Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmasis nėštumas

QUOTE(Apelsinka @ 2009 07 17, 13:12)

labukas  4u.gif sveika prisijungus. Del nosies irgi prisiskaiciau, kad  taip buna. O kaip tau gydytoja po folio rugsties liepe gerti vitaminus nesciosioms ?

Kad zinok man niekas nieko neliepe, as tik savo iniciatyva paklausiau, ar man reik ka gerti papildomai, ar uztenka tik folio rugsties, tai sake, jei jauciu poreiki, tai galiu vartoti specialuius vitaminus nesciosioms, as nusipirkau pregnacare, tai visai nieko. Tiesa, pries tai, dar iki pirmo vizito pas gydytoja, geriau magni, nes turejau dideliu bedu su koju meslungiu ir skrandziu, tai zinok gavau velniu kaip reikalas, kad galiu taip maziukui pakenkti, issigandau ir meciau ta magni doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vikinge @ 2009 07 17, 13:20)
Kad zinok man niekas nieko neliepe, as tik savo iniciatyva paklausiau, ar man reik ka gerti papildomai, ar uztenka tik folio rugsties, tai sake, jei jauciu poreiki, tai galiu vartoti specialuius vitaminus nesciosioms, as nusipirkau pregnacare, tai visai nieko. Tiesa, pries tai, dar iki pirmo vizito pas gydytoja, geriau magni, nes turejau dideliu bedu su koju meslungiu ir skrandziu, tai zinok gavau velniu kaip reikalas, kad galiu taip maziukui pakenkti, issigandau ir meciau ta magni  doh.gif

bet siaip i pabaiga kitoms netgi liepia magni gerti, nes meslungis prasideda. Na bent mano drauge tai sake kad is pradziu folio rugsti, po to nesciuju vitaminus bet viena pakuote (nes jei daugiau tai gali atsirasti alergija) ir tada ji gere "mg+zn+ca" nes jai sake labai meslungis prasidejo. tai gal pradzioje to mg negalima g.gif
Atsakyti
QUOTE(Apelsinka @ 2009 07 17, 13:30)
bet siaip i pabaiga kitoms netgi liepia magni gerti, nes meslungis prasideda. Na bent mano drauge tai sake kad is pradziu folio rugsti, po to nesciuju vitaminus bet viena pakuote (nes jei daugiau tai gali atsirasti alergija) ir tada ji gere "mg+zn+ca" nes jai sake labai meslungis prasidejo. tai gal pradzioje to mg negalima g.gif

nu keista, kad nesciuju vitaminu tik viena pakuote galima, man nieko nesake apie tai, o as jau antra vartoju blink.gif siaip net ant pakuotes parasyta, kad ten tu visu medziagu yra saugios dozes ir galima vartoti nuo pat nestumo pradzios iki galo, o jei dar po to maitinsiu pati vaika, tai galima ir toliau vartot. Del magnio - kai nustojau gert, vel prasidejo bedos su tuo meslungiu, o nesciuju vitaminuose esancio magnio matyt nepakanka, kad to meslungio nebutu, bet suzinojau kita buda, kaip jo isvengti - kai tik pradeda traukt, is karto reikia lenkt peda i virsu, ir praeina. Is pradziu juokiaus is tokio patarimo, bet kai pabandziau - nu tikrai padeda thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vikinge @ 2009 07 17, 14:03)
nu keista, kad nesciuju vitaminu tik viena pakuote galima, man nieko nesake apie tai, o as jau antra vartoju  blink.gif  siaip net ant pakuotes parasyta, kad ten tu visu medziagu yra saugios dozes ir galima vartoti nuo pat nestumo pradzios iki galo, o jei dar po to maitinsiu pati vaika, tai galima ir toliau vartot. Del magnio - kai nustojau gert, vel prasidejo bedos su tuo meslungiu, o nesciuju vitaminuose esancio magnio matyt nepakanka, kad to meslungio nebutu, bet suzinojau kita buda, kaip jo isvengti - kai tik pradeda traukt, is karto reikia lenkt peda i virsu, ir praeina. Is pradziu juokiaus is tokio patarimo, bet kai pabandziau - nu tikrai padeda thumbup.gif

nezinau mano net dvi drauges sake del tu pakuociu, bet jei gydytoja nieko nesake gal ir normaliai. Na o del meslungio, man tai paprastai buna nakti, tai nesupranti kada ta koja lenkti lotuliukas.gif nors kai nestuke.gif buvo tik viena karta tfu tfu tfu
Atsakyti
sveikos smile.gif
man taip pat pirmas laukimas smile.gif bet labai labai saunus,net nesitikejau biggrin.gif
jai beveik 19 savaiciu o jauciuosi puikiai nestuke.gif yra pykine kelis kartus ir seip silpnumas uzeina kai bunu mesos skyriui lotuliukas.gif bet tai juokai,kazkaip galvojau,kad bus baisiau smile.gif
bet...nepersokes griovio nesakyk op 4u.gif
siandien pajauciau pirmuosius judesiukus thumbup.gif ir pries tai jauciau kazka,bet nebuvau tikra,o dabar jau isitikinau smile.gif klausiau garsiai muzikos ir gulejau,o mazylis pradejo diskotekas rengti thumbup.gif nerealus jausmas smile.gif bet begau tildyt muzikos,pagalvojau,kad jam nepatiko smile.gif
beje kai glostau pilvuka jausmas beprotiskai keistas 4u.gif ir malonus 4u.gif
labai laukiu echo,prasysiu kad pabandytu iziuret maziuko lyti,atsibodo gincytis su vyru lotuliukas.gif jis tiki kad bus berniukas,o as-kad mergaite 4u.gif bet kokiu atveju liko puse nestumo ir labai jau laukiam ir nekantraujam ir visiskai nesvarbu kas gims smile.gif
tai tokie mano ispudziai wub.gif
Atsakyti
...mudviem jau 18 savaičių. Jis juda, kruta ten thumbup.gif Iki ašarų jaudina tokie dalykai. Kadangi esu, kaip ir Jūs, Ppirmą karta nestuke.gif tai visko nežinau ir visko bijau doh.gif
Atsakyti
perskaiciau viska tai del tu vitaminu, man irgi paskaudedavo pilva, sisip ten gimda pleciasi, organai slenkasi, raisciai gimdos tempiasi tai man gydytoja liepe pagert mg+b6 net po 2 tabletes i diena, sako ir nuo koju bei nugaros skausmo tai padeda, nes man nors tik 14 savaiciu, bet nugara skauda ypac jei daugiau pasilankstau, sake folio rugsties nebegert ir veliau pradet pregncare ax.gif kazkaip neramu del to mg paliko, na gal nieko, nes lelius sveikas, didelis, viskas tvarkoj rolleyes.gif thumbup.gif
Atsakyti
mums septynios savaites..labai bijau kad kas negerai..man nuolat skauda pilvuka.. unsure.gif nesuprantu nejau taip turi buti?

Papildyta:
ziuriu cia ne man vienai skaudz pilvuka..gal tada ir nenumirsiu blush2.gif
Atsakyti
Sveikos, jungiuosi ir aš 4u.gif Man dabar eina 24 savaitė smile.gif Turėjau daug neišnaudotų atostogų, tai mėgaujuosi, kad galiu nedirbti jau dabar, nors dekretinės tik nuo rugsėjo pirmos priklauso ax.gif Šiaip jaučiuosi gerai, taip malonu, kai jaučiu spurdantį vaikiuką, kartais paspardo taip, kad ojoj biggrin.gif Tik va kamuoja miego sutrikimai, vartausi vartausi naktimis, ieškau tinkamos pozos, tai viena koja, tai kita, tai rankos tirpt pradeda, tad kiaurą naktį su pagalvėm apsikamšymo žaidimus žaidžiu biggrin.gif Ydomu, kas bus vėliau, jei dabar jau taip? g.gif O šiaip turbūt esu tradicinėj nėščiųjų būsenoj: patempia ir paskauda pilvuką, tad gydytoja liepė magnį gert, kažkiek hemoglobinas žemas, būna, kad galva pasisuka, kažkiek silpna, o būna, kad puikiai viskas smile.gif Dar baisios nuotaikų kaitos kamuoja, kaip dar vyras šalia mane pakenčia blush2.gif doh.gif Apetitas atitinka dviejų, žodžiu tikiuosi, kad viskas normoj biggrin.gif Nors kaskart, kai kokį naują pojūtį patiriu, būna neramu, ar taip turi būti unsure.gif
Atsakyti
Aha su tais pojūčiais būna keista, nes kai pirmas lelius pilve, tai nežinai kas normalu, o kas ne... O kad skauda pilvuką nieko tokio, juk kaip kitaip, stebuklingai viskas nepadidės mirksiukas.gif
Dėl vitaminų baisu kažką ir pasakyti, mena pavz nuo visų beria, matyt nereikia organizmui jų... užteinka ir taip tų medžiagų g.gif Valgau daug, begalo daug, ekologiškų daržovių ir uogų, labai jų norisi visada blush2.gif 4u.gif O ko jums norisi merginos?
Atsakyti
QUOTE(marytyy @ 2009 07 18, 15:59)
Aha su tais pojūčiais būna keista, nes kai pirmas lelius pilve, tai nežinai kas normalu, o kas ne... O kad skauda pilvuką nieko tokio, juk kaip kitaip, stebuklingai viskas nepadidės  mirksiukas.gif
Dėl vitaminų baisu kažką ir pasakyti, mena pavz nuo visų beria, matyt nereikia organizmui jų... užteinka ir taip tų medžiagų  g.gif Valgau daug, begalo daug, ekologiškų daržovių ir uogų, labai jų norisi visada  blush2.gif  4u.gif O ko jums norisi merginos?

Man tai norisi silkes smile.gif nors as ja ir taip megstu, bet norisi kur buna su majonezo padazu smile.gif nes juokiaus pati kai viena diena parduotuvej perziuriu visas lentynas ir nera, po to radau netycia viena rusi smile.gif
Jo o del pojuciu tai irgi keista nors man tai viena diena gerai, kita diena visa diena lengvai pykina. Taip ir nezinau gal cia jau mano protas taip veikia smile.gif
Papildyta:
Ai dar pasidalinsiu del pilvo skausmu. Vakar visa diena tai maude tai kazkaip keistai tas pilvas. Atsigeriau stikline pieno pries miega ir nueme visus tempimus ir viska. nezinau ar cia visa laika taip pades ar tik vakar g.gif biggrin.gif
Atsakyti
pradzioje labai noredavos agurkeliu vakuotu, taip noredavos, kad net masinoj veziodavausi, o siaip tai obuoliai eina i trasa ir pienas kazkaip labai patikt pradejo g.gif
norejau paklaust ar jus nujauciat kas bus berniukas ar mergyte ir ar norit zinoti, kitos sakoma iskarto jau zino, na nujaucia, uztikrintai kad pvz. mergaite, o as neturiu tos nuojautos turbut, nes man nei taip nei taip, na vienas is ju kaip bebutu rolleyes.gif , kai klausia ka turesiu visada atsakau "zmogu" biggrin.gif
Atsakyti