Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

QUOTE(klik @ 2009 09 24, 16:20)
Kaip suprantu, teks vairuoti automobili ir ta vairavima vel kazkas vertins? g.gif

na taip, juk buvai vertinama ir kai vazinejai su instruktorium mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ingauk @ 2009 09 24, 16:25)
na taip, juk buvai vertinama ir kai vazinejai su instruktorium  mirksiukas.gif

Taip, bet instruktorius kas kita. Cia sitas variantas tai man irgi vos ne kaip egzaminas Regitroje rolleyes.gif
Atsakyti
labai įdomu kaip bus su tais papildomais apmokymais... kiek mums pasakojo vairavimo mokykloje dėstytojas, tai nėra dar ne tik kad paruoštų mokymo programų, bet net nepradėti steigti tie centrai, kažkokios 2firmos dalyvavo konkurse rangovų vietai gaut, tačiau nei viena neatitiko reikalavimų. labai įdomu kaip čia bus su tais papildomais mokymais? juk jau nuo šio sausio turėtų jie vykt? gal kuri daugiau ir kažką konkrečiau žino ir papasakot galėtų 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rembiene: 24 rugsėjo 2009 - 16:34
Nelabai supratau, kaip čia bus su tuo papildomu mokymu? Tai laikysime vėl vairavimo egzaminą ir jei ,nepavyks, atims mums ir tas laikinas teises? g.gif
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2009 09 24, 17:41)
Nelabai supratau, kaip čia bus su tuo papildomu mokymu? Tai laikysime vėl vairavimo egzaminą ir jei ,nepavyks, atims mums ir tas laikinas teises? g.gif

Dar niekas neaisku, bet kaip is to posto supratau, kad bus kursai lankomi, apmokinama, paskui viskas pagal kriterijus vertinama ir rezultatai perduodami Regitrai. Jei rezultatai negeri, vel viskas is naujo. Ir uz tai dar reikes pinigus moket.
Atsakyti
QUOTE(klik @ 2009 09 24, 17:01)
Dar niekas neaisku, bet kaip is to posto supratau, kad bus kursai lankomi, apmokinama, paskui viskas pagal kriterijus vertinama ir rezultatai perduodami Regitrai. Jei rezultatai negeri, vel viskas is naujo. Ir uz tai dar reikes pinigus moket.

doh.gif kosmaras, bezabrazija.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Chicony @ 2009 09 23, 16:16)
Mokymo trukmė -6  praktinio  vairavimo mokymo valandos (pamokos) PVMC   trasose, naudojant  PVMC valdomą transporto priemonę su įrengtu  praktinio vairavimo mokymo įrenginiu (fiksuojančiu vairavimo duomenis), bei 2  valandų  (pamokų)  specializuoti eismo saugumo  mokymai   PVMC klasėse.  Praktinio  vairavimo mokymo procese privalo   dalyvauti papildomo vairavimo mokymo instruktoriai.[/B]
    9.  Vairuotojai,  kuriems  pagal Saugaus  eismo   automobilių
keliais  įstatymą  numatyta taikyti papildomus mokymus,   privalo
šiame  tvarkos  apraše nustatytu laiku atvykti į PVMC ir   baigti
papildomą mokymą.

10.  Vairuotojui, sėkmingai baigusiam papildomą mokymą,  PVMC
išrašo  tai  patvirtinantį pažymėjimą (priedas).  Duomenis   apie
sėkmingai   baigusius   papildomą   mokymą   vairuotojus     PVMC
elektroniniu būdu perduoda VĮ "Regitra" ir policijai.

11.  Papildomą  mokymą  atliekančių vairuotojų  įgūdžių   bei
gebėjimų  vertinimo tvarką ir kriterijus nustato
PVMC,  suderinęs
su Susisiekimo ministerija.
    12.  Jeigu, PVMC instruktoriaus nuomone, vairuotojas   neturi
reikiamų  įgūdžių  bei gebėjimų, jam papildomo vairavimo   mokymo
pažymėjimas  neišrašomas  ir vairuotojas dar kartą  turi   baigti
papildomus mokymus.

17.  Vairuotojui,  baigusiam  papildomą  mokymą,    vairavimo
instruktorius   parašu  registravimo  žurnale  patvirtina,    kad
vairuotojas  turi  reikiamų įgūdžių bei gebėjimų ir  yra   baigęs
papildomą mokymą.

21.  B1,  B  kategorijos transporto  priemonių    vairuotojų
papildomi mokymai
    21.1. Praktinis vairavimas:
    21.1.1. taisyklinga sėdėsena transporto priemonėje;
    21.1.2. stabdymo pratimai, esant įvairiems greičiams ir kelio
paviršiui;
    21.1.3. ekstremalaus stabdymo išvengimo pratimas;
    21.1.4. kliūčių aplenkimo ir išvengimo kelyje pratimai;
    21.1.5.   šoninio  slydimo  išvengimo  pratimai     atliekant
posūkius;
    21.1.6.   pratimai,  skirti  tinkamo  atstumo     laikymuisi,
važiuojant paskui kitas transporto priemones.
    21.2. Teoriniai mokymai:
    21.2.1. fizikos dėsnių įtaka transporto priemonės valdymui;
    21.2.2.  transporto priemonės vairavimo ir stabdymo  ypatumai
esant įvairioms kelio sąlygoms;
    21.2.3. transporto priemonės greičio įtaka stabdymui;
    21.2.4.  transporto priemonės technologinės įrangos,  skirtos
jo   saugumui  užtikrinti,  pranašumai  (įvairios    elektroninės
stabilumo sistemos, stabdžių antiblokavimo sistema ir pan.);
    21.2.5. atsakomybė už KET pažeidimus.

QUOTE(Nerytė @ 2009 09 24, 19:15)
doh.gif kosmaras, bezabrazija.... doh.gif

Nu, tai jau tikrai, kad nesamone doh.gif vargsti, issilaikai egzaminus, o cia vel kazkas tave vertins vos ne is naujo. Bent jau is tu daliu, kur pazymejau, butent ir supratau, kad taip bus. Tikekimes, kad tas vertinimas bus atlaidesnis ir ne toks kaip Regitroje unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klik: 24 rugsėjo 2009 - 18:48
Sveikos,

jungiuosi prie jusu 4u.gif teises issilaikiau birzeli, vasara vazinejau su vyru, jis tai uz galvos, tai uz sirdies griebdavosi blush2.gif bet man toks stresas doh.gif na ir pati jauciu, kad nesu labai gera vairuotoja, bet tikiuosi, kad viskas su laikus susitvarkys.

Na va nuo rugsejo pradzios pradejau vazineti viena, nes vyras paliko savo sena masina, o ir patogiau vaziuoti masina nei autobusu.

Tik va siandien man ivaziavo i sona verysad.gif labai del to pergyvenu verysad.gif vyras dar dirba, laukiu kol gris tada ziuresim ka daryt... mano masinyte nubrozdino, bet nieko labai baisaus. Jauciu, kad mano kalte, kad ivairavo man i sona, nors ir labai atidziai vairavau.

Zodziu vaziavau salutiniu keliu, man buvo STOP, as sustojau praleidau masina, kita buvo toli, tada is leto ivairavau i pagrindini ir jauciu BUM verysad.gif nezinau, kokiu greiciu vaziavo kita masina, bet man regis, kad tikrai virsijo.
Tai ir nezinau, kas cia dabar kaltas??? as tikrai prie STOP sustojau, ana masina tikrai tolkai buvo, na gal as perletai vaziavau, reikejo paspaut labiau verysad.gif
as taip gana ramiai vaziuoju, per zieda ar sankryzoj gana is leto. O cia darbo pabaiga, visi skuba, visi nervuoti.... tai va sedziu visa persigandus, jau galvoju nafig ta masina, vaziuosiu busu ir nervu maziau ir nuostoliu maziau.

gris vyras, ot velniu gausiu doh.gif doh.gif gerai bent, kad pries man atiduodant masina ir pas ja palamdes buvo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*badabum* @ 2009 09 24, 19:29)
Zodziu vaziavau salutiniu keliu, man buvo STOP, as sustojau praleidau masina, kita buvo toli, tada is leto ivairavau i pagrindini ir jauciu  BUM verysad.gif  nezinau, kokiu greiciu vaziavo kita masina, bet man regis, kad tikrai virsijo.

ojojj, uzuojauta...

bet manau, kad bus tavo kalte unsure.gif nenumatei saugaus atstumo sad.gif

o nekvietet policijos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nerytė: 24 rugsėjo 2009 - 19:44
QUOTE(*badabum* @ 2009 09 24, 20:29)

Zodziu vaziavau salutiniu keliu, man buvo STOP, as sustojau praleidau masina, kita buvo toli, tada is leto ivairavau i pagrindini ir jauciu  BUM verysad.gif  nezinau, kokiu greiciu vaziavo kita masina, bet man regis, kad tikrai virsijo.
Tai ir nezinau, kas cia dabar kaltas??? as tikrai prie STOP sustojau, ana masina tikrai tolkai buvo, na gal as perletai vaziavau, reikejo paspaut labiau verysad.gif 
as taip gana ramiai vaziuoju, per zieda ar sankryzoj gana is leto. O cia darbo pabaiga, visi skuba, visi nervuoti....  tai va sedziu visa persigandus, jau galvoju nafig ta masina, vaziuosiu busu ir nervu maziau ir nuostoliu maziau.

visų pirma tai labai gerai, kad pati viena drįstat važiuot 4u.gif
visų antra - dėl avarijos kalta Jūs, nes važiavot iš šalutinio. daugiau manau nelabai kas ir gilinsis į greičius ir visa kita, tuo labiau ir stop ženklas buvo, ir šalutinis 4u.gif belieka tik džiaugtis, kad mašiną palamdė, o nieko rimčiau nenutiko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(klik @ 2009 09 24, 19:42)
Nu, tai jau tikrai, kad nesamone doh.gif vargsti, issilaikai egzaminus, o cia vel kazkas tave vertins vos ne is naujo. Bent jau is tu daliu, kur pazymejau, butent ir supratau, kad taip bus. Tikekimes, kad tas vertinimas bus atlaidesnis ir ne toks kaip Regitroje unsure.gif

Baisu wub.gif košmaras dabar nemiegosiu pusantru metu iki tu kursu g.gif g.gif
Papildyta:
QUOTE(*badabum* @ 2009 09 24, 20:29)
Sveikos,

jungiuosi prie jusu 4u.gif  teises issilaikiau birzeli, vasara vazinejau su vyru, jis tai uz galvos, tai uz sirdies griebdavosi blush2.gif  bet man toks stresas doh.gif  na ir pati jauciu, kad nesu labai gera vairuotoja, bet tikiuosi, kad viskas su laikus susitvarkys.

Na va nuo rugsejo pradzios pradejau vazineti viena, nes vyras paliko savo sena masina, o ir patogiau vaziuoti masina nei autobusu.

Tik va siandien man ivaziavo i sona verysad.gif  labai del to pergyvenu verysad.gif  vyras dar dirba, laukiu kol gris tada ziuresim ka daryt... mano masinyte nubrozdino, bet nieko labai baisaus.  Jauciu, kad mano kalte, kad ivairavo man i sona, nors ir labai atidziai vairavau.

as taip gana ramiai vaziuoju, per zieda ar sankryzoj gana is leto. O cia darbo pabaiga, visi skuba, visi nervuoti....  tai va sedziu visa persigandus, jau galvoju nafig ta masina, vaziuosiu busu ir nervu maziau ir nuostoliu maziau.

gris vyras, ot velniu gausiu doh.gif  doh.gif  gerai bent, kad pries man atiduodant masina ir pas ja palamdes buvo  ax.gif

Nenusimink pradžioj visko buna kai viena pradedi važiuot ,o vyras supras ir nesibars mirksiukas.gif mirksiukas.gif o kai ivažiuoji i pagrindini tai stenkis visus praleist ir greit ivažiuot kol nepavijo bigsmile.gif bigsmile.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2009 09 24, 20:44)
ojojj, uzuojauta...

bet manau, kad bus tavo kalte  unsure.gif nenumatei saugaus atstumo sad.gif

o nekvietet policijos?

na va as ir pati jauciuosi kalta verysad.gif ir svarbiausia tookia ziopla doh.gif

policijos nekvietem, masinos nesudauzytos tik siek tiek aplamdytos, saviskes net netvarkysiu, ta kuri ivaziavo nukentejo siek tiek labiau. Zodziu uzpildem Accident report (cia ne LT viskas vyko) ir dabar draudimai aiskinsis kas kaltas.

Tikiuosi, kad draudimas padengs, bet jei pripazins, kad mano kalte tai teks mums padengti doh.gif atia svetaines baldams doh.gif ot s....
Papildyta:
QUOTE(tapse @ 2009 09 24, 20:55)

Nenusimink pradžioj visko buna kai viena pradedi važiuot ,o vyras supras ir nesibars  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif o kai ivažiuoji i pagrindini tai stenkis visus praleist ir greit ivažiuot kol nepavijo bigsmile.gif  bigsmile.gif  blush2.gif

vyras gal ir supras bet reks, bet cia dzin ax.gif

tai va, kad as prie to STOP stovejau, praleidau viena masina, kita tikrai toli buvo, bet as taip is leto isvaziavu, dar apsidziaugiau, kad neuzgesai nes ten ant kalniuko buvo ir te, kad nori. Dabar tik bijau, kad nedrysiu vaziuoti, na baisu, tikrai cia mazyte avarija t ax.gif ant kievieno kampo galima padaryti
Atsakyti