Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Lera @ 2009 08 04, 15:04)
na va aplaksčiau norfą, maximą, iki , visa turgų niekur neradau to ką jus sakot , visur tas žemes siūlo ... sad.gif dar pardavėja supyko kai pasakiau kad man netinka tokie ... jėgų per tokį karšti neužteko iki megos nuvaryt bet rytoj būtinai nes jei netinka tos žemes tai netinka , bet kam jas tada parduoda? g.gif:

Ikisiu trigrasi blush2.gif
Vakar HyperMaximoje pirkau Extra substra epifitinems orchidejoms, nedidelis pakelis 9,99 Lt
As orchideju auginime naujoke, bet paskutiniu metu tik apie jas ir skaitau, tai manau kad sitas ir yra tinkamas substratas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fudzijama @ 2009 08 04, 16:10)
Ikisiu trigrasi  blush2.gif
Vakar HyperMaximoje pirkau Extra substra epifitinems orchidejoms, nedidelis pakelis 9,99 Lt
As orchideju auginime naujoke, bet paskutiniu metu tik apie jas ir skaitau, tai manau kad sitas ir yra tinkamas substratas  4u.gif

žinau ir aš mačiau dar buvo šalia gražus tokie pagaliukai pirkt... bet mūsų 2*2 maximoj nebuvo reikia į kita rajoną važiuot , na dar ryt į megą bandysiu nulėkt gal ką rasiu g.gif
Atsakyti
Sveikos as irgi naujoke bet labai domiuosi orchidejom,kazkada ju turejau gal 5 visos numire ir vis galvojau kas negerai buvo, bet viena augintoja pasake kad nuo per dideles meiles jom doh.gif tai bandau dabar vel auginti is naujo tikiuosi pavyks,nes man tai pacios graziausios geles wub.gif

Turiu klausimuka- jei matosi kad busimas ziedas ( gumulelis toks nezinau kaip ji pavadinti g.gif ) kiek apdziuves kaip galima ji isgelbeti ? ir ar ymanoma tai?
Atsakyti
Na, kad jau prisidaviau kaip naujoke, tai ir prasysiu komisijos vertinimo blush2.gif
Gavau balandi dovanu savo pirmaja orchideja. As apskritai niekada nebuvau gelininke (svelniai tariant), zinojau, kad laistyt reikia nedaznai, ir tiek. Pamazu pradejau skaitinet, ir supratau kad padariau viena svarbia klaida tai tikrai - is pradziu laikiau paprastai ant palanges, neapsaugojau nuo tiesioginiu saules spinduliu doh.gif Dabar jau po pietu uztraukiu roletus blush2.gif
Rodau:
1. Visu ugiu
user posted image
2. Kodel taip susisukes vienas lapas? Ir nuo ko galejo per viduri iskilti kairiau susisukusio esantis lapas?
user posted image
3. Lapas tokiais geltonais plemais del to, kad saulej buvau palikus? (as tokia isvada sau padariau blush2.gif )
user posted image
4. Ar dar ne per anksta gelytei sitam vazonely? Kada jau skaitosi gele "isaugo" vazona? (tas sudziuvusias saknytes jau apkirpau rolleyes.gif )
user posted image
5. Mano gelyte po 3-ju menesiu leidzia nauja lapeli. Tai gal as nesu beviltiska gelininke? blush2.gif
user posted image
Tiesa, pirmoji mano gelyte mane susargdino orchidlige blush2.gif Ir vakar nusipirkau dar dvi gelytes jai i kompanija thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos,

Vienai mano orchidėjai užsiraitė žiedlapiai blink.gif . Kai ją gavau žiemą, žydėjo gražiausi žiedai, o dabar vasarą vėl pražydo, bet žiedlapiai ne gražiai tiesūs o užsirietę atgal. Dėl ko čia taip?? Laistau maždaug kas trečią dieną virintu arba pirktiniu vandeniu, tręšiu kas trečią laistymą, kartais apipurškiu vandeniu. Stovi ant šiaurinės palangės (žiemą stovėjo ant stalo, toliau nuo lango). Ką darau ne taip?
Atsakyti
QUOTE(julya @ 2009 08 04, 18:03)

Turiu klausimuka- jei matosi kad busimas ziedas ( gumulelis toks nezinau kaip ji pavadinti  g.gif  ) kiek apdziuves kaip galima ji isgelbeti ? ir ar ymanoma tai?

Ar tas "gumulelis" yra pumpurelis? Jei pumpurelis pradejo vysti, dziuti, jau nieko negali pakeisti. Sis procesas negryztamas. Gali tik bandyti issaugoti kitus pumpuriukus pakeisdama auginimo salygas (jei tai nauja gelyte-gal jai adptacinis periodas).
Atsakyti
QUOTE(joliks @ 2009 08 05, 09:28)
Ar tas "gumulelis" yra pumpurelis? Jei pumpurelis pradejo vysti, dziuti, jau nieko negali pakeisti. Sis procesas negryztamas. Gali tik bandyti issaugoti kitus pumpuriukus pakeisdama auginimo salygas (jei tai nauja gelyte-gal jai adptacinis periodas).

jo pumpurelis doh.gif as galvoju gal reikia persodinti ar kiek palaukti kad gele priprastu ?
Nusipirkau visai nesenei orchideja,jau parduotuvej maciau kad vienas pupurelis dziusta o namie po keliu dienu ziuriu jau keli verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo julya: 05 rugpjūčio 2009 - 07:47
QUOTE(julya @ 2009 08 05, 09:47)
jo pumpurelis  doh.gif  as galvoju gal reikia persodinti ar kiek palaukti kad gele priprastu ?
Nusipirkau visai nesenei orchideja,jau parduotuvej maciau kad vienas pupurelis dziusta o namie po keliu dienu ziuriu jau keli  verysad.gif

Persodinti reikia tada, kai gele pasodinta i netinkama substrata (kiminai, porolonas) arba kai jis jau yra suires. Taip pat jei gelyte jau visai "lipa" is vazono arba kazkas negerai su saknimis 4u.gif
O naujos gelytes daznai meto pumpuriukus verysad.gif Tuo labiau, kad parduotuvese joms augti salygos ne ypac geros
Atsakyti
QUOTE(joliks @ 2009 08 05, 09:54)
Persodinti reikia tada, kai gele pasodinta i netinkama substrata (kiminai, porolonas) arba kai jis jau yra suires. Taip pat jei gelyte jau visai "lipa" is vazono arba kazkas negerai su saknimis  4u.gif 
O naujos gelytes daznai meto pumpuriukus  verysad.gif  Tuo labiau, kad parduotuvese joms augti salygos ne ypac geros

o ka tada dabar daryti? laukti tik belieka? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(julya @ 2009 08 05, 09:58)
o ka tada dabar daryti? laukti tik belieka?  unsure.gif

Tinkamai rupintis ir dziaugtis gelyte biggrin.gif
Atsakyti
Merginos gal kas galit pasakyt, kad mano orhytei darosi, kažkokie lapai keisti pasidarė unsure.gif
Atsakyti
blink.gif
QUOTE(rutulyte @ 2009 08 05, 09:47)
Merginos gal kas galit pasakyt, kad mano orhytei darosi, kažkokie lapai keisti pasidarė  unsure.gif

tai negi niekas nežinot verysad.gif
Atsakyti