Įkraunama...
Įkraunama...

Taupau kaip išmanau (...) - 2 d.

siandien eilini karta pasitvirtino gyvenimiska taisykle, kad "mes planuojam, o dievas juokiasi..".. Dejau dejau pinigelius savaite, pagalvodavau pries pirkdama, atsisakydavau vis kokio sudniekiuko parduotuvej ir opapa -----> siandien sustabde policija ir isude bauda 150lt blink.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif Is principo gyvenime niekam kysiu neduodu - ir si karta nesiuliau, paskui galvoju ot durnele - vietoj kokiu 50 per savo principus prarandu trigubai doh.gif doh.gif doh.gif ...........................
(tiesiog "pasiguodziau" jums apie savo taupymo nuotykius blush2.gif ... na, aisku, pati kalta) stupid.gif
Atsakyti
QUOTE(dirty_kiss @ 2009 08 05, 17:42)
įvyko šeštadienį ...

Sveikinu 4u.gif

QUOTE(Pireja @ 2009 08 05, 20:51)
Kas liecia ilgalaiki planavima...

viskas teisingai, ir toje knygoje apie tai rašo tongue.gif Tik trūksta vieno dalyko- būsimosios pinigų vertės. Žinoma, laikant santaupas indėlyje iš principo galima išvengti infliacijos, nes indėlių palūkanos +/- ją dengia, bet juk 1000 lt šiandien ir po 5 metų tikrai ne tas pats schmoll.gif Mažai tikėtina, kad po penkerių metų galėsime nusipirkti tą patį, ką šiandien už tą pačią pinigų sumą.
Beje, aranos81 paminėti 8% pelningumas yra lygiai toks pat, kokį skaičiuoja ekspertė toje knygoje thumbup.gif

Nors aš skaičiuoju senai ir žinių turiu nemažai, bet ilgalaikio plano schmoll.gif Išvis kartais pagalvoju, kad jei būčiau viena, lengvai skaičiuočiau ir taupyčiau, o su šeima viskas kitaip... Na, bet stengiamės, prieisim ir iki ilgalaikio plano lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Snape @ 2009 08 05, 20:40)
Nugi nemėtau aš pėdų irnesakyk.gif Tiesiog iš pradžių, t,y, banke pasirašant sutartį, visada buvo kalbama apie laidavimą. Tuo metu visai kita situacija buvo - beveik visos išlaidos ant vyro, net minčių apie jokią krizę ar tokią situaciją, kad jis uždirbtų mažiau nei aš. Gal banke nelabai matė skirtumo, aš irgi per daug nesigilinau, net neskaičiau rimtai - galvojau, aj čia formalumas, kad reikia sutuoktinio parašo, atbėgau per pietus ir pasirašiau per sekundę. Ir ta suma nedidelė atrodė.  blink.gif

O vėliau jau jam tapus bedarbiu ir neturint lėšų, suma jau patapo astronomine. Plius pasižiūrėjau tą sutartį Internet. banke ir matau - bendraskolė aš, o ne laiduotoja. doh.gif  Reiškias - skolininkų daugetas, kaip minėjot, ir bankas nuo manęs pradėjo nurašinėt be jokių ceremonijų.

Reikės pasidomėt Jūsų išvardintom galimybėm, ačiū smile.gif Bet nžn net... atgręžtiniai reikalavimai skamba pakankamai grėsmingai biggrin.gif

Taupyt po truputį sekasi. ax.gif  Paskutiniu metu, deja nesumokėjo keli užsakovai ir teko atsisakyt neapsimokančių darbų ir numatytų taupymo indėlių sad.gif. Bet turėčiau gaut naujų užsakymų. Dar vasara ir pajūrys davė netikro optimizmo, buvau atleidus vadžias verysad.gif Dabar jau bandau susiimt, nes tikslai du - pirma, bent pusės metų pajamų rezervas. Antra... blush2.gif  visada norėjau pakeliaut, o jau porą metų nebuvau niekur. 30 mečio proga žadu vykt į tolimą kelionę, kad ir pasaulis apsiverstų (su drauge) biggrin.gif Aišku, ne į skolą.  schmoll.gif Manau, pati susiorganizuosiu 5 kart pigiau nei per agentūras irnesakyk.gif
Aš tai paskaitau, kaip jūs taupot ir man pavydu net (nepiktai). Aš taip nemoku, visko skaičiuot. Visada buvau humanitarė, tai ir taupydavau romatiškų polėkių apsėsta, kad pvz kam dovaną nupirkt ar kažką nerealaus (dabar be atostogų turiu slaptą svajonę - nuosavą būstą). Ir niekad neskaičiuoju. angel_sadangel.gif: Tiesiog primetu iš akies, kad reik tarkim atidėt tiek, o maždaug tiek liks maistui/degalams/paskolai/sąskaitoms, dar porą šimtų primetu ir viskas.  Bet kasdieniam gyvenime su pinigėliais sunkiai skiriuos (MNN taisyklė - man nieko  nereikia), todėl po truputį sustaupo.

Pasidomekite butinai, nepaleiskite vejais......budama Jusu vietoje, senokai buciau pardavusi si auto, kad ir treciam asmeniui, pvz. savo tevui - pati mokeciau ir toliau, taciau brungusis butu prarades visas daiktines teises. Niu vienzo...pasalinciau nemoku skolininka, juk jis negali ivykdyti savo prievoliu. Ir visiskai nesvarbu, kad tai VYRAS - vaikas svarbiau. mirksiukas.gif Moteriskai prie sito prieikite, bukite budri - garantuoju nesupras. biggrin.gif
Ateity, nedekite paraso bet kur ir skubotai.... (supykau perskaicius (na del subjektyvaus poziurio i formalumus)
Nuosirdziai linkiu realizuoti grazias Jusu svajones.
Na, o taupyti mokomes toliau ir kartu. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Dusele @ 2009 08 05, 21:03)
siandien eilini karta pasitvirtino gyvenimiska taisykle, kad "mes planuojam, o dievas juokiasi..".. Dejau dejau pinigelius savaite, pagalvodavau pries pirkdama, atsisakydavau vis kokio sudniekiuko parduotuvej ir opapa -----> siandien  sustabde policija ir isude bauda 150lt blink.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif  Is principo gyvenime niekam kysiu neduodu - ir si karta nesiuliau, paskui galvoju ot durnele - vietoj kokiu 50 per savo principus prarandu trigubai doh.gif  doh.gif  doh.gif ...........................
(tiesiog "pasiguodziau" jums apie savo taupymo nuotykius blush2.gif ... na, aisku, pati kalta) stupid.gif

Na gaila, bet kaip sakoma:,,nebutu didesniu problemu". mirksiukas.gif Kadangi ir policinikams dabar krizzzze, aisku, kad reikejo siulyti lituku, butumet gal ir pigiau prasisukusi, nei 50 lt.
Dusele, neliudekite, lengvai $ isejo, lengvai ir ateis. 4u.gif Taupome toliau. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusele @ 2009 08 05, 20:03)
siandien eilini karta pasitvirtino gyvenimiska taisykle, kad "mes planuojam, o dievas juokiasi..".. Dejau dejau pinigelius savaite, pagalvodavau pries pirkdama, atsisakydavau vis kokio sudniekiuko parduotuvej ir opapa -----> siandien  sustabde policija ir isude bauda 150lt blink.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif  Is principo gyvenime niekam kysiu neduodu - ir si karta nesiuliau, paskui galvoju ot durnele - vietoj kokiu 50 per savo principus prarandu trigubai doh.gif  doh.gif  doh.gif ...........................

console.gif Būna kartais toks Merfio dėsnis - kai nesiseka, tai nesiseka. Bet manau, kad tai dar atsipirks su kaupu - ir jums, ir jiems. smile.gif

Fukse, ačiū už patarimus ir palinkėjimus. thumbup.gif
Atsakyti
Snape,

jei nenori neatsakyk, bet ar jus su jusu antra puse gyvenat ir planuojat bendra ateiti kartu, ar tik turit antra puse, kad turiu vyra? siaip cia man pagalvojimui, nes nzn tikrai ka reiktu daryt, kad iki tokiu reikalu prieit, atrodot, is jusu postu labai protinga moteriske, bet kad jummis naudojasi unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusele @ 2009 08 05, 19:03)

na vairuojant reiktu laikytis taisykliu,nes tai visada kerta per kisene jei nesilaikai biggrin.gif uz ka bauda gavote uz dirzus?ar uz greiti?
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 08 06, 08:19)
na vairuojant reiktu laikytis taisykliu,nes tai visada kerta per kisene jei nesilaikai biggrin.gif uz ka bauda gavote uz dirzus?ar uz greiti?

ziurint i suma sakyciau - greitis. ax.gif virsijimas 20-30 km/val., na ir aisku priklausomai nuo pakartotinumo.
Man ta suma 150 keista, dazniausia nuo 100 lt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fuksė: 06 rugpjūčio 2009 - 08:04
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 08 06, 07:19)

taip taip, nieko ir nekaltinu, tiesiog tas ir skaudziausia, kad uz dirzus, o ne uz koki visuomenei pavojinga pazeidima unsure.gif Akivaizdu, kad "prasesi" i kisene, nes siaip jau nelabai teisinga, pirma karta per 14 metu stazo sustabdzius gaut tokia bauda.. unsure.gif ...

Griztam prie temos .. sukandu dantis ir.. litas pre lito... litas prie lito.............. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusele @ 2009 08 06, 09:31)
taip taip, nieko ir nekaltinu, tiesiog tas ir skaudziausia, kad uz dirzus, o ne uz koki visuomenei pavojinga pazeidima unsure.gif  Akivaizdu, kad "prasesi" i kisene, nes siaip jau nelabai teisinga,  pirma karta per 14 metu stazo sustabdzius gaut tokia bauda..  unsure.gif ...
Griztam prie temos .. sukandu dantis ir.. litas pre lito... litas prie lito.............. g.gif

Kabzdec, kodel tuomet 150 lt., blink.gif jei pirmas kartas? ATPK 134 str. -
Jei vairuotojas ar keleiviai pažeidžia Kelių eismo taisyklių nuostatas, kur nustatyta, kad važiuojant transporto priemone su įrengtais saugos diržais, būtina juos užsisegti, užtraukia vairuotojams ir (ar) keleiviams baudą nuo vieno šimto iki dviejų šimtų litų. Pirmam kartui turejo buti min., t.y. 100 lt. doh.gif
verysad.gif Skaiciukai dideja, jei KET pazeidimai kartojasi.....

Atsakyti
QUOTE(čikuraku @ 2009 08 05, 23:38)
Snape,

jei nenori neatsakyk, bet ar jus su jusu antra puse gyvenat ir planuojat bendra ateiti kartu, ar tik turit antra puse, kad turiu vyra? siaip cia man pagalvojimui, nes nzn tikrai ka reiktu daryt, kad iki tokiu reikalu prieit, atrodot, is jusu postu labai protinga moteriske, bet kad jummis naudojasi unsure.gif

O neeeeeee, jau ko ko, bet „turėt vyrą“ niekada gyvenime netroškau. blink.gif Visada norėjau būt senmerge feministe ax.gif Bet turėt vyrą ir mylėt žmogų – du skirtingi dalykai... o kai myli žmogų, ne paminklą kokį, paprastai po pirmos euforijos atrandi, kad žmonės turi įvairių trūkumų, pakenčiamų ir nelabai. Ir dar gyvenimas pamėtėja krizių. Kartais žiūrėk ir dasygyveni iki darbo praradimo, depresijos, ir pan. dalykų... Nu ir ką darysi žmogus. blink.gif Paauglystėj atrodo - jau aš tai niekad nedasygyvensiu iki to ar ano. O paskui jami ir kartoji tėvų klaidas ir savo darai.

Nu planuojam mes, planavom tą ateitį... ir tas vyras mano nesėdi prieš TV pilvą išvertęs, siuntinėja CV, man su darbais padeda, vaiką prižiūri, ir tt. Tačiau šiuo metu mano kantrybė jau baigia išsekti, nes nemanau, kad to pakanka. Tai vat... Aj gal baigiam ką angel_sadangel.gif

QUOTE(Dusele @ 2009 08 06, 08:31)
taip taip, nieko ir nekaltinu, tiesiog tas ir skaudziausia, kad uz dirzus, o ne uz koki visuomenei pavojinga pazeidima unsure.gif  Akivaizdu, kad "prasesi" i kisene, nes siaip jau nelabai teisinga,  pirma karta per 14 metu stazo sustabdzius gaut tokia bauda..  unsure.gif ...

Visiška neteisybė. console.gif Kai paskaitai, kaip politikai išsisuka be baudų, ar minimaliom, o dar akis pareigūnams drasko doh.gif

Atsakyti
QUOTE(Dusele @ 2009 08 06, 09:31)

QUOTE(fuksė @ 2009 08 06, 09:51)
Kabzdec, kodel tuomet 150 lt.,  blink.gif jei pirmas kartas? ATPK 134 str. -
Jei vairuotojas ar keleiviai pažeidžia Kelių eismo taisyklių nuostatas, kur nustatyta, kad važiuojant transporto priemone su įrengtais saugos diržais, būtina juos užsisegti, užtraukia vairuotojams ir (ar) keleiviams baudą nuo vieno šimto iki dviejų šimtų litų. Pirmam kartui turejo buti min., t.y. 100 lt. doh.gif
verysad.gif Skaiciukai dideja, jei KET pazeidimai kartojasi.....

klausimėlis: jei bauda sumokėta vietoj, tai šaukštai po pietų. bet jei dar ne, tai gali persvarstyt dydį ir sumažint mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2009 08 06, 10:14)
klausimėlis: jei bauda sumokėta vietoj, tai šaukštai po pietų. bet jei dar ne, tai gali persvarstyt dydį ir sumažint  mirksiukas.gif

atsakymas: mokedama bauda vietoje, gaunate protokola, kuriame yra toks punktas: su KET pazeidimu sutinku ir salia dedate parasa, t.y. preziumuojama, kad pazeidejas su viskuo sutinka, na ir atgailauja, arba nea... biggrin.gif
Tad dabar jau saukstai po pietu, taciau bet kuriuo atveju, paregunu veiksmus galima apskusti aukstesniam pareigunui, arba parasyti skunda del pareiguno veiksmu teisetumo.
Daznai policininkas tardamas verdikta, isvardina suma nuo ..iki..., taigi, jei KET pakartotinumo nebuvo (pirmas kartas), pagal visas taisykles turetu skirti minimalia bauda, na tiesiog apeliuoti reikia vietoje i (pirmas kartas blush2.gif , vaje kaip gaila), o jei tai nepadeda tiesiog nesutikti su pareigunu, o atvykti i komisija Giraites g., kur baudos dydis svarstomas, remiantis ATPK.
Atsakyti