Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

QUOTE(jazzcat @ 2009 09 18, 19:26)
Sveikos merginos smile.gif

teisėta vairuotoja esu gerą mėnesį smile.gif deja nuosavo mašiniuko neturiu ir neaišku kada turėsiu, tad tenka laukt kol kas nors "suteiks malonę" ir duos pavairuoti. Dažniausiai tai būna draugas smile.gif Nuošaliom gatvėm ir užmiesčio keliais važinėju jau beveik be įtampos, bet miesto tai jetus jetus kaip bijau doh.gif

Tiesa, vakar vėlai vakare važiavau per patį centrą (veiksmas Kaune), ir į tokią situaciją patekau... Važiuoju neapšviesta gatvele, pralenkiu kažkokį dviratininką, ir toliau sau negreit riedu, nes šaligatvių visai nesimato doh.gif Ir tada net nesupratau kas įvyko, draugas sakė sukt ar tai stabdyt, o diedas ant dviračio kad pradėjo staugt: KUR ČIA VAŽIUOJI! Pasirodo jis mane norėjo pralenkt ar pravažiuot, o aš nei per veidrodėlius, nei šonuose VISIŠKAI nieko nemačiau, tas dviratis be šviesų juk. Ir kryptelėjau tikriausiai mašiną arčiau šaligatvio ir vos to diedo nenuskyniau... Nespėjau net sureaguot, kaip mane apstaugė ir nuvažiavo. Po to aišku susinervinau, ne tą bėgį įmečiau, užgesau, vos neapsiverkiau... Norėjau net iš mašinos lipt, bet susiturėjau ir ašaras tramdydama parvairavau iki pat namų. Dar įvažiuodama į pilies žiedą visišką grybą supjoviau...

Žodžiu po vakar mano pasitikėjimas savimi labai smarkiai krito, jaučiuos dar tokia višta kelyje, ypač naktį - nei šaligatvių, net juostų nematau... Draugas ramina, kad važiuoju geriau negu jis po teisių išlaikymo, bet man rodos jis tik paguost mane nori unsure.gif žinau, kad kitaip nieko nebus, vairuot išmoksiu tik vairuodama, bet dabar atsirado dar didesnė baimė nei anksčiau verysad.gif Dar aš labai jautriai reaguoju į kiekvieną savo klaidą, ką nors netaip padarau ir noriu šokt iš mašinos bliaudama. Ką man patartumėt, ar važinėt kur mažiau mašinų, kol visai dings baimė ir tik tada važiuot į centrą, ar bandyt rizikuot savo nervais ir šaut tiesiai į miestą?

tu dabar pakolkas stenkis važinet diena kol šviesu ir važiuok visur ir kai dienos metu iprasi ir jausies tvirčiau tada galima ir tamsoj važiuot ,aš tik po triju menesiu nakti išlindau ir tai per prievarta reikejo teva parvežt iš baliaus o po keleto važiavimu naktim apsipratau ir dabar jau nebaisu ,taip kad svarbiausia judet ir nebijot bigsmile.gif bigsmile.gif thumbup.gif thumbup.gif unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
Nu man pirmieji važiavimai prasidėjo pernai tamsoje, vėlyvą rudenį, buvau įpratus parkuotis, lakstyt, o dabar vėl šokas... Po ilgo laiko tamsoj parkuotis doh.gif
Atsakyti
Tamsos bijau dabar kaip baubo lotuliukas.gif Bet va kelios dienos praėjo, jau ir vėl noriu vairuoti smile.gif Greit nusimato kelionė, reiks prašytis už vairo smile.gif

Tiesa, savos mašinos neturėjimas labai nervina tuo, kad atsisėdus vairuoti kiekvienąkart reikia viską reguliuotis ir prie naujos mašinos pratintis. Tai dyzelis, tai benzas, tai vos ne sportinė arba vos traukianti, vaizdas per veidrodėlius skiriasi... Per tą mėnesį jau kokias 7 skirtingas mašinas išbandžiau, nors gal ir visai gerai tokia praktika g.gif

Galėčiau iš tėčio dažniau tokį opeliuką pasiskolint, bet ten vairas be stiprintuvo. Gatvėj dar pusė velnio, bet parkuojantis tai nežinau nežinau... Ne mano gležnom rankelėm lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jazzcat @ 2009 09 20, 15:43)
Tamsos bijau dabar kaip baubo lotuliukas.gif Bet va kelios dienos praėjo, jau ir vėl noriu vairuoti smile.gif Greit nusimato kelionė, reiks prašytis už vairo smile.gif

Tiesa, savos mašinos neturėjimas labai nervina tuo, kad atsisėdus vairuoti kiekvienąkart reikia viską reguliuotis ir prie naujos mašinos pratintis. Tai dyzelis, tai benzas, tai vos ne sportinė arba vos traukianti, vaizdas per veidrodėlius skiriasi... Per tą mėnesį jau kokias 7 skirtingas mašinas išbandžiau, nors gal ir visai gerai tokia praktika g.gif

Galėčiau iš tėčio dažniau tokį opeliuką pasiskolint, bet ten vairas be stiprintuvo. Gatvėj dar pusė velnio, bet parkuojantis tai nežinau nežinau... Ne mano gležnom rankelėm lotuliukas.gif

Tai manau įprastum ir tą vairą be stiprintuvo sukinėti bigsmile.gif AŠ važinėjuos ir nieko tokio, aišku sunku velniškai, bet šuo ir kariamas pripranta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jazzcat @ 2009 09 18, 19:26)
Tiesa, vakar vėlai vakare važiavau per patį centrą (veiksmas Kaune), ir į tokią situaciją patekau... Važiuoju neapšviesta gatvele, pralenkiu kažkokį dviratininką, ir toliau sau negreit riedu, nes šaligatvių visai nesimato doh.gif Ir tada net nesupratau kas įvyko, draugas sakė sukt ar tai stabdyt, o diedas ant dviračio kad pradėjo staugt: KUR ČIA VAŽIUOJI! Pasirodo jis mane norėjo pralenkt ar pravažiuot, o aš nei per veidrodėlius, nei šonuose VISIŠKAI nieko nemačiau, tas dviratis be šviesų juk. Ir kryptelėjau tikriausiai mašiną arčiau šaligatvio ir vos to diedo nenuskyniau... Nespėjau net sureaguot, kaip mane apstaugė ir nuvažiavo. Po to aišku susinervinau, ne tą bėgį įmečiau, užgesau, vos neapsiverkiau... Norėjau net iš mašinos lipt, bet susiturėjau ir ašaras tramdydama parvairavau iki pat namų. Dar įvažiuodama į pilies žiedą visišką grybą supjoviau...

O tai dviratininkas buvo su liemene? Greičiausiai ne, jei nematei. Beje, pastebėjau, kad dviratininkai patys nesisaugo, o tik reikalauja iš vairuotojų, nes ir jie tokie pat vairuotojai. Aš sutinku, kad ir dviratininkas toks pat pilnateisis vairuotojas, bet tegul tada jis būna su šviesą atspindinčia liemene, atšvaitais ant pedalų ir mirksinčia lempute priekyje (ir/arba gale), nes aš tai važiuoju su įjungtom lempom, tegu ir jis būna matomas.
O Pilies žiedas tai pasidarė sunkiai suprantamas. Anksčiau jis man nekėlė jokių kliūčių, bet dabar g.gif
Atsakyti
QUOTE(agnite @ 2009 09 20, 18:22)
Tai manau įprastum ir tą vairą be stiprintuvo sukinėti  bigsmile.gif  AŠ važinėjuos ir nieko tokio, aišku sunku velniškai, bet šuo ir kariamas pripranta  biggrin.gif

tikriausiai įprasčiau, dar ir raumenis užsiauginčiau bigsmile.gif

QUOTE(pikkolo @ 2009 09 21, 10:01)
O tai dviratininkas buvo su liemene?

tame ir esmė, kad jis neturėjo nei liemenės, nei kokio žibinto priekyje, buvo tik atšvaitas ant dviračio galo (kurio per galinį veidrodėlį man aišku nesimatė biggrin.gif ), o gatvė buvo visiškai neapšviesta. Dar kaip tik neseniai mačiau, kaip vaikas ant dviračio į gatvę vos ne po ratais iššoko, o draugų rate girdėjau istoriją kaip vienas veikėjas dviračiu mašiną taranavo doh.gif
Kai pradėjau mokintis vairuoti, tai net per perėjas ėmiau trigubai atsargiau vaikščioti lotuliukas.gif nes anksčiau, prisipažįstu, nemaniau, kad vairuotojams taip sunku viską sužiūrėti unsure.gif
Atsakyti
O aš stengiuos mokytis. Pristabdyt išmokau be sankabos išmynimo, net ant posūkių, o dabar ėmiaus savęs kontroliavimo ir standau tik bėgių mažinimu, nes tuoj bus žiema, stabdžiu stabdyt nebegalėsiu, teks bėgiais, oi kaip sunku įprast doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Aga @ 2009 09 21, 19:26)
O aš stengiuos mokytis. Pristabdyt išmokau be sankabos išmynimo, net ant posūkių, o dabar ėmiaus savęs kontroliavimo ir standau tik bėgių mažinimu, nes tuoj bus žiema, stabdžiu stabdyt nebegalėsiu, teks bėgiais, oi kaip sunku įprast  doh.gif

Pirmiausia atsipratink stabdyti "ant posukiu",nes ziema tikrai bus ne kas,posukyje stabdzio liesti negalima,pristabdyti reiketu dar pries sukant vaira,o tada svelnus gaziukas,ir viskas bus ciki smile.gif
Atsakyti
Nu ant posūkių man aną žiemą bėdos nebuvo, kažkaip gerai sekėsi thumbup.gif
Tik va stabdyt bėgiais sunkiau lotuliukas.gif Bet kasdien važiuodama mąstau, kad tik viską taisyklingai daryčiau, laikyčiaus taisyklių, nu labai labai stengiuos važiuoti ne belekaip, gėdos sau nedaryt blush-anim-cl.gif
Atsakyti
QUOTE(Aga @ 2009 09 21, 19:26)
o dabar ėmiaus savęs kontroliavimo ir standau tik bėgių mažinimu, nes tuoj bus žiema, stabdžiu stabdyt nebegalėsiu, teks bėgiais, oi kaip sunku įprast  doh.gif

Aš dvi žiemas atvažinėjau stabdydama stabdžiais (na, aišku, ne posūkiuose, ne ant laisvos pavaros), ir sėkmingai, nė sumėtę nėkart nebuvo unsure.gif Kodėl manai, kad žiemą nebegalėsi stabdyt stabdžiais? Na, nebent ant labai jau slidaus kelio, ledo. O gal mes tiesiog nesusikalbam dėl sąvokos ,,stabdyti bėgiais" g.gif Ar aš kažko nežinau, ką turėčiau žinoti žiemai mastau.gif unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atogrąža: 22 rugsėjo 2009 - 20:31
niu pernai buvo savaitės kelios slidžios nesvietiškai, kai kolegės jau seniai vairuojančios net nevažiavo su mašiniukais į darbą, o aš drasuolis kiškis, vos pradėjus vairuot, važiavau ohmy.gif Buvo siaubingai slidu, baisu net iš kiemo pajudėti, kad aplink neišdaužytum mašiniukų. Didžiosiose gatvėse, ir 6 juostų nuvalytos būdavo vos 2 slysdavo belekaip doh.gif Ot turėjau praktiką ax.gif Dabar kaip pamąstau kokia mano drąsa tada buvo, pačiai keista, ale va sako, tik pradėjus vairuot labai viskas drąsu, po kiek laiko suvoki realybę.
Atsakyti
QUOTE(Aga @ 2009 09 22, 21:38)
niu pernai buvo savaitės kelios slidžios nesvietiškai, kai kolegės jau seniai vairuojančios net nevažiavo su mašiniukais į darbą, o aš drasuolis kiškis, vos pradėjus vairuot, važiavau ohmy.gif Buvo siaubingai slidu, baisu net iš kiemo pajudėti, kad aplink neišdaužytum mašiniukų. Didžiosiose gatvėse, ir 6 juostų nuvalytos būdavo vos 2 slysdavo belekaip doh.gif Ot turėjau praktiką ax.gif Dabar kaip pamąstau kokia mano drąsa tada buvo, pačiai keista, ale va sako, tik pradėjus vairuot labai viskas drąsu, po kiek laiko suvoki realybę.

Nu taip taip, atsimenu tą ledą visoj Lietuvoj, irgi važinėjau smile.gif
Ale aš mąstau vis apie tą stabdymą bėgiais. Tiksliau, ar vienodai mes jį suprantam ir ar jis toks būtinas visą žiemą.

Papasakosiu, kaip aš suprantu stabdymą bėgiais (gal ir nusišnekėsiu, nežvenkit biggrin.gif ).
Žodžiu, kai reikia stot, nukeli nuo gazo koją, (stabdžio pedalo nespaudi) ir mašinai lėtėjant, jungi vis žemesnę, paskui dar žemesnę pavarą. Tai šitaip vairuot visą žiemą, manau, tikrai nėra būtina, jei nesi beveik ant ledo unsure.gif
Atsakyti