Įkraunama...
Įkraunama...

AD

QUOTE(CreteIsland @ 2009 07 31, 00:52)
dar norejau pasidalinti su jumis vienu dalyku.
patarus savo daktarui,isigijau knyga "nuotaika paklusta protui".sia knyga prekiaujama "neuromedoje"kaune(ten lankausi).jeigu turite galimybe sia knyga kur nors isigyti-butinai taip padarykite.labai labai gera knyga.kaina -25 Lt.tai ne tusti postringavimai,ne is "populiariosios psichologijos" serijos,ne pilstymai "is tuscio i kiaura"..ji panasesne i vadoveli-pratybas.issamiai,bet kartu suprantamai destomi kognityvines(elgesio)terapijos principai.moko atpazinti savo mintis,nuotaikas,elgesi.moko juos analizuoti.zodziu,padeda su savim tvarkytis.pateikiami konkretus pavyzdziai.aiskina apie automatines mintis.duodamos uzduotys.pradejau skaityt,pabandziau atlikineti pratimus-labai idomu ir -tikiu-naudinga.veliau mano "namu darbus"aptarinesime su daktaru.
zodziu,tikrai gera investicija.labai dziaugiuosi jog nusipirkau ir noriu ir jums ta knygute parekomenduoti.

4u.gif negalėjau nepasveikinti su puikia investicija. Aš pati esu kognityvinės terapijos šalininkė, o tapau paskaičius Albertą Ellį smile.gif Gyvenau su tais principais prieš miegą beveik metus, pumpavau racionalias mintis į savo pasąmonę ir turiu pasakyti, kad galvoju jog būtent šios pratybos labiausiai prisidėjo prie to, kad gerai jaučiuosi jau daugiau nei metai negerdama AD. Dariau ir namų darbus biggrin.gif
Svarbiausia dirbk su savimi sistemingai ir rašyk kaip tau sekasi biggrin.gif Prisimenu buvo atvejų, kai jausdama, kad artėja PA griebdavau knygą ir skaitydavau racionalias sentencijas, kartais iš baimės net nelabai suprasdama, ką skaitau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(princese333 @ 2009 07 31, 10:20)

Mano ginekologe man yra sakiusi,kad kontraceptiku poveikis mazeja geriant AD.Bet as ju nevartoju (kontraceptiku),todel kazkaip nesigilinu.Siulyciau pasidometi smile.gif

Teoriškai daug kas gali būti, bet praktiškai vis tiek juos merginos geria ir dar negirdėjau, kad jų sąveikia būtų tokia stipri, kad labai greit pastotum. Paprasčiausiai gal tada reikia imtis papildomų apsaugos priemonių-keisti kontrcepcijos būdą ar saugotis abiems.
Aš negeriu KT, bet manau, kad jei gerčiau, tai ar su AD, ar be jų mano gėrimas nekistų. AD tampa savotiška gyvenimo dalimi, ir tiesiog kažkaip supratau, kad gyvenimas su AD yra toks pats gyvenimas kaip be AD, jis lygiai toks pats normalus gyvenimas. O juk geriant KT vis tiek išgyveni, gal nesuveikė tabletė, gal kas. Tikrai AD nesuveiks taip, kad tabletė visai neveiks. Be to, sąveika gali būti, bet nebūtinai yra. Pasikalbėk su ginekologe, kiek kartų ji yra sutikus praktikoje, kad būtent dėl AD gėrimo mažiau veikė KT ir todėl buvo pastota. Manau, kad ne tiek jau daug rastum tokių tiesioginių priežasčių.
Atsakyti
QUOTE(Ksėna @ 2009 07 30, 23:19)

mamaInga baliukas nedidelis,bet viska darysiu pati,na gal mama kiek padės ir viskas. Žmoniu bus ne daug,bet nemažai vyru tai reikia jau pasirupintis maistų. Vaiku irgi bus,tai ir saldumynų prisipirksiu,o rytoj eisiu tortą užsakyti. Bet man tai labai maloni procedura,pati rinksiu papuošmą ,įdarą ,na v.ž niam niam lotuliukas.gif
O aš mergaites šiandien pradėdu jausti kad pms atėjo,jau tokia nervuota,man kaip specialiai mms turetu per mano gimtadienį prasidėti blink.gif Ir dar pasižiurejau internete kad 8 dieną dar ir pilnatis bus. Tai mano vyras  mane kaip pažįsta,sako reikia tau jau laikytis kad vėl nesprogti. Va bus "smagumelis" jei aš per savo jubilejių vėl isterikuot pradėsiu... Aj,mergaites sakau kaip yra,nenoriu meluoti bet labai stresuoju ,jau galvoju kad viskas gerai butu,kad tėvai mane nenervintu,kad mama nekabinetusi .

Viskas bus gerai smile.gif aukščiau nosį , priešbalinis sindromas visai normalus dalykas ypač kai pats viską organizuoji. Na aš turėsiu laiko iki pavasario dar pagalvoti g.gif , ką daryti su savo didžiuoju jubiliejumi cool.gif Visada planavau, kad padarysiu didelę šventę, bet pradėjo nebežavėti finansinė pusė kažkaip smile.gif

O dėl kabinėjimosi, linkiu tau kitą dešimtmetį atrasti savyje jėgų mažiau koncentruotis į tuos, kurie kabinėjasi. Mane anksčiau mama irgi dažnai išvesdavo iš kantrybės, dabar kai pamatė, kad aš visiškai į kabinėjimąsi nereaguoju arba jį ignoruoju ir pats kabinėjimasis kažkaip savaime baigėsi, nes turbūt pasidarė nebeįdomu. Juk išties ne tiek svarbu kiek kas prie tavęs kabinėjai, bet kaip tu reaguoji į tai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mamaInga @ 2009 07 31, 10:21)
4u.gif negalėjau nepasveikinti su puikia investicija. Aš pati esu kognityvinės terapijos šalininkė, o tapau paskaičius Albertą Ellį  smile.gif Gyvenau su tais principais prieš miegą beveik metus, pumpavau racionalias mintis į savo pasąmonę ir turiu pasakyti, kad galvoju jog būtent šios pratybos labiausiai prisidėjo prie to, kad gerai jaučiuosi jau daugiau nei metai negerdama AD. Dariau ir namų darbus  biggrin.gif
Svarbiausia dirbk su savimi sistemingai ir rašyk kaip tau sekasi  biggrin.gif Prisimenu buvo atvejų, kai jausdama, kad artėja PA griebdavau knygą ir skaitydavau racionalias sentencijas, kartais iš baimės net nelabai suprasdama, ką skaitau  biggrin.gif

Mano psichoterapija taip pat pagrįsta kognityvine terapija biggrin.gif ax.gif Šiaip esu nusistačiusi prieš tokias knygas, bet jei jau taip sakot, gal tikrai reikėtų nusipirkti. Tikiu jumis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ksėna @ 2009 07 30, 23:19)
Oj Puma jei tu žinotum kokie mano pirmiejį santuokos metai buvo doh.gif Nenoriu net prisiminti. Bet patikek visko bus,reikia tik suprasti kad visą tai NORMALU . Normalu kad jus kartais susipykstat,kad tu jautriau reaguoji į vyro žodžius. Aš su vyrų norėjau skirtis du kartus. Ir tikrai labai rimtai apie tai galvojau. Bet dabar kada pragyvenom kartu jau 10 metų visiškai kitaip žiuriu į vyro trukumus.....

Mano situacija labai panaši biggrin.gif mes pirmuosius metus irgi aršiai kovojom, gal todėl kad abu esam stiprios asmenybės, mūsų kaip gerbiamas politikas smile.gif Valinskas pakomentavo kaip bambalių nepastumdysi lotuliukas.gif

ir Pumai norėjau pasakyti, kad pradžioje aš irgi labai jautriai reaguodavau į vyro žodžius, žliumdavau net iki pamėlynavimo, bet ne todėl kad mane būtų kažkaip įpatingai įžeidę ( arba jeigu taip ir atsitikdavo tai turiu garbingai pripažinti, kad dažnai pati to prisiprašydavau, nes ir auksinis vyras negalėtų ištverti, kai pati riedi ant jo kaip koks buldozeris su savo priekaištais), tiesiog pradėdavau savęs labai gailėtis ir taip patikdavo, kad pati nusipiešdavau savęs tikios nelaimingos, nesuprastos, neįvertintos paveikslą biggrin.gif

Dėl nekalbadienių: aš juos vis dar kartais naudoju ax.gif , nes tai bene efektyviausia mano vyrą veikianti priemonė, nes kivirčo metu jis racionalių argumentų nebegirdi, todėl pašaukiu 5-10 min, o paskui kuriam laikui nutylu, leidžiu apgalvoti jam savo elgesį smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Wiskute @ 2009 07 31, 10:39)
Mano psichoterapija taip pat pagrįsta kognityvine terapija biggrin.gif  ax.gif Šiaip esu nusistačiusi prieš tokias knygas, bet jei jau taip sakot, gal tikrai reikėtų nusipirkti. Tikiu jumis 4u.gif

Pabandyk mirksiukas.gif Jeigu labai nepatiks numesi, nėra juk jau tokie dideli pinigai. Aš irgi buvau nusistačiusi, bet kai buvau tokios būsenos kad nežnojau, ko griebtis griebiausi tiesiog visko kas papuolė. O knygą rekomendavo psichologė, rekomedavo ir dar vieną "Drąsa būti", bet šitos niekur nerandu
Papildyta:
QUOTE(Puma84 @ 2009 07 30, 14:00)
ne toks jo poelgis, kokio as noreciau doh.gif

Niu dar nesusilaikiau smile.gif , o kokio jis norėtų ? mirksiukas.gif aišku, mums moterims beveik visada atrodo, kad žinom geriau , ko jis turi norėti smile.gif praėjau jau per šitą... oj kaip sunku nustoti savo žmogų modeliuoti
Atsakyti
QUOTE(CreteIsland @ 2009 07 31, 00:52)
va tokie du labai labai mane dziuginantys dalykai. 4u.gif
jau buvau pradejusi galvoti,kad AD man nepadeda ,bet va lygiai dviems menesiams praejus vistik imu jausti efekta.nezinia,kodel vieniems efektas ateina greiciau,kitiems-leciau.bet kai nuotaika geresne,tai atrodo jau ir tie salutiniai mazesni ir daugiau jegu juos pakelti (arba taikstytis su jais).net bijau prisisneketi. blush2.gif

Wiskute,kaip pati laikaisi,kaip tu ,Ksėnute,gyvuoji? is jusu daug paramos gavau,kai buvau "juodoj duobej",aciu jums.idomu ir kaip jums sekasi.zinoma,kitoms taip pat. ax.gif
Papildyta:

CreteIsland, labai labai sveikinu tave su tuo, kad pradėjo veikti vaistukai!!! Nerealu smile.gif Aš tai visada labai greit pajuntu efektą. Ilgiausiai reikėjo laukti gal kokias dvi dienas, kol kažką pajutau, o paskui - dar max savaitę. Per dvi davaites jau visiškai pilnai veikia man bet kas smile.gif Panašu, kad naujasis seroxatas man išvis veikia iškart be jokių pašalinių poveikių. Taip, CreteIsland, man pakeitė vaistukus, nes gėriau Cipralex. Sekasi man visai neblogai, buvo kokių trijų savaičių duobė, bet kažkaip išsikapsčiau ir toliau sveiksiu jau su Seroxatu. Vis dar pavargstu ir jėgos pilnai negrįžę, bet čia gali būti tas Epšteino Baro virusas vis dar neišėjęs, tai aš mokausi ir stengiuosi gyventi taip, kaip yra. Neguliu vakarais, o važiuoju prie ežero ar žaidžiam stalo žaidimus - darau tai, ką galiu, nors jau ir į parduotuves po darbo einu (ne viena, bet jaučiu, kad seroxatas apmažino man PA). Vis dar apima siaubas, kai pagalvoju, kiek man daug reikės darbo reikalais važiuoti, daryti, eiti vienai, kaip pasiekti vieną ar kitą miesto galą, bet čia jau darbas su savimi. Būna, kad kažko bijau, tada sakau sau: Jungiu darbą su savimi, ir pati juokiuos iš savęs: tai darbas su savimi, tai darbas su kitais lotuliukas.gif mane pačią juokas iš savęs ima, bet tas darbas su savimi, manau, man ateity duos rezultatų. Ir dabar jau duoda.
Iš ryto man kartais atrodo gyvenimas niūrokas, nes aš pavargusi kažkokia, šiaip ne ta nuotaika pasitaiko, bet paskui išsivaikštau ir praleidžiu dieną gerai biggrin.gif Bet čia ne visada, kartais. Kai daug laiko praleidžiu su naujuoju draugu, mažiau skambinu mamai, manau, tai irgi yra geras ženklas. Nusipirkau rankinuką, ir šiaip vis dažniau einu į parduotuves ir vedu sau statistiką, kiek man kartų jau nieko nepasidarė. Tris kartus jau buvo prie kasos normaliai bigsmile.gif bet gaila, kad ne viena... g.gif bet viskas su laiku mirksiukas.gif
Tai tiek iš mano varpinės smile.gif ką čia dar - savaitgalį buvom prie ežero, gamtoj, gimtadieny... O vakar vėl prie ežero buvom. Tai gal tiek smile.gif
Papildyta:
QUOTE(mamaInga @ 2009 07 31, 10:58)

Pabandyk  mirksiukas.gif Jeigu labai nepatiks numesi, nėra juk jau tokie dideli pinigai. Aš irgi buvau nusistačiusi, bet kai buvau tokios būsenos kad nežnojau, ko griebtis griebiausi tiesiog visko kas papuolė. O knygą rekomendavo psichologė, rekomedavo ir dar vieną "Drąsa būti", bet šitos niekur nerandu

Oj, kaip man pažįstama situacija biggrin.gif panašu, kad man dabar panašiai yra - nežinau, ko griebtis. Griebsiuosi ir knygos. Man psichologė sakė duos kažkokią knygą paskaityti, gal tai ir bus ta? bigsmile.gif Man dabar ta stadija, kai esu pasiryžusi išbandyti viską smile.gif nes, po velnių, NORIU, KAD GRĮŽTŲ MANO NORMALI SAVIJAUTA SU PILNOMIS JĖGOMIS IR BE PA.
Labai labai tikiu, kad ji grįš, nes kartais paima ir kokią valandėlę tokia pabūna thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mamaInga @ 2009 07 31, 10:58)
ir Pumai norėjau pasakyti, kad pradžioje aš irgi labai jautriai reaguodavau į vyro žodžius, žliumdavau net iki pamėlynavimo, bet ne todėl kad mane būtų kažkaip įpatingai įžeidę ( arba jeigu taip ir atsitikdavo tai turiu garbingai pripažinti, kad dažnai pati to prisiprašydavau, nes ir auksinis vyras negalėtų ištverti, kai pati riedi ant jo kaip koks buldozeris su savo priekaištais), tiesiog pradėdavau savęs labai gailėtis ir taip patikdavo, kad pati nusipiešdavau savęs tikios nelaimingos, nesuprastos, neįvertintos paveikslą  biggrin.gif

Dėl nekalbadienių: aš juos vis dar kartais naudoju  ax.gif , nes tai bene efektyviausia mano vyrą veikianti priemonė, nes kivirčo metu jis racionalių argumentų nebegirdi, todėl pašaukiu 5-10 min, o paskui kuriam laikui nutylu, leidžiu apgalvoti jam savo elgesį  smile.gif
Papildyta:
Pabandyk  mirksiukas.gif Jeigu labai nepatiks numesi, nėra juk jau tokie dideli pinigai. Aš irgi buvau nusistačiusi, bet kai buvau tokios būsenos kad nežnojau, ko griebtis griebiausi tiesiog visko kas papuolė. O knygą rekomendavo psichologė, rekomedavo ir dar vieną "Drąsa būti", bet šitos niekur nerandu
Papildyta:
Niu dar nesusilaikiau  smile.gif , o kokio jis norėtų ? mirksiukas.gif aišku, mums moterims beveik visada atrodo, kad žinom geriau , ko jis turi norėti  smile.gif praėjau jau per šitą... oj kaip sunku nustoti savo žmogų modeliuoti

Tai pas mane irgi tas pats doh.gif Visada viskas turi buti pagal mane, principai virs visko pas mane-zinau kad tai labai netikes budo bruozas, bet tik tada suprantu kad man metas keistis, kai mano milziniski reikalavimai vyrui daveda jam neislaikius iki pasaulinio karo namie doh.gif biggrin.gif Ir tik dabar pastebejau kad jis is manes nereikalauja nieko, tinku tokia kokia esu jam, o mano reikalavimai jam tai kosminiai doh.gif Tai man maiso kad mano manymu per daug alaus geria, tai per mazai man demesio skiria, tai dar kokiu nesamoniu prisimastau doh.gif
Na bet kaip kazkada po juodu kivircu man jis yra pasakes, kad nors mano uzsispyrimas ir labai ji sunervina kartais, bet uz ji mane butent myli ir gerbia, kad esu asmenybe sugebanti pakovoti uz save, o ne siaip kazkokia be savo nuomones smile.gif
Atsakyti
Sudina diena sad.gif
Atsakyti
QUOTE(**Luka** @ 2009 07 31, 12:25)
Sudina diena sad.gif

Nu ko čia taip ? unsure.gif Šiaip būna tokių š. dienų, nieko jau čia nepadarysi...
Atsakyti
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arūnė: 31 liepos 2009 - 11:42
QUOTE(**Luka** @ 2009 07 31, 12:25)
Sudina diena sad.gif

Kas nutiko Luka? pagalvok kad rytoj savaitgalis, iskart diena geresne pasidarys biggrin.gif Man tai dar nei vieno blogo penktadienio nebuvo, nes paprastai tik ir galvoji ka savaitgali veiksi, nera laiko blogoms mintims smile.gif
Atsakyti
Vakare prasiblaskysiu tai gal praeis tas liudesys. Eisiu nusipirkt plyta sokolado smile.gif
Atsakyti