Įkraunama...
Įkraunama...

(Ar) Vieno vaiko šeima - ne šeima?

QUOTE(given444 @ 2012 06 01, 11:45)

as nuolat mastau (man taip patinka  biggrin.gif ), kodel pagerejus visoms salygoms, ima staigiai mazeti zmones. ir kodel kokybe sprendziama gyvybes ribojimu. kas idomiausia - sitie procesai, kuomet salys, tautos ima mazeti - irgi tik laiptelis. na, o kas po to?

Todel,kad anksciau visai kitaip gyvenom,po pasauli keliavom minimaliai, zmones daug vaiku gimde,prie ukio dirbo ir pan. Dabar jau kitaip, tikrai yra prabanga su 5 vaikais nuskristi,kad i ta Turkija,tai jau kainuoja. Plius algos nera pacios didziausios visu,vadinasi jei +- uzdirbi,kad uztektu 1 vaikui, tai kiek dirbti ir ka riekes,kad uztektu 5? Na nesinori man tik darza raveti,norisi spektakliu, kinu ir pan. Lygiai taip pat,norisi ir vaikui kazka duoti. Tai ir svarstai,kad as geriau sau daugiau leisiu ir duosiu vienam vaikui,nei ribosiu ir turesiu 3.
Atsakyti
QUOTE(Kava&arbata @ 2012 06 01, 12:02)
Mes visvien nesusikalbam, zinoma galima gyventi kaip Ada ir vienam kitam ar net daugiau tai priimtina, ir kalbetis apie tai galima, taciau nereikia to grusti zmonems menkinat ju gyvenimo buda  4u.gif

Aš Ados poziciją labiau suprantu ne kaip grudimą, o kaip norą pakeist pasaulį į geresnę pusę, kaip kad buvo anksčiau smile.gif Tiesiog ši diskusija manau taip užstrigo, kad jau nieko naujo nei viena nepasako, tik kartojasi ir tiek. Kažkaip daugelis postų kažkokio piktumo pilni.
Nes tų vadinamų štampukų pilnas forumas, o ada kažkuo kitokia ir tuo įdomi. Ir žinoma, kai ji kitokia, todėl ir kilo čia toks karas.
Ir aš neginu ados, tiesiog manau, kad ir ji dar turi išmokti pateikti savo poziciją kitaip, kad daugeliui neatrodyti, kad per jėgą bando kažką keisti. Kiekvienas renkasi kaip jam geriausiai gyventi ir tiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 01 birželio 2012 - 11:16
QUOTE(*Liepa18* @ 2012 06 01, 12:10)
Aš Ados poziciją labiau suprantu ne kaip grudimą, o kaip norą pakeist pasaulį į geresnę pusę, kaip kad buvo anksčiau  smile.gif

Tai pasaulis taps geresnis,jei moterys nedirbs ir tures po 5 vaikus? Anksciau buvo anksciau, paziurekit kaip gyveno,kas noretu grizt.
Atsakyti
QUOTE(*Liūtė* @ 2012 06 01, 12:16)
Tai pasaulis taps geresnis,jei moterys nedirbs ir tures po 5 vaikus? Anksciau buvo anksciau, paziurekit kaip gyveno,kas noretu grizt.

Dvasiškumo požiūriu buvo geriau. Mes to palyginti negalime, bet visi dar mano giminėje likę senoliai ilgisi tų anų laikų.
Nes dabar pinigas žmogų įsukęs pilnai.
Atsakyti
QUOTE(*Liepa18* @ 2012 06 01, 12:23)
Dvasiškumo požiūriu buvo geriau. Mes to palyginti negalime, bet visi dar mano giminėje likę senoliai ilgisi tų anų laikų.
Nes dabar pinigas žmogų įsukęs pilnai.

Anksciau pramogu buvo minimaliai,todel zmones labiau bendravo vieni su kitais,giminystes rysiai buvostipresni. Dabar viskas tobulejo,ko pasekoje augam ir materialistai. Is mano aplinkos,grizti neikas nenori,,gi toks vargas buvo.Dabar gyvena zymiai geriau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 06 01, 11:45)

aš manyčiau, kad tai natūralus dalykas. evoliucija, taip sakant. be to, ne kažkas nužengęs iš dangaus emė ir pakeitė žmones. ne kažkokia mistinė jėga. pasikeitė PATYS žmonės. vadinas taip norėjo arba taip reikėjo. natūralus ciklas. labai patiko man vienos merginos pasakymas, kad čia visi tie pasvaisčiojimai yra šiuolaikinių žmonių tam tikra "bėda". visi tie dvasiniai ir moraliniai neva tai blogų pokyčių išvedžiojimai..
Atsakyti
QUOTE(*Liūtė* @ 2012 06 01, 12:26)
Anksciau pramogu buvo minimaliai,todel zmones labiau bendravo vieni su kitais,giminystes rysiai buvostipresni. Dabar viskas tobulejo,ko pasekoje augam ir materialistai. Is mano aplinkos,grizti neikas nenori,,gi toks vargas buvo.Dabar gyvena zymiai geriau smile.gif

Čia matyt nuo požiūrio priklauso. Vieni verkia visada, kad ir kokios sąlygos bebūtų, o kiti sugeba džiaugtis smulkmenomis... Ir anksčiau taip buvo, ir dabar yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 01 birželio 2012 - 11:29
Ada, jusu jau begale kartu klausta sioj temoj, tai gal liaukities apsimetineti kvailele ir atsakykit, kodel jus asmeniskai turit lig siol tik 2 vaikus? Kokia to priezastis? O gal net pati tos priezasties nezinot??? Nes kitus tai puolas ko negimdom, nes galim(?), o saves nematot.
Atsakyti
QUOTE(*Liūtė* @ 2012 06 01, 12:26)

Ziurint kiek toli grizti, man tie laikai patiko, dabar irgi gerai smile.gif minusu buvo ir dabar ir tada. Kas liecia finansus ir senai laikais ir dabar - reikia dirbti ir pinigu bus ax.gif Neatsimenu jokio vargo tais laikais, bet ir dirbom labai daug.
Atsakyti
QUOTE(Kava&arbata @ 2012 06 01, 12:33)
Ziurint kiek toli grizti, man tie laikai patiko, dabar irgi gerai  smile.gif minusu buvo ir dabar ir tada. Kas liecia finansus ir senai laikais ir dabar - reikia dirbti ir pinigu bus  ax.gif Neatsimenu jokio vargo tais laikais, bet ir dirbom labai daug.

Matot, as tai kudikis buvau dar,arba is viso nebuvo manes, tai galiu sakyt kiek girdejau ir ka pamenu. Truksta tik to,kaip visi pas mociutes susirinkdavom, dbr nemapanu kada savo gimines maciua,nebendraujam,ir i vestuves net nekviesciau.Nebera to rysio.
Atsakyti
QUOTE(*Liepa18* @ 2012 06 01, 12:10)
Aš Ados poziciją labiau suprantu ne kaip grudimą, o kaip norą* pakeist pasaulį į geresnę pusę, kaip kad buvo anksčiau  smile.gif Tiesiog ši diskusija manau taip užstrigo, kad jau nieko naujo nei viena nepasako, tik kartojasi ir tiek. Kažkaip daugelis postų kažkokio **piktumo pilni.
Nes tų vadinamų ***štampukų pilnas forumas, o ada kažkuo kitokia ir tuo įdomi. Ir žinoma, kai ji kitokia, todėl ir kilo čia toks karas.
Ir aš neginu ados, tiesiog manau, kad ir ji dar turi išmokti pateikti savo poziciją kitaip, kad daugeliui neatrodyti, kad per jėgą bando kažką keisti. Kiekvienas renkasi kaip jam geriausiai gyventi ir tiek.

*Liepa, kada anksčiau? 10m atgal?20?50?100? Pagrįskite KAS geriau tuomet buvo? Ištvirkimas, kuriuo kaltinama dabartinė karta atėjo iš gilios senovės, pasidomėkit kas dėjosi aristokratijos rate, nors ir prastuomenė neatsiliko. Nusikalstamumas klestėjo visais laikais, tik jis evoliucionuoja kartu su žmonija. Moterys gimdė daugiau nei vieną, nes....ne dėl to, kad taip NORĖJO, o todėl kad neturėjo Senovėje (tais senais gerais laikais) moterys abortuodavosi vaistažolių pagalva, karštų vonių ir t.t. pagalba. Tai gal KT nėra toks tik šių laikų blogių blogis, tiesiog tradiciniai metodai natūraliai užleido savo pozicijas saugesniems, humaniškesniems metodams.
**pasikartosiu - kiekvienas tarp eilučių randame tokius jausmus ir emocijas, kokius patys jiems ir suteikiam mirksiukas.gif Aš piktumo čia nematau. Tai kuri iš mūsų "geriau mato"? Ar tiesiog kiekviena matom tai, ką norim matyti?
Ada irgi štampukas tongue.gif - tiesa kitokio požiūrio štampukas. O to kitokio požiūrio žmonių pilna aplink mus, tik vieni savo požiūri TIK deklaruoj, kiti tiesiog taip gyvena ir tiek. O su paskutiniais jūsų sakiniais sutikčiau nuo...iki smile.gif

Ups, gi strigo dar vienas dalykas - na pasakykite jūs Liepa man, prašau, kur jūs radote tą vienintelį visas dominantį atsakymą? (p.s. matau Leksa šį klausimą vėl iškėlė)....
Atsakyti
QUOTE(~Artemidė ~ @ 2012 06 01, 14:05)
*Liepa,  Pagrįskite KAS geriau tuomet buvo? I

Aš jau rašiau, kad pati lyginti negaliu, bet ir mano giminėje, ir vyro likę senoliai, norėtų grįžti į senus laikus. Nors ir nebuvo gyvenimas rožėmis klotas, bet jiems buvo geriau anuomet. Kaip sako, kad dabar jiems baisu gyventi tokiame pasaulyje, nes žmonės piktesni už žvėris, tik per pinigą viskas matuojama.

O dėl ados vaikų skaičiaus, tai ji juk rašė, kad noras yra ir ji vis dar vaisingo amžiaus moteris. Tai nežinau kokio dar atsakymo jums reikia... Man viskas aišku smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 01 birželio 2012 - 13:24