Sveikos mamytes,mano vaikas iki siol valge tik mano pienuka.Kai pradejau maitinti ir kitu maistu,tai is pradziu viskas patiko.Bet dabar ji valgo tik pirktines vaikiskas koses.Ko tik nebandziau niekas nepadeda.Gal turit kokiu idomiu minciu,kaip cia tam vaikuciui isiulyti ko nors mesisko ar darzoviu?Busiu labai dekinga
ui mergos as irgi su savo privargau...
galiu keleta patarimu, kurie man padejo - kadangi noredama kad vaikas sotesnis butu tirstesnes koses darydavau - nors viena sauksta ikisi kad ramiau butu. ot ir neteisi buvau. Paskui pastebejau kad skystus jis mieliau kapoja- nesvarbu kad sriubyte - svarbu kad iprotis valgyt atsirastu.
Na aisku su multiku ar zaisliuku pagalba irgi kisdavau. Kai mintys jo ne valgymo procese ir burnyte is idomumo prasiziojus. Zinau kad blogai. Nu bet kai nevalgo nieko, tai...
Dar geras dalykas - trintos vaisiu kosytes. i mikseri drinkt ikisi obuoliuka ar kitka ir gatava
na cukriuko prisipazinsiu irgi ilasindavau.. nors is pradziu bandziau be prieskoniu daryt.. be, na pacios zinot..
Labai neblogai - kokteiliukai - megstamas misinukas ar pienukas ar jogurtukas + vaisius.
Vien zo viskas, kas skysta
Bandydavau ir indus visaip keisti. is visokiu zaisliniu, darzovines is buteliuku ir tt. Nepagailekit idomu inda - buteliiuka nuirkt.. nors kartais ir tas nepadeda.. Aaa tada su siaudeliais bandydavau - patikdavo pazaisti. Buna tokie stori - kad darzovine kosyte (sriubyte) nestringa
Bet didziausias patarimas - nesinervint labai. Atsimenu kaip as is proto eidavau. `nu kudas vaikas kaip giltinele. Vasara nurengti geda... Tada vis kisi kisi, o vaikas jaucia kad nervuojiesi - dar labiau jam valgymo procesas nepatinka. Prisipazinsiu kartais ir parekdavau pratrukus, kai po valandos ruosimo burnyte net neatsidaro, o vaikus nieko nevalges visa diena..
Nevalgai - nereik. Cia aisku didesniam labiau tinka. Nu bet pasistenkit neduot vaikui jokiu baranku ar sausainiu (manasis tai net tu nevalge) tarp maitinimu. Isvis kad namuose nebutu. Nes jie nieko verti. Nes kartais mamytes net pacios nepastebi kad vaikius baranku prisigriauzes, jau jam ir nereik kosiu.
O kad paveldimas tas nevalgumas tai tikrai... mama mano prisikankino irgi su manimi. Atsimenu kurdavo visokias pasakas - atseit cia karalaiciu lazdeles ar pan
galiu keleta patarimu, kurie man padejo - kadangi noredama kad vaikas sotesnis butu tirstesnes koses darydavau - nors viena sauksta ikisi kad ramiau butu. ot ir neteisi buvau. Paskui pastebejau kad skystus jis mieliau kapoja- nesvarbu kad sriubyte - svarbu kad iprotis valgyt atsirastu.
Na aisku su multiku ar zaisliuku pagalba irgi kisdavau. Kai mintys jo ne valgymo procese ir burnyte is idomumo prasiziojus. Zinau kad blogai. Nu bet kai nevalgo nieko, tai...
Dar geras dalykas - trintos vaisiu kosytes. i mikseri drinkt ikisi obuoliuka ar kitka ir gatava

Labai neblogai - kokteiliukai - megstamas misinukas ar pienukas ar jogurtukas + vaisius.
Vien zo viskas, kas skysta

Bandydavau ir indus visaip keisti. is visokiu zaisliniu, darzovines is buteliuku ir tt. Nepagailekit idomu inda - buteliiuka nuirkt.. nors kartais ir tas nepadeda.. Aaa tada su siaudeliais bandydavau - patikdavo pazaisti. Buna tokie stori - kad darzovine kosyte (sriubyte) nestringa

Bet didziausias patarimas - nesinervint labai. Atsimenu kaip as is proto eidavau. `nu kudas vaikas kaip giltinele. Vasara nurengti geda... Tada vis kisi kisi, o vaikas jaucia kad nervuojiesi - dar labiau jam valgymo procesas nepatinka. Prisipazinsiu kartais ir parekdavau pratrukus, kai po valandos ruosimo burnyte net neatsidaro, o vaikus nieko nevalges visa diena..
Nevalgai - nereik. Cia aisku didesniam labiau tinka. Nu bet pasistenkit neduot vaikui jokiu baranku ar sausainiu (manasis tai net tu nevalge) tarp maitinimu. Isvis kad namuose nebutu. Nes jie nieko verti. Nes kartais mamytes net pacios nepastebi kad vaikius baranku prisigriauzes, jau jam ir nereik kosiu.
O kad paveldimas tas nevalgumas tai tikrai... mama mano prisikankino irgi su manimi. Atsimenu kurdavo visokias pasakas - atseit cia karalaiciu lazdeles ar pan

oi mamos,kaip as jus ir uzjauciu ir pati zinau kas tai yra vaiko nevalgymas. Mano mazoji (dabar 1m. ir 1,5men) Pradejo kieta maista valgyt nuo 6 men.,ir dabar dar nenustojo. Valge viska nuo vaisiu tyreles iki darzovienes su mesyte, ir dabar visai neisranki maistui
. O Didzioji (2m. ir 8men)
nuo pat mazumes buvo isranki ir nevalgi,ir dabar sunku ka nors jai isiulyt. Galrtu istisai vien sumustinius ir blynus valgyt,bet juk reikia ir kazko kito nors kartais pavalgyt. O kaip isiulyt?

[COLOR=fuchsia]Laba diena.Vis skaitau,o parasyt nedristu.As irgi turiu problemele su vaiko maitinimu.Mano dukra 7men.nevalgo visai grudiniu kosiu.pries 2men.atsisake gert pieno misini.Gal kas esate susidure su tokia problema,parasykite.

QUOTE(jolita.martyna @ 2006 11 02, 18:41)
Sveikos mamytes,mano vaikas iki siol valge tik mano pienuka.Kai pradejau maitinti ir kitu maistu,tai is pradziu viskas patiko.Bet dabar ji valgo tik pirktines vaikiskas koses.Ko tik nebandziau niekas nepadeda.Gal turit kokiu idomiu minciu,kaip cia tam vaikuciui isiulyti ko nors mesisko ar darzoviu?Busiu labai dekinga
Mano irgi nenorėjo naminių, bet po pirktinių paragavimo kažkodėl labai pradėjo tikti maniškės. Aš susmulkinu su mikseriu ir

Maniske labai nevalgi mergaite, dabar 1.5 metu (rasiau truputeli anskciau siame fotume). Anksciau bandydavau laikyti alkana, o po to pradejau stengtis bet kokiu atveju sukist matoma maisto kieki (apie 200 ml) daugmaz reguliariai 3 k i diena. Nors daznai iseidavo sumaitinti tik koki 100 ml per valanda. Praejo gal 3-4 menesiai - atrodo kad pradejo geriau suvalgyt ta maista (pfu pfu). Gal apsiprato - ji taikaus budo pas mane. O gal siaip sutapimas. O gal jai virskinima labiau suzadinau? Dar duodu zaist zinoma ka nors kai maitinu - bet atsirado dalyku ir ka ji pati valgo. Tik va - pradejo paviduriuot taip po 2-3 dienas, po to vel pasitvarko... As galvoju gal tiesiog tas maisto kiekis jai per didelis? Nesiu pasvert kaip sekasi su svorio priaugimu...
Na as nezinau ar savo maze galiu pavadinti nevalgiuke, tiesiog nezinau kur daugiau patarimo paprasyti. Pupai mano dabar menesiukas, valgo ji misinukus, taciau maitinti ja turiu kas 15min nes ji normaliai nepavalgo
nuvalgo koki 30-40gr ir uzsnusta arba nebenori praeina koki 10-15min ir vel rekia valgyti nori
vel suvalgo koki 15gr ir vel keliolika min rami... Na zodziu uzburtas ratas ir taip visa diena vargstam
isskyrus pokaicio laika miega mano grazuole tik 1 karta per diena visi kiti tik nusnaudimai max 10min Na o nakti normaliai keliasi 2 kartus, suvalgo apie 80 kartais 100gr misinuko ir miega apie 4 val. Nesuprantu, kodel toks skirtumas diena vienaip ji valgo nakti viskas normaliai atrodo
gal kas ka patarti galetumet kaip sureguliuoti jos mityba??? Bijau kad ir paaugusi sitaip nevalgytu
siaubas...

sveikos mamytes,mano mergaitei jau 8 menesiukai,iki siol del valgymo neturejom jokiu bedu,iki 5 menesiu maitinau tik savo pieneliu,paskui pradejau duoti darzovienes,kirtom kaip reikalas,veliau ir kruopukoses,jokiu bedu neturejom.Pries savaite pradejo prasciau valgyt kruopu kose,o dabar ir darzovienes nebeikisu,vos sauksta parodai is kart veideli nusuka,lupas suspaudzia ir ikisk kad gudras,nesuprantu kas galejo atsitikti,kad taip staiga nebevalgom,gal kas is mamyciu galetu ka patarti?Labai prasau...

QUOTE(olecka @ 2006 11 21, 17:36)
[COLOR=fuchsia]Laba diena.Vis skaitau,o parasyt nedristu.As irgi turiu problemele su vaiko maitinimu.Mano dukra 7men.nevalgo visai grudiniu kosiu.pries 2men.atsisake gert pieno misini.Gal kas esate susidure su tokia problema,parasykite. 

buvo ir mums taip.....dieve dieve kaip prisikankinom, abu...nuo trecio men. nustojo misinelius gerti, savo pieno neturejau. Tai pienuka visaip siuliau, ir buteliuku nauju ir soskiuku ir misineliu visus kokie yra isbandziau, nieko nevalge. Pradejom pas daktarus tampyti, tai nezinau ar susiprato, ar kaip, buvo uzejes momentas kai po 180ml per maitinima isgerdavo ir paskui ir vel nebegerdavo, per diena po 200 ml. Taikydavom kada miega, tada pienuka sugirdydavom, bet ir tai neilgai truko, perprato... Tai nuo 3,5men. koses. Taip ir iki dabar, dabar mums 6 men. Tai nuo pat ryto koses... bet svorio tai ne kazi kas. Ugis 76, o sveria tik 7,8kg. Pienuko ir toliau negeria... Stiprybes, kaip nors susitvarkys. Bandyk kose Sinlac, Nestle ji bepiene, manasis neblogai valgo. O grudines duok su Hip vaisiu tyremis, tik as neismaisau, tipo su padazu gaunasi

Arba gal mazi laiko tarpai, bandyk ilginti, isalk valgys .... gal, manasis isbudavo po 6 val. nevalges ir nei balso...

Papildyta:
QUOTE(Linuxeee @ 2006 11 24, 18:53)
Na as nezinau ar savo maze galiu pavadinti nevalgiuke, tiesiog nezinau kur daugiau patarimo paprasyti. Pupai mano dabar menesiukas, valgo ji misinukus, taciau maitinti ja turiu kas 15min nes ji normaliai nepavalgo
nuvalgo koki 30-40gr ir uzsnusta arba nebenori praeina koki 10-15min ir vel rekia valgyti nori
vel suvalgo koki 15gr ir vel keliolika min rami... Na zodziu uzburtas ratas ir taip visa diena vargstam
isskyrus pokaicio laika miega mano grazuole tik 1 karta per diena visi kiti tik nusnaudimai max 10min Na o nakti normaliai keliasi 2 kartus, suvalgo apie 80 kartais 100gr misinuko ir miega apie 4 val. Nesuprantu, kodel toks skirtumas diena vienaip ji valgo nakti viskas normaliai atrodo
gal kas ka patarti galetumet kaip sureguliuoti jos mityba??? Bijau kad ir paaugusi sitaip nevalgytu
siaubas...

Gal pabandyk vandenuko tarp maitinimu, gal troskina, delto ir nerami tokia
O mano vaikas pradejo atsisakineti nuo normalaus maisto
Galiu isiuliti nebent sausainuka
Tik MP geria,bet juk 10 men, turi gerai valgyti.Anksciau valge viska,o dabar.....

mano panai tai pastebejau kad reik labiau ivairoves jei kokia keleta dienu gauna tapaty tai viskas nebenori tai jau net nebesukuriu ka cia naujo pasiulius
man taip pat aktuali si beda ir nezinau ka daryti manasis mazasis nieko kito tik pieno misini ir tik 3 kartus po 180 isgeria ir viskas jokio kito papildomo maisto neima anksciau eme nors kakziek dabar ne ir kiek vargstu -NE!!!jau ir per prievarta kisu ir taip dieve kiek asaru pralieta esu net sudavus ne karta jokiu pasikeitimu