Įkraunama...
Įkraunama...

9 mėnuo

QUOTE(FaTaFeE @ 2006 01 20, 22:40)
.mamytes, kiek Jusu kliackai isgeria skysciu per diena, be misinio? maniskis vos kokiu 30ml is puoduko , nes buteliuko nepripazysta  yu.gif  pioneer.gif

[ mano kleckelis tai be MP irgi lb mazai isgeria, nes buteliuko irgi nepripazista. tai pavalgius kosytes(ar bevalgant) atsigeria truputi vandenuko ar kartais ramuneliu arbatos, bet tai tebuna ne daugiau kaip kokia 20 ml. bet jis gana daznai valgo MP, tai manau, kad jam skysciu pakanka.]
[a mus "ponulis" tai dar nera 9 men- dar poros sav truksta. bet ropoja kaip cempijonas, vikriai atsiseda, sedi zaidzia, nuropoja, kur tik panori(aisku, jei leidziama) , visur bando kbintis ir stotis,po truputi ir paeina laikydamasis i daiktus, o uz rankyciu palaikomas tai ojojoj kaip eina. lovyteje irgi ratais vaiksto biggrin.gif kartais atsistoja , pasileidzia, pasvyruoja truputi ir plumpt ant subinytes biggrin.gif . viskas jau sukelta i virsu, nes viskas labai idomu- reikia paciupineti ir paragauti.. nurenka visus magnetukus nuo saldytuvo, bando stalcius atidaryti, ijunti ar isjungti kompiuteri(nes lempute graziai ziba biggrin.gif ), baisiausiai idomus TV, muzikinis centras, labai linksmas, daug "kalba", urbuliuoja, barasi, burzgia, tik nieko panasaus i mama ar niam naim amam.. schmoll.gif biggrin.gif dar paskutiniu metu lb patinka "buciuoti" dideli veidrodi ar langus(jie iki zemes, tai nesunku priropoti) kazkodel nebijo svetimu, man net neramu truputi, nes zinau, kad tokio amziaus turetu atsirasti " svetimu baime". turi vyrukas 3 dantulius, sveria apie 10 kg, ugis apie 74cm.. labai patinka muzika, pats sokineja isgirdes, o jei pasiimi ji ant ranku ir soki kartu, tai krykstauja, spiegia is dziaugsmo.. oi, manau kaip ir visos mamukues galeciau rasyt ir rasyt apie savo turta be pabaigos.. doh.gif blush2.gif biggrin.gif ]
Atsakyti
9 mėnesiai mano Mažyliui sukako liepos 5 d., jis turi du dantukus, jau senokai sėdi, vartosi, ropoja, vaikšto įsikibęs į baldus; katučių savarankiškai neploja, tačiau delniukais pliauškena stalo ir kitus paviršius; mėgsta, kai darau viru-viru košę.
Irgi nemoka visokių mandrybių schmoll.gif , kaip kiti vaikučiai. ax.gif
Sveria 9,9 kg, ūgis 80 cm.
Kūdikis kaip kūdikis - kaip ir visi. mirksiukas.gif

Kiekvienas vaikutis viską daro skirtingai, tai gal nebūtina labai jau graužtis ir neskaityti forumo? 4u.gif
QUOTE(Hacone @ 2007 07 04, 13:05)
viskas butu gerai. bet stai, kai paskaitau, kad 9 menesiu vaikai sveria 9-12 kg ir yra 74 cm ugio, tai tik verkti norisi. daugiau neskaitysiu.

Na, neliūdėk dėl to ūgio ir svorio. 4u.gif Tavo vaikutis gimė mažiukas. Ir auga visai gerai. Ir pasiekimų jūs turite, netgi tokių, kurių kiti vaikučiai neturi. mirksiukas.gif

Aš pvz. visai nenoriu, kad mano sūnus užaugęs būtų toks aukštas kaip jo tėvas (kurio ūgis 198 cm), bet čia bieko nepakeisi...
Tiesiog džiaugiuosi tuo, kas yra. Ko negaliu pakeisti - su tuo susitaikau, o ką galiu pakeisti (pvz. mokyti vaiką visokių žaidimų ir sėdėti ant puoduko, arba pvz. koreguoti maistą) - tą ir stengiuosi daryti.
QUOTE(gooda @ 2007 07 11, 14:55)
ploja katutes, daro "myliu myliu  wub.gif " , mojuoja ir sako ate ate, urzgia  lotuliukas.gif , turim šunį, tai jį mėgdžioja  doh.gif , duoda pa.

Mano vaikas (beje, mūsų vaikučiai tą pačią dieną gimę mirksiukas.gif ) tik gaudo šunį, važinėdamasis vaikštynėje, kai užspeičia į kampą, stengiasi papešti už kudlų, tačiau jokių tokių gydrybių nemoka, kurių moka tavo dukrytė.
Atsakyti
Laba diena, ir mums uz keliu dieneliu jau 9 menesiukai bus. Auginam maza tinginoska smile.gif. Ji pas mus nei ropoti nei sliauzioti visai nenori. Bet sedi jau tvirtai ir senai ir is gulimos padetes pati atsiseda, o judejimo budas pas ja yra toks - verciasi nuo soniuko ant soniuko ir taip per visa kambari smile.gif. Jau moka ploti katuciu. Labai patiko naujas atradimas - pripuciamas kamuolis (ant kuriuo galima sokineti), net negalvojau, kad toks ziogelis taiop sokineti gali, kai ja laikai ant kamuolio, tai taip sokineja, kad kamuolys net nuo zemes atsoksta, o dar vienas smagus zaidimas, kuri zaidziame kartu tai ridename arba mietome viena kitai maza kamuoliuka. Labai smagu. Ismoko sakyti mama tai dabar mamsi nuolat, o ypac kai jauciasi nelaiminga arba kai iseinu is kambario, bet manau, kad dar nelabai suvokia sakomo zodzio prasmes. Taip pat mokame rodyti ate (daznai ir rankytem ir kojytem smile.gif ). Ir pries kokia savaite pradejome isikibusios i lovytes krasta stotis ant keliuku, o ant kojyciu dar neiseina.
Atsakyti
Sveikos

na jau mano tinginiuka tai neklauskit irnesakyk.gif
pati dar nieko nedaro nei ropoja, nei atsiseda, nei eiti bando. Moka katuciu, ate padaryti, megsta repo muzika- ima juokingai muistytis

sedi kai pasodinu ir tai tik su pagalve uz nugaros nes megsta staigiai loshtis atgal is visu jegu kas man sukelia daug siaubo. Gal kas turite panasia problema, nezinau kaip atpratinti, neimanoma normaliai vaiko pasodinti, biski kas ir losias atgal visu greiciu, jau kiek kartu buvo skaudziai uzsigavus galvyte.. Oypac losias kai uzpyksta tik atimk is jos ka tai kad duosis atgal ir rekia... temperamentas tai jergau slepkis.. i teti visa tongue.gif

dar pridursiu kad turim 6dantukus (jau nuo 6men visús 6is) sveriam 9,5kg ugis 75cm
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mama06: 13 liepos 2007 - 23:14
Labutis mamytes, mano Deimanciukei jau 9men ir pora savaiteliu. Sveriam kazkur 10-11kg o ugis 77cm. Mokam padaryti "pa", ate, sakyti "ajajai" "lialialia", ploti katuciu, sako tete, mama, amamam, ka valgyti nori. kai isgirsta koki garsa arba pamato gyvuliuka sako"ku" nu taip juokingai tada atrodo! biggrin.gif valgom viska, bandom duoti tai ka patys valgom, ipatingai dievina bulvinius blynus is svieziu bulvyciu ir mesytes kukuliukus su bulvytem, vakare ir ryte geriam "mu" pienuka. Megsta "Hipp" arbateles. Ropojam baisiai greitai, isikibus vaiksto, bando pasileisti tai viena pastovi apie 10sekundziu poto vel greit isikimba. Augam be vaikstynes.
Uzmiegam tik su lopsinem is cd, bet butinai turiu ir as kartu dainuoti, kitaip niekaip ax.gif Labai demesio reikalaujanti musu mergina. Visada sypsosi, ziauriai linksmas zmogeliukas. Neturim vargo biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Tik va dantuku dar nei vieno neturim, o jau taip noretusi... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zilile.c: 16 liepos 2007 - 10:32
Sveiki visi

Nu va ir mes sulaukem 9men. Musu dvynukes jau daug visko moka. Abi ropoja, atsistoja, atsiseda, viena jau bando stovet nesilaikydama thumbup.gif .Daug kalba savo kalba ir moka kelis zmoniskus zodzius tokius, kaip mama, tete ,baba, ate, ne ne ne,am am. Moka ploti katuciu, o "ate" buna jungtinis, nes viena moka parodyt ,o kita- pasakyt biggrin.gif .Megsta zaisti abi, jei jau pasidaro labai tylu , vadinasi krausto spinta arba stalcius. Didzke ismiega visa nakti, o mazoji dar keliasi pavalgyt, labai nori pasivyt sese. Stai taip mes augam.

Linkejimai maziukam
Atsakyti
nuva ir mums 9 menesiukai, tai valgom neblogai, miegam gerai, snekam daug, uz vienos rankytes jau gana neblogai paeinam, gal kokiu 10 men jau vaiksciuosim thumbup.gif
tuirm 2 dantukus, bet dar 2 virsui prasikale ir apacioi, tai is viso 5 dantukai ir dar vienas apacioi lenda bigsmile.gif
sveriam 8,9000kg ir 78 cm, tokios mes thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės 4u.gif Mums trečiadienį suėjo 9mėnesiukai wub.gif Ali pasiskaičiau kaip visi leliukai skirtingi.Mano mažulė svere 9,320 ūgis 70cm.Valgyt valgom beveik viska ,bet labai isranki maistui.Kramtyt nemoka nes dantuku neturi vis dar truputi liudnoka taip jau laukem tu dančių. verysad.gif Sėdėt sėdi hitra tingi ati sėstis .Jei galvytę kelti bando kojos kele kartu ir nors tu ka niekaip neatsisėda.Bet jei kojikes prilaikai tai žaibišku greičiu žiūrėk jau sėdi..Ir ožiukų jau turim iš vonios išsitraukti su riksamais.Ka nors atimi ko negalima tai gazdina ir pasakyčiau labai jau balsinga panelė.Labai jau aiškius skiemenukus tare Lia ,ma ,ta,va,.Jau minėjau astuntam mėn.,kad mes persirgom labai sunkaiai. vėjaraupaiais.Atsisako misinuko bandysu doti karvės pieo ,bet labai bijau.Nors mano kai kurios pazystamops jau kartais duoda pienuko parasto gerti nors as manau ,kad lig metų kaip ir nereikėtų.
Tai tieg būtų .Linkiu visiems devintukams augti tobulėti tolaiu wub.gif 4u.gif
Atsakyti
labukas, o mums jau greitai metukai 4u.gif , vat kokios mes jau dideles. mano panele jau pati vaiksto, turim sesis dantukas, savo kalba moka pasakyti "aciu", taip pat moka paduoti rankyte ir ja papurtyti, tarytum sveikinasi lotuliukas.gif. labai daug kalba, labai reikia vaikuciu, o del audymosi tai vis dar turim problemeliu, bijo vandenelio ir viskas verysad.gif valgo labai ivairiai, atrodo viene diena valgo, po keliu dienu jau to paties maisto nebevalgo. siaip panelyte mano labai judri ir per diena labai isvargina ir tevelius ir senelius biggrin.gif
gal yra mamyciu is rokiskio?
aukit leliukai ir tobulekit thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristuliukas @ 2007 07 21, 09:55)
labukas, o mums jau greitai metukai 4u.gif , vat kokios mes jau dideles. mano panele jau pati vaiksto, turim sesis dantukas, savo kalba moka pasakyti "aciu", taip pat moka paduoti rankyte ir ja papurtyti, tarytum sveikinasi lotuliukas.gif. labai daug kalba, labai reikia vaikuciu, o del audymosi tai vis dar turim problemeliu, bijo vandenelio ir viskas verysad.gif valgo labai ivairiai, atrodo viene diena valgo, po keliu dienu jau to paties maisto nebevalgo. siaip panelyte mano labai judri ir per diena labai isvargina ir tevelius ir senelius biggrin.gif
gal yra mamyciu is rokiskio?
aukit leliukai ir tobulekit thumbup.gif

Rasite mamytes is rokiskio kaimynu skyrelyje 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės. 4u.gif
Vis rašiau , kad dantukų nesulaukem schmoll.gif Nu ir ka manot mes ketvirtadienį aptikom dantuka thumbup.gif ir jau antras pasirodė.Taigi pagaliau sulaukę devinto mėnesiuko mus dukriukas nudziugino.Dabar tik belieka prasikalusius perliukus uzauginti. thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
Mums 9 mėn ir 1sav 4u.gif Vis dar šliaužiam pilvu, moka mama, tete, amam,ate biggrin.gif Turim septynis dantukus, moka atsisėst, bando pats atsistotiu,atsistoja tik įsikibęs,moka vaikščioti įsikibęs viena rankyte, trumpai pastovi vienas -paskui būna bum ant užpakaliuko doh.gif sveriam 13 kg ūgio gydytoja gerai nepamatavo, nes vaikinas spardėsi -muistėsi unsure.gif parašė 75 cm bet sakė gali būti ir daugiau-nesidavė bachūrs matuojamas doh.gif doh.gif doh.gif mėgsta vandenį-neištrauksi iš vandens be riksmo doh.gif
Atsakyti