Įkraunama...
Įkraunama...

Taupau kaip išmanau (...) - 2 d.

QUOTE(Pireja @ 2009 08 05, 13:53)
Labai patiko si nuoroda, aciu.

Dauguma sioje temoje besilankanciu registruoja/seka savo menesinius pinigu srautus. O ar yra kas susidare ilgalaiki plana (3m. ar 5m.)?

turiu metini...
Atsakyti
Kaip suprasti - virsytas?

Kaip sekesi laikytis to susidaryto plano? Ar daug tenka eigoje koreguoti pajamas ir islaidas? Ir koks buvo tikslas - ar tiesiog kaupti pinigelius, ar per 5m. surinkti tam tikra suma (tarkim, masinos pirkimui)? Nes man rods, kai yra konkretus tikslas, planavimas buna efektyvesnis, nei tiesiog pinigu kaupimas.

As taupomaja sask. pateikiau tik kaip pav., nes siais metais pas mus keitesi duodami procentai uz jose esancius pinigus. Tai va ir pasimuliavau, kiek nukentes jos turetojas per 5 m...
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 08 05, 12:48)
blink.gif stai kodel jis ramia sazine nusipirko mpške, nustatytas turto teisinis rezimas realiai nera naudinga Jums, kodel nieko nebandote pakeist? Kalbu tik apie teisinius aspektus, vyro tikrai nesiulau keist. Suprantu, kad sakysite, kad tai juk VYRAS, taciau, kodel privalote dabar ,,kryzeli" tempti?

O tai ką konkrečiai aš galiu pakeisti? unsure.gif Pasidaryt bendrą režimą turtui? Tada jo skolos bus mano skolos (ne tik paskola, o bet kokios skolytės, kad ir kreditinė, ar greičio viršijimo baudos, ir tt), o mano santaupos - jo.

Paskolos atžvilgiu savo statuso pakeisti negaliu - sudaryta sutartis su banku, ant kurios pasirašiau kaip bendraskolė. Tai nebent bankas nuspręstų mane (mokų skolinką) išbraukt ir pasilikt tik skolos ėmėją (nemokų skolininką), bet jie net nesiruošia to daryt. Siūliau - nesutiko. doh.gif

Nu vienintelis man palankus sprendimas turbūt būtų turto (mašinos) perrašymas mano vardu. Ką gi daugiau būtų galima padaryt? unsure.gif
Atsakyti
Man buvo idomu procentus skirtinguose bankuose palyginti ir irgi paskaiciavau i ateiti. Paskui planas buvo kas menesi atsideti tam tikra procenta atlyginimo ir neplanuotas pajamas is "chalturu". Dar nusimaciau, kad tarkim maziausias pelningumas turi buti 8 proc. per metus. Atsargos juodai dienai diversifikuotos, kiekius kiekvienoje turto rusyje deliojuosi pagal man priimtina rizikos lygi ir rinkos tendencijas.
Virsytas, nes sukaupta daugiau nei numatyta pagal plana. Masinai, naujam kompiuteriui ar kelionei visada yra pakankamai laisvu pinigu, jei netycia sautu i galva, kad norisi. Taupymo pinigai yra kaupiami konkreciam tikslui, bet ne buiciai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 08 04, 22:06)
Apsipirkimus galima daryti jau žinant akcijas  mirksiukas.gif  pvz antradienį  ax.gif

drinks_cheers.gif
QUOTE(prieblanda @ 2009 08 05, 08:08)
taupymo metu visos kreditinės turi būti užrakintos. prioritetas Nr. 1 - padengti kreditą ir kreditinės kortelės NENAUDOTI. visiškai. niekaip. nė už ką.

Tikrai taip mirksiukas.gif kaip tik šį mėnesį paskutinė įmoka ir su kortele atsisveikinu bigsmile.gif
QUOTE(Snape @ 2009 08 05, 10:52)
Miaška, jūs super thumbup.gif Jėga, kai paskaitai, kaip šeimos puikiai tvarkosi. Reikia ir man mažają pradėt mokyt apie pinigus. g.gif Kol kas ji tik deda centukus į taupyklę, bet nelabai supranta, kam.

Mano pupai 3,8m. Nuo 3m. į jos piniginę vis įdedu tik 0.20ct , greit susikaupia jos išlaidoms-žurnaliukams, ledams, saldainiams, žaislams. Dabar mažė taupo-už savo pinigėlius pirks mažajai puseserei žaisliuką. Turi savu, pinigu, - perka, jei neužtenka pirkiniui - laukia, kol prisikaups.
QUOTE(Miaška @ 2009 08 05, 12:15)
Tiesa, nelengva buvo planuoti vaikų kambario remontą (dariau viską - nuo iki), teko pavaikščioti po Senukus, kad pamatyčiau, kokios dažų, lakų, glaistų, tapetų kainos, pabendrauti su langų gamintojais, bet sugaištas laikas nenuėjo veltui: pasidariau viską, ką planavau, supirkau baldus, ir įtilpau į planuotą sumą. Plius moralinis pasitenkinimas, viską pasidarius savomis rankomis biggrin.gif

thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2009 08 05, 13:53)
Taigi, ar turite detaliu ilgalaiki plana?

Turiu planą iki kitų metų pabaigos. Nėra baisiai detalus - sunku numatyt, kada suplyš batai ar prireiks dukrai keisti akinius. Bet įtrauktos pagrindinės žinomos išlaidos (maistas, mokslai, mokesčiai, gimtadieniai, katinai...) ir numatytas skolos atidavimo grafikas - kadangi iki kitų Kalėdų turiu atiduoti skolą, beigi kaupimas atostogoms kitam rudeniui. Visa kita palikta kaip laisvas balansas, kuris laikui bėgant bus sudėliotas pagal poreikį - išlaidoms arba taupymui.

QUOTE(arana81 @ 2009 08 05, 14:15)
turiu, siuo metu virsytas smile.gif taupomoji saskaita labai mazai pinigu generuoja. Jei jau norisi laikyti grynais, geriau terminuoti indeliai, ju palukanos didesnes 4u.gif

Terminuotus indėlius dažniausiai pasidedu taupomuosius, kad galėčiau kartais "lišną kapeiką" į juos permest. Dažniausiai jie būna tiksliniai.
Atsakyti
QUOTE(arana81 @ 2009 08 05, 14:25)

Super, arana. Man dar augint ir augint savo plana iki tavo detalumo smile.gif Tik va pasiekt 8% pelningumo, kai viskas eurais, sudetinga. Sieksiu maziau smile.gif

QUOTE(Miaška @ 2009 08 05, 14:34)
Nėra baisiai detalus - sunku numatyt, kada suplyš batai ar prireiks dukrai keisti akinius.

Vadinasi, lenteleje reikalinga grafa - Nenumatytos islaidos: is ten nustatytos sumos ir reikes pirkti batus ar akinius.
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2009 08 05, 15:48)
Vadinasi, lenteleje reikalinga grafa - Nenumatytos islaidos: is ten nustatytos sumos ir reikes pirkti batus ar akinius.

Nesutinku, aš kaip tik stengiuosi, kad išlaidos toje grafoje būtų kuo mažesnės - kas reiškia, kad beveik viskas bus suplanuota ir vėliau apie visa tai turėsiu informaciją. Todėl "laisvus pinigus" pradžioje palieku ramybėje, o kuo arčiau tas mėnuo - tuo konkrečiau tie pinigai išsidėlioja į sau skirtas eilutes.
Nenumatytose išlaidose dabar dažniausiai būna nebent koks neplanuotas gimtadienis darbe, nuplyšusi bato pakulnė, nusprogęs elektros saugiklis...
Atsakyti
Teisingai, bet kuo tiksliau numatai, tuo maziau surprizu menesio gale buna. Nu jei vaikui batai pirkti pries 1 men., tai tikimybe, kad jie suplys-nedidele. Po 6 men. devejimo as jau numatyciau, kad gali prireikti batu. Su akiniais sunkiau planuoti, nes remeliai gali suluzti ir sekancia diena po pirkimo.
Bet kiekvienas planuoja pagal save. Cia, matyt, ir nuo charakterio daug kas priklauso. Man patinka, kai viskas suplanuota, numatyta, suskirstyta ir sudeliota i lentynas. Ir ne tik finansuose smile.gif Karakteris toks...
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2009 08 05, 16:03)
Bet kiekvienas planuoja pagal save. Cia, matyt, ir nuo charakterio daug kas priklauso. Man patinka, kai viskas suplanuota, numatyta, suskirstyta ir sudeliota i lentynas. Ir ne tik finansuose smile.gif Karakteris toks...

O tai aš apie ką? bigsmile.gif Man irgi patinka, kai viskas suplanuota, o nenumatyti dalykai pajama mažą procentą, nes visai jų išvengti dažniausiai nesigauna. Kadangi ir tiesioginis darbas susijęs su planavimu, tai kažkaip darbines taisykles ir asmeniniams finansams prisitaikiau biggrin.gif
Atsakyti
Na,man iki Jūsų ohoooo kaip toli ....Reikės bandyti susikurti kokį failą ekselyje,tik bėda,kad nelabai moku ekseliu naudotis... Manu,kad turint tokį failiuką patogiau viską skaičiuoti..
O apie taupymą-niekada nebeišmetų jokių indelių (nuo tepamo sūrio,margarino ir pan.). Išplaunu ir turiu indelius šaldytoms uogoms,krapams ir kt.į susidėti.
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2009 08 05, 15:09)
O tai aš apie ką?

Be abejones, apie islaidu, numatytu ir ne, planavima. Pas mane "laisvu pinigu" nera, tiksliau, jie irgi idarbinti, uztat stengiuosi kuo smulkiau viska susiplanuoti, kad butu maziau nemaloniu siurprizu.
Tai tik tiek ir norejau pasakyti, kad kartais ir smulkmeniskumas padeda imesti viena kita kapeika daugiau i kisene.
Atsakyti