nebesaugi. Jai akivaizdžiai kelia stresą nauja situacija. Ir tai labai natūralu. Žmonės taip pat jaudinasi naujose vietose, juos neramina naujos situacijos (naujas darbas, vedybos, vaiko atsiradimas). Tik mes, žmonės, kitaip viską galime išgyventi - pakalbėti, pavyzdžiui, su sau artimu žmogumi, kuris mus nuramina ir vėl viskas nusidažo šviesiomis spalvomis.

Mano pasiūlymas - skirkite katytei daugiau dėmesio. Ypač (!) kai ji elgiasi tinkamai. Daug daugiau dėmesio nei naujajam gyventojui. Jūsų valioje dabar "įrodyti" jai, kad niekas nepasikeis nuo to, kad atsirado naujokas. Ji turi jaustis saugiai.

Be to, turi praeiti šiek tiek laiko, kad gyvūnas suprastų savo vietą hierarchijoje - juk atsirado naujas "gaujos" narys. Priimti jį? O gal ne? Kaip jis reaguos į mane? Kaip elgsis?
Argi nenatūralus pasimetimas?

Neleiskite jai "reikšti savo nuomonės" netinkamu būdu. Kai ji atlieka savo reikalus ne vietoje, būkite pasiruošus ją izoliuoti. Tarkim, į vonią ar kitą kambarį. Tačiau visada "bausmes" turi lydėti ir "dovanos". Kaip jau ir sakiau - skirkite katytei daug dėmesio, kai ji elgiasi tinkamai.
Atsakyti
mano tai pridaro prie WC duru, kai jai neisvalyta buna deze. Turiu valyti kas diena, ir sestad ryte isvaziavusi i sodyba bei sekmad vakare grizusi-randu dovanele verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(deime @ 2009 12 01, 18:15)
mano tai pridaro prie WC duru, kai jai neisvalyta buna deze. Turiu valyti kas diena, ir sestad ryte isvaziavusi i sodyba bei sekmad vakare grizusi-randu dovanele  verysad.gif

jusu kate pedante smile.gif
Atsakyti