Jei norisi tvarkos galit imti... patogu kai vienoj vietoj abu bliūdai

Šuniui tas stovas nereikalingas, va tik nebent dėl šeimininko patogumo. O kad bliūdai nevažinėtų - galima nupirkti sunkų, keramikinį. Na ir paauklėti šuniuką, kad nelakstytų, nepultų prie tų bliūdų. Ir tvarka bus. ©

Aš kažkur buvau susidūrusi su nuomone, kad didesniems šunims reikia dubenėlius kelti aukščiau, kad jiems formuotus teisinga laikysena ir neėstų susienkę. Tai buvo senai kažkur perskaityta info, tai ir norėjau pasitikslinti labiau patyrusių.
QUOTE(Bast @ 2010 12 16, 21:44)
Aš kažkur buvau susidūrusi su nuomone, kad didesniems šunims reikia dubenėlius kelti aukščiau, kad jiems formuotus teisinga laikysena ir neėstų susienkę. Tai buvo senai kažkur perskaityta info, tai ir norėjau pasitikslinti labiau patyrusių.
Šituo klausimu yra dvi kategoriškos, bet labai skirtingos nuomonės. Viena - vilkui niekas mėsos nepakeldavo ir aplamai šuo daugiau laiko praleidžia uostinėdamas ir nieko su tuo stubru nenutinka, o kitą nuomonę, kaip suprantu, jūs jau žinote. Taigi spręsti belieka jums. Aš asmeniškai nekeliu savo šunims bliūdų ir "vaikams" nesiūlau kelt, tiesiog nematau prasmės.
Sveiki, su Šv.Kalėdomis visus mitelių šeimininkus ir šeimininkes.
Planuojame su savo šunimi dalyvauti parodose ir dabar ieškau info. Gal kas gali pasidalinti būtent abecele - kokioj draugijoj registruoti, ar būtinas čipas, kokia dresūros mokykla pasirinkti ir šiaip savo patirtimi, ką reikia žinoti ir kokie svarbiausi žingsniai. Būčiau labai dėkinga.
Planuojame su savo šunimi dalyvauti parodose ir dabar ieškau info. Gal kas gali pasidalinti būtent abecele - kokioj draugijoj registruoti, ar būtinas čipas, kokia dresūros mokykla pasirinkti ir šiaip savo patirtimi, ką reikia žinoti ir kokie svarbiausi žingsniai. Būčiau labai dėkinga.
Iš esmės, nėra jokio skirtumo kuriame klube užsiregistruosite. Galite šnaucerių-pinčerių arba savo miesto klube. Miesto klube būtų patogiau tvarkyti visus "popierizmus" - atsiimti diplomus ir t.t.
Kiek prisimenu, nuo 2011 m. visi veisėjai privalės šuniukus ženklinti mikroschemomis, o ne tatuiruotėmis, tai turbūt ir apskritai čipai bus privalomi. Be to, tatuiruotės su laiku nusitrina - čipas patikimesnis.
Dėl dresūros - paskaitykite dresūros temą, ten turėtų būti dresuotojų kontaktai ir atsiliepimai. Taip pasirinksite koks dresūros būdas jums priimtinesnis (jei turite kantrybės - siūlyčiau kliker dresūrą ir kuo mažiau mechanikos).
Parodai reikėtų mokėti parodinę stovėseną, bėgti gražiai ristele bei rodyti dantis. Dėl viso šito taip pat gali patarti dresuotuojas, arba patars kur kreiptis.
Iš anksto pradėkite socializuoti šuniuką - vedžiokite tarp žmonių, prašykite, kad pačiupinėtų. Šuo turi ramiai reaguoti, kai nepažįstamas žmogus (teisėjas) žiūrės jam dantis, čiupinės, glostys. Be to, parodos šiuo metu vyksta patalpose, kur daug garsų, kvapų, grūstys - visą tai šuo irgi turi priimti ramiai.
Visą informaciją apie parodas ir klubus rasite čia - http://www.kinologija.lt/
Sėkmės besimokant.
P.S. Mes su Fortūna taip pat visus sveikiname su šventėm
Kiek prisimenu, nuo 2011 m. visi veisėjai privalės šuniukus ženklinti mikroschemomis, o ne tatuiruotėmis, tai turbūt ir apskritai čipai bus privalomi. Be to, tatuiruotės su laiku nusitrina - čipas patikimesnis.
Dėl dresūros - paskaitykite dresūros temą, ten turėtų būti dresuotojų kontaktai ir atsiliepimai. Taip pasirinksite koks dresūros būdas jums priimtinesnis (jei turite kantrybės - siūlyčiau kliker dresūrą ir kuo mažiau mechanikos).
Parodai reikėtų mokėti parodinę stovėseną, bėgti gražiai ristele bei rodyti dantis. Dėl viso šito taip pat gali patarti dresuotuojas, arba patars kur kreiptis.
Iš anksto pradėkite socializuoti šuniuką - vedžiokite tarp žmonių, prašykite, kad pačiupinėtų. Šuo turi ramiai reaguoti, kai nepažįstamas žmogus (teisėjas) žiūrės jam dantis, čiupinės, glostys. Be to, parodos šiuo metu vyksta patalpose, kur daug garsų, kvapų, grūstys - visą tai šuo irgi turi priimti ramiai.
Visą informaciją apie parodas ir klubus rasite čia - http://www.kinologija.lt/
Sėkmės besimokant.

P.S. Mes su Fortūna taip pat visus sveikiname su šventėm

NU bet kikio grozio mitelsnauceriai:)
as irgi du turiu

Nagi nagi pršome išsamesnės informacijos

Sveiki . Kelios foto is Vilniaus Cacibu : Čiarlis abi dienas BOB

Vėliau įdėsiu video antros dienos

Vėliau įdėsiu video antros dienos

Aj jo... paroda gi buvo
Grafkė jautėsi labai nėščia po rujos ir nesiteikė bėgti normaliai tik risnojo... tai ir nieko negavo

Sveiki, mes esam čia naujokės. Aš esu Gabija, ir auginu mitele, Meda. Jai 6 metai, Ji be doku, bet mama iš veislyno "Boružėlė", o tėtis iš "Sidabrinės Grandinėlės".
Štai ir ji:

Mano lepunėlė (po maudynių):

P.s. Visus su praėjusiomis šventėmis
Štai ir ji:

Mano lepunėlė (po maudynių):

P.s. Visus su praėjusiomis šventėmis

Štai mano du miteliukai
mergytė ir berniukas 
Papildyta:
Pirmasis-tai Charlis, 5,5 metų,Boruzėlė,o antroji mergytė (jai 3 metai) Celestina Sidabrinė grandinėlė....Ir matau,kad čia vien giminės susirinko

Papildyta:
QUOTE(Mmarisha @ 2011 01 05, 18:51)
Pirmasis-tai Charlis, 5,5 metų,Boruzėlė,o antroji mergytė (jai 3 metai) Celestina Sidabrinė grandinėlė....Ir matau,kad čia vien giminės susirinko