Įkraunama...
Įkraunama...

Klaipėdos GN 10 dalis

gimdžiau neseniai, teko pagulėt visuose skyriuose, tai pasistengsiu objektyviai viską įvertinti smile.gif
PATOLOGINIS. Palatos standartiškos, nieko ypatinga, bet gulėt galima. Minusas - užklijuoti langai, todėl nėra galimybės pravėdinti patalpos. Slaugytojos neblogos, kai kurios netgi labai fainos.
GIMDYKLA. Buvau maloniai nustebinta. Viskas gražu, tvarkinga. Super. Gydytoja ir akušerė - kaip jau pasiseks smile.gif
POGIMDYVINIS SK. Gulėjau nemokamoj palatoj viena, nes dukrytė buvo intensyvios priežiūros skyriuj. Praktiškai į palatą grįždavau nusnaust, nes visą laiką buvau prie dukrytės. Patogumų pakako. Slaugytojos malonios, ko gero maloniausios iš visų GN.
INTENSYVIOS PRIEŽIŪROS SK. Gulėjo dukrytė. Gydytojos superinės. Slaugytojos - buvo labai fainų, buvo ir ne kokių. Pati mačiau, kaip pirmą kartą prie vaiko atėjusiai jaunai mamytei buvo įbrukta taurelė ir pasakyta traukis pienuką, o jai paprašius padėt, piktai atsakyta neturiu kada, ar nematai, kad pilna vaikų. .
NEIŠNEŠIOTUKŲ SKYRIUS. Sąlygos gyvenimui tragiškos, pravėdint palatų neįmanoma, jokio privatumo, nes iki pusės stiklai, todėl matai/girdi, ką veikia tavo kaimynės. Šiame skyriuje prabuvom 11 dienų. Remonto reikia verkiant. Gydytoja labai faina, slaugytojos neblogos, na būnant tiek dienų nori-nenori susigyveni su jomis smile.gif tiesa, kas įstrigo, tai , kad visos slaugytojos skirtingos nuomonės dėl maitinimo, nusitraukinėjimo, pieno laikymo ir t.t. Pirmom dienom buvo sunku, nes neaišku, kuria tikėt, bet ilgainiu, atsirenki, kas priimtina tau ir tavo vaikui.

Keisčiausia tai, kad pogimdyviniam sąlygos geriausios, nors ten praleidžiamos 2-3 paros, o neišnešiotukuose sąlygos tragiškos, nors ten praleidžiama daugiausia laiko ir tokie vaikučiai yra jautriausi...

Tiesa, ligoninėj praleidom 15 dienų ir per visus šiuos skyrius perėjau su ta pačia patalyne doh.gif buvo pasakyta, kad patalynė keičiama kas 10 dienų, nes sumažino skalbimų skaičių smile.gif bet.....Gerai, kad gimdykloje naudojau vienkartinius paklotėlius, kitaip būtų tekę kraujuose gulėt smile.gif
Ir dar.....
siūlyčiau kiekvienam gydytojui/akušerei sumažinti mokamų pinigėlių skaičių, ir už tą sumą nupirkti inventoriaus intensyvios priežiūros ar neišnešiotukų skyriams. Mes pirkom buteliukų, nes buvo dienų, kai vaikučių buvo labai daug, o buteliukų tiesiog trūko....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Delta-: 23 lapkričio 2009 - 14:53
Delta, o keliu savaiteliu pagimdet, kad teko dar su dukryte pagulet? unsure.gif
Man jau 38a savaite, taip kad arteja arteja, ir vis visokiu klausimu kyla, kaip kas... Suprantu, kad kai jau gimdysiu, bus dzin, bet dabar tai jaudinuos del tokiu dalyku kaip kad "kaip as ten vaiksciosiu ir gulesiu su tais ju sexy naktiniais, pliku uzpakaliu, kaip ten su tom depiliacijom, klizmom ir pn... blush2.gif " Jei zadu veztis uzsegamus pampersus sau, tai ar vistiek yra tikimybe gulet kraujuose, ir reikia dar ir tu vienkatiniu paklotuku? g.gif

Na bet jums su savo lelyte tikiuos jau viskas gerai ir augat ramios ir sveikos? smile.gif 4u.gif Linkiu kuo geriausios kloties ir sekmingai augti 4u.gif 4u.gif 4u.gif wub.gif smile.gif

Kasnors papasakokit, kaip yra su teciais, ar jie gali but kartu visa laika (ir miegoti per nakti) tik jei gaunam seimynine palata? Toj paprastoj tai kaip suprantu ner vietos tiek...? ax.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Jollysiup @ 2009 11 23, 15:13)
Delta, o keliu savaiteliu pagimdet, kad teko dar su dukryte pagulet? unsure.gif
Man jau 38a savaite, taip kad arteja arteja, ir vis visokiu klausimu kyla, kaip kas... Suprantu, kad kai jau gimdysiu, bus dzin, bet dabar tai jaudinuos del tokiu dalyku kaip kad "kaip as ten vaiksciosiu ir gulesiu su tais ju sexy naktiniais, pliku uzpakaliu, kaip ten su tom depiliacijom, klizmom ir pn... blush2.gif " Jei zadu veztis uzsegamus pampersus sau, tai ar vistiek yra tikimybe gulet kraujuose, ir reikia dar ir tu vienkatiniu paklotuku? g.gif

Na bet jums su savo lelyte tikiuos jau viskas gerai ir augat ramios ir sveikos? smile.gif  4u.gif  Linkiu kuo geriausios kloties ir sekmingai augti 4u.gif  4u.gif  4u.gif  wub.gif  smile.gif

Kasnors papasakokit, kaip yra su teciais, ar jie gali but kartu visa laika (ir miegoti per nakti) tik jei gaunam seimynine palata? Toj paprastoj tai kaip suprantu ner vietos tiek...? ax.gif  rolleyes.gif

gimėm 36 sav.ir 5 dienos, tik mes labai jau mažos ax.gif vos 2 kg...
Dėl tų sexy naktinių nepergyvenk, ne tas bus galvoj biggrin.gif
aš gimdykloje turėjau tinklines kelnaites, didelius įklotus, labai patogu buvo po apžiūros tiesiog išmest įklotą ir įsidėt naują. Paklotėlius keičiau gal porą kartų. Po gimdymo turėjau du vnt. suaugusiems skirtų sauskelnių, tai į vieną šokau iškart po susiuvimo, kitą pasikeičiau nakčiai. Buvo labai patogu ir gerai sugėrė kraują. Paskui kelias dienas naudojau didesnius įklotus, o paskui perėjau prie standartinių...

viskas bus gerai, sėkmės mirksiukas.gif
Atsakyti
tai vadinasi per pati gimdyma or po jo duoda kazka tai uzsivilkt nereikia savo turet unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(dziuke @ 2009 11 23, 23:03)
tai vadinasi per pati gimdyma or po jo duoda kazka tai uzsivilkt nereikia savo turet  unsure.gif

Duoda duoda. Šiaip gimdymo metu bandžiau rodyt iniciatyvą, kad su savais rūbais gimdyt, tai vistiek įbruko ligoninės. Po gimdymo siūlė man persivilkt švarius ligoninės naktinius, bet aš užsivilkau savo, tada jau neprieštaravo, tik perspėjo, kad galiu išsitept..
Atsakyti
Cia paskaitinejau ir ziuriu taip tiksliai niekas ir neparase ar duodami kysiai. Vat mano dvi drauges gimde kartu tuo paciu metu (ta pacia nakti) net juokinga kaip sutapo biggrin.gif . Tai viena dave apie 1000 lt, o kita pasake, kad nieko neduos ir paziures kaip bus. Tai vat turiu jus nuliudinti kurios kysius nesat, prieziura niekuom nesiskyre. Net tai kurti nedave demesio daugiau buvo, nes komplikavosi gimdymas. Na nezinau, gal cia sutapimas, bet as ir nusprendziau niekam nieko neduoti, juk jie gauna atlyginimus, ar as klystu? O pinigeliai labai bus reikalingi vaikuciui. Nemanau, kad kysis ka pakeis, gal tik pacios ramiau jausites. Juk nei vienas gydytojas nesuinterisuotas pridartyt ir jums ir sau problemu.
Na cia tik mano nuomone 4u.gif , rinkris jums.
Atsakyti
QUOTE(Pušūnė @ 2009 11 25, 17:54)
Cia paskaitinejau ir ziuriu taip tiksliai niekas ir neparase ar duodami kysiai.

Retas žmogus giriasi, kad davė "kyšį" mirksiukas.gif O draugė kuri "davė" 1000 Lt, greičiausiai ne kyšį davė, o buvo susitarusi su gyd., nes šiaip į kišenę brukti 1000 Lt, reikia būt nelabai pilno proto.. unsure.gif
Aš nesu už kyšius, tačiau duoti-neduoti spręsti kiekvienai ir pagal aplinkybes. Galiu garantuot tik vieną, kad niekas nesistengia gimdyvei pakenkt, nesvarbu - mokėjai ar ne..
Atsakyti
nedaviau nieko ir labai džiaugiuosi visu personalu mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš davaiu. O tiksliau žinojo,kad duosim, nes akušerė pasiliko pasibaigus savo pamanai. Gimdymą pamenu kaip košmarą. Įtariu, jog buvę lygiai tas pats, jei būtume nedavę mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikutes,
gal kas gimdete pas akusere rima prialgauskiene? kokie atsiliepimai apie ja, gal galite pasidalinti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(intoka @ 2009 11 25, 21:36)
sveikutes,
gal kas gimdete pas akusere rima prialgauskiene? kokie atsiliepimai apie ja, gal galite pasidalinti  4u.gif

tik patys geriausi ir silciausi atsiliepimai apie sia akusere thumbup.gif kai pasikeitus pamainai ji atejo i mano palata,lyg akyse prasviesejo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(intoka @ 2009 11 25, 21:36)
sveikutes,
gal kas gimdete pas akusere rima prialgauskiene? kokie atsiliepimai apie ja, gal galite pasidalinti  4u.gif

Taip jau sutapo, kad ji pasitiko du mano sūnelius. Pirmiausia akcentuosiu profesionalumą - tik jos pastabumo dėka trečiojo sūnelio nepagimdžiau ant kamuolio besėdėdama. O ir pirmajame komplikuotame gimdyme turėjau progos jos profesionalumu įsitikinti. Be to, Rima - labai šiltas žmogus. Kadangi didžiąją dalį trečiojo gimdymo palatoje leidau viena (vyras rūpinosi mūsų vyresniais sūneliais, kurie tada dar irgi visai mažučiai buvo), tai ji nuolat užbėgdavo, pakalbindavo, nuramindavo. Nors tuo metu ir asmeninių rūpesčių turėjo, ir gimdyvių pilna gimdykla buvo. Bet dėmesio stokos tikrai nejaučiau.
Atsakyti