Įkraunama...
Įkraunama...

Klaipėdos GN 10 dalis

QUOTE(C`est_la_vie @ 2009 08 26, 14:45)
O dar galima paklausti?  biggrin.gif
Man lapuka apie vaika (kai pagimdysiu) iskart duos? Nes vyrui reikes nunesti i darba, pasiimti tevystes atostogas.

Taip lapeli ,kad gime vaikutis israso is karto gimdykloje. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(uoga 3 @ 2009 08 26, 13:47)
Taip lapeli ,kad gime vaikutis israso is karto gimdykloje.  mirksiukas.gif

Aciu! 4u.gif

Labai įdomu, kaip su vyru gimdysiu. Ar netrukdys jisai... biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutes

turiu klausima, kiek zmoniu gali dalyvaut gimdyme blush2.gif 4u.gif Kaip manot ar leis jei gimdyme dalyvautu vyras ir mano sesuo, kuri akusere yra... turbut kad neleis.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(kažkada @ 2009 08 26, 19:01)
Sveikutes

turiu klausima, kiek zmoniu gali dalyvaut gimdyme  blush2.gif  4u.gif  Kaip manot ar leis jei gimdyme dalyvautu vyras ir mano sesuo, kuri akusere yra...  turbut kad neleis..  g.gif

Iš draugės patirties (gimdė Klaipėdoje su vyru ir medike mama) - vienu metu leido būti vienam, bet leido jiems keistis. O jau po visko ir abu įleido pasidžiaugti.
Atsakyti
QUOTE(C`est_la_vie @ 2009 08 26, 14:45)
O dar galima paklausti?  biggrin.gif
Man lapuka apie vaika (kai pagimdysiu) iskart duos? Nes vyrui reikes nunesti i darba, pasiimti tevystes atostogas.

ir man idomu?nes mano vyras irgi nori atostogu pasiimt?paaiskinkit kokiu dokumentu reikia ir kur su jais kreiptis?iskart lacai dekoju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(taniushka.84 @ 2009 08 26, 21:04)
ir man idomu?nes mano vyras irgi nori atostogu pasiimt?paaiskinkit kokiu dokumentu reikia ir kur su jais kreiptis?iskart lacai dekoju smile.gif

Dar kartoju ... bigsmile.gif Gimdykloje israso lapeli ,vyras nesa i darboviete ten atsisviecia ir viskas..atostogauja.Na gal darbe dar reikia pareiskima parasyti. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(uoga 3 @ 2009 08 26, 21:07)
Dar kartoju ... bigsmile.gif Gimdykloje israso lapeli ,vyras nesa i darboviete ten atsisviecia ir viskas..atostogauja.Na gal darbe dar reikia pareiskima parasyti. biggrin.gif

aciu labai biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos būsimos mamytės,
prisiminiau vieną dalyką, dėl kurio norėčiau įspėti. Aš visom keturiom pritariu tom mamytėm, kurios giria Klaipėdos GN ir jų personalą. Gulėjau ir patologiniam, apie 10 val. praleidau gimdykloje ir dvi dienas pogimdyviniame - visur buvo liuks. Užkliuvo tik vienas dalykas: viena pogimdyvinio skyriaus akušerė, pažvelgusi į mano krūtis ir spustelėjusi spenelį, pasakė, kad aš turiu mažai pieno ir ji atneš mišinuko... Kadangi aš gimdžiau ne pirmą vaiką, tai pasakiau, kad nereikia, ir tiek. Kitą dieną ji vėl pasiūlė mišinuko, kadangi jos nuomone aš vis tik turiu mažai pieno...
Tai va, nustatyti, ar užtenka pieno kai tik pradeda gamintis priešpienis vien tik spustelėjus, kiek aš suprantu, neįmanoma. Nes jo gaminasi tik keli lašai - tiek kiek reikia lėliukui. Jei vaikas ramus, jei žinda ir tuo patenkintas, net jei ir nieko neištraukia - primaitinti nereikia!!! Jei pradėsit, tai pieno tikrai nebeužteks, nes nežįsdamas vaikas neskatins jo gamybos.
Vėliau išgirdau versiją, kad prekybininkai akušerėms moka, kad jos įkalbinėtų duoti mišinuką ir taip padarytų nuo jo "priklausomus"...
Žodžiu, mamytės, kurios norite maitinti pačios, nepasiduokite lengvai įkalbamos.
Atsakyti
QUOTE(taniushka.84 @ 2009 08 26, 21:10)
aciu labai biggrin.gif

Dėl tėvystės atostogų: gimdykloje išduoda pažymą, su ta pažyma eina tėvelis į darbovietę, parašo pareiškimą ir su pareiškimo kopija bei direktoriaus įsakymo kopija(na, kad yra išleidžiamas į tėvystės atostogas) tėvelis eina į SODRĄ. Kiek pamenu, iki šiol tvarka buvo tokia smile.gif
Papildyta:
QUOTE(djak @ 2009 08 27, 00:52)
Sveikos būsimos mamytės,
prisiminiau vieną dalyką, dėl kurio norėčiau įspėti. Aš visom keturiom pritariu tom mamytėm, kurios giria Klaipėdos GN ir jų personalą. Gulėjau ir patologiniam, apie 10 val. praleidau gimdykloje ir dvi dienas pogimdyviniame - visur buvo liuks. Užkliuvo tik vienas dalykas: viena pogimdyvinio skyriaus akušerė, pažvelgusi į mano krūtis ir spustelėjusi spenelį, pasakė, kad aš turiu mažai pieno ir ji atneš mišinuko... Kadangi aš gimdžiau ne pirmą vaiką, tai pasakiau, kad nereikia, ir tiek. Kitą dieną ji vėl pasiūlė mišinuko, kadangi jos nuomone aš vis tik turiu mažai pieno...
Tai va, nustatyti, ar užtenka pieno kai tik pradeda gamintis priešpienis vien tik spustelėjus, kiek aš suprantu, neįmanoma. Nes jo gaminasi tik keli lašai - tiek kiek reikia lėliukui. Jei vaikas ramus, jei žinda ir tuo patenkintas, net jei ir nieko neištraukia - primaitinti nereikia!!! Jei pradėsit, tai pieno tikrai nebeužteks, nes nežįsdamas vaikas neskatins jo gamybos.
Vėliau išgirdau versiją, kad prekybininkai akušerėms moka, kad jos įkalbinėtų duoti mišinuką ir taip padarytų nuo jo "priklausomus"...
Žodžiu, mamytės, kurios norite maitinti pačios, nepasiduokite lengvai įkalbamos.

Dėl maitinimo ligoninėje: sutinku, kad priešpienio tikrai būna nedaug. Tačiau pienuko gamyba kartais gali ir užtrukti(pvz.po CEZARIO pjūvio operacijos, po sunkaus gimdymo, jei mamytė savimi nepasitiki ir pnš.). Tuomet yra siūloma primaitinti mišinuku, bet tik po to, kai leliukai pažinda mamos krūtį. T.y. kiekvieną kartą maitinant pradedama krūtimi ir baigiama mišinuku. Skyriuje rekomenduoja mišinuku primaitinti todėl, kad leliukui nesumažėtų cukraus kiekis kraujyje, t.y. nebūtų hipoglikemijos. Ji ypač išryškėja per pirmas 2 paras, labiau būdinga didesniems pagal svorį leliukams. Esant hipoglikemijai leliukai guldomi į intensyvios terapijos skyrių ir statoma lašelinė su gliukoze.
O kelis kartus davus mišinuko(po pamaitinimo krūtimi), pienuko gamyba tikrai nesutriko, dukrytę maitinu iki šiol, pienuko pakanka.
Papildyta:
QUOTE(C`est_la_vie @ 2009 08 26, 12:05)
Aciu uz atsakyma! O mano ginekologe net nepasake man, kad reikia persisviesti plaucius. Kazkaip keista.

Na, matyt gydytoja tiesiog pamiršo smile.gif Profilaktiškai persišviesti plaučius rekomenduojama ne daugiau 2 kartų per metus. Jei žmogus serga - tuomet jau ką bedarysi, tenka pagal situaciją. Jei tėvelis eina med.komisijas dėl darbo ar per paskutinius 6 mėn. plaučiai buvo šviesti, tuomet padaromas išrašas ir jis pristatomas ginekologei. Kitu atveju plaučiai yra peršviečiami. Taigi, jei iki šiol viskas buvo gerai, nėra ko jaudintis. O iš gimdyklos dėl tokio mažo trūkumėlio tikrai neišvarys smile.gif Juolab, kad atvykus gimdyti visas dėmesys skiriamas būsimai mamytei ir leliukui smile.gif
Atsakyti
Kiek laiko yra laikoma gimdyve po cezario operacijos Klaipedoje, jei viskas gerai?
Atsakyti
QUOTE(sandrute00 @ 2009 08 27, 09:01)

Dėl maitinimo ligoninėje: sutinku, kad priešpienio tikrai būna nedaug. Tačiau pienuko gamyba kartais gali ir užtrukti(pvz.po CEZARIO pjūvio operacijos, po sunkaus gimdymo, jei mamytė savimi nepasitiki ir pnš.). Tuomet yra siūloma primaitinti mišinuku, bet tik po to, kai leliukai pažinda mamos krūtį. T.y. kiekvieną kartą maitinant pradedama krūtimi ir baigiama mišinuku. Skyriuje rekomenduoja mišinuku primaitinti todėl, kad leliukui nesumažėtų cukraus kiekis kraujyje, t.y. nebūtų hipoglikemijos. Ji ypač išryškėja per pirmas 2 paras, labiau būdinga didesniems pagal svorį leliukams. Esant hipoglikemijai leliukai guldomi į intensyvios terapijos skyrių ir statoma lašelinė su gliukoze.
O kelis kartus davus mišinuko(po pamaitinimo krūtimi), pienuko gamyba tikrai nesutriko, dukrytę maitinu iki šiol, pienuko pakanka.

Aš kalbu apie savo atvejį, kai lėliukas gimė normaliai (gimdymas nebuvo sunkus ir mamytė visiškai savimi pasitikėjo, nes pasigimdė ketvirtą vaiką) ir pirmą dieną keliskart pažindęs ramiai miegojo, akušerė mane bandė įtikinti, kad trūksta pieno...
Atsakyti
Man Vilniuje panasiai del misinuku aiskino kad tik primaitinciau, kai pirma pagimdziau, bet as nenusileidau ir nedaviau jokio misinuko, o kaimyne paskui del to maitint negalejo, nes pieno pritruko.
Atsakyti