Įkraunama...
Įkraunama...

Danijos nėštukėm ir mamytėm naudinga informacija

QUOTE(ew_a @ 2010 07 10, 10:26)
mane pamirso, gal dar sulauks mazyte savo libero dovanu dezutes  smile.gif

Mane ir pamirso,tai parasiau jiems emaila,tai gavau atsakyma,kad atostogauja.Nepamenu lyg iki kitos savaites ax.gif
Atsakyti
o kas buvot pasieme Libero Up'n'go paka? (tas antras po 5men kazkur). Ka ten jie gero ideda i vidu? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Pjuvena po krūmu @ 2010 08 07, 23:22)
o kas buvot pasieme Libero Up'n'go paka? (tas antras po 5men kazkur). Ka ten jie gero ideda i vidu?   rolleyes.gif

Labukas,as va radau nuoroda,joje parodyta kas tame pake yra ,ant paveikslelio pamigus pasididina vaizdas mirksiukas.gif

http://babylille.dk/...-kan-indeholde/

Beje as pirma Libero paka jau gavau,pries 3sav uzpildziau anketa o po savaites gavau laiska.Nuejau i Fotex ir atsiemiau ji mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo migluze: 10 rugpjūčio 2010 - 08:59
Sveikos esamos ir busimos mamytes smile.gif
noreciau prisijungti prie jusu pasnekesiu..
preita menesi atvykau cia pas vyra, laukiames vaikelio, rugsejo2diena nustatytas gimdymo terminas nestuke.gif vakar lankiausi cia pas gydytoja, buvau labai maloniai priimta thumbup.gif gal kuri esate gimdziusios ar planuojate gimdyti Hjoring ligonineje, nes man gimdymas paskirtas ten...butu idomu suzinoti kokiu daikteliu reikia pasiimt sau ir maziukui, kiek dienu laiko ligonineje jei nera komplikaciju, ar vyras gali visa laika buti kartu, beje cia mano pirmas nestumas, tai viskas nauja, o ir salis svetima ... g.gif
busiu dekinga uz betkokia pagalba... 4u.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kaubre: 19 rugpjūčio 2010 - 15:10
Laba diena, esu naujoke Danijoje,todel norejau Jusu paklausti gal kas zino i mano klausimus atsakymus smile.gif Mes su vyru Danijoje esam nuo balandzio men,pradzioj dyrbom abu silknamiuose,paskui vyras rado darba kitur. Kadangi pradzioj gyvenom Odense, na o darba rado Ansager (netoli Grinsted) teko ir man is silknamiu iseiti,kaip persikraustem gyventi Ansager,pajutau,kad laukiuosi, siuo metu nedyrbu. Vyras dyrba. Tiesiog norejau paklausti ar galima gauti kazkokias pasalpas po vaiko gimimo? ir kiek laiko reikia buti isdirbusiam danijoje ,kad tas pasalpas gautum? kokios pasalpos isvis priklauso mamos? P.S turiu dar viena vaikeli kuris yra su mumis DK taip pat ,jam 5 metai. Buciau labai dekinga jei suteiktumet tokios informacijos. Aciu is anksto
Atsakyti
QUOTE(mama007 @ 2010 09 14, 13:04)
Laba diena, esu naujoke Danijoje,todel norejau Jusu paklausti gal kas zino i mano klausimus atsakymus  smile.gif  Mes su vyru Danijoje esam nuo balandzio men,pradzioj dyrbom abu silknamiuose,paskui vyras rado darba kitur. Kadangi pradzioj gyvenom Odense, na o darba rado Ansager    (netoli Grinsted) teko ir man is silknamiu iseiti,kaip persikraustem gyventi Ansager,pajutau,kad laukiuosi, siuo metu nedyrbu. Vyras dyrba. Tiesiog norejau paklausti ar galima gauti kazkokias pasalpas po vaiko gimimo? ir kiek laiko reikia buti isdirbusiam danijoje ,kad tas pasalpas gautum? kokios pasalpos isvis priklauso mamos? P.S turiu dar viena vaikeli kuris yra su mumis DK taip pat ,jam 5 metai. Buciau labai dekinga jei suteiktumet tokios informacijos. Aciu is anksto

kiek žinau, tau priklausys tik vaiko pinigai, kurie mokami kas 3 mėn.
Atsakyti
QUOTE(Baltija @ 2010 09 14, 14:35)
kiek žinau, tau priklausys tik vaiko pinigai, kurie mokami kas  3 mėn.

drinks_cheers.gif
Jokiu pasalpu nepriklauso tik vaiko pinigai kas 3 menesius. Kad gautum dekretines reikia bent paskutinius 3 menesius atidirbti. I dekretines isleidzia nuo 8 men. nestumo.
Atsakyti
Mama007 o tu uz kt vaikiuka vaiko pinigelius gauni kas 3 men?
Vyrui siaip priklauso ir didesnis fradrag jei jis tik vienas dirba,o tu negauni bedarbio pasalpos...bet reikia cia i skatus...
Atsakyti
QUOTE(mama007 @ 2010 09 14, 13:04)
Laba diena, esu naujoke Danijoje,todel norejau Jusu paklausti gal kas zino i mano klausimus atsakymus  smile.gif  Mes su vyru Danijoje esam nuo balandzio men,pradzioj dyrbom abu silknamiuose,paskui vyras rado darba kitur. Kadangi pradzioj gyvenom Odense, na o darba rado Ansager    (netoli Grinsted) teko ir man is silknamiu iseiti,kaip persikraustem gyventi Ansager,pajutau,kad laukiuosi, siuo metu nedyrbu. Vyras dyrba. Tiesiog norejau paklausti ar galima gauti kazkokias pasalpas po vaiko gimimo? ir kiek laiko reikia buti isdirbusiam danijoje ,kad tas pasalpas gautum? kokios pasalpos isvis priklauso mamos? P.S turiu dar viena vaikeli kuris yra su mumis DK taip pat ,jam 5 metai. Buciau labai dekinga jei suteiktumet tokios informacijos. Aciu is anksto

Sveikute tai pasirodo nauja kaimyne turiu,as nuo Grinsted gyvenu 20km 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JURGIDAR @ 2010 09 14, 20:52)
Sveikute tai pasirodo nauja kaimyne turiu,as nuo Grinsted gyvenu 20km 4u.gif

nu va ,kaip smagu,o as galvojau jau kad taip ir liksiu cia vienui viena biggrin.gif seip mes gyvenam 3 km nuo Ansager vienkiemyje,tai po didmiescio biski liudna 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(strazdaniux @ 2010 09 14, 15:24)
Mama007 o tu uz kt vaikiuka vaiko pinigelius gauni kas 3 men?
Vyrui siaip priklauso ir didesnis fradrag jei jis tik vienas dirba,o tu negauni bedarbio pasalpos...bet reikia cia i skatus...

ne uz vaikiuka nieko negaunu, negaunu ir bedarbio pasalpos,bet vyro bosas sake ,kad pades dekretines susitvarkyti,sake sudarys kontrakta su minim ir atlyginima mokes vyro bet i 2 dalis ,viena vyrui,o kita tipo as dyrbu ir mokes man, tai nezinau daba del to pradrago ar jam skate kels ji? ir ar apsimoka taip daryti? gal tada geriau vyras lai dyrba su pilnu atlyginimu? tiesiog nezinau,esu pasimetus sioje salyje doh.gif as daba esu 5 men nestumo taip,kad laiko galvoti nera daug reikia arba kontrakta sudarineti ir vezt i skata, arba vaziuoti del pradrago,zodiu..... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mama007 @ 2010 09 18, 15:22)
arba kontrakta sudarineti ir vezt i skata, arba vaziuoti del pradrago,zodiu..... doh.gif

Manau,kad tu nesimetyk, jei sefas pades pasidaryt kontrakta, tai tas daug geriau,galu gale ir stazas eis!

O kodel tu uz maziu negauni??? jo popieriai nesutvarkyti ar kaip???
priklauso jei komuna zino kad turi vaika! Galit nuvaziuot i komuna jei vaiko popieriai sutvarkyti ir pasakyt kad nuo pat sutvarkymo nesat gave, mazu atbuline tvarka galima tuos pinigelius gaut??? galu gale bent jau toliau gausit! sekantis mokejimas spali bus, taip kad paskubekit! mirksiukas.gif

taippat yra nemokami babypakai,kaip jau cia pries tau pasirodant diskutavo panos! buna keletas pamperiu skirtingu firmu pabandymui, slapiu serveteliu ir siaip visokiu maloniu niekuciu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo strazdaniux: 18 rugsėjo 2010 - 17:14
QUOTE(mama007 @ 2010 09 18, 15:22)
nu va ,kaip smagu,o as galvojau jau kad taip ir liksiu cia vienui viena biggrin.gif seip mes gyvenam 3 km nuo Ansager vienkiemyje,tai po didmiescio biski liudna 4u.gif
Papildyta:
ne uz vaikiuka nieko negaunu, negaunu ir bedarbio pasalpos,bet vyro bosas sake ,kad pades dekretines susitvarkyti,sake sudarys kontrakta su minim  ir atlyginima mokes vyro bet i 2 dalis ,viena vyrui,o kita tipo as dyrbu ir mokes man, tai nezinau daba del to pradrago ar jam skate kels ji? ir ar apsimoka taip daryti? gal tada geriau vyras lai dyrba su pilnu atlyginimu? tiesiog nezinau,esu pasimetus sioje salyje  doh.gif as daba esu 5 men nestumo taip,kad laiko galvoti nera daug reikia arba kontrakta sudarineti ir vezt i skata, arba vaziuoti del pradrago,zodiu..... doh.gif

As nesupratau ax.gif ka ten suka darbdavys.. O laiko tau nera. Jei nori gauti dekretinius tai dabar reikia formintis kad iseitu 3 menesiai pries iseinant i dekreta, t.y. 8 menesiu.
Strazdaniuke, del mokejimo Børnechek atbulina data kaz kas naujo g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fillipa: 18 rugsėjo 2010 - 17:15