Įkraunama...
Įkraunama...

Taupau kaip išmanau (...) - 2 d.

Prisiskaičiau apie ilgalaikius planus... na man iki tokių tolokai... Pradžiai pakalbėsiu su MB, kad turėtume bendrą šeimos biudžeto failą. Nes iki vestuvių turėjom atskirus.
Atsakyti
QUOTE(dirty_kiss @ 2009 08 05, 16:23)
Prisiskaičiau apie ilgalaikius planus... na man iki tokių tolokai... Pradžiai pakalbėsiu su MB, kad turėtume bendrą šeimos biudžeto failą. Nes iki vestuvių turėjom atskirus.

o vestuves jau ivyko? g.gif nes gal apie tokius dalykus reiktu IKI vestuviu pasikalbet? g.gif nu cia pasvarstymas mano toks...
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2009 08 05, 17:12)
o vestuves jau ivyko?  g.gif  nes gal apie tokius dalykus reiktu IKI vestuviu pasikalbet?  g.gif  nu cia pasvarstymas mano toks...

įvyko šeštadienį bigsmile.gif Biudžetas iki vestuvių bendras jau buvo, tik skaičiavom nereguliariai ir kiekvienas ką norėjom (tiksliau kas buvo įdomu) tą skaičiavom iš sportinio intereso. Pagalvojau, kad gal būtų naudinga registruoti viską bendrai ir kiekvieną išleistą litą....
Atsakyti
QUOTE(dirty_kiss @ 2009 08 05, 16:42)
įvyko šeštadienį  bigsmile.gif  Biudžetas iki vestuvių bendras jau buvo, gal būtų naudinga registruoti viską bendrai ir kiekvieną išleistą litą....

gal dar negasdinkit taip iskart vyro net savaitei po vestuviu nepraejus lotuliukas.gif .. vargsiukas pagalvos, kad va, zmona patapo ir iskart nori po padu paspaust lotuliukas.gif mirksiukas.gif ...
Atsakyti
QUOTE(Dusele @ 2009 08 05, 18:18)
gal dar negasdinkit taip iskart vyro net savaitei po vestuviu nepraejus lotuliukas.gif .. vargsiukas pagalvos, kad va, zmona patapo ir iskart nori po padu paspaust lotuliukas.gif  mirksiukas.gif ...

neišgąsdinčiau lotuliukas.gif esam vienodų pažiūrų šiuo klausimu, tik žinau, kad jis iniciatyvos pirmas nerodys... Todėl detalų skaičiavimą aš pasiūlysiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Snape @ 2009 08 05, 15:13)
O tai ką konkrečiai aš galiu pakeisti? unsure.gif Pasidaryt bendrą režimą turtui? Tada jo skolos bus mano skolos (ne tik  paskola, o bet kokios skolytės, kad ir kreditinė, ar greičio viršijimo baudos, ir tt), o mano santaupos - jo.

Paskolos atžvilgiu savo statuso pakeisti negaliu - sudaryta sutartis su banku, ant kurios pasirašiau kaip bendraskolė. Tai nebent bankas nuspręstų mane (mokų skolinką) išbraukt ir pasilikt tik skolos ėmėją (nemokų skolininką), bet jie net nesiruošia to daryt. Siūliau - nesutiko.  doh.gif

Nu vienintelis man palankus sprendimas turbūt būtų turto (mašinos) perrašymas mano vardu. Ką gi daugiau būtų galima padaryt? unsure.gif

Snape, nieko praktisko negaliu patarti, nes deja matau, kad metote ****** mirksiukas.gif ........laidavimo (Jusu pradine versija) sutartis ir skoliniku daugetas (jei skolininkai yra du ar daugiau asmenu) deja ne tas pats. Pakeisti situacija tikrai imanoma, pradedant skolos perkelimu ir baigiant bedraskoliu tarpusavio atgreztiniais reikalavimais bei kreditoriaus ir vieno is bendraskoliu novacija. Siulyciau pasidometi.

Beje, kaip sekasi taupyti?
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2009 08 05, 13:53)
Taigi, ar turite detaliu ilgalaiki plana?

Va šitoj vietoj man dar žinių spragos - kur galima paskaityt kokį koncentratą. Sutaupyt kol kas tikrai susitaupo, bet norėtųsi dar padaugint tas santaupas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(arana81 @ 2009 08 05, 15:25)
Man buvo idomu procentus skirtinguose bankuose palyginti ir irgi paskaiciavau i ateiti. Paskui planas buvo kas menesi atsideti tam tikra procenta atlyginimo ir neplanuotas pajamas is "chalturu". Dar nusimaciau, kad tarkim maziausias pelningumas turi buti 8 proc. per metus. Atsargos juodai dienai diversifikuotos, kiekius kiekvienoje turto rusyje deliojuosi pagal man priimtina rizikos lygi ir rinkos tendencijas. Virsytas, nes sukaupta daugiau nei numatyta pagal plana. Masinai, naujam kompiuteriui ar kelionei visada yra pakankamai laisvu pinigu, jei netycia sautu i galva, kad norisi. Taupymo pinigai yra kaupiami konkreciam tikslui, bet ne buiciai smile.gif

Arana81, labai Jus cia profesionaliai prabylote, gal galima kiek populiariau...zmonems tolimiems nuo finansu valdymo. Kodel 8 proc., o gal gvildenu labai asmeninius dalykus? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(arana81 @ 2009 08 05, 15:25)
Dar nusimaciau, kad tarkim maziausias pelningumas turi buti 8 proc. per metus. Atsargos juodai dienai diversifikuotos, kiekius kiekvienoje turto rusyje deliojuosi pagal man priimtina rizikos lygi ir rinkos tendencijas.

Kaip to siekt? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 08 05, 19:24)
Va šitoj vietoj man dar žinių spragos - kur galima paskaityt kokį koncentratą. Sutaupyt kol kas tikrai susitaupo, bet norėtųsi dar padaugint tas santaupas blush2.gif

Ir as cia profanas. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 08 05, 18:18)
Snape, nieko praktisko negaliu patarti, nes deja matau, kad metote ******  mirksiukas.gif ........laidavimo (Jusu pradine versija) sutartis ir skoliniku daugetas (jei skolininkai yra du ar daugiau asmenu) deja ne tas pats. Pakeisti situacija tikrai imanoma, pradedant skolos perkelimu ir baigiant bedraskoliu tarpusavio atgreztiniais reikalavimais bei kreditoriaus ir vieno is bendraskoliu novacija. Siulyciau pasidometi.

Beje, kaip sekasi taupyti?

Nugi nemėtau aš pėdų irnesakyk.gif Tiesiog iš pradžių, t,y, banke pasirašant sutartį, visada buvo kalbama apie laidavimą. Tuo metu visai kita situacija buvo - beveik visos išlaidos ant vyro, net minčių apie jokią krizę ar tokią situaciją, kad jis uždirbtų mažiau nei aš. Gal banke nelabai matė skirtumo, aš irgi per daug nesigilinau, net neskaičiau rimtai - galvojau, aj čia formalumas, kad reikia sutuoktinio parašo, atbėgau per pietus ir pasirašiau per sekundę. Ir ta suma nedidelė atrodė. blink.gif

O vėliau jau jam tapus bedarbiu ir neturint lėšų, suma jau patapo astronomine. Plius pasižiūrėjau tą sutartį Internet. banke ir matau - bendraskolė aš, o ne laiduotoja. doh.gif Reiškias - skolininkų daugetas, kaip minėjot, ir bankas nuo manęs pradėjo nurašinėt be jokių ceremonijų.

Reikės pasidomėt Jūsų išvardintom galimybėm, ačiū smile.gif Bet nžn net... atgręžtiniai reikalavimai skamba pakankamai grėsmingai biggrin.gif

Taupyt po truputį sekasi. ax.gif Paskutiniu metu, deja nesumokėjo keli užsakovai ir teko atsisakyt neapsimokančių darbų ir numatytų taupymo indėlių sad.gif. Bet turėčiau gaut naujų užsakymų. Dar vasara ir pajūrys davė netikro optimizmo, buvau atleidus vadžias verysad.gif Dabar jau bandau susiimt, nes tikslai du - pirma, bent pusės metų pajamų rezervas. Antra... blush2.gif visada norėjau pakeliaut, o jau porą metų nebuvau niekur. 30 mečio proga žadu vykt į tolimą kelionę, kad ir pasaulis apsiverstų (su drauge) biggrin.gif Aišku, ne į skolą. schmoll.gif Manau, pati susiorganizuosiu 5 kart pigiau nei per agentūras irnesakyk.gif

Aš tai paskaitau, kaip jūs taupot ir man pavydu net (nepiktai). Aš taip nemoku, visko skaičiuot. Visada buvau humanitarė, tai ir taupydavau romatiškų polėkių apsėsta, kad pvz kam dovaną nupirkt ar kažką nerealaus (dabar be atostogų turiu slaptą svajonę - nuosavą būstą). Ir niekad neskaičiuoju. angel_sadangel.gif: Tiesiog primetu iš akies, kad reik tarkim atidėt tiek, o maždaug tiek liks maistui/degalams/paskolai/sąskaitoms, dar porą šimtų primetu ir viskas. Bet kasdieniam gyvenime su pinigėliais sunkiai skiriuos (MNN taisyklė - man nieko nereikia), todėl po truputį sustaupo.
Atsakyti
Man rods, mes visi cia daugiau ar maziau profanai cool.gif

Kas liecia ilgalaiki planavima, tai principas tas pats, kaip ir planuojant menesio islaidas, tik detalumo lygis skiriasi. Tarkim, jei kiekviena menesi lieka po 100lt., tai galima numatyti, kad po metu greiciausiai saskaitoje bus 1200lt. Juos laikant kaip indeli, po tu paciu metu bus 1250lt. Taip galima numatyti, kiek pinigu bus sukaupta po 5 metu. Zinant, kad, tarkim, po 5 metu reikes keisti automobili/leisti vaikus i mokslus/daryti remonta ir pan., is siandienos tasko ziurint galima padaryti isvadas, ar pavyks tai igyvendinti. Jei suma per maza, tai perziurimos metines ir menesines islaidas, kur galima butu paspausti ir koki galutini rezultata tai duos. Toks planavimas labai padidina suinteresuotuma ieskoti ivairiu finansiniu instrumentu, kaip padidinti savo sukauptus pinigelius, nes labai aiskiai pasimato, kad net ir 0.05% dalis gali tureti gana zymia itaka pajamoms.

O kaip auginti "pinigu medi", jei nera visai jokios patirties, tai galetu ir banke patarti (indeliai, investavimas ir pan.). Svarbu zengti pirma zingsni, o ji zengus neapleisti planavimo, t.y. sekti visas naujienas banku sektoriuje ir pan.

Siaip tikrai verta pasidometi. As siandiena darbe buvau pusiau laisva, tai tomis laisvumo minutemis pasimodeliavau ivairias situacijas. Labai idomiu isvadu priejau, ir vyrui telefonu papasakojau lotuliukas.gif Nes maniskis irgi ne is tu, kurie dometusi ar planuotu. Siaip as "zaidziu" tik su savo pinigeliais, vyro pinigu nelieciu. Zinau, kad turi atskira taupymo saskaita, ir tiek. Kai visai neseniai teko pirkti nauja masina, tai susedom, paskaiciavom kiek yra pinigu per abu, ir nusipirkom rolleyes.gif

P.S. Manau, kad ir toje lietuviskoje knygoje (lyg tai "Pinigu medis") turetu buti rasoma apie ilgalaiki planavima.
Atsakyti