man tai vbiskas buvo labai faina, viesbutis irgi patiko, jura patiko, tik va oras susigadinonu bet sake pas juos pries tai buvo lije tik balandi. tai tiesiog pataikem tokia savaite ir vsio..
dabar vel ten geras oras. nepasirinksi oro, tiesiog kita syki as i kreta rugseji nevaziuoiciau vien del to kad nebutu tokio oro, nes vasara ten taip nebuna. vaziuosiu dar i kreta bet tik vasara. o rugseji jau geriau vaziuosiu i egiptuskokius, bet cia aisku kaip kiekvienas nori. kiti nori kad vesiau butu, o man patinka karsciai. o sala labai grazi. nerealiiiiii
viskas buvo super.
QUOTE(jurguze.g @ 2009 09 15, 10:05)
Sveiki, planuojam visiska avantiura su vyru. Norim visiskai savo hodu, nusipirkus tik skrydi keliaut aplink kretos sala. Kol kas renkam info ir norim deliot marsruta,tad gal kas turit kretos nors koki zemelapi,kad butu miestai suzymeti ir uostai?
Aciu
Aciu
visai ne avantiūra, o labai normalus dalykas

http://maps.google.c...l...l=lt&tab=wl
http://www.greekland.../crete_map.html
QUOTE(jurguze.g @ 2009 09 15, 11:05)
Sveiki, planuojam visiska avantiura su vyru. Norim visiskai savo hodu, nusipirkus tik skrydi keliaut aplink kretos sala. Kol kas renkam info ir norim deliot marsruta,tad gal kas turit kretos nors koki zemelapi,kad butu miestai suzymeti ir uostai?
Aciu
Aciu
Ziurint kelioms dienoms vaiziuojate. Aplankyti visa sala aplink, tai uztruktu. Nebent kas nakti vis apsistotumet kitoj vietoj. Bet Jums tada reiktu pasiskaityti internete, daug info - kur ka pasiziureti, kad tas keliavimas neliktu vien tik sedejimu automobilyje ir ziurejimu pro langa.
QUOTE(Liviko @ 2009 09 15, 11:33)
Ziurint kelioms dienoms vaiziuojate. Aplankyti visa sala aplink, tai uztruktu. Nebent kas nakti vis apsistotumet kitoj vietoj. Bet Jums tada reiktu pasiskaityti internete, daug info - kur ka pasiziureti, kad tas keliavimas neliktu vien tik sedejimu automobilyje ir ziurejimu pro langa.
manau, kad žmogus apie tai ir mąsto. nebūtinai kas naktį, bet kas kelias vis kitoj vietoj tai tikrai, mes, pvz., nors turėjom viešbutį Stalidoj, bet vieną naktį nakvojom už Chanijos. finansiškai gal ir pralošėm, bet nereikėjo niekur lėkt, naktį galėjom skirt poilsiui, nes kitu atveju būtumėm praradę geras 5 val. laiko

QUOTE(AŠA @ 2009 09 15, 13:00)
dabar tiksliai nepasakysiu, bet per 5 d. mes nuvažiavom apie 1500 km ( man kiek keistoki kai kurių žmonių pasakymai, kai tokį atstumą nuvažiuoja per 3 dienas... na, arba jie tikri ekstremalai 

Mes turbūt maždaug tiek per dvi savaites sukorėm

sveiki,
gryžom sekmadienį iš Kretos. Poilsis buvo smagus, nežiūrint į visokius nesklandumus...
Na trumpai - tai į Kretą važaivom antrą kartą - norėjau kur geras poilsis, maistas, nelindūs žmonės... Buvo karšta, apie 30-32, bet man tinka.. Valgėm labai skaniai ir gurmaniškai, kokių tik jūros gėrybių ir delikatesų nepriragavom, įvairių jų tradicinių patiekalų, vaisių... Na lepino mane MB kaip tik galėjo..
Šiek tiek gal vargino labai ankstyvi Novaturo skrydžiai... Rugs.6 d. 4 val. jau skrydis buvo, anskti nuvežė, tai valandėlę teko sėdėti papludimio bariuke kol kambarį paruošė... Atgal - iš viešbučio paėmė 5 val ryto, nes 8 val. jau skrydis buvo... Na gerai kad anksti namuose buvom, pailsėjom dar...
Viešbutis netoli Retimno, "Jo an beach" - labai jaukus, atskiri trijų aukštų kotedžai, labai ramu... Nesijauti tarp didžiulių hotel pastatų, labai graži teritorija, geras maistas, įvairus - na už tokią kainą - super
Na o per tas dienas kai ką nuveikėm, kiek leido man jėgos, nors noro buvo begalė, bet mano sukurtus maršrutus vyras labai greitai "apkarpė"
Kai nuvykom, tai pirmą dieną pratinginiavom , po miestuką vaikščiojom. Kitą dieną pasiėmėm džipuką 5 dienom už 215 eur. Tai tą antrą dieną važiavom vaikščioti po Chaniją, labai gražus miestas, ypač uostas. Neskubėdami apėjome, pavalgėme... Pajudėjom link Blaos įlankos, tai prakeikiau viską ką įmanoma - tokiu keliu net normaliam žmogui vidurius sumala, o ką man su pilvu...
laikiau, parvežė gulėdamą, labai prastai jaučiausi... Aišku, vaizdas nerealus.. bet mes vėlokai nuvažiavom, tai nebesileidom į apačią, kada nors kitą kartą...
Kitas dvi dienas - plaukėm į Santorini salą - va ten nerealus grožis - ant vulkaninių uolienų balti namukai - na dieviškai... Naktį prieš plaukimą lyjo, mūsų nuostabai, o vietinių džiaugsmui, nes nuo balandžio 5 d. sakė nebuvo lietaus... Tai jūra buvo pamaskatuota, tai rytinis keltas vietoj 1:45 val kėlė mus 4 val, su baisiais siūbavimais... Kelte apie 500 žmonių na ir koks 90% vėmė.. Aš irgi... Baisiai išsidaužė mažiukas, laikiau pilvą ir keikiau kad sumasčiau ten keltis... Mažiukui gal ir nieko, bet man taip išmaskatavo gimdą, pilvą, kad nuplaukus 4 val. viešbutyje gulėjau, miegojau.... Po to atsigavau, ėjom vakarieniauti... Kitą dieną išsinuomavom mašiną ir važinėjom po salą. Gryžti jūra buvo rami ir persikėlėm kuo puikiausiai, greitai, net nepajutau.. Ypač patiko Oia, Fira irgi gražu, Pyrgos, Kamani lygtais kitoj pusėj aplankėm, ten tokio juodo žvyro pležas, nykokas rajonas, bet pavalgėm skaniai...
Sekančią dieną džipuką perskolinom vienai porelei, tai mes gulėjom pleže, nes norėjau poilsio. Pramiegojau pavėsyje visą dieną, pailsėjau...
Penktadienį važiavom per didžiulį lietų į pietus salos, prie Libijos jūros, į Komitades miestelį, ten dirba mano draugė. Tai šeimininkė 70 metų pati gamina maistą, naminis, tradicinis - na super privaišino mus, ten labai gražu buvo.. Gryžom su vos ne užkaitusiu varikliu, nes firma labai prasta pasitaikė, labai netvarkingos mašinos. Pirmą džipuką tą pačią dieną grąžinom, kai supildė doc pasakė kad vairas dreba apie 70-80 km, tai ohoho kaip drebėjo, ai pakeitė į geresnį , bet manau neprižiūrėta, vandens gal buvo mažoka variklyje - tai vos neužvirė kalnuose...
Na šeštadienį važiavom su autobusu į Retimną, ten prisivaikščiojom, ilsėjomės..
Tai va tokios tngios buvo šios atostogos, bet smagios.
Tai tiek
gryžom sekmadienį iš Kretos. Poilsis buvo smagus, nežiūrint į visokius nesklandumus...
Na trumpai - tai į Kretą važaivom antrą kartą - norėjau kur geras poilsis, maistas, nelindūs žmonės... Buvo karšta, apie 30-32, bet man tinka.. Valgėm labai skaniai ir gurmaniškai, kokių tik jūros gėrybių ir delikatesų nepriragavom, įvairių jų tradicinių patiekalų, vaisių... Na lepino mane MB kaip tik galėjo..
Šiek tiek gal vargino labai ankstyvi Novaturo skrydžiai... Rugs.6 d. 4 val. jau skrydis buvo, anskti nuvežė, tai valandėlę teko sėdėti papludimio bariuke kol kambarį paruošė... Atgal - iš viešbučio paėmė 5 val ryto, nes 8 val. jau skrydis buvo... Na gerai kad anksti namuose buvom, pailsėjom dar...
Viešbutis netoli Retimno, "Jo an beach" - labai jaukus, atskiri trijų aukštų kotedžai, labai ramu... Nesijauti tarp didžiulių hotel pastatų, labai graži teritorija, geras maistas, įvairus - na už tokią kainą - super

Na o per tas dienas kai ką nuveikėm, kiek leido man jėgos, nors noro buvo begalė, bet mano sukurtus maršrutus vyras labai greitai "apkarpė"

Kitas dvi dienas - plaukėm į Santorini salą - va ten nerealus grožis - ant vulkaninių uolienų balti namukai - na dieviškai... Naktį prieš plaukimą lyjo, mūsų nuostabai, o vietinių džiaugsmui, nes nuo balandžio 5 d. sakė nebuvo lietaus... Tai jūra buvo pamaskatuota, tai rytinis keltas vietoj 1:45 val kėlė mus 4 val, su baisiais siūbavimais... Kelte apie 500 žmonių na ir koks 90% vėmė.. Aš irgi... Baisiai išsidaužė mažiukas, laikiau pilvą ir keikiau kad sumasčiau ten keltis... Mažiukui gal ir nieko, bet man taip išmaskatavo gimdą, pilvą, kad nuplaukus 4 val. viešbutyje gulėjau, miegojau.... Po to atsigavau, ėjom vakarieniauti... Kitą dieną išsinuomavom mašiną ir važinėjom po salą. Gryžti jūra buvo rami ir persikėlėm kuo puikiausiai, greitai, net nepajutau.. Ypač patiko Oia, Fira irgi gražu, Pyrgos, Kamani lygtais kitoj pusėj aplankėm, ten tokio juodo žvyro pležas, nykokas rajonas, bet pavalgėm skaniai...
Sekančią dieną džipuką perskolinom vienai porelei, tai mes gulėjom pleže, nes norėjau poilsio. Pramiegojau pavėsyje visą dieną, pailsėjau...
Penktadienį važiavom per didžiulį lietų į pietus salos, prie Libijos jūros, į Komitades miestelį, ten dirba mano draugė. Tai šeimininkė 70 metų pati gamina maistą, naminis, tradicinis - na super privaišino mus, ten labai gražu buvo.. Gryžom su vos ne užkaitusiu varikliu, nes firma labai prasta pasitaikė, labai netvarkingos mašinos. Pirmą džipuką tą pačią dieną grąžinom, kai supildė doc pasakė kad vairas dreba apie 70-80 km, tai ohoho kaip drebėjo, ai pakeitė į geresnį , bet manau neprižiūrėta, vandens gal buvo mažoka variklyje - tai vos neužvirė kalnuose...
Na šeštadienį važiavom su autobusu į Retimną, ten prisivaikščiojom, ilsėjomės..
Tai va tokios tngios buvo šios atostogos, bet smagios.
Tai tiek

Ką apie Kavros Beach galit pasakyti? Iš atsiliepimų susidariau vaizdą, kad ten "lenkynas"
QUOTE(greitai @ 2009 09 14, 13:44)
man kelione sugadino tik pilans lektuvas mamyciu su savo beperstojo klykenciais kudikeliais.
Kantrybes daugiau

Mums didziausia ispudi paliko Santorinis, nors ilgas plaukimas keltu, siubavimas vargino, bet vertejo

Viesbutyje apsistojome Adeleje(Golden Sun). Kaip 3* ir uz tokia kaina nereikia kazko noreti, bet norejosi nors tvarkingumo daugiau... Mano akimis, jis atitinka 2*.
mes buvom netoli kavros beach, pati viesbuvcio teritorija atrodo tvarkinga, tik jis taip jau albai ant gatves, ta prasme vos ne visas vaizdas i gatve ir visi eina man nelabai patiktu, bet cia kaip kas nori, siaip is isores atrode nieko.
ten toj kretoj is vis viesbuciams diddziausias reikalas kad ner tvarkos viesbuciuose. jau tie kambariai tokie paprasti tokie jau dalamapacki kad sakes. musu 4+ zvaigziu viesbutis tipo, tai vonia pvz jiem dzin, kad iejimas i vonia kai baigias laminatas, prasideda vonioj plyteles nera jokios jungiamosios juostos, cementai matos, isbyreje. bet tipo 4 + zvaigzdes. aisku kad ten ner tiek, bet jie toki dalykai nusipjaut as bent susidariau toki ispudi, aisku dzin ten tie kambariai salos grozis atperka bet siaip vistiek galetu pasitvarkyt labiuau
ten toj kretoj is vis viesbuciams diddziausias reikalas kad ner tvarkos viesbuciuose. jau tie kambariai tokie paprasti tokie jau dalamapacki kad sakes. musu 4+ zvaigziu viesbutis tipo, tai vonia pvz jiem dzin, kad iejimas i vonia kai baigias laminatas, prasideda vonioj plyteles nera jokios jungiamosios juostos, cementai matos, isbyreje. bet tipo 4 + zvaigzdes. aisku kad ten ner tiek, bet jie toki dalykai nusipjaut as bent susidariau toki ispudi, aisku dzin ten tie kambariai salos grozis atperka bet siaip vistiek galetu pasitvarkyt labiuau
QUOTE(Edora @ 2009 09 17, 20:19)
Jau išsirinkom. Skrendam 27 d 11 dienu i Jo an Beach Retimne. Belieka sulaukti viešbučio patvirtinimo 

o žinomas viešbutis

jei planuosite imti mašiną - tai į dešinę einant yra "Autoforce" firma su ruske ant gatvės - tai nepatariu imti, nes mes keitėm netvarkingas auto, paskutinioji vos variklis neužkaito, barškančios, neprižiūrėtos.. Paėjus į priekį yra rimtesnės firmos ir kainas dar mažesnes siūlo

smagaus poilsio.
P.S. jei turi klausimų - klausk

Pamačiau tavo paraše Vakario vardą ir nutirpau - mūsų sūneliui yra išrinktas Vakario vardas man jis labai gražus

aha, pas tą ruskelę ir kainos didelės
mes ėmėm dar toliau į dešinę paėmus "greenway cars" tokios buvo

mes ėmėm dar toliau į dešinę paėmus "greenway cars" tokios buvo