Įkraunama...
Įkraunama...

Panemunės L/D "Šnekutis"

Mergytės, gal yra žinančių, kokia šiemet bus 5 grupė? Na, kiek vaikų, ar daug integruojamų, kokios auklėtojos... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolanta_Š @ 2010 08 27, 10:34)
Mergytės, gal yra žinančių, kokia šiemet bus 5 grupė? Na, kiek vaikų, ar daug integruojamų, kokios auklėtojos...  ax.gif

ką reikštų INTEGRUOJAMŲ blink.gif ?
Atsakyti
Nors jau ne rugsėjo pirmoji, bet noriu pasveikinti visą darželio personalą su darbo pradžia smile.gif
geros jums nuotaikos, kantrybės su mūsų mažaisiais tarškaliukais lotuliukas.gif išlikit tokios jaunos ir linksmos 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2010 09 03, 12:29)
ką reikštų INTEGRUOJAMŲ  blink.gif ?

Geras klausimas... Dar geresnis gyvenimas, jei tokių klausimų iškyla, net pavydu smile.gif Na, šiuo atveju "integruojamų" turėtų reikšti "turinčių kokių nors specifinių raidos sutrikimų" ar pan. Norėjau sužinot, ar nevienišaus mano berniukėlis blush2.gif , bet, matyt, Jūs atsakymo nežinote, kitaip būtumėt ir klausimą supratus 4u.gif O gal tikrai kaip nors ne taip pavadinau g.gif
Ir tikrai - nors ir nebe visai rugsėjo pirmoji - SĖKMĖS IR KANTRYBĖS VISAM ŠAUNIAM KOLEKTYVUI 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolanta_Š @ 2010 09 03, 19:04)
Geras klausimas...

ne, viskas ne taip. Mane LABAI įžeidė šitas žodis, todėl norėjau sampratos praplėtimo. Mano vaikas sunkokas, ir galiu galvą nukąsti tam, kas bandys iš to pasityčiot.
Atsakyti
Su naujais mokslo metais visus vaikucius ir ju tevelius!!!

.....ATSAKYMAS
........

sis darzelis ir yra integruotas mirksiukas.gif vadinasi kiekvienoj grupej yra integruotu vaikuciu su mazesniais ar didesniais kalbos ar raidos sutrikimais vaikuciu 4u.gif Manau tai puikios galimybes suvokti kad mus supa ivairus zmones,,,,, galimybe siekti geriau ..... taip pat ismokti supratimo, atjautos ,,,, skleisti geruma,,,,,,istiesti pagalbos ranka kitam ir priimti ji toki koks jis yra 4u.gif

nemanau, kad reiktu del integracijos isizeisti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Pentarda @ 2010 09 04, 01:18)

nemanau, kad reiktu del integracijos isizeisti mirksiukas.gif

Pentarda, Jūs kaip niekas kitas žinot, kaip ugdymo įstaigos, o pavyzdžiui viena tokia ŠILO PRADINĖ mokykla NENORI tokių vaikų. Direktorė Gaidienė nerinkdama žodžių man pasakė tiek į akis, tiek telefonu, kad VISO GERO, jiems tokio vaiko nereikia. Ji priima tik sveikus į savo mokyklą.

Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2010 09 04, 08:28)
Pentarda, Jūs kaip niekas kitas žinot, kaip ugdymo įstaigos, o pavyzdžiui viena tokia ŠILO PRADINĖ mokykla NENORI tokių vaikų. Direktorė Gaidienė nerinkdama žodžių man pasakė tiek į akis, tiek telefonu, kad VISO GERO, jiems tokio vaiko nereikia. Ji priima tik sveikus į savo mokyklą.

na, aš nežinau, ar turėtumėt dėl to įsižeisti g.gif gal ji turėjo minty tai, kad programos šiuo metu vaikam yra labai sunkios, ir kad tas vadinamas integruotas vaikas nespės ir tiesiog nepajėgs kartu su visais? g.gif
juk tam yra spec. mokyklos ir spec. programos tokiem vaikam.
Na, nesupykit, čia tik mąstau garsiai... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Džinė @ 2010 09 04, 11:44)
na, aš nežinau, ar turėtumėt dėl to įsižeisti g.gif gal ji turėjo minty tai, kad programos šiuo metu vaikam yra labai sunkios, ir kad tas vadinamas integruotas vaikas nespės ir tiesiog nepajėgs kartu su visais? g.gif
Turėtų! Nes tai ne teisėta! mad.gif
O spec. mokyklos orientuotos į žymius ir labai žymius sutrikimus turinčius vaikus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klopedija: 04 rugsėjo 2010 - 11:19
QUOTE(naitas @ 2010 09 04, 10:28)
Pentarda, Jūs kaip niekas kitas žinot............................

deja, zinau........ir labai apmaudu del to unsure.gif

QUOTE(klopedija @ 2010 09 04, 13:18)
Turėtų! Nes tai ne teisėta! mad.gif
O spec. mokyklos orientuotos į žymius ir labai žymius sutrikimus turinčius vaikus.

drinks_cheers.gif tikra tiesa
Atsakyti
naitas, nevertėjo taip labai įsižeisti schmoll.gif Juk, be abejo, žinote, kad ši įstaiga integruota, pats žodis savaime neturi jokio negatyvaus atspalvio - tuo labiau mano žodyne schmoll.gif O va mokyklos direktorei po tokių žodžių tikriausiai būčiau bent jau lengvą negalią savo rankomis suorganizavus ax.gif

Visiškai sutinku su Pentarda - integracija yra puikus, nuostabus reiškinys, tik, žinoma, mane šiuo atveju galima apkaltinti neobjektyvumu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Džinė @ 2010 09 04, 12:44)
Na, nesupykit, čia tik mąstau garsiai... g.gif

Aš įsižeidžiau. Ir dabar dar pasiūbuosiu tos ponios kėdę. Vardan kitų motinų, nes aš sau jau radau sau sprendimą dėka protingų ir širdies žmonių.

Mokyklos vadovas, mokytojas negali nieko turėti minty. Jiems privalu vadovautis įstatymais. Nepatinka, lai kreipias į Seimo narius, inicijuoja įstatymų pataisas. Kaip man tada gyventi, jeigu aš turiu kiekvieną kartą aiškintis, ką turi minty vienas ar kitas vadovas ar jo pavaduotojas laugh.gif

Beje, ar žinot, kad po to kai Lietuva įstojo į ES, kiekvienam vaikų darželiui atsirado prievolė priimti į kiekvieną grupę po keletą vaikų su negalia būtent dėl to, kad nekurti kažkokių koncentracijos stovyklų, kad tie vaikai mokytųsi iš sveikųjų, kad sveikieji suprastų, jog yra silpnesnių, šiek tiek kitokių vaikų, kurie išaugs į žmones. Suaugę žmonės su negalia negyvena getuose, Džine. Jie yra aplink mus. Kaimynai, bendradarbiai, draugai.

Mano supratimu, spec mokyklos yra kuriamos ne todėl, kad taip yra geriau vaikams su negalia. Tokios spec mokyklos kuriamos tėvų PATOGUMUI. Lygiai taip pat kaip ir savaitinės vaikų grupės. Kas čia gero, kad vaikas negyvena šeimoje net penkias dienas? Tiesiog taip yra patogiau tėvams, kurie atras begalę priežasčių šito absurdo pateisinimui.
Atsakyti