Įkraunama...
Įkraunama...

Bandelės, pyragėliai

QUOTE(Glacee @ 2006 10 17, 21:18)
dianute
4u.gif  manau, kad ir šitas receptukas tau patiks smile.gif

ačiū, reikės savaitgalį pamėginti, varškės turiu, moliūgo ne, bet bandysiu su obuoliais- tėtis nemažai atvežė smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bea: 18 spalio 2006 - 10:11
Gal kas žinot, kaip daromas plikytas kremas? Toks švelnus ir geltonas, parduotuvėse būna tokios pailgos bandelės - "auselės" ar "švelnumas".
Atsakyti
nezinau, ar cia rase, bet labai jau noriu prancuzisko ragelio recepto biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aristokratė @ 2006 11 17, 13:09)
nezinau, ar cia rase, bet labai jau noriu prancuzisko ragelio recepto  biggrin.gif

aha, ir mane šitas domintų, o dar labiau mamą, valgytų nesustodama hihihi.gif
Atsakyti
as kiek suprantu, daroma is sluoksniuotos teslos (ar kaip ten jinai mastau.gif ), ir turbut g.gif ne tiks zakatovkes is pardu biggrin.gif , nes kai pirma karta pirkau, is maximos su suriu idaru, tai galvojau, kad suri viduj rasiu blink.gif hihihi.gif , o cia pasirodo, kad viskas sumaisyta lotuliukas.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aristokratė: 18 lapkričio 2006 - 21:50
na tai namuose, niekas nekepa prancuzisku rageliu verysad.gif .
Atsakyti
nu tai va sunervavot mane biggrin.gif , tai is to pykcio suradau recepta, bet verstas bus is anglu kalbos. Gal dar su jusu pagalba patikslinsime. Prancuziskai (ar angliskai) ragelis vadinamas croissants.
Bet kiek darbo bus doh.gif . Puse dienos, tai minimum blink.gif .

Prancuzisko ragelio receptas:

1 pakelis mieliu
1/4 puodelio silto vandens
3/4 puodelio silto pieno
1 sauksto cukraus
1/2 arbatinis saukstelio druskos
1/3 puodelis glitus miltai (nezinau, kas cia) angl. gluten flour
2 - 1/4 puodelio duonos miltu
1 pakelis sviesto be druskos
1 kiausinio trynys sumaisytas su 1 saukstu miltu

Eiga:

Dideliame silto vandens bliude, istirpinti mieles. Sumaisyti su miltais, cukrumi, druska ir gliciais miltais. Duonos miltu perskirsti i dvi dalis; tesla su mikseriu maisyti 5 min., kol tesla taps elastiska. Tesla ideti i plastikini inda, uzdengti kol pakils apie 1 - 2 val.

Veliau tesla sudeti ant miltuoto kepimo popieriaus; apdengti ir atsaldyti, apie 30 min.

Toliau supjaustyti sviesta i 3 cm. puseles sudeti ant kepimo popieriaus ir uzdengti vaskiniu popieriumi blink.gif . Atsaldyti.

Ant stalo apibarstyti 1 sauksta miltu. Tesla kocioti i 7.5 cm. staciakampi. Sviesto puseles kocioti taip pat i 7.5 cm staciakampi blink.gif . Sias puseles padeti ant teslos padaryto staciakampio centro. Toliau kocioti is sviesto puses, kol padides iki 11 cm. Jei tesla limpa, truputi apibarstyti miltais, bet kuo maziau.

Tesla sulenkti i tris dalis, i beveik kvadrato, staciakampio forma. Kocioti ir sulenkti dar karta. Sudeti tesla i plastikini puoda ir atsaldyti 15 - 30 min.

Dar du kartus kocioti ir sulenkti, taip pat, ir vel atsaldyti 15 - 30 min.

Kocioti tesla i staciakampi, kad gautusi, teslos storis apie 4 cm.

Supjaustyti i trikampius (cia raso 6 inches, tai cia gaunas 180 cm blink.gif , bet gal galima is akies, jie turetu buti nemazi, gal kokiu 20 cm.). O toliau, tai nezinau, kaip isversti. Roll triangles up from base to point and place, point down, on 2 ungreasd 14 by 17 - inch baking sheets; croissants shold be 1 - 1/2 inches apart all around. Ragelius sudeti ant pavirsiaus siltoje vietoje kol pakils ir taps purus, apie 2 val.

Kiekviena rageli istepti kiausinio tryniu. Kepti 200 laipsniu orkaiteje apie 20 - 25 min. arba kol taps parudave.

pagal si recepta turi gautis 16 rageliu blink.gif .

Taip pat i ragelio vidu galima deti migdolu ar vaisiu misini.

Tik nesijuokit is tokio recepto biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aristokratė: 22 lapkričio 2006 - 12:01
QUOTE(Aristokratė @ 2006 11 22, 09:21)
na tai namuose, niekas nekepa prancuzisku rageliu  verysad.gif .

As tai kepu, ir ne taip retai tongue.gif Tik jau su tesla tai nesipeckinu - nusiperku sluoksniuotos mielines teslos (kurios recepta ir parasei sekancioje zinuteje) ruloneli, isvynioju, supiaustau trikampiais, susuku ragelius ir pasaunu.
Atsakyti
QUOTE(Aristokratė @ 2006 11 22, 12:02)
O toliau, tai nezinau, kaip isversti. Roll triangles up from base to point and place, point down, on 2 ungreasd 14 by 17 - inch baking sheets; croissants shold be 1 - 1/2 inches apart all around.


Vertimas smile.gif

Suvynioti trikampius pradedant plačiąja dalimi ir sudėti užsukimu žemyn į 2 kepimo popieriumi išklotas skardas (~35 x 45 cm); ragelius reikia išdėlioti 1 - 2 cm atstumu vieną nuo kito.

Tikiuosi, aiškiai... g.gif
Atsakyti
nu tai as irgi galvoju, kad geriausia nusipirkti sluoksniuota tesla 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
ar kas galit parasyti recepta bandeliu su desrelemis, tokiu kaip kioskuose ar stotyse parduoda. manau ten mieline tesla.Ne kokia as specialiste mieliniu teslu, kiek bandziau kokias mielines bandeles ar aguonu pyraga, niekad nesigavo, vis kazkokie kieti gaunasi.
Atsakyti
na va, ismeginau bandeles su idaru pagal viena aprasytu receptu. Kildinti tesla orkaiteje, puikus sumanymas, aciu uz patarima. Bet susiduriau su kita problema: bandeles prakiuro ir dalis idaro isbego. Dariau bandeles su virta mesa ir tas idaras liko ant bandeles dugno, visa bandele issipute i virsu, o apacia prakiuro. Gal kas galit patarti, ka as dariau ne taip, o gal idaro per daug dejau? Busiu labai dekinga uz patarimus.
Atsakyti