Įkraunama...
Įkraunama...

AD

QUOTE(maža mazgė @ 2009 07 23, 20:44)
[Wiskute, mano Rexetin yra Paroxetinu grupes vaistas, geriau 20mg, po to 30mg, dabar vel 20mg rytais. Svente buna tavo kieme dazniau, negu ja pastebi  mirksiukas.gif

semkute, na ir pripasakojai siaubu  doh.gif

Rytuose, audziant garsiuosius kilimus, visada tycia paliekama viena klaida. Mat noras gyventi be klaidu laikomas puikybe.

Labai teisingi žodžiai!!! smile.gif
Žinoma, šventė mano kieme būna pakankamai dažnai smile.gif net ir tokios būsenos aš sugebu gyventi kiek įmanoma normaliau.
Esu labai labai dėkinga cherry-pie už dvi frazes ir už vieną - mamaiIngai. Jos net neįsivaizduoja, kiek daug manyje prieš kokius du, gal pusantro mėnesio padarė. Pačios to nežinodamos. Pasakė tai, ką man reikėjo išgirsti. O paskutinę frazę man pasakė mama.

Jei ne tos frazės, man tikrai būtų daug sunkiau šiame tikrai nelengvame gyvenimo etape.

O aš paskaičiau paroxetino dozes: depresijai - 20 mg, panikos atakoms - 40 mg. Aš, kiek atsimenu, gėriau 40, bet gal dabar mažiau reikės prie remerono, bus matyt smile.gif bet kadangi man dar yra nerimas, tai parašyta pakuotėjė, kad gydoma ILGAI. Šiandien išsiaiškinau, kad PA tai visų pirma bent man kyla iš generalizuoto nerimo. Tik va, nežinau, ar čia man taip, ar čia apskritai smile.gif nu bet dzin.

Maža mazge, tai biškutį susigriovė remontiniai planai? O kada į pajūrį? wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Wiskute @ 2009 07 23, 21:01)
Maža mazge, tai biškutį susigriovė remontiniai planai? O kada į pajūrį? wink.gif

Taip... Sedesiu dar rytoj viena, o sestadieni nzn ar bus mano brangusis pasiruoses fiziniams kruviams doh.gif O jau apie jura ir nebesvajoju... Lietus zadamas kaip tik sia ir kita savaite, per visas musu atostogas g.gif
Atsakyti
QUOTE(maža mazgė @ 2009 07 23, 21:10)
Taip... Sedesiu dar rytoj viena, o sestadieni nzn ar bus mano brangusis pasiruoses fiziniams kruviams  doh.gif O jau apie jura ir nebesvajoju... Lietus zadamas kaip tik sia ir kita savaite, per visas musu atostogas  g.gif

Nežinau, kaip tu, bet aš tai rizikuočiau ir važiuočiau - pajūry po pusdienį vis būna neblogas oras. Pvz Nidoj daugiausia saulėtų dienų per metus, kai visur pliaupė, ten buvo fantastiškas oras!!!
O kiek tavajam metukų?
Atsakyti
Labas vakarėlis visoms 4u.gif Prisijungiau ir aš šįkart iš namučių, nors retai darau tai, prisisėdžiu darbe prie kompo, todėl namie man prie jo kažkaip nesisėdi smile.gif

Semke, ačiū už patarimus taip dėl svorio reikalas tikrai delikatus, o ypač su vaikais, todėl kad pilna reklamų ir parduotuvėse pilnos lentynos šlamšto, kuris labai vilioja schmoll.gif, o vaikai šiuolaikiniai daugiausia laiko nori leisti prie kompo ir teliko, o mano dukrai dar gali būti iš savotiškas pevaldėjimas iš tėvelio pusės nes tėtis mūsų toks nekūdas ir senelė ir jo a.a senelė buvo labai stambi moteriškė.

Dėl muštynių tai kažkoks siaubekas tikrai, negaliu net komentuoti nes neįsivaizduoju savęs tokioj situacijoj ir kaip elgčiausi, todėl kad nesu į tokią iki šiol papuolusi, taip pat kaip nežinočiau ką daryti su vyru alkoholiku g.gif

Maza mazge tavo citata labai išmintinga ir labai rytietiška, aš su savo klaidų baime dar irgi iki galo nebaigiau vis dar pasivajavoju biggrin.gif

Wiskute tau linkiu lengvos adaptacijos prie naujo vaistuko 4u.gif

Puma, tu drąsi mergička, jei man būtų taip atsitikę aš jau būčiau taip susinervinus kad būčiau iš aikštelės toliau niekur turbūt nevažiavus smile.gif Bandžiau savatgalį vairuoti su automatine pavarų dėže (nes aš gi niekaip vairuoti negaliu pradėti) - negalėjau pagalcvoti kad toks skirtumas tarp mechaninės ir automato. Noro didelio dar vairuot neatsirado, bet toks kažkoks užsikabinimas jau lyg tai yra smile.gif

Ksėnai ir visoms ko čia nepaminėjau linkėjimai didžiausi 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Užsuksiu kad vėl pasivaidenti. Ramios naktelės visoms wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamaInga: 23 liepos 2009 - 20:37
as pagalvojau,kad jeigu psichologiskai gerai jauciuosi siom dienom,tai gal man negert Ad toliau g.gif o jeigu vel bus blogai tada pradet gert...o kaip pvz Ad kenkia? koks jo salutinis poveikis?
Atsakyti
Sveikutes mergaites mirksiukas.gif
Wiskute Seroxatas ir paroxatinas yra tas pats. Mano gydytoja beveik visada vartoja žodį paroxetinas vietoj Seroxato. Negaliu nieko blogo sakyti apie ji (AD),tik žinai kad man šalutiniai pasireiškia stiprus nutraukus ,bet kitų AD nėsu gėrusi todėl nežinau kas butu jei kitus AD reiketu nutraukti. doh.gif Aš pradėjau gerti 20 mg. paskui 10mg. nutraukiau grižau vėl prie 20 o veliau geriau 30 mg. Labai norečiau pabandyti 40 mg. todėl kad jaučiu kad butu visai neblogas rezultatas. g.gif
Biškuti apie save. Jaučiuosi aš šiandien prastai,miegojom iki 11 ryto blink.gif ,šiaip 8.30 mano mažiukas visada jau dainuoja. Atsikeliau kaip maišų trenkta,išgeriau kavos ir pradėjau pietūs gaminti (tas pats ritualas kiekvieną mano darbo ir ne darbo dieną biggrin.gif ) O apie 17 val. tooooooooks sipnumas užejo kad galvojau nukrisiu doh.gif Vyras atvažavo iš darbo irgi sake kad jautesi kažkaip keistai,lig galva svaigsta lig spaudimas pakylo ( jam dažniausiai spaudimas kyla) . Tai pagalvojau kad tikrai nuo saulės užtemimo žmones vargstą. Reikia išlaukti kai visos bangos praeis,gal geriau tada jausimės? Nežinau kodėl toks sutapimas ,bet man visada prieš gimtadienį ir po juo nelabai gerą buna g.gif
Arūne labai gerai suprantu tave dėl lovos reikalų. Ir nieko tu tokio keisto neparašei. Man dabar visai provalas su ...jau ne karta apie tai rašiau,AD visai neduoda pajusti O.... blush2.gif O kad mylėsi ir nieko nejauti tai ojoj patikek kiek tokių porų yra. Bet aišku tai labai labai blogai. Mano vyriu su manim nelengva,todėl kad man šito reikalo ir prieš AD reikejo visai nedaug,o kartais pagalvojiu kad galėčiau be sexo pragyventi. Nors ankčiau buvo visai kitaip...
semkute o aš turejau draugę kaip tavo. Jos draugas irgi panašiai su ją elgesi. Jie sugebėjo net apsiženitis ir po pusę metų išsikirti biggrin.gif doh.gif Bet galiu pasakyti kad jinai išgerus buvo tikras velniukas ,pati pradedavo prie jo kabinetis ,mušti ji . Irgi tokius cirkus su vyru matem kai jie muše viens kitą o paskui bučavosi lig nieko ir neatsitiko. Bet jau senei su jais nebendrauju todėl kad nemažai pati dėl jų problemų turejau . O gyvenu pati matai,galečiau ir geriau,bet aišku blogiau tikrai nenoriu mirksiukas.gif
Dar Wiskutei dėl tėvo. Tu esi kaip visada visiškai teisi, jam rekėjo ir reikia gydytis . Jis turiu labai didelių problemų su agresijos protrukiais ir dar skaičiau kažkur kad tokio būdo žmones linkę prie sadizmo. O kaip galima pavadinti toki jo elgesį su manim g.gif Bet jis niekada gyvenime nesupras kad jis serga tokia ligą ,jis iš tu žmonių kurie kaltins kitus bet niekada nepasakys kad kaltas pats jis. O mano mama prieš tėva yra labai silpną nors iš prigimties jinai labai stipraus harakterio žmogus ,bet tėvas per 30 bendu gyvenimo metų taip sugebėjo ja pakeisti ,taip užmušę visas stiprias jos savybes kad ji tiesiog neturejo savo gyvenimo , gyveno taip kaip norejo jis .
maža mazge užjaučiu labai,bet jeigu močiutę sirgo onkologiją tai tikriausiai tai nebuvo staigi mirtis???Užjaučiu kad likai viena irgi mirksiukas.gif
Puma gimdyk greičiau leliuką tada nereikes taip dėl mašinos pergyventi biggrin.gif
valerrry žinok man irgi laaaabai įdomu sužinoti kas vyksta organizme neigiamo kai ilgai vartojami AD??? Wiskute čia daugiau tau klausimelis mirksiukas.gif g.gif Man atrodo kad gal kepenims kenkia toks ilgas vaistų vartojimas? O kas dar tai nežinau? Gal priklausomybe irgi gali išsivysti ?
Na kaip visada atsisedau porą žodelių parašyti o išėjo visas lapas... biggrin.gif
Ikiukas ir labanaktis 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ksėna: 23 liepos 2009 - 23:56
QUOTE(mamaInga @ 2009 07 23, 21:30)

Wiskute tau linkiu lengvos adaptacijos prie naujo vaistuko 4u.gif

Labas, MamaInga,

Tikrai nustebau, kai pamačiau tave vakar prisijungusią vakare smile.gif
Ačiū tau už linkėjimus ir balionėlį wink.gif

Valerrry, blogiausia, ką gali padaryti, tai savavališkai nutraukti AD po tokio trumpo gėrimo. Juos reikia gerti MAŽIAUSIAI kelis mėnesius, nes tik po jų galima pasiekti ilgalaikę remisiją - t.y. ilgalaikį būklės pagerėjimą. Jei tu nutrauksi AD, paskui vėl pradėsi, ir t.t. ir pan., tai tavo būklė niekad netaps stabili, nes AD gėrimą išbalansuoja bet kokia pertrauka. Būk protinga ir nieko be gydytojo nekeisk.

Geriant AD, kaip ir bet kuriuos kitus vaistus, žinoma, labiausiai kenčia kepenys. Bet kai reikia AD ir jų negeri, daug labiau kenčia kiti organai: tulžies puslė, kasa, kepenys, kurie spazmuoja, skrandis, kuriam atsiranda erozijos, gastritai, akys, kurios gali silpnėti, nes jungiamasis audinys be AD nepakankamai stiprus (beje, stuburui galioja tas pats), bendra raumenų įtampa, žemas spaudimas, neuromediatorių nepakankama įtaka visiems organizmo centrams, ko pasekmė - netobulas įvairių organizmo sistemų veikimas ir pan. Tai gal verčiau pagerti AD, jei jų reikia, ir mesti, kai bus jau galima, negu leisti savo organizmui patirti stiprius fiziologinius pokyčius, kuriuos reikia ilgiau gydyti. O jie neišsigydo per dieną. Dar jei negeriama AD, kai jų reikia, gali prasidėti dažnas pulsas ir kitokie dalykai, aš jau gal nepasakosiu smile.gif
AD nėra tie vaistai, kurie labiausiai kenktų organizmui, tikrai ne. Nes jei jie geriami, tai tik tam, kad išvengtum didesnės blogybės, kurią aš aprašiau. Nežinau, ar įtikino, bet yra tikrai taip.
Papildyta:
QUOTE(Ksėna @ 2009 07 24, 00:50)
Labai norečiau pabandyti 40 mg. todėl kad jaučiu kad butu visai neblogas rezultatas.  g.gif

Reikia išlaukti kai visos bangos praeis,gal geriau tada jausimės?

Dar Wiskutei dėl tėvo. Tu esi kaip visada visiškai teisi, jam rekėjo ir reikia gydytis . Jis turiu labai didelių problemų su agresijos protrukiais ir dar skaičiau kažkur kad tokio būdo žmones linkę prie sadizmo. O kaip galima pavadinti toki jo elgesį su manim g.gif Bet jis niekada gyvenime nesupras kad jis serga tokia ligą ,jis iš tu žmonių kurie kaltins kitus bet niekada nepasakys kad kaltas pats jis. O mano mama prieš tėva yra labai silpną nors iš prigimties jinai labai stipraus harakterio žmogus ,bet tėvas per 30 bendu gyvenimo metų taip sugebėjo ja pakeisti ,taip užmušę visas stiprias jos savybes kad ji tiesiog neturejo savo gyvenimo , gyveno taip kaip norejo jis .

Gal priklausomybe irgi gali išsivysti ?

Ksėna, na tai palauk, nueisi pas gydytoją, pasikalbėk su ja apie padidinimą. O jei jau drastiškai elgtis, tai paimk ir pabandyk iš pradžių kokius 35 mg, juk blogiau nebus, o geriau gali būti. 5 mg tikrai nieko blogo nepadarys, bet padėti gali. Juk niekas kitas geriau nejaus už tave, kiek tau ko reikia... Gal gydytojai atrodo vienaip, gal tu ne viską pasakai, gal ji ne viską išklausia... Aš tai pabandyčiau. Bet jei jau greit pas gydytoją, tai gali palaukti ir kol apsilankysi pas ją.

Taip, manau ir ne kartą rašiau, kad orai tikrai daug įtakos mūsų savijautoms turi... Visas šitas svyravimas ir šiaip saulės trūkumas kenkia mūsų ligoms.

Ksėna, labai suprantu, kad tėvas tavo mamos savybes galėjo užmušti visiškai... Mano mama irgi daug laiko prie jo taikėsi, kol vieną kartą pasakė NE smile.gif tada viskas apsivertė, dabar valdo ji. Bet čia reikia moteriai būti tikrai labai stipriai... Gaila, kad tavo tėvas nesupranta, maniškis irgi nesuprato, bet mano mama jį sugebėjo įtikinti. Gudrumu, klasta, šantažu - koks skirtumas, bet jį privertė gydytis.

Psichologinė priklausomybė gali atsirasti nuo bet kokių vaistų. Tai bet reikia dirbti su savimi, kad taip neatsitiktų smile.gif
Atsakyti
labas rytas 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas mergaites 4u.gif
Aciu valerrry uz naujus namucius 4u.gif
Na ir priraset jus cia-as kai tik darbe dazniausiai cia teprisijungiu, tai ryte atejus i darba pasimato kad cia pats intensyviausias bendravimas vakarais vyksta biggrin.gif
MamaInga, tokia cia ir drasa, pergyvenau visa diena del to ka padirbau ryte doh.gif O is kiemo i gatve isvarius mano vaziavimas is tu nervu gazas-dugnas vakar buvo biggrin.gif
Tiesa sakant isgeriau vakar dar 10 mg. seroxato-manau per staigiai as ji nutraukiau-reikia dar kas kokia trecia diena pora savaiteliu pagert, nes be proto dirgli ir suirzusi esu paskutiniu metu-manau cia nutraukimo pasalinis poveikis... Siaip kiek skaiciau paroxetinas dazniausiai ir sukelia nutraukimo sindroma, bet ji tiesiog islaukt reikia tas kelias savaiteles, nors kita vertus kaip mano gydytoja sake kad pajutus dirgluma gryzciau prie buvusios dozes, tai sikart pagal ja ir padariau blush2.gif Siaip dar vis tureciau po 10 mg. kasdien gerti, bet cia gi savavaliskai jau buvau iki 0 numazinus blush2.gif Na dabar kas kokia 3 diena po 10 mg. pora savaiciu pagersiu ir tada pradesiu nutraukinet, gal lengviau bus g.gif Kaip sakant pats sau geriausias gydytojas esi, nes pajauti kada daugiau, kada maziau reikia biggrin.gif
Wiskute, man recepta irgi rasydavo Paroxetinui, o jau vaistinese jie ten savo ruoztu pasiule man seroxata, kadangi atejau be savo nuomones kokiu noreciau biggrin.gif Jei taip nenori Seroxato, yra dar begale visokiu kitokiu Paroxetino grupes AD mirksiukas.gif
Ksėnute, nu tu cia tai teisybe pasakei, nes jau net vyras is manes zvenge kaip as ten savaitgali savo masiniuka kaip koki aukso gabala blizginau-sako nu tu ta savo maske labiau nei diedai myli biggrin.gif Nu vakar nuvale tuos zalius slykscius dazus, tai palankstymas ir pagramdymai liko, bet jau vis ne taip baisiai atrodo doh.gif Siandien i darba autiku variau, palikau vyrui masiniuka, sake nuvarys pas profus tos srities, tai nepazinsiu gryzus, kaip naujas bus thumbup.gif Ai vyras mano tai auksinis, nei vieno piktesnio zodzio del masinos nudroztos nepasake-paguode dar mane kad nieko cia tokio, tyliai ramiai nuejo kol as pas tevus sveciavausi tuos slykscius dazus su skiedikliu nuvale ir tiek smile.gif

Niu kaip einasi visoms?
Atsakyti
tikejausi,kad siandien jausiuos geriau,bet ne....
Atsakyti
QUOTE(Puma84 @ 2009 07 24, 08:37)

Niu kaip einasi visoms?

Niu man einasi kažkaip smile.gif Reikia dirbti šiaip jau, bet labai nesinori, prisijungiau va pažiūrėt, ką jus veikiat smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Arūnė @ 2009 07 24, 08:49)
tikejausi,kad siandien jausiuos geriau,bet ne....

O dėl ko konkrečiai blogai jautiesi? Kas yra grauži save, kad prisivalgei ar kad vėmei ar šiaip nėra nuotaikos?

Papildyta:
Wiskute 4u.gif Labas rytas smile.gif
Atsakyti
tureciau jaustis as gerai,nes nugaliu save nevemdama ir neprisivalgydama,bet kazkodel nesijauciu geriau,tas dar nerimas niekur nedigsta.nieko as jau savyje nusuprantu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arūnė: 24 liepos 2009 - 08:16