QUOTE(xxxsaulyte @ 2009 09 18, 11:10)
o ir nagla kokia kad baisu, aš ją pelėm apleidau...
Jūs čia apie Auto Force Adelianos Kampos kalbat? Mes iš jų ėmėm mašiną ir kelionę į Samariją. Su moteriške bendravom angliškai, nors minėjo, kad ir rusiškai susišneka, bet ta kalba niekad iš principo nekalbam, todėl nesupratau, ar ji tikra rusė. Žodžiu, bendravom visai normaliai, jokių problemų. Mašiną, tiesa, ėmėm tiesiai iš savininko graiko, pats padarė nuolaidą - auto buvo puikus, Hyundai i10, naujutėlė, tvarkinga, nebarškanti, Balos atlaikė

Manyčiau, kad tiesiog jums patiems nepasisekė...
Žodžiu, vakar parlėkėm iš Kretos. Žinot, dabar atrodo, kad man jau jos po dviejų kartų - per akis, trečią sykį nebevažiuočiau, na, nebeeent vėl paskutinė minutė už 600 papultų

Yra ir daugiau gražių vietų pasaulyje.
Gyvenom Amnissos. Mūsų su vyru atsiliepimai - geri. Kambariai jaukūs, tvarkomi bemaž kasdien (patys kelis kartus įsileidom valytoją, rankšluosčius du kartus tikrai keitė, valė dar dažniau), net nepajautėm, kad viešbutis tarp dviejų kelių - naktį užsidarius duris jokių garsų pašalinių nebuvo girdėti. Tiesa, didžiausias minusas - dušas vonioje. Nepavadinčiau jo dušu - tiesiog keturkampis vonios kambario kampe, nepridengtas jokiom užuolaidom, todėl vanduo liejosi kambary laisvai

Ir taip kas sykį teko saugot, kad, neduokdie, per didelės srovės nepaleistum, nes bus šakės, pro durų apačią pritekės bala į kambarį ir koridorių. Nežinau, ar čia normalu toj Kretoj, ar graikai nenori investuot į normalias dušo kabinas, bet per savaitę užkniso juodai.
Tai čia blogoji dalis. Vienintelė Amnissos

Maistas - puikus. Pusryčiai gan kuklūs ir kasdien kartojasi, skiriasi tik mišrainės, paprastai patiekiamos likusios nuo vakarienės, tačiau pavalgydavom sočiai. Pati vakarienė - super, labai skanu viskas, didelė įvairovė, maisto daug, visiems pakako, nes nuolat ištuštėjusius puodus pripildydavo. Mousaka, špinatų, vištienos pyragai, troškiniai, graikiškos salotos, tzatziki, sriubos... Desertai fantastiški, ypač baklava ar kataifi, man jie panašūs, neskiriu. Dar toks pudingas fantastiškas... Vaisiai kas vakarą kiti: vynuogės, apelsinai, melionai, arbūzai. Priaugau kuklius pusantro kilo

Vat maistą Kretoj myliu, parsivežiau kulinarinių knygų, bursiu namie kažką
Miestelis lygu kaimelis - trys
supermarketai ir kelios tavernos. Iki artimiausio didėlesnio miestelio Adelianos Kampos - keli km pėsčiomis, iki Rethymno - apie devynis, vieną vakarą pajūriu grįžom pėsčiomis, nėr ten taip toli

Tiesa, kam aktualu - paplūdimys netvarkingas. Gultai - pusė bėdos, bet šiukšlių... Eidami į Stalidos pusę paplūdimiu aptikom gryno smėlio labai tvarkingą, neakmenuotu dugnu. Jei tingit toli eiti, o paplūdimio gero norit, paėjėkit link Rethymno paplūdimiu - viešbutis El Greco neblogą turi visai, tik už gultus teks susimokėt. Kiek - nežinau.
Kelionės. Nemažą salos dalį apvažiavom pernai, šiemet labiau tinginiavom ir mėgavomės medaus mėnesiu

Kaip minėjau, ėmėm mašiną kelioms dienoms. Buvom Balos. Na, žinia, gražu ten. Tik pati kelionė - eina peklon. Man labai baisu buvo, vis rėkiau, kad vyras laikytųsi kalnų pusės, o ne tarpeklio, nes, atrodo, vienas klaidingas judesys...

Keliose vietose (ne Balos) matėm nukritusių automobilių, kažkaip nesaldu pasidarė... Žodžiu, užkilom gerai, kalnų ožiai vienoj vietoj apipuolė, teko dalintis raguoliais
Samarija. Nieko ten baisaus

Turėkit batus tvirtesniu padu - sueis. Ir neikit su šlepetėm - vieną ruselį prametė, liepė apsiaut kedus, liko baisiai nepatenkintas ir vis burbėjo, kodėl ten kažką praleido su tapkėm (kaip supratau, tom kalnų basutėm a la Ecco tvirtom), o jo - ne. Manau, žygio pabaigoj taip nebemąstė

Manieji buvo paprasti sportinukai kaučiukiniu kietu padu, nuėjau kelią tvarkingai. Žinoma, pabaigoje kiek pastenėjau ir sukčiavau rinkdamasi lygius akmenis

Kitą dieną kojas paskaudėjo, bet tikrai nieko ypatingo. Jei kam įdomu - nesportuoju visai.
Papildyta:
Chanija. Iš atsiliepimų buvau susidarius geresnį vaizdą. Miestas nepatiko visiškai. Senamiestis - vienas didelis turgus. Žmonių...

Košmaras. Nieko įspūdingo nepamačiau, nors architektūrą ypač vertinu. Žinoma, uostas dailus, bet apskritai likau nusivylusi, antrą sykį nebevažiuočiau. Rethymnas paliko žymiai geresnį ir jaukesnį įspūdį.
Kournos ežeras. Irgi nekas. Nežinau, ar čia aš išranki, ar kas, bet irgi jokio ypatingo įspūdžio. Lankėmės pavakare, kai paplūdimys ištuštėjo, visi sulindo į tavernas, o katamaranai atpigo nuo septynių iki penkių eurų

Nesuviliojo pasiplaukiot. Gal ir gražu, visgi kalnai aplink, bet... Specialiai vykti neverta, mano subjektyvia nuomone.
Oras. Atskridom ir išskridom apniukusią dieną. Skrydžio dieną anksti ryte pylė kaip iš kibiro, vėliau pasirodė saulė ir buvo tvanku. Per savaitę kelis sykius pasirodė debesėlių ir nulijo kelias minutes, nieko ekstremalaus. Apskritai orai buvo puikūs, priešpaskutinę kelionės dieną, kai vykom į Samariją, pavėsyje buvo 28, saulėje tikrai gerokai virš 30, manau, karščiausia diena tą savaitę (o gal tokia tik pietuose pasitaikė).
Summa summarum - pailsėjom gerai. Grįžti nesinorėjo. Kaip visad...